מיצטער לבאס את כולם אבל...
לא נכון בנושא הקוליק אף אחד לא נתן את התשובה הנכונה.....! (100%) מהו קוליק? מימה נוצר קוליק? קוליק- כאב בטן....!!!(נקודה) (מהי בטן? בין הסרעפת לאגן לאמוד השידרה לשרירי הבטן, וכוללת את מערכת העיכול, ערכת השתן, מערכת הרביה וכלי דם גדולים.) נכון הקוליק הנפןץ ביותר הינו קוליק במערכת העיכול והסוגים בה הם: חול- אדמה,מנאג',או כול חציר עם ריכוז גבוה של חול ובו ישנו גוש חול במעים. סתימה-מזון גסאו שינוי מזון וכו.... היסט מעים- המעים זזים ממקומם. סבוב מעים- לא ברור אך גזים יכולים ליגרום לכך, ויש הטוענים גם שגילגול הסוס. התנפחות מזים- נובע מפירוק לא נכון של מזון. תולעים גופים זרים- אכילה של כול דבר בילטי רצוי. אכילה גסה- סוס יכול לאכול בלי סוף ואוכל יותר מידי גורם לכאב בטן. השתפלות מעים- נדיר בהם מעים אחד ניקשר בשני ומחייב ניתוח. ליפורמה- גידול שומן אצל סוסים זקנים ומחייב ניתוח. קרע רקטום- נפוץ מאוד בארץ, כניסה של יד או משהו אחד לחלק האחורי (פי הטבעת) וקורע מי שעושה זאת בצורה לא מיומנת ולא על-ידי וטרינר. הסימנים: אנורקסיה, חריגות מתן צואה, שילשולים, סוס רובץ, מסתקל על הבטן, מתגלגל, בועט, הזע, חוסר מנוחה, דיכאון, נשכב וקם, מתגלגל באלימות, נופל בפיתאומיות, דופק לא סדיר,נשימה כבדה, טמפרטורה גבוה. ומניעה: החלפה של מצע ולשים לב שהסוס לא אוכל אם זה חול או דבר שרצוי שלא יוכל, לא להאכיל מהריצפה, אבן מלח, בדיקות כפפה אחד לחודש חודשיים, מזון איכותי, לא לשנות מזון באופן פיתאומי, תילוע (שוב ליזכור לא לתת תילוע בצורה חדה זה יכול ליגרום לקוליק גם, במיוחד אצל סייחים עדיך פעם אחד של שליש מגופו ובהדרגה, משביל לא להרוג את התולעים ואז שיצתרחו לצאת יצרו סתימה ושוב יצרנו קוליק סתימה.). במקה של קוליק: למנועה מזון מהסוס, הליכה בשביל שלא יפגע בעצמו,לדון עם וטרינר עלמתן תרופה. ליפני הקריאה לוטרינר ליבדוק פרטים שיעזרו לו כמו סוג המזון בדיקה של המים תילועה אחרון חיסונים טיפול שיניים אחרון סוג העבוד מצב ההריום במקרה וישנו הריון וקוליקים קודמים אם היו. דרגות: קל- חוסר מנוחה,חריקת שיניים, דיכאון, אי אכילה, מבטים לצדדים ולבטן. בינוני- נשכב וקם,מתגלגל ונאנח, נשכב וקם בקושי. קשה- בועט בבטן, מתגלגל באלימות, נופל בפיתאומיות, מזיעה דופק ונשימה. מהם "סליידרים"?| אני חושב שאלו פרסות מיוחדות שסמים לסוסים בווסטרן, ברגלים האחוריות לשם החלקה. מהי "רכיבה בסיסית"? | זה מאוד טלוי אבל לפי דעתי זה בעצם האפשרות של סוס לעבוד הליכה טרוט וקנטר בצורה בסיסית ללא כינוס וכיפופים, ראש במקום סביר ולא מנסה ליברוח מהרוכב, קצב. האם ריינינג הוא סוג של התעללות? | שוב איל תשובה, יש התוענים כי רכיבה על סוסים בכלל הינה היתעללות. אני מאמין שהרכיבה אולי הצילה חים של סוסים רבים שבמקום למות לצרכי בשר הם משמשים לדברים אחרים, ובנוגעה לרינינג ספציפית אני לא ידוע ממש, אבל לפי מה שראיתי זה ניראה סבבה, ויש הקפדה על הפעולות שאתה נוהג בהם ברכבה ובדיקה של פה הסוס לאחר המיקצה, אבל דרך הלימוד קשה לפי דעתי ואפילו אלימה לפעמים, דוגמה קטנה היא הסליד בוא הסוס ממשיך לפדל מלפנים אך מאחור נועל את רגליו ומכניס אותם מתחת לבטן, הסוס לומד את זה מתוך ריצה מהירה לתוך קיר ועצירה פיתאומית, עכשיו אם הוא לא מסוגל לעצור פיזית..? מה קורה שוב רגל ומת...? זה די לא אחרי אבל אני לא יודע ולא רוצה לישפוט.!