שאלה:

Dorfl

New member
אני גבר - ואת, את לא למדת ביולוגיה.

1. אל תקרא/י לי יקירה, אני לא אישה. 2. אל תקרא/י לי גם יקיר - אנחנו לא חברים. 3. זו בדיוק הטעות שהייתה רווחת בעולם בימי הביניים - חיים לא נוצרים סתם כך. מה שבאמת קורה הוא שזבוב (או חיה זעירה אחרת שחומקת מעיני ה"מדענים") מטיל את ביציו בבננה או שכאלו כבר קיימים בה. במקרים אחרים אלו חיידקים. בכל מקרה - חיים לא מתחילים סתם כך בבננה שלך. כצפוי, הצד החרדי של הפורום מתגלה שוב כמלא באנשים שעדיין שבויים בטעויות של ה"גויים" מימי הביניים. תקלסו את ה"גויים" ככל שתרצו, הם לפחות לומדים מטעויות ומתפתחים עם הזמן. אתם, לעומת זאת, האמיש יהודים. בקיצור - השטויות שפלטת מפיך היו מביישות אף איש מערות - תתביישי (ותתנצלי).

Alon16

New member
נורא מעניין לראות אנשים

שכשמדובר בחז"ל הם יכולים לומר "חיים לא נוצרים סתם כך". כשמדובר בהתפתחות החיים עלי אדמות, הם דווקא בטוחים בעמדתם ומוכנים לקבל את ההסתברות שהוצרות של תא חי אחד במקרה הוא 10^250 (עשר ומאתיים חמישים אפסים...)

similar

New member
מה זה משנה אם זה

מזבוב שהטיל את ביציו, נוצרו שם חיים ולא זבובים למרות שהוא הטיל אותם???? אני לא אתנצל כי אין מקום כאן להתנצלות, אתה זה שצריך להתנצל בפני בני עמך שהשמצת בהודעה. אני מרחמת על אדם שמדבר כך על בני עמו.

Dorfl

New member
מה????????? (9")

1. את עדיין בשלך? את עדיין ממשיכה לרמוזה שחיים עשויים להיווצר סתם כך? לא. אני עליתי עליך - בהתחלה אמרת משהו טיפשי ועתה אתה מנסה לנסח אותו מחדש ללא הטעות ובכך להיחלץ: לא תצליחי. אני לא אצא כאן האידיוט (אהם...) - את העלת את הטענה הישנה שחיים של יצורים קטנים כגון תולעים ורימות נוצרים יש מאין - תפיסה פרימיטיבית וטיפשית שאיננה נזקפת אך ורק לזכותו של העולם היהודי (שבו היא אומצה ע"י חז"ל[=חכמי חלם]. יצורים קטנים נוצרים גם הם מרביה - בן אם חד מינית או דו מינית. ברוכה הבאה למאה ה-21 (ידעו את זה גם במאה ה-20 ובמאה ה-19 דרך אגב, וכנראה שאף יותר מוקדם [למדתי על זה מזמן]). 2. בני עמו? מה? למה שיהיה אכפת לי אם את מ"בני עמי"או לא? את משהי שאני לא מכיר (וגם לא מעריך [חשוב]} - למה שיהיה לי כבוד אליך שאין לי למישהו אחר שאני לא מכיר ואיננו ב"בני עמי" ? את חיה ע"פ ערכים טיפשיים ופרימיטיביים (וגזענים - כל לאומנות היא גזענות בעוצמה נמוכה יותר או במסווה - אין שום משהו נעלה יותר בעם שלך מבעם אחר).

אחרי שנרגעת מעט...

נראה לי שיש משהו בדבריה. האם אתה זוכר לפני כמה שנים הציגו תמונות בהם רואים את ההילה של כל חומר "חי"? בני אדם, בעלי חיים, צמחים וכו´. עכשיו תחבר את זה עם טענות ההילרים שמרפאים בעזרת כפות הידים, והמטופלים מעידים בעצמם שהם הרגישו גלי חום חזקים במהלך הטיפול, שנעשה בהכרה מלאה. ההסבר של אותם הילרים (די נפוץ ברוסיה או ברית המועצות לשעבר) הוא יכולת ויסות האנרגיה ע"י ה"כוחות" שהם ניחנו בהם, וע"י שינוי מצב/זרימת האנרגיה ניתן להשפיע נקודתית על מקור הבעיה/מחלה. אגב, (וקח זאת בערבון מוגבל) אותם מגלי ההילה הנמצאת סביב בעלי החיים למיניהם, טוענים שניתן ע"י בדיקת ההילה לראות בדיוק רב ומראש היכן קיימת בעיה/מחלה וע"י כך למנוע את המשך התפתחותה. אם אני לא טועה, אותם מגלי ההילה היו מדענים שחקרו את הנושא ולא סתם שרלטנים. נא לא לקפוץ! יתכן ולא דייקתי במידע, ניתן אפשר ורצוי לערות תיקונים.

היסחפויות...

(אני אתעלם משני הניסיונות הראשונים שלך. לא שופטים בנאדם בשעת כעסו) ולעניין: 1. הרפואה האלטרנטיבית מורכבת משרלטנים רבים, נכון. אך מכיוון שיש לי "ניסיון" לא קטן איתה, אני יודעת להבדיל. אתה לא מכיר אותי מספיק בשביל לקבוע שאני מקשקשת שטויות בענין, אך מצד שני, אתה גם לא מכיר אותי מספיק, בשביל לקבוע שאני באמת יודעת מה שאני אומרת, וזה לא אשמתך. אני יוצאת בשבחה של הרפואה הסינית (שוב), מהכיוונים שאני מכירה אותה! ואם תשים לב, כשאני אומרת דברים שאני לא בטוחה בהם, אני משתדלת מאוד לסייג את דברי. 2. מה זה "תקווה", אם לא משהו שקשור ב"רוח"? אולי תקווה זו פעולה פיזית? מענין מאוד. מעולם לא אמרתי שהרוח אמור לבוא במקום החומר! הרוח משלים את החומר! -> שים לב להבדל! (יערב לך, אם אתה מאמין ב"מים הקדושים מהרב". מקווה בשבילך שלא נתפסת ברשת שרלטנית). 3. לידיעתך, אני די מתעניינת בנושא הזה, וקראתי ולמדתי עליו הרבה. אחת הבעיות היא, שאני גרועה במקורות, ולכן (ואני לא לגמרי מאשימה אתכם על כך), החריפות הזאת נגדי. לגיטימי. זו הבעיה שלי. (בטח גילגולי הוא מרסיס שבור מהמפץ) נכון שאני לא מומחית ולא חוקרת ולא יודעת יותר ממה שאני יודעת (וזה לא הרבה, ביחס למה שעוד יש לי ללמוד), אבל זה גם לא אומר שאתה יכול לבטל הכל במחי יד, כאילו אתה כן חקרת. אני מצטטת אותך ´מצטט אותי´: ´את למעשה אומרת:"דבר שאין לנו הוכחה לקיומו... משפיע על החומר כך וכך". רק תזכיר לי על מה דיברנו? שים לב שכתבתי "רוח", לא התכוונתי לנשמה, ובאמת תהיתי עם המרכאות הכרחיות... עכשיו אני רואה שכן. אז מאיפה חוצפה?? מאיפה החוצפה, ומאיזה כיוון היא באה? 4. ואשתדל לענות לך בטון שתבין, כי התחלת קצת להגזים (זה כבר ניסיון שלישי, לא?) : אדוני(!), ה"רוח" מסוגלת לרפא (בכל אופן, לפחות באופן חלקי), וגם מסוגלת לגרום לחולי. תופעות "רוחניות" (כלומר- לא פיזיות. ולא הכוונה לתופעות על-טבעיות [בצורה אליה אנו משייכים מילה זו]. לא ניסים!) משנות את ה"חומר"! משפיעות על ההורמונים ועל תפקוד המוח. לך תלמד קצת על כך. (אפשר להיות כופרים כדי להאמין בזה- אין בהכרח קשר של ממש לאמונה) אני מתנצלת שלא הסברתי מראש את כוונתי בביטויים "רוח" ו"רוחניים", הייתי בטוחה שזה ברור. 5. לך תלמד פסיכולוגיה, זה מאוד מענין. אז לידיעתך, לפעמים (עם דגש על לפעמים), אדם כן יכול לגרום לעצמו להיות חולה. באויר יש תמיד חיידקים, אך האדם, בחוסן הפיזי שלו, לא מרגיש בקיומם. ברגע (זו קצת פרשנות שלי, במידה מסוימת, אבל זו רק דוגמא) שהוא מרגיש את עצמו חולה, הוא "מחליש" לעצמו את המערכת החיסונית, ו"תופס" את המחלה. לפני מספר שנים, נערך מחקר באיזשהו מקום בארה"ב, והוא הלך בערך כך: הודיעו שוירוס צפוי להתפשט בקרב עובדי הדואר (או משהו כזה), בימים הקרובים, ונערכים לקראת אחוז גבוה של חולים.. מקרב אוכלוסיית עובדי הדואר, אחוז גבוה למדי לא הגיע לעבודה באותם ימים. חלק ניכר מתוך "נופשי חופשת מחלה", היה חולה באמת, כולל חום, כאבי ראש וכדומה (משהו כמו 30%). אני לא זוכרת את פרטי המקרה הזה, אז לא לתפוס אותי על המילה. השתדלתי להעביר את הרעיון המרכזי העומד מאחורי זה. בקשר למהימנות המחקר: נתקלתי בו בכמה וכמה מקורות, בינהם, אדם שעוסק הרבה בנושא (נדמה לי פסיכולוג, בין השאר), שראה את המסמך. אם להאמין לזה או לא- זו שאלה של אמון בבני אדם. מי אמר שהילד מדמיין? אף פעם לא היית ילד? למרות שזה בטח קרה לי לא פעם (לא אהבתי ללמוד במיוחד, באותן שנים
), אני זוכרת פעם אחת בברור. לא חשבתי שזהו מקור החולי, למען האמת, אלא רק: "מזל שאני בבית... אם הייתי חוטפת כזה כאב ראש בי"ס, זה לא היה טוב.." אני לא משלה את עצמי- אם הייתי הולכת ללימודים באותו יום, סביר מאוד שלא הייתי חוזרת בריאה משם. אבל מה, גם שם לא מי-יודע-מה ניסיתי להיות בריאה במיוחד
אגב, אני מאמינה שתופעת הריון מדומה, מוכרת ע"י אי אילו וטרינרים גדולים (אחד בטוח, לפי מה שידוע לי), כהתפתחות חומרית, הנובעת מבעיה פסיכולוגית. אני מקווה מאוד שדעתך חזרה אליך. סליחה על ה´כעס´ שלי- זה רק להט הכתיבה.. מקווה שעניתי על התמיהות.

Alon16

New member
בקשר לרפואה ע"י מחשבה:

זה אכן מרפא, אם אפשר לקרוא לזה כך. הרבה פעמים כשיש לי כאב ראש, אני יושב רגע, מתרכז ומנסה לסלק את הכאב ע"י מחשבה. כמעט תמיד זה עובד. בוודאי שלא מיד אבל אחרי שעה בערך כבר לא מרגישים... מי שלא מאמין - שינסה. השאלה כאן האם ה"מחשבה" נובעת מאיזה דבר בלתי חמרי או שמא זה השפעה של המוח על שאר הגוף.

similar

New member
תסלח לי אדוני

אבל אתה מומחה גדול לענייני עולם/חיידקים/יהדות/פלצנות וכאלה? איך אתה מעיז לדבר כך לאנשים? הכעס הרב שלך וההתפרצויות שלך מראות בדיוק את הנקודות החלשות שלך. אתה לא מאמין בעצמך במה שאתה אומר ואתה בספק גדול מאוד אם יאמינו לך גם כן ולכן אתה נדרש לכזו התפרצות וזעם. אדם שבטוח בעצמו ובדבריו לא צריך לעשות הצגות ורעש. האמת צפה כמו שמן על המים, השקר צריך פרסום, צריך לרוץ ערום ברחובות כדי למכור את עצמו, הזנות צריכה להתקשט כדי שיקחו אותה, לא האמת. אדם עם אמונה מדבר בנחת שלא לדבר על כותב. אני מאחלת לך הרבה בריאות (בעיקר נפשית ואוי: רחמנא ליצלן: רוחנית!!) ואושר, כי נראה שאתה מאוד מאוד זקוק לזה.

ושתי

New member
גיחי גיחי

"אדם עם אמונה מדבר בנחת"??? אם כך הדבר, אז חלק ניכר מחברי הכנסת הדתיים והחרדיים הם חסרי אמונה.

similar

New member
נכון מאוד,

והם כלל לא מייצגים את הדת. הם בסך הכל בני אדם.

Dorfl

New member
עיוורון סלקטיבי במיטבו

"האמת צפה כמו שמן על פני המים" ? לפחות את לא עושה טעויות קשות בכימיה/פיסיקה כמו שעשית (אני מניח שאת אישה - קראו לי שוביניסט אם תרצו) בביולוגיה (ראי את תגובתי לגיבובי השטויות שלך בבקשה). ועכשיו לתגובה עצמה: את טוענת שהאמת צפה? כלומר רב בני האדם מספיק אינטיליגנטים בכדי להבחין באמת? אז מדוע רב העולם אינו יהודי (אני אתאיסט, אני לא מאמין ביהדות, אני שואל להסבר שלך לדבר) ? אל תצאי בהצהרות מנופחות כאשר כל תפיסת עולמך וסדר יומך מתבססים על ההנחה שההפך הוא הנכון...

similar

New member
DORFI

צא רגע מהקריזה. זהו שלא!!!!! רוב בני האדם אינם אינטיליגנטים מספיק בכדי להבחין באמת! לאנשים נוח יותר לחיות בשקר, השקר שהוא התענוג. האמת כידוע כואבת. העולם נמצא בשקר והבלון הזה התפוצץ. בלון האילוזיות של החברה האנושית התנפץ במאה העשרים ואחד, הבטחון, הכסף, והבורסות, והעוצמה הכלכלית, והפצצות (עוד מעט גם זה ילך לאיבוד), זה היה מן אמונה אבסולוטית בכסף וביכולת, נכון? עכשיו פתאום בן אדם רואה, אפילו במקום שיש כוח, יכולת, כסף, לא עוזר שום דבר. שלושה אנשים עם סכיני גילוח מוטטו את התאומים. מישהו חכם אמר לי פעם שאם אני אזרוק מאה אלף כדורים של האמת המתוקה, הזכה והטהורה ברחוב הוא בספק אם אחד או שניים ירימו.

!!!!!!DORFL D-O-R-F-L

תגידי לי מה את לא מבינה???? כמה פעמים הוא צריך להגיד לך שקוראים לו DORFL?????? אתם היהודונים......... דורפל בעברית יא סתומה

Dorfl

New member
בדיוק

לרב האנשים נח לחיות בשקר - בשקר שלחיים שלנו כאן אכן יש מטרה ומשמעות, שאכן יש חיים לאחר במוות, שאכן יש משהו בשמיים ששומר על ה"צדק" (ומכאן שכל פעם שהם נפגעים - משהו משלם על זה, וכל פעם שהם עושים מעשה טוב הם יתוגמלו). זהו חלום יפה מאוד שגם אני הייתי שמח לו הוא היה מציאות - אך הוא לא. תתעוררי!

korinalir

New member
ואז מה?

נו אז המוח משפיע על הפיזולוגיה את צודקת למרות שזה שנוי במחלוקת אני דווקא מסכימה עם המחקרים האלה יש קשר הדוק בין הפסיכולוגיה לפיזיולוגיה ומחלות כפי שתארת- פסיכוסומטיות הן רק חלק מההוכחות. כן אם נחשוב שאנו בריאים יש לנו יותר סיכוי להיות בראים ולהפך. והשאלה הנשאלת היא אז? איך הוכחת כאן קיום נשמה? לא הוכחת הוכחת רק פסיכולוגיה הוכחת שלאדם יש השפעה על הגוף שלו מה שדווקא (לדעתי) מוכיח שאלוהים לא מתערב ואדם משפיע על מצבו לבד וללא שום כיוון או עזרה מ"למעלה". ונגיד שיש נשמה? האם זה מוכיח קיומו של אלוהים? האם קיום רוחניות או כוח עליון בכלליות מוכיח את קיום אלוהי התנ"ך? לא ממש...ולכן אני לא מבינה מה הטעם בדיון הזה האירו את עיני?:) קורין

אם תקראי את השרשור מתחילתו, תראי

שלא ניסיתי להוכיח כזה דבר. רק לומר, שהרוח משפיע על החומר, יותר מאשר החומר משפיע על הרוח (או לפחות- כדי שלא תהרגו אותי- לא פחות ממנו.)

similar

New member
את גם מאוד צודקת

אם תסתכלי על האנטומיה של הגוף תראי שהוא בנוי בצורה כזו שאברים חשובים פחות נמצאים יותר כלפי חוץ ומגנים בעצם על אברים חשובים יותר. ככל שהאיבר חשוב יותר הוא יותר סמוי ומוחבא. כך בעניין של ההיררכיה הרוח בודאי ששולט על החומר כי החומר לא יכול ללא הרוח והחומר הוא המשרת שלו. כך תראי שעובר שנמצא במעי אימו בדיוק ביום הארבעים ישנן תנודות חשמליות. אגב - את זאת גילו מבחינה מדעית רק בשנים האחרונות, במדרשים זה כתוב מימים ימימה. העניין הוא שהמדע יודע לרדת בחקר הגשמי באמת עמוק מאוד, לרמה המולקולרית וכו´, מתי נוצרות הגפיים, מתי מתחילות להתפתח הריאות וכו´, *אבל* מה שהם לא יודעים להסביר הוא איך זה שאצל כל אישה הרה בעולם כולו בדיוק ביום הארבעים מתחילות תנודות חשמליות. א. הם לא יודעים להסביר מאיפה זה מגיע ואיך זה נוצר. ב. ואיך זה תמיד ללא יוצא מן הכלל בדיוק ביום הארבעים. במקורותינו כתוב שביום הארבעים נכנסת הנשמה בעובר. רק מיום זה הוא מתחיל בעצם להתפתח לצורת אדם, הווי אומר שלחלק הרוחני הזה יש "תכניות" מדויקות איך לייצר מהגשם אדם. הרוח בהחלט שלטת על החומר.

similar

New member
מסכת נדה פרק ג´ משנה ז´

"המפלת ליום ארבעים, אינה חוששת לולד. ליום ארבעים ואחד, תשב לזכר ולנקבה ולנדה" ע"פ היהדות יושבים על אדם שיש בו נשמה.

Dorfl

New member
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בכל מערכות יש את החלקים החשובים יותר והחשובים פחות, החלקים הפגיעים יותר והפגיעים פחות (לא בהכרח נובעות שתי קבוצות אלו אחת מן השנייה כמובן, אך אני סוטה מהנושא). את, בטיפשותך כי רבה, מניחה כי רק משום שחלקים מסוימים מוגנים הם אכן, כהגדרתך, "רוחניים"??? מאיפה הבערות הזו? את גם מסיקה שמשום שחלקים מסוימים מוגנים הם "שולטים" על האחרים? איפה נשמע כדבר הזה? אני אביא אנלוגיה טפשית לחלוטין, אבל את הכעסת אותי עד מאוד: מי זוכה להכי הרבה הגנה בכל משפחה? התינוק. האם הוא ההכי חשוב? האם הוא שולט על האחרים? האם הוא בכלל שונה מהאחרים מלבד בעובדה שהוא כמו שהם היו לפני מספר שנים והם כמו שהוא יהיה בעוד מספר שנים? לא!!! אנלוגיה טפשית לחלוטין לכל הדעות אבל לא נראה לי שאת ראויה ליותר מכך, ויותר חשוב, אני בספק שתהיי מסוגלת להבין יותר מכך. נ.ב: עזרו לך להדליק את המחשב או שהיו לך שעתיים חופשיות והחלטת לעשות זאת בעצמך?

למעלה