שאלה

mei14

New member
גם אני חשבתי ככה../images/Emo70.gif

אסור שזה יקרה אוף זה יהיה סוף רע

אממ... |(נראה לי ספויילר)

לא נראה לי שהארי הוא הורקרוקס כי וולדמורט כל הזמן מנסה להרוג אותו אז מה ההגיון??...

black robe

New member
לכל מי שאמרו../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

שזה לא הגיוני כי וולדמורט כל הזמן מנסה להרוג אותו... בדיוק בגלל זה, כתבתי שהוא נתן לו חלק מהנשמה שלו בטעות. ולויקי, איך הוא נתן לו את תכונת הלחשננות? איך את מסבירה את זה בעצם שכל הזמן אומרים להארי שוולדמורט בטעות נתן לו חלק מכוחותיו? כל זה קרה כמובן, בכמה רגעים. ולא צריך להזכיר את זה שוולדמורט הוא קוסם חזק מאוד, אז יכול להיות מאוד... ובקשר לזה שהארי יתאבד. יכול להיות באמת... כשיוודע לו שהוא ההורקרוקס האחרון, הוא יהרוג את עצמו (וואיי זה כלכך קשה ומעציב לחשוב על זה
) ולאחר מכן, סנייפ או זנב-תולע , יהרגו אותו... למה נראה לכם שרולינג שיבצה את זנב-תולע בגריפינדור? אני מניחה שלא סתם כי בא לה. ואם כבר מדברים על מצנפת המיון... היא בעצם קצת כמו "מגדת-עתידות", לא? כאילו, היא כבר יודעת איך הילד יצא כשהוא יגדל וכו'... אז אני מניחה שהיא לא סתם שמה את פטיגרו בגריפינדור... נראלי עוד שהוא יצטער על היום הזה שהוא נהייה בכלל אוכל-מוות.

the ror

New member
ומה שדמבלדור אמר להארי

שהארי שלח לוולדמורט אוכל מוות(פיטר) שחייב לו(להארי) את חייו...

../images/Emo58.gif אבל ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

אי אפשר להפוך מישהו להורקראקס בטעות! נאמר בספר השישי שעשיית הורקראקס היא כישוף מסובך וקשה, דורש הרבה מאמץ, ולא כל רצח מביא להורקראקסים. כל רצח נותן לך את האפשרות ליצור הורקאקס-אפשרות שאתה לא חייב לממש, ובטח שלא יכול בטעות לממש. לא עושים כשפים כל כך מורכבים, מסוכנים ואפלים בטעות! סביר להניח שמי שיצר את הכישוף לא עשה אותו כזה קליל וחביב שאפשר לעשות אותו בטעות.

the ror

New member
../images/Emo58.gif

באמת סביר להניח שבטעות אי אפשר אבל הגיוני גם לחשוב שכשוולדמורט בה להרוג את הארי הוא התכוון להשתמש ברציחה של הארי כדי לעשות הורקרוקס ולכן זה לא יהיה בטעות אלא יותר דבר שהשתבש... וכשאני חושב על זה אם הארי הוא לא הורקרוקס אז זאת אומרת שוולדמורט לא רק שאיבד את אחת מחלקי נשמתו כשכישף את הארי אלא גם נמנע מלעשות את ההורקרוקס השביעי והאחרון שלו...

black robe

New member
אז איך את מסבירה בעצם../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

את כל הקשר הזה שנוצר בין הארי לוולדמורט? למה הארי מרגיש את כל התחושות שלו? למה הוא צוחק בפרעות כשהוא שמח? למה הוא מתעצבן כשהוא מתעצבן? למה להארי יש את תכונת הלשחננות אם הוא בכלל לא קרוב משפחה של סלאזאר סלית'רין? כל התכונות האלה שיש לו? נכון כתוב בספר החמישי שבגלל שהקללה לא הצילחה להרוג אותו, נוצר בינהם קשר? אז איך את מסבירה בעצם את הקשר הזה? מה הקללה הזאת בדיוק עשתה? למה להארי נוצרה צלקת? לפי דעתי, זה משהו שהשתבש... הארי, (לפי התאוריה שלי
) הוא ההורקרוקס האחרון

rds15

New member
ובאמת נראה לך שבאמת../images/Emo58.gif

אפשר להכניס לתוך מישהו/משהו חלק מהנשמה שלך בלי להתכוון לכך? לפי התיאור של ההורקראקסים, זה כישוף מאוד אפל, ומאוד מסוכן, שהשימוש בו משחית את הנשמה. כל האקט של קריעת הנשמה והכנסת חלק ממנה לחפץ כלשהו הוא אקט מאוד רצוני, כזה שאני בספק שאפשר לעשות אותו בטעות. אז כן, הארי ו-וולדמורט מחוברים ביניהם בעקבות הקללה שהשתבשה, אבל זה לא אומר שהארי הוא ההורקראקס האחרון. אה, ולחששנות היא לא תכונה שרק לסליתרין היתה, היא תכונה שמאפיינת אותו במיוחד, אבל היא לא ייחודית לו ולצאצאים שלו.

3SEP

New member
מצטרף לדיון....../images/Emo58.gif

לפי דעתי הארי הוא לא הורקרקס אני בטוח שכדי שיהיה קשר זה לא חובה שהנשמה של וולדי תכנס בהארי חוץ מזה הארי חושב בעצמו אם ההורקרקס היה בתוכו אז וולדי היה אומר לו לקפוץ מצוק או להטביע את עצמו ובקיצור יש לי עוד הרבה דרכים להרוג אותו וחוץ מזה אם לוולדי יש הורקרקס מהארי למה שלהארי לא יהיה ממנו כאילו תחשבו על זה הקללה פגעה בהארי קיפצה בחזרה לוולדי זה כאילו הוא הטיל אותה בעצמו הארי לא יכל לעשות זאת כי הוא לא התכוון לכך ואותו דבר וולדי וחוץ מזה יש לי עוד 1000 סיבות למה הארי הוא לא הורקרקס באמת!!! רק תשאלו..............

Pr0NgS

New member
אני אגיד לך מה השתבש:

הקללה של וולדמורט! דמבלדור אומר שהם מחוברים באותה קללה שנכשלה. זה לא הכי הגיוני?

Pr0NgS

New member
לא הסתכלתי בעיון...

את שואלת למה נוצר קשר. אני חושב כי קרתה שם תופעה מאוד מוזרה, שקללה כזאת נכשלה, וזה יכול ליצור כל מיני תופעות קסם.

../images/Emo58.gifאני מסבירה את זה ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

בכך שהייתה שם קללת אבדה קדברה שהשתבשה. אבדה קדברה לא אמורה להשתבש, וכפי שמודי אמר בספר הרביעי, הארי הוא האדם היחיד שידוע ששרד קללה כזאת. כששורדים משהו שלא אמורים לשרוד, נוצרות תופעות לוואי. חוץ מזה, הנבואה אומרת יסמן אותו כשווה לו, לדעתי זה אומר שהיה חייב לקרות משהו יוצא דופן, כי אחרת הארי היה גודל להיות סתם קוסם רגיל. ברור שזה משהו שהשתבש, וולדי לא תיכנן להעלם בעקבות הקללה, לא תיכנן שהארי ישרוד ובטח לא תיכנן ליצור ביניהם כזה קשר. ובעצם, וולדמורט בכוונה רצה לפצל את הנשמה לשבעה חלקים, וסביר להניח שזה גם מה שהוא עשה. משמע, הוא יודע בדיוק איפה נמצא כל אחד מששת חלקי הנשמה שלו. אני בספק אם יכול להיות קיים לו הורקראקס שהוא לא יודע עליו. זאת אומרת, סביר להניח שאתה יודע לכמה חלקים הנשמה שלך מפוצלת, והוא טיפה יות רמודאג אם הנשמה שלו הייתה מפוצלת לשבעה חלקים והוא לא היה יודע איפה אחד מהם, כי הרי אם הוא הפך את הארי להורקראקס בטעות, הוא לא יודע שהארי הוא כזה, וממש לא נראה לי שזה המקרה. בקיצור, וסליחה על החפירה, הארי הוא לא הורקראקס.

Pr0NgS

New member
../images/Emo58.gif

"סליחה, מישהו ראה חלק מהנשמה שלי?" פשוט זה התבקש מההודעה שלך, ואגב - הסבר טוב.

rds15

New member
../images/Emo58.gifרק שההודעה שלך קצת

סותרת את מה שדמבלדור אמר. וולדמורט לא מרגיש את החלקים המפוצלים של הנשמה שלו, בגלל זה הוא לא יכול לדעת אם הורקראקס שלו מושמד או לא. אבל כן, הארי הוא לא הורקראקס.

../images/Emo58.gif לא לזה התכוונתי ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

בסדר, הוא לא מרגיש כל חלק מהנשמה שלו, אבל הוא כן יודע לכמה חלקים הנשמה שלו מפוצלת, וסביר להניח גם מה הוא עשה עם כל חלק.

rds15

New member
../images/Emo58.gifאבל אם הוא יודע

לכמה חלקים הנשמה שלו מפוצלת, זה אומר שהוא גם יודע מתי הורקראקס נהרס. הרי ברגע שמשמידים הורקראקס, משמידים את הנשמה שהיתה בו, ואז יש פחות חלקים שאליהם הנשמה מפוצלת[ניסוח עילג
].

../images/Emo58.gif כן ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

אבל אולי האדם מאבד קשר מודע לחלק הנשמה שלו אחרי שהוא מפצל אותה מרצון? זאת אומרת, הוא יודע לכמה חלקים הנשמה מפוצלת ואיפה כל חלק נמצא, אבל לא מרגיש אותם? [ניסוח עודיותר עילג]

למעלה