שאלון מקורי 2

../images/Emo214.gifעונה../images/Emo29.gif../images/Emo79.gif../images/Emo204.gif../images/Emo54.gif

1. איזו מילה אתם הכי אוהבים, מבחינת משמעות או צליל? מממ אני נורא אוהבת את המילה שלולית
מילה ממש מצחיקה..פעם בשיעור משחק אחד אמרו לנו לבחור 3 מילים ולהגיד אותן בכל מיני צורות..אז זאת מילה שיצאה לי מאוד מצחיק בהרבה מאוד צורות
2. בחרו שלושה תארים שמתארים אתכם באופן הכי מדויק. רגשנית, חברותית ומממ אני אחת שמתפדחת כמעט מכל דבר
3. אלו מילים בעברית חסרות לכם באנגלית וההפך? חלטורה
יש את זה באנגלית?! [זה סתם עלה לי לראש עכשיו
] 4. איזו מילה הייתם רוצים להוציא מהשפה העברית ולמה? כאילו וכזה
נמאס לי מזה!!!! 5. האם יש מילה או ביטוי שאתם משתמשים בו יותר מדי? אם כן, איזה? לא יודעת! [אני משתמשת בזה תמיד
, מישהו הבין?
] ואני משתמשת הרבה במילה פאדיחה
6. האם שמכם חשוב לכם? האם אתם אוהבים או שונאים אותו? האם אתם מרגישים שהוא מתאים לכם או מייצג אתכם? האם הייתם שוקלים להחליפו? בנות - האם נראה לכם שתחליפו את שם משפחתכן כשתתחתנו? אני לא הכי אוהבת את השם שלי..אבל אני בכל זאת מאוד שמחה שיש לי את הכבוד להיקרא על שם סבתא שלי ז"ל! אני לא יודעת אם אני אחליף את השם משפחה שלי..יש לי שם משפחה נחמד..תלוי מה יהיה לבעלי
7. האם יש לכם כינוי? מי המציא אותו ומה דעתכם עליו? יש הרבה..הכינוי שרוב החברות משתמשות בו הוא "רוחצ'ה"
מאז שהן שמעו את אבא שלי קורא לי ככה. יש גם- חולי, רייצ', חלי, גורית
8. האם הייתם מגדירים את עצמכם כאוהבי מילים? האם מילים חדשות מעניינות אתכם? האם אתם אוהבים ללמוד שפות? אני לא כ"כ אוהבת ללמוד שפות..זה יכול לשגע לי ת'שכל לפעמים
אבל אני נורא אוהבת מילים..פעם אחותי ואני שחקנו משחק כזה שכל אחת אומרת א'-ת' השניה אומרת סטופ ואז מתחילים להגיד כל מיני מיזיל מוזרות באותה אות שיצאה
זה ממש נחמד!! ולא רק מילים מוזרות..מילים שפחות משתמשים בהן ביומיום או מילים מצחיקות
עוד משהו, לפעמים אני יושבת וחושבת על כל מיני מילים..לא פעם יצא לי לחשוב על כמה מילים ולא הבנתי איך הגיעו לאותה מילה..לפעמים אני צוחקת על כל מיני מילים עם שמות מוזרים
זו רק אני?
קחו למשל ת'מילה "כובע" WTF?? זהו

../images/Emo220.gifאשכרה WTF?../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זה כמו שאומרים מילה הרבה הרבה פעמים מהר, ואז היא מאבדת את המשמעות שלה, נשאר רק צליל מצחיק

moonlighting, shoddy work

זה מה שמצאתי לחלטורה
אה וגם אני עושה את הקטע הזה של מילים שלא ברור איך הגיעו אליהם... טיול שנתי של כתה ט', קטע משעמם בטיול, במשך שעה-שעתיים אני ועוד שתי חברות זרקנו כל מיני מילים הזויות והתפקענו מצחוק
מזלג, למשל?? או הפועל הנלווה שאח שלי המציא בתור ילד קטן - מזדלג ["זה לא מזדלג לי" כשלא מצליחים לתפוס משהו עם המזלג
].

איזו מילה נהדרת.

אני אוהבת להמציא מילים. חברתי ב. משתמשת במילה "נטעם" כגון "זה לא נטעם לי טוב" כמו שבאנגלית יש it doesn't taste good

אחלה המצאה.

איפשהו בבית יש מחברת עם כל ההמצאות של אח שלי, אני צריכה לחפש אותה מתישהו.

../images/Emo214.gif../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאני תמיד הייתי אומ

**אומרת מתמזלג
ותודה על החלטורה
לא ידעתי שיש

עונה לשאלות של עצמי (בפירוט מתיש)

(אני מודעת לכך שאני סותרת את עצמי בכך שאמרתי לפני כמה ימים שאני לא מדברת עם עצמי והנה אני עונה לעצמי פה. Oh, well) 1. איזו מילה אתם הכי אוהבים, מבחינת משמעות או צליל? היום אין משהו מסוים, אבל כשהייתי בגן נורא אהבתי את המילים "תקליט" ו"קבלה" וכשהייתי בת 17 אהבתי את המילים lark (עפרוני) ו-threshold (סף). זה מבחינת צלילים. מבחינת משמעות יש הרבה. אני מאד אוהבת תארים, בעיקר תארי הפועל, שאין כל-כך בעברית. 2. בחרו שלושה תארים שמתארים אתכם באופן הכי מדויק. יצירתית, עקשנית, חכמה 3. אלו מילים בעברית חסרות לכם באנגלית וההפך? יש המון מילים וביטויים שחסרים לי. כמה דוגמאות למילים בעברית שחסרות לי באנגלית: דווקא, נו, שלשום, מחרתיים, תתחדש. כמה דוגמאות למילים באנגלית שחסרות לי בעברית: tomboy, ajar, introspection, obviously, adrift , שמות של צבעים (יש המון מילים של צבעים באנגלית), כמעט כל תארי הפועל וגם הרבה שמות תואר. 4. איזו מילה הייתם רוצים להוציא מהשפה העברית ולמה? "תזרמי" במובן של "תעשי מה שאני רוצה שתעשי או שאת סתם כבדה". "כוסית". 5. האם יש מילה או ביטוי שאתם משתמשים בו יותר מדי? אם כן, איזה? "כאילו", "תכלס" (הדביקה אותי חברתי הטובה ב. שמשתמשת במילה הזאת יותר מדי. פעם ספרנו כמה פעמים היא משתמשת בה במהלך ארוחה. זה היה היסטרי.), "הזוי", "אז", "היסטרי", oh, well 6. האם שמכם חשוב לכם? האם אתם אוהבים או שונאים אותו? האם אתם מרגישים שהוא מתאים לכם או מייצג אתכם? האם הייתם שוקלים להחליפו? בנות - האם נראה לכן שתחליפו את שם משפחתכן כשתתחתנו? מה זה כל השאלות האלה?
. וברצינות. שמות באופן כללי חשובים לי מאד. מעולם לא אהבתי את שמי הפרטי, תמיד אהבתי את שם משפחתי (הוא בא גם עם היסטוריה די מפוארת). אני מניחה ששמי כן מתאים לי או מייצג אותי. תמיד הייתי משוכנעת שאחליף אותו כשאגיע לגיל 18, אבל כבר התרגלתי וקשה לי לחשוב על שם אחר שמתאים לי יותר. בכל מקרה, חברה של ההורים שלי אמרה פעם ששמי המלא נשמע כמו שם של סופרת, אז מאז אני אוהבת אותו הרבה יותר
אין לי כוונה להחליף את שם משפחתי אם אתחתן כי מבחינה אידאולוגית הרעיון מציק לי. השם שלי מציין זהות מסוימת. למה שאמחק את הזהות שלי כי אני מתחתנת? העבירו את הבעלות שלי מאבא שלי לבעל שלי? מילא אם שני בני הזוג מחליפים את שמם יחד, יש בזה מין ההדדיות, אבל שרק האשה תעשה את זה? זה מפריע לי. בכל מקרה, אני לא מאד קיצונית ואם זה יהיה עניין שמאד ישנה לאדם איתו אני מתחתנת ו/או להוריו אסכים להוסיף את שם משפחתו לשם משפחתי, אבל לא לגמרי במקום. 7. האם יש לכם כינוי? מי המציא אותו ומה דעתכם עליו? יש לי לפחות 15 כינויים שאני זוכרת כרגע, וכל אחד המציא לי מישהו אחר. את רב הכינויים שלי אני אוהבת, חלקם אני סובלת מחוסר ברירה. רובם נגזרות של השם שלי. יש כאלה שלא קשורים בכלל. מצורפת רשימה מפורטת. תרגישו חופשי לדלג ו/או לקרוא רק את אלה שתופסים לכם את העין. 1. סבתא שלי היתה קוראת לי חמוטלי 2. אחי היה קורא לי חמודַל (מלשון חמודה. כשהיינו קטנים והסתדרנו
) 3. זוג חברים של ההורים שלי קראו לי חמוטולטול 4. היתה לי חברה שהכירה אותי בתחילת היסודי, ומכיוון ששנאתי את שמי מאד אז ביקשתי שיקראו לי טלי, אז היא המשיכה לקרוא לי ככה גם כשהיינו בנות 20. 5. הערסים של השכונה שלי היו קוראים לי חַמוּ וזה הכינוי היחידי שאני ממש ממש לא סובלת, כי הוא מזכיר לי אותם. 6. כשלמדנו את חוק החיטוף בשיעורי לשון בכיתה ט' קלטנו ששמי היה בעצם חְמוטל עם שווא, אז החברות שלי התחילו לקרוא לי חְמו. ומזה נגזר גם חְמוי ומאוחר יותר חְמוש וחְמושָה 7. אהבתי הראשונה בכיתה י' קרא לי חמוטַשֶן (לפעמים בקיצור טַשֶן). הוא אמר שזה על שם משהו מתוק. בפורים גיליתי שהמנתשן באנגלית זה אוזני המן. הוא המשיך לקרוא לי ככה במשך שנים בכל פעם שהוא היה צריך משהו. 8. כשהייתי בת 17 אהבתי מאד את Guns N' Roses והיתה לי חברה בשם אביטל (שאגב, פגשתי במקרה אתמול אחרי שנים של נתק) שקראה לי בילי, על שם שמו המקורי של הסולן, אקסל רוז. 9. חברה שלי רויטל קראה לי חֶמִי כדי שיתחרז עם רוי. ולפעמים סתם חֶם שיתחרז עם רו. 10. חברתי דניאל קוראת לי טאי כי סבתא שלה לא שומעת טוב והחליטה ששמי חמוטאי. 11. חברתי דנה ש. קוראת לי ליליק על שם דמות מספר ילדים ששתינו אהבנו (הכל בגללם - יעל רוזמן) 12. חברתי דנה י. קוראת לי קיט או קיטי כי אני כזאת חתולה! 13. יש לי חברה איטלקיה בשם ולריה, שהכרתי כשלמדתי בצפון קרולינה, הסתבכה בהתחלה עם השם שלי, אז היא החליטה לקרוא לי המלט. עכשיו שהיא יודעת איך קוראים לי, זה נשאר ככינוי. 14. אחת החברות שלי מקבוצת התאטרון שלי התחילה לקרוא לי חַמי וזה נדבק. 15. אבא של חברתי ב. קורא לי חמוטְל 16. נעמונת קוראת לי חִימי 8. האם הייתם מגדירים את עצמכם כאוהבי מילים? האם מילים חדשות מעניינות אתכם? האם אתם אוהבים ללמוד שפות? כן, כן וכן. בקשר ללימוד שפות, זה הדבר היחידי שאני מצטערת שלא התאמצתי קצת יותר ללמוד כשהייתי בבית הספר. יש לי כשרון לזה ואני כן מנסה ללמוד (אנגלית למדתי לבד ועכשיו אני ברמה של שפת אם ואני מלמדת את עצמי הולנדית. אני רוצה לדעת גם איטלקית, צרפתית וערבית. wish me luck)

המלט. אדיר../images/Emo6.gif

"תתחדש"... יום אחד המורה האמריקאית שלי לאנגלית הגיע לשיעור עם תספורת חדשה, חברה שלי ואני עמדנו מולה במשך חמש דקות, מנסות להחליט אם יש מילה באנגלית ל"תתחדש" או לא. בסוף התייאשנו, ואמרנו יחד "get new", ומאז זה הפך לביטוי שלנו

ואני לפני שלמדתי שאומרים אייליינר

אמרתי פעם black pencil in the eye וחברה שלי צחקה עלי על זה לפחות עשור.

שכחתי עוד כינוי

יש מישהי שכל הזמן קוראת לי מאן (כמו אמריקאים, כזה yo, man) וזה הפך גם לסינמאן (כי אני אוהבת קינמון וזה חלק מהכינוי שלי ב-MSN)

למעלה