שאלה

2 Mיכל

New member
אה, וואלה../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

להביס, לא להרוג. מתחבר נהדר עם ההורקראקסים.

Fairywitch

New member
וחוץ מזה-../images/Emo58.gif

אתם יודעים מה אמר דמבי על הנבואה. יש לה כוח רק כי וולדמורט נתן לה את הכוח.

2 Mיכל

New member
נכון, אבל חלק../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

מהנבואה היא שוולדמורט ייתן לה את הכוח הזה, לא?

Fairywitch

New member
אני מתכוונת ש...

האמונה שלו בנבואה היא זו שגרמה לה להתקיים. אם הוא היה פשוט מתעלם ממנה, הוא לא היה מנסה להרוג את הארי, ואז הוא לא היה מעניק כך להארי את הכוחות שהוא העניק לו, והוא לא היה מתחסל ל-13 שנה וכו' וכו'. גם עכשיו לא מאוחר. אם וולדמורט המטומטם היה פשוט מוותר, אז שניהם היו יכולים לחיות, למרות מה שכתוב בנבואה. אה
ולא סימנתי ספוילר- כי זאת תמיד הייתה הדעה שלי, וזה לא קשור לכלום

2 Mיכל

New member
../images/Emo58.gif מעלי וכאן../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

אבל ברגע שכתבת שלא סימנת ספוילר כי זו הייתה הדעה שלך כל הזמן, בעצם אמרת שזו עובדה רשמית שהופיעה בספר השישי ולא רק ניתוח שלך
. את צודקת בכל הדברים האלה, אבל היופי בנבואה הוא שמה שלא יהיה, בסוף היא תתגשם. גם אם וולדמורט לא היה שומע על הנבואה ולא רודף אחרי הארי, איכשהו וולדמורט היה מסמן את הארי/נוויל כשווה לו ואחד מהם היה הורג את השני. זה לא שאם דברים מסויימים לא היו קורים הם יכלו לחיות בשלום..

לא נכון ...../images/Emo58.gif

דמבלדור בפירוש אומר בספר , 6 שיש מלא נבואות במחלקת המיסתורין שלא התגשמו ולא יתגשמו, לא כל נבואה מתגשמת, וולדמורט סימן את הארי, ודרם להארי לרצות לחסל אותו בגלל הכאב והצער שגרם לו באובדנים שהוא חווה בגללו.

2 Mיכל

New member
כן, קראתי את זה../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

אבל אז מה הפואנטה בנבואה? גם אני יכולה להגיד משהו שאולי יקרה ואולי לא...

הפואנטה ...( ../images/Emo58.gif - אולי)

בחירה חופשית. זה לא שהנבואות אולי יתקיימו ואולי לא, זה שבהתאם לתנאים מסויימים ולנסיבות הם יכולים להתקיים - ישנו פוטנציאל מסויים, ויכולים גם לא להתקיים. לדוג' הנבואה השניה של הפרופ' טרלוני שהמשרת יחבור בחצות לאדון האופל, זה היה יכול גם לא להתקיים - אם לופין ובלק היו הורגים את פיטר במערה או אם בלק היה נכבל אליו ולא לופין, או אם רון לא היה שובר את הרגל, או אם העננים שהסתירו את הירח לא היו זזים - הנבואה התקיימה כי מכלול של סיבות איפשרו לנבואה להתקיים. חוץ מזה ששוב, זו דעתך האישית, אבל היא לא מחייבת את הספר.

2 Mיכל

New member
זו לא דעתי אלא../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

ההיגיון. נבואה חוזה את העתיד, לא משערת שאולי הוא יתקיים כמו שהיא תיארה ואולי לא... אני לא חושבת שנבואה שוללת את חופש הבחירה שלך כי היא מסמנת רק קווים כלליים. יכול היה להיות שבמקום שוולדמורט והארי היו אויבים שרוצים להרוג אחד את השני, הם היו שני רוכבי סוסים שבמקרה נפגשו בדרך, וולדמורט סימן את הארי כשבמקרה התנגש בו ברכיבה והרג אותו כשמכר לו שיקוי פגום בלי בכלל לדעת שהוא מת ממנו. בנבואה יש מרחב תמרון עצום והשאלה היא *איך* תגיע להתגשמה שלה. הבנתי שזה מה שדמבלדור אמר וככה זה הולך בהארי פוטר, אין לי טענות למה שאתם אומרים, אבל אני פשוט לא מבינה למה יש נבואות אם בכלל לא בטוח אם הן יתגשמו או לא... מה ההבדל בניהן לבין כל השערה אחרת? (ובקשר לנבואה על המשרת שיחזור לוולדמורט - אף אחד לא אמר בוודאות שזה פטיגרו).

המשרת זה כן פטיגרו

הספר אומר את זה זה ספר 4: כשוולדמורט חוזר לגופו נאמר על זה בשר שניתן מהמשרת" (או משהו כזה). ההבדל בין נבואה לבין השערה, היא שהשערה מבוססת על נתונים אמיתיים ואני מצרפת אותם לכדי קביעת עובדה לדוגמא: אני (נניח פרורפ' טרלוני) משערת (בסוף הספר השלישי) שבקביק יוצא להורג בשעת השקיעה, למה? כי כל הנתונים שברשותי מצביעים על כך (וגם כי כדור הבדולח מראה את זה
<נכנסת לדמות>) נבואה מבוססת לא על מדע ועל הגיון אלא על קבלת מידע באופן שמיימי בצורה שבה המקבל את הנבואה הוא כלי קיבול בלבד, הוא לא מערב בכך את דעותיו ואת ידיעותיו החיצונית. אם נדבר על נבואות מהתנ"ך , אני מניחה שאת מכירה את ספר יונה, הנבואה לא התקיימה וטוב שכך, המטרה היתה להראות לאנשי נינווה איזה חורבן עומד לבוא עליהם באופן פוטנציאלי ולגרום להם שיחזרו בתשובה , ולא שהנבואה תתקיים. <גלשתי והרחבתי> (לא קראתי את כל מה שנאמר בינתיים, אז מצטערת אם אני חוזרת על משהו שכבר נאמר) הנבואה השיגה את מטרתה בכך שהיא לא התקיימה

2 Mיכל

New member
תגובה לך ולויקי../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

אני יודעת שפטיגרו הוא המשרת, אבל זה התברר רק בדיעבד. הצעת את האפשרות שפטירגו היה נרצח למשל, אז כתבתי שהמשרת זה לא בהכרח הוא לפי הנבואה. אם ה"עתיד" היה יודע שפטיגרו יירצח, אוכל מוות אחר היה חוזר לוולדמורט בחצות והוא היה נחשב למשרת שאליו הנבואה התכוונה. אני לא חושבת שאפשר להשוות את הנבואות בהארי פוטר לתנ"ך כי בתנ"ך יש להן מטרה להרתיע ולהחזיר את העם לדרך הנכונה. ישראל שומעים את הנבואה, פוחדים ואמורים לפעול כפי שמייעצים להם כדי לא להיענש. הנבואה מושמעת במיוחד לבני ישראל. בסדרה הנבואות הן פשוט נבואות שמושמעות בעיני השומע. טרלוני לא בחרה להגיד דווקא להארי/דמבלדור את הנבואות אלא פשוט נכנסה למצב המתאים כשהם היו נוכחים. היא גם לא אמרה להם מה לעשות כדי למנוע מזה להתקיים. מה שכן, את צודקת בהבדל בין נבואה להשערה. כל העניין עדיין לא ברור לי, אבל אין לי עם מי להתווכח
.

ToryMaster

New member
לא ממש

נבואה אומרת מה יקרה אם הכל ימשיך להתנהל בקו מסוים. שינוי של דבר אחד אפילו, יכול להביא לשינוי בנבואה. זה מוצג באופן יפהפה באפקט הפרפר ובסדרה ששכחתי את שמה עם הבחור שמקבל את העיתון של מחר.

ToryMaster

New member
זה פטיגרו...

דמבלדור מציין שהארי שלח אל וולדמורט משרת שחב לו את חייו, מי עוד זה יכול להיות?

מצטרף לדיון... ../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif

דמבלדור הסביר בספר השישי שנבואות לא חייבות להתגשם... אם מממשים את כל תנאי הנבואה - רק אז הנבואה מתגשמת..! דמבלדור כל הזמן הדגיש להארי שלא ייחס לנבואה הזאת הרבה משמעות [מעבר למשמעות של הכוח שניתן רק לו], משום שהנבואה הזאת היא סתם חלק שולי בנצחון של הארי על וולדמורט או להיפך. [חס ובטטה
] הפואנטה של הנבואה היא להגיד לוולדמורט שיש מישהו שיכול להביס אותו..! זה שהוא יכול - לא אומר שזה יקרה..!
רק בגלל שוולדמורט ייחס הרבה חשיבות לנבואה [ומאז מעולם הוא רצה לשמוע את הנבואה הזאת במלואה] הוא העניק להארי את הכוח שלו [שבסופו של דבר יביס אותו..! מואהאהאה
]

2 Mיכל

New member
נכון, אבל../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

הנבואה לא אמרה רק שיש מישהו שיכול להביס את וולדמורט אלא גם שוולדמורט יסמן אותו כשווה לו ואחד מהם יהרוג את השני. אין כאן תנאים אלא עובדות. אני מבינה שהארי לא רוצה להרוג את וולדמורט בגלל שככה הנבואה אמרה אלא כי וולדמורט גרם לו לרצות לנקום, אבל אני עדיין לא מבינה את הנבואיות של נבואה אם היא לא בטוח תתקיים.

Fairywitch

New member
זאת בדיוק הדילמה הפילוסופית

עתיקת היומין. האם יש דבר כזה נבואת אמת בכלל? אולי נבואת אמת מתגשמת רק כי האמנו שהיא נבואת אמת? וכו' וכו'.

למעלה