שאלה:

עוד פעם?!?!

אני אסביר לך בפעם האחרונה כי כבר נמאס לי. זה ש*אתה* משייך מוסר לתחום "רוחני", לא מחייב אותי. אז כשאני מכחיש שיש דבר "רוחני", אני לא מכחיש את קיומו של מוסר! קפיש?

taro

New member
זה ברור לי

השאלה היא למה לך לשייך את המילה מוסר? האם כלב יכול להיות לא מוסרי? האם אבן יכולה להיות לא מוסרית?

taro

New member
מה זה משנה?

כולם הם חומר; לחלק יש פשוט יותר מורכבות ביולוגית מאחרים. למה נוירונים אנושיים יכולים להיות מוסריי או לא, אבל כלביים לא?

taro

New member
אני צריך להגדיר?

שאלתי אותך אם תכנה כלב כמוסרי/לא מוסרי, הטרמינולוגיה שלך חשובה, לא שלי. מה עוד, שטענת שמוסר הוא אחריות. אז אשאל שוב: האם כלב ואבן יכולים להיות מוסריים?

כן, אתה צריך להגדיר

כי יש לך נטיה לסלף כל מה שאני אומר (מוסר הוא אחריות?!) ואני מעוניין לנטרל את אי-ההבנות מראש.

taro

New member
אני לא צריך להגדיר דבר

אתה זה שאמור להגיד האם אתה תגדיר משהו כך וכך, ולכן ההגדרה שלך היא החשובה, לא שלי. מה כ"כ קשה לענות על השאלה? האם אבן וכלב יכולים להיות מוסריים? שכן לשניהם יש חוקים פיסיקלים שתקפים עליהם, בדיוק כמו על האדם.

taro

New member
יתרה מכך -

מה ערך יש לו לאדם? שהרי הוא מספר גדול יותר של נוירונים מאשר הפרה; ואם ניתן לאכול פרות ולנצלן, למה לא ניתן לעשות זאת לאדם? מילא, אדם חף מפשע אני מבין, שכן אם תפגע בו הוא יפגע בך. אבל אדם שפשע? הוצא אותו מיד להורג אחרי שנמצא אשם, הקם מוסד ענישה מחמיר ביותר, סלק כל גורם שעשוי להפריע לך מדרכך (למשל, הענש קולקטיבית כפרים פלסתינים, הענש קולקטיבית חרדים) ושאר דברים, שכן, איזה ערך יש לנוירונים אנושיים, להבדיל מנוירונים של לטאה?

Alon16

New member
אם אתה מאמין באל

אז או שאתה עכשיו באוסטרליה או שאתה כותב בשעבס קוידש??? 16:25 עוד היה שבת... טארו - אתה דתי???

Alon16

New member
אם אתה מאמין באל

אז או שאתה עכשיו באוסטרליה או שאתה כותב בשעבס קוידש??? 16:25 עוד היה שבת... טארו - אתה דתי???

Alon16

New member
אם אתה מאמין באל

אז או שאתה עכשיו באוסטרליה או שאתה כותב בשבת??? הרי 16:25 זה היה שבת!! טארו - אתה דתי?

taro

New member
אני לא מחוייב בתרי"ג מצוות

כבר הגבתי על זה, אין לי כוח לחזור על זה. קרא את דברי בפורום.

Alon16

New member
אינך יהודי?

אני מצטער אם פגעתי ברגשותיך הלאומיים והעממיים... sorry

taro

New member
הוצאתי עצמי מכלל ישראל

והצהרתי על עצמי כגוי לפני שנים מספר, ובכך אין הבדל ביני לבין אדם שהתנצר. כל עוד לא חזרתי בתשובה, אני מחוייב בשבע מצוות בני נוח. אין לי רגשות לאומיים, זה בסדר.

Alon16

New member
אה....

אני מצטער... אם ידעתי שהסיפור כזה לא הייתי כותב זאת שוב... ושוב, סליחה.

The-G

New member
אבל מי?

מי זה שמחייב אותך? או שמא אתה הוא זה שמחייב את עצמך? מכאן שזה בטח לא תקף לשאר האנושות..

taro

New member
וודאי שאני מחייב את עצמי

כמו שאתם מחייבים את עצמכם לקבל את האמפיריות והמדע שנובע ממנה. הבחירה שלי היא זו שמחייבת אותי.

The-G

New member
אף אחד אבל לא מחייב אותנו!

אם מישהו לא מקבל חלקים מהמדע - זבשל"ו! אנחנו לא מאיימים אל אנשים שהם ישלחו למקום זה או אחר בזמן זה או אחר לתקופה זו או אחרת.. וכן, זה נקרא "מחייב" אם אתה גורם לאדם לחשוב שהוא יסבול בדרך כלשהי אם הוא לא ילך בדרך "הנכונה" (מילוי המצוות).. עוד דבר קטן: אתה יכול לכתוב בקצרה על "מצוות בני נח" - מה הם?

למעלה