שאלון קצת לחילונים!

חילונית

א. חרדי ברחוב- 4. אתייחס כמו לכל אדם אחר. ב. אוטובוס- 2. אשאר לעמוד כדי שהוא לא יצטרך לקום. ג. חרדי שנכנס למקום שאסור לו- 4. אגיב בגיחוך, מהסיבה של נאה דורש נאה מקיים. ד. חרדי מנסה להתחיל איתי - 3 אסרב בנימוס ה. חרדי מנסה להחזיר בתשובה- 4. אסרב בנימוס ואמשיך בדרכי. אם זה במקום סגור והוא יתחיל לשכנע אז 1. אתווכח איתו בכיף.

תשובות

שאלה א': 4 - אחר - פחד. יש בהם משהו שמפחיד אותי. אני לא חש סלידה, אבל הם מעוררים בי איזושהי תחושה לא נעימה. שאלה ב' - התשובה היא 1. למה שלא אשב? שאלה ג' - שוב התשובה היא 1. לא ענייני. שאלה ד' - התשובה היא 3 - מסרב בנימוס. שאלה ה' - 3... מפתה לענות 1, אבל זה לא באופי שלי.

zebra25

New member
התשובות שלי:

א. את מי הוא מעניין. ב. להתיישב לידו (שילמתי על המקום וזכותי לשבת). ג. להתעלם (למה לי להתערב בעיניינים שלו?) ד. לסרב בנימוס. (מה, יש דבר כזה שחרדי מתחיל עם בנות חילוניות?) ה. אחר. (אני אגיד לו: MIND YOUR OWN BUSINESS).

עונה

א. אתם רואים חרדי ברחוב, מה אתם חשים אליו? 2 ב. אתם עולים על אוטובוס והמקום היחיד שנותר פנוי הוא ליד חרדי מה תעשו? 1 ג. אתם רואים חרדי נכנס למקום שאסור לו להיכנס (קולנוע וכאלה) מה תעשו? 1 ד. חרדי/ת מנסה "להתחיל" אתכם מה תגיבו?3 ה. חרדי מנסה להחזיר אתכם בתשובה, מה תעשו? 1

s h a n t i 1 7

New member
אמממ

א. סלידה... לא בקטע רע .. ב.אני יתיישב לידו ג.אני יתעלם.. חיים שלו .. ד.אם יהיה חתיך למה לא
ה.לפעמים מתווכח... לפעמים מתעלם...

תשובה שלי בתור חילוני למהדרין

א. 4 - "מה הוא חושב עלי?" ב. 1. ג. 1. ד. 1. (חרדי או חרדית, הכל הולך אצלי חחח) ה. 2. סתם בשביל הכיף.

shirlove

New member
ממ עונה לסקר

א.אחר-חושבת לעצמי איך הוא חי -כאילו אם לא משעמם אותו כל הזמן ללבוש אותם בגדים ולהכנס לשיגרה של תפילה וכו' גם אם זה לא בא מהלב לפעמים.אם לא קשה לו ככה.אבל גם סימפטיה כי הם מייצגים את העם היהודי,העם שלנו. ב.2.אשאר לעמוד-לא בגלל שהוא חרדי-אלא בגלל שהוא חרדי בחור-ואני בחורה ונראה לי שיש להם משהו נגד זה שבחורות תשבנה לידם,במיוחד אם אני לא לבושה הכי צנוע. במידה וזו חרדיה אין לי בעיה לשבת לידה. ג.4.-אחר-מה ענייני אם הוא בא לקולנוע-זה חייו וזכותו. ד.4.אחר-זה תלוי כמו בחבר'ה החילונית-אם החרדי מוצא חן בעייני-נכון יהיה לי מוזר שהוא מתחיל עם בחורה ועוד לא דתייה-אבל זה לא יפריע לי ויש מצב שאמשיך לדבר איתו. אם הוא לא מוצא חן בעייני-כמו בחבר'ה החילונית-אברח ממנו. ה.1.-אתווכח איתו בכיף-אם כבר נמאס לי ואני רואה שהוא מגזים פשוט אלך.

דם דם

New member
אוקיי

א. אתם רואים חרדי ברחוב, מה אתם חשים אליו? 1. סלידה 2. סימפטיה 3. את מי הוא מעניין 4. אחר. 4- אחר...לא כלום, באותה מידה אם אראה אתיופי/רוסי או מוסלמי...מה יש לי לחשוב עליו..בנאדם זה בנאדם ב. אתם עולים על אוטובוס והמקום היחיד שנותר פנוי הוא ליד חרדי מה תעשו? 1. תתיישבו לידו 2. תשארו לעמוד 3. אחר גם אחר...בדרך כלל אני גם ככה עומד באוטובוס, אבל אם לשבת אז לא משנה לי ליד מי, מצידי שיהיה גם חרדי/דוס/נטורי קרטא אם זאת חרדית אני לא אתיישב לידה בגלל שיכול להיות שיש איזה איסור שאני אגרום לה לעבור עליו. ג. אתם רואים חרדי נכנס למקום שאסור לו להיכנס (קולנוע וכאלה) מה תעשו? 1. תתעלמו 2. תצעקו עליו 3. תעודדו אותו 4. אחר אני אתעלם..מה אכפת לי מה הוא עושה עם החיים שלו ד. חרדי/ת מנסה "להתחיל" אתכם מה תגיבו? 1. למה לא 2. בורחים 3. מסרבים בנימוס 4. אחר....בהנחה שזאת חרדית, לא יודע...תלוי נורא. אולי כן אולי לא...אם ימצא חן בעיני או לא ה. חרדי מנסה להחזיר אתכם בתשובה, מה תעשו? 1. תתווכחו איתו בכיף 2. תנסו להחזיר אותו בשאלה 3. תתעלמו ממנו 4. אחר. לא חוזר בתשובה...לאלוהים יש מקום מיוחד אצלי בפנים. אני לא צריך תלית/ציצית/כיפה ותפילין כדי להראות לאל את אמונתי ואהבתי אליו....נוח לי לחיות כמו שאני חי. זהו עד כאן בינתיים, תודה לעונים! אגב אשמח לראות אותך עונה על זה רק במקום חרדי תחשוב שזה חילוני....ולמה תמיד במצב עם חרדים מגיעים בסוף ללחזור בתשובה,למה תמיד להציק לבנאדם. רוצים לחיות ככה תחיו ככה למה כול הזמן הקטע הזה של לחזור בתשובה

Miss Tory

New member
שבוע טוב

א. אתם רואים חרדי ברחוב, מה אתם חשים אליו? 2. סימפטיה. מבחינתי הוא לא שונה בהרבה מכל אחד אחר ברחוב ואין לי סיבה לא לחבב את האדם הספציפי הזה. ב. אתם עולים על אוטובוס והמקום היחיד שנותר פנוי הוא ליד חרדי מה תעשו? 2. אשאר לעמוד. אבל רק בגלל שהוא בטח שומר נגיעה, אחרת לא הייתה לי בעיה לשבת לידו. ג. ג. אתם רואים חרדי נכנס למקום שאסור לו להיכנס (קולנוע וכאלה) מה תעשו? 1. אתעלם. אבל אחשוב לעצמי שזה צבוע מצידו. ד. חרדי/ת מנסה "להתחיל" אתכם מה תגיבו? 3. אסרב בנימוס. אם הוא נחמד אהיה נחמדה בחזרה. אם הוא יתחיל איתי בצורה בוטה, אזכיר לו את מהות שמירת הנגיעה והמבט. ה. חרדי מנסה להחזיר אתכם בתשובה, מה תעשו? 4. אחר. תלוי במצברוח. יכול להיות שאתווכח (ללא כעס, אבל אנסה להבהיר את הצד שלי בלי "להקטין" את הצד שלו) ויכול להיות שאשאל שאלות ואתעניין בלי לתכנן חזרה בתשובה אלא סתם מתוך עניין.

Mיי

New member
אז קודם..

ואף-על-פי שציינת שזהו שאלון קצת לחילונים.. היית יכול לחכות קצת לצאת השבת עם הפוסט הזה שלך כדי שגם מי שלא חילוני יוכל להשיב לך. זה רק הוגן. לגופו של עניין.. אם אתם רואים חרדי ברחוב, מה אתם חשים אליו? = סימפטיה. אתם עולים על אוטובוס והמקום היחיד שנותר פנוי הוא ליד חרדי, מה תעשו? = מנסיון.. התיישבתי פעם ליד חרדי, אבל הוא פשוט קם ממקומו ונשאר לעמוד. לכן, מאז אני לא מתיישבת נשארת לעמוד בעצמי מתוך כבוד לרגשותיו. אתם רואים חרדי נכנס למקום שאסור לו להכנס = מה זה עניין שלי? לא שופטת אנשים. חרדי מנסה להתחיל איתכם, מה תגיבו? = כמו שאגיב לכל אחד אחר, אסרב בנימוס. חרדי מנסה להחזיר אתכם בתשובה, מה תעשו? = בוחרת באופציה שלא ציינת, אסרב בנימוס. שבוע טוב.

Mיי

New member
זה פה..

הסנגוריה הציבורית? להזכירך,- הפוסט הזה לא התפרסם בדף הראשון של תפוז, דרכו הגעתי אני, ביום רביעי. ובאמת.. היית יכול לוותר על התגובה הזו. מ

דנטל

New member
קודם כל, אל תגידי לי מתי להגיב ומתי לא!

באיזו זכות את בכלל מתערבת בשיקולים שלי להעלות תגובות? חצופה! דבר שני, לא מענין אותי הדף הראשי של תפוז והוא גם לא צריך לענין אף אחד אחר, כל עוד את הטענות שלך שטחת בפני מי שפתח את השרשור אל גבי הפורום והוא לא אחראי, אפילו לא בבזיק, לקידומים בעמוד הראשי של תפוז. אגוצנטרית שכמותך.

Mיי

New member
חח

רק עכשיו ראיתי שאתה אחד המנהלים פה, או בעצם היחיד. אז זה מה שבעצם נותן לך את הכוח הבלתי מוגבל להגיד לאנשים מה לעשות פה וגם לענות במקומם. תגיד ככה.. היית פשוט חייב להגיב במקום כותב הפוסט. תנמיך, תנמיך, פשוט דע את מקומך. אתה יודע? זה רק פורום, אתה לא מלך במדינה דיקטטורית. והממ.. המלצה קטנה, בחייך, תהיה יצירתי ותמציא לך שאלון משלך. ועוד משהו קטן.. הייתי ממליצה לך על 'חילוני לחילוני זאב'. יום טוב.

תשובות.

א.כמו אל כל אדם אחר. אדישות. ב'. 1. מתיישבת לידו. ג. 1. להתעלם. ד'. מסרבת בנימוס. ה'. 3. מתעלמת.

עונה../images/Emo219.gif

א. אתם רואים חרדי ברחוב, מה אתם חשים אליו?את מי הוא מעניין ב. אתם עולים על אוטובוס והמקום היחיד שנותר פנוי הוא ליד חרדי מה תעשו?תשארו לעמוד ג. אתם רואים חרדי נכנס למקום שאסור לו להיכנס (קולנוע וכאלה) מה תעשו?תתעלמו ד. חרדי/ת מנסה "להתחיל" אתכם מה תגיבו?מסרבים בנימוס ה. חרדי מנסה להחזיר אתכם בתשובה, מה תעשו?תתווכחו איתו בכיף

ל"ידיעת התורה" ../images/Emo26.gif

למה בשאלון הזה אי אפשר להראות גם חיבה לחרדים? למה כל התשובות שבחרת הם נגד? אנטי? אולי לא שמת לב, אבל זה חבל.. למה אין תשובות כמו: למה בשאלה א' אין תשובה גם של חיבה
למה בשאלה ד' אין תשובה כמו- למה לא
הייתי מנסה להכיר אותו לפני שאני שוללת. למה בשאלה ה' אין תשובה כמו- אפשר לשמוע, להיות פתוחים, אולי לבחור יש דברים חכמים להגיד
בקיצור, לפי השאלון שלך אפשר לקבל רושם שאתה ממש אנטי... אחרת היית נותן בחירה של תשובות שהם לא רק אנטי. גם אני בעברי הייתי אנטי, עד שהתחלתי לשאול, לברר, להתעניין- ושיניתי גישה לגביהם, לגבי הדת היפה שלנו.. אני מקווה שתנסה לשנות גישה ולהיות פתוח לעוד דברים, כי להיות דתי\חרדי זאת לא קללה! יש המון דברים חכמים בדת שאם רק תברר, אתה תופתע לטובה! אני לא מצפה שמישהו פה יסכים איתי, אבל לפני ששוללים משהו צריך קודם להכיר . שבוע טוב לכולם!!

mmn14

New member
טענות למגזר

א-1 ב-2 ג-2 ד-2ה-2 אם יש אוכלוסיה שאני באמת חושב שכדאי לותר עליה היא האוכלוסיה החרדתית אני ממש לא מכבד אותם אוהב אותך מכיר בהם או כל דבר אחר רק הרעיון על זה שהם סוגרים את כבישים במקרומות מגוריהם סוגרים ערים (בני רק אלעד וכדומה) מעורר בי בחילה מדוע? מדוע הם עושים זאת אולי שמה הם לא בטוחים באמותם עד כדי פחד לראות את השונה מדוע מסגרת חינוך של הדור הבא שלם כל כך פחדת להראות להם כי אפשר גם אחרת (חילוני) כל המערת החרדית סגורה ומפוחדת להראות לדור הצומח כי ישנם אנשים שאינם חרדים ושגם אנו חיים באושר לא פחות מהם ואולי אנו אף מאושרים יותר..... באחד משיחותי (אם אני יכול לקרוא לזה שיחה....) עם אדם חרדי שאלתי אותו שאלה למה הוא חושב שהדרך שלו טובה משלי ולמה הוא לא מראה לבנו את הדרך השניה אני גדלתי בבית של חילונים מאמינים עם קצת שמירת מסורת אך תמיד הראו לי את כל האפשרויות ובשלב מסוים של גיל ההתבגרות אף החלטתי וגיבשתי זהות שהיא לא חילונית אלה קצת יותר מזה... בכל אופן גם אני את ילדי אחנך באותה דרך של להראות את כל האפשרויות ואת הדרך שלהם שיבחרו לבד...

WannaLove

New member
עונה...

א. אתם רואים חרדי ברחוב, מה אתם חשים אליו? - אין לי בעיה איתם בכלל... ב. אתם עולים על אוטובוס והמקום היחיד שנותר פנוי הוא ליד חרדי מה תעשו? - למה לא להתיישב? ג. אתם רואים חרדי נכנס למקום שאסור לו להיכנס (קולנוע וכאלה) מה תעשו? - למה שלא יבוא לקולנוע!?! ד. חרדי/ת מנסה "להתחיל" אתכם מה תגיבו? - להתחיל באיזה מובן? של לדבר? אשתף פעולה בכיף. להתחיל מכות? לא אתפתה, לא כזה. ה. חרדי מנסה להחזיר אתכם בתשובה, מה תעשו? - אקשיב למה שהוא אומר, אקבל ואכבד. אני באופן אישי מאמין, אני חילוני - אבא שלי חזר בתשובה ואמא שלי מסורתית חזקה. יש לי הרבה חברים דתיים (כמה מהם הם מהטובים שלי). מכבד ומעריך.

למעלה