שאלה

Fairywitch

New member
../images/Emo58.gifמחשבות על נבואות:

א. זו לא ממש עובדה שמופיעה בספר השישי, אלא דיעה של דמבי, שאגב- אני מסכימה איתה לגמרי. ב. מה שמביא אותי למה שתמיד חשבתי על נבואות. האמונה בהן היא שנותנת להן כוח! בטח שמעתם את המונח "נבואה שמגשימה את עצמה"... כל הקטע של נבואות הוא שאלה פילוסופית עתיקת יומין. זה מזכיר דיון שהשתתפתי בו על אדיפוס כשהתחלתי ללמוד תיאטרון (לפני 5 שנים)- האורקל (?) ניבאה להורים שלו שהוא יהרוג את אביו וישכב עם אמו. כדי למנוע את זה הם שלחו אותו רחוק. הוא חזר יום אחד לשם, נתקל באביו, אבל לא ידע שזה אביו, והם רבו על המעבר בדרכים, ואדיפוס הרג את אביו. אח"כ הוא התאהב באמו ואכן שכב איתה. אם הם לא היו מייחסים חשיבות לנבואה- אדיפוס היה מכיר את אביו ואמו (כי הוא היה גדל בבית) ולא הורג אותם! מה שטענתי אז בשיעור היה בדיוק זהה- האמונה בנבואה היא שגרמה לה להתגשם. רולינג שוב פעלה בגאוניותה על יסודות מיתולוגיים, פשוט מדהים

2 Mיכל

New member
אבל אף אחד לא../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

אמר לסיריוס מתי עליו לתקוף את רון, לא החליטו עבורם למי פטיגרו ייקשר ולא הכריחו את פטיגרו לחזור לוולדמורט. הוא יכל למצוא לו איזה ביוב נחמד ולהמשיך את חייו בכיף. אף אחת מהדמויות לא ידעה על קיומה של הנבואה (ואפילו הארי לא הבין אותה). נכון שרוב הנבואות מגשימות את עצמן כמו שאמרת, בגלל הידיעה שהן יקרו, אבל במקרה הזה למשל לא... יש משהו בנבואות מעבר לסלילת נתיב במידה וכבר שמעת עליהן.

3SEP

New member
../images/Emo58.gif

הנבואה תתגשם רק בגלל שהארי ו-וולדי רוצים שהיא תתגשם וולדי רוצה להרוג את הארי מתוך הפחד שהוא יהרוג אותו בגלל..... שהאי רוצה להרוג אותו בגלל שוולדי רצח את ההורים שלו הם רוצים להרוג אחד את השני אחרי הכל אם היו פוגעים במישהוא מאהובכם (3 דפיקות על העץ) הייתם רוצים להתנקם ככה הארי מרגיד ובאשר לוולדי הוא בדיוק כמו כל שליט עריץ אחר הוא מפחד מזה שיתקוממו שמישהוא שהוא פגע בו בעקיפין או בישירות ירצה נקמה והוא גם ישיג אותה הנבואה תתגשם רק בגלל ששתי הצדדים בעניין.

2 Mיכל

New member
אני לא מסכימה../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

איתך. 1. וולדמורט בינתיים רודף את הארי יופי ועד הספר השישי לא שמענו שגם הארי רוצה לנקום. לשלום צריך שניים, למלחמה רק אחד. 2. בנבואה על אדיפוס למשל (שיש באחת ההודעות של חנה = Fairywitch) אף אחד מהצדדים לא רצה שהיא תתגשם ועובדה שזה מה שקרה.

Fairywitch

New member
התכוונתי לנבואה הראשונה של טרלוני.

ההיא על הארי ווולדמורט. השנייה יותר מאתגרת, ואולי גם יותר נבואת-אמת.

3SEP

New member
אוקיי אבל אני רואה../images/Emo58.gif

זה בצורה כזאת נבואה זה מתכון אם אתה משנה את אחד מהמרכיבים או מהפעולות הרי שזה יצא אחרת וזה בדיוק מתאים ניקח את הנבואה של טרולוני לגבי פיטגרו המתכון מורכב מפעולות חומרים(במקרה הזה אנשים) ותוצאה פיטגרו נגלה להם הם לא רוצחים אותו הוא בורח תוצאה: וולדי שב אלינו בברכות חמות אז ככה זה תשני אחת מהפעולות או מהרכיבים ויצא לך אחרת לאלה מכם שעכשיו חושבים שאני משוגע... זה לא רחוק מהאמת

Fairywitch

New member
וגם עם זה אני בהחלט מסכימה../images/Emo45.gif

ואגב- ההודעה שלך לא הייתה ספוילר, לדעתי.

Fairywitch

New member
זה לא מסתדר עם זה שהוא בעצמו

מנסה להרוג את הארי הספר הרביעי.

מתניק16

New member
לדעתי ספוילר

מה שיקרה זה שהארי הוא הורקסוקוס. כפי שאתם זוכרים ביום שוולדמורט בא לרצוח את ההורים של הארי הוא נתן ללילי אפשרות... אפשרות לבחור... אבל במה? אני חושב שהוא הציע לה הצעה מסוימת שקשורה בהיותו של הארי כהורקוסקוס. אני חושב שהארי יהרוג את עצמו ובכך וולדמורט יהיה בן תמותה ואו שסנייפ יהרוג את וולדמורט או זנב תולע שחייב להארי טובה...

rds15

New member
*דופק את הראש בקיר*

דאמ, הרגע הבנתי שבסוף החודש התאוריה הזאת תחזור לכאן X:

../images/Emo58.gif*מצטרפת* ../images/Emo118.gif../images/Emo71.gif

עוד מעט יבואו גם כל אלה שעלו על מי זה RAB, ושנדמה להם שיכול להיות שסנייפ סוכן כפול...

Marth Darunia

New member
../images/Emo58.gif הבעיה עם התאוריה הזאת

היא שהיא נוגדת לגמרי את הנבואה

rds15

New member
לא, הבעיה עם התאוריה הזאת היא

שהיא חסרת היגיון.

rds15

New member
היגיון?../images/Emo58.gif

מה הגיוני בכך שוולדמורט הכניס בטעות חלק מהנשמה שלו להארי? ועוד באותו זמן שהוא ניסה לרצוח אותו? משהו השתבש בלילה שבו וולדמורט ניסה לרצוח את הארי, אבל אני בספק אם כחלק מהקללה שחזרה, חלק מהנשמה של וולדמורט נכנסה בתוך הארי.

Fairywitch

New member
יש לי תיאוריה../images/Emo58.gif

איך לא הבנתי את זה קודם? הפורום שלנו הוא הורקרוקס
הארי יצטרך להשמידו כדי לנצח את וולדמורט
אבל...
The Power of Three will set us free

למעלה