שאלה:

sh53

New member
למה? מה דעתך בקשר להודעה הראשית?

בא לך להביע דיעה? אם תדפדפי בפורום, תראי גם בגילאים יותר גדולים מגיל 13. אז אפשר לברך אותך ברוכה הבאה לפורומנו הקט?

2לארה

New member
לשכב או לא לשכב זאת השאלה

לעניות דעתי, זה תלוי בהשקפת החיים של האדם ובחינוך שקיבל בבית. אני סבורה שקיום יחסי מין, הוא משהו המתקשר לרגש, ולא משהו שיש לנהוג בו בזילות. אבל... אני חושבת שאין טעם לחכות עד החתונה,כילמעשה נוצר מצב בו את/ה מחכה לחיים האמיתיים, בעוד שרוב האנשים חיים אותם במלואם. אם את/ה אוהב/ת את האדם שאיתך אין טעם לחכות עד החתונה, כי מה שחשוב באמת זה האהבה. נקודה נוספת למחשבה: מכיוון שיחסי מין הם מרכיב חשוב מאוד בחיי נישואים, עליך ל"בדוק" אם הפרטנר שלך, אכן מתאים לך, כשם שאת/ה "בודק/ת" כל דבר אחר בו.

dor302

New member
דעתי בנושא...

ד"א אני חדש בפורום... יש לי חבר שכבר הזדיין פעמיים והוא רק בן 14 שתבינו יצר האיבוד ביתולים וההתנסות בגילנו הוא גדול והוא עבר אותו וסיפר שהוא שכה עם שני בנות שכל אחת מהם בתולה ככה שזה לא קשור לסוג מין או משו... בכל מקרה אני בעד אבל בגיל נורמלי כמו 16-17 ולא בגיל 13 כמו חבר שלי שזה ממש הגזמה...כמו שאחת אמרה פה זה לגבי היצר תלוי בבן אדם ולא בגיל...

noshka

New member
במחשבה עמוקה על הנושא...

זה נושא מורכב מכפי שהוא נראה, אך בכל זאת למי שיש כוח לחשוב בשעה זו, ניתן להבחין שבתקופה שבה אנו חיים קיימת תפיסה מאוד מתירנית, שכמעט ולא שמה גבולות לשום דבר, צריך להודות ע"כ שישנו שלטון שמנסה לעשות קצת סדר כי אחרת אחד היה אוכל את השני. בעקבות תפיסה זו נפתחו הרבה גבולות שהיו סגורים עד לא הרבה שנים והסיבות לא רלוונטיות, מה שנחשב פעם לגבול היום הוא לגיטימי, מקובל, ואפילו מומלץ. כל גדר כזו שנפרצה, גרמה להרס רב, אך מכיון שהיא הפכה ללגיטימית כך ההרס הפך ללגיטימי וכבר לא הוגדר כהרס אלא כהתקדמות, נאורות, פריצת דרך. לעניין הבתולים, כדוגמא מוחשית וטובה לנושא הזה, פעם נשמרו גבולות מאוד ברורים בענין השיכות של אשה לגבר אחד, ואפשר להבין זאת כי ישנו שוני מהותי בין גבר לאשה, גבר שפחות משתמש ברגש שלו כמניע ויותר בשכלו נוטה להסתכל על דברים בצורה ממצה באופן רגעי, הוא אוחז במשהו ומיד מרפה לטובת דבר משתלם יותר, הגבולות שלו נקבעים עפ"י אמות המידה המשתנות לעיתים מאוד תכופות של שכלו. ואילו אשה שמשתמשת ברגש שלה כמניע עיקרי אוחזת ולא מרפה בקלות עקב הקשרות רגשית, ועל כן כוח הסבל שלה גדול יותר כי רגשות הם ארוכי טווח. עכשיו, כיון שנפרצו הגבולות שחסמו את רוב המגעים שבין אשה לגבר לפני קיום מערכת יחסים אחת ויחידה, ארוכת טווח מספקת על מנת לאזן את חמקמקותו של הגבר ומאידך לצמצם את פגיעותה של האישה = נישואין הרבה זוגות מתחלפים ומתנסים זה עם זו וזו עם זה פעמים רבות בחיהם וגורמים לעצמם ולבני זוגם נזק רב כיון שההרגלים ששני בני הזוג היו אמורים לקנות בזמן שהם מרכזים את עצמם במטרה משותפת אחת, להשיג איזון קיומי, מוחלפים בחזרה רוטינית על דפוס התנהגות שגוי מבחינה תפיסתית והשרדותית וככל שמעמיקה השהות שלהם בחלל האפשרויות הבלתי מוגבלות, קשה להם להתנתק מתפיסותיהם הקודמות, ולכן מתרבים מקרי הגירושין, הבגידות, הדכאונות, והיאוש בתוך מערכות היחסים. לסיכום: יש לי עוד הרבה מה להגיד אבל יש בי גם פחד שדברי יפלו על אוזניים אטומות, ולכן אני עוצרת פה ומביאה את הדברים לשיפוטכם, לסיכום למי שהסתבך אני טוענת שאיבוד הבתולים עם מישהו שלא בטוח יהיה איתך לכל החיים, (ואי אפשר להיות בטוח עד שלא רואים אותו חותם על הכתובה) יגרום לך לפרוץ גבול נוסף שבו תצטרכי להשתמש ולהתנסות מעתה בכל מערכת יחסים נוספת, ומה שלא טוב בזה הוא שדבר זה יוצר קרבה ומשיכה עוורת, הסחפות לתוך מערכות שלא תמיד מיטיבות איתנו,כל עוד אנחנו רווקים. כשאנחנו נישאים המצב מחמיר וכיון שאנו רגילים להשתמש במין ככרטיס ביקור ולא מכירים דרך אחרת אנחנו נופלים בצורה שקשה להתמודד איתה. למה לא לשים את הגבול במקום פחות פגיע ? אשמח לתגובות.

dor302

New member
../images/Emo26.gif

נהנתי מאוד לקרוא את מה שאמרת אבל לא הבנתי לאיזה דעה אתה תומך ומהי הנקודה בה אתה רוצה להדגיש את העניין... אשמח אם תכתוב בקצרה מה רצית לומר בסיכום... :)

noshka

New member
התכוונתי לומר...

שלדעתי לא מומלץ לאבד בתולים לפני חתונה, והבעיה היא שמבינים את זה רק אחרי שכבר מתנסים. הסברתי שלדעתי, גבולות פרוצים הם הסיבה לפגיעות גבוהה בקרב בני זוג אבל אני גם יודעת שקשה לעמוד בפיתוי סה"כ "כולם עושים את מה שכולם עושים" ולא הרבה אנשים עם אומץ ושכל והרבה אופי חזק מצליחים להבין ולקיים את הדברים הללו, אבל לכל הפחות יש לדעת אותם. מקווה שהבנת... ו... אני אשה לא גבר. ביי

sh53

New member
אני לא חושבת שצריך לפחד

להביע את דיעותינו, שמא תיפולנה על אוזניים אטומות. פורום הוא במה לדיון. לא כולם חייבים להסכים עם כולם. זכותו של כל אחד כאן להביע את דעתו האישית, אולי לא יסכימו כולם עם אותה דיעה, אבל בטוחה אני כי יהיו כאן כאלה שדווקא כן יסכימו עם אותה דיעה כמו שלך. גם אם הדבר היה ניתן לשינוי והיתה לנו אפשרות בחיים לחזור אחורה ולשנות דברים שברצוננו לשנות, לא הייתי משנה דבר בחוויות שחוויתי בתחום שבינו לבינה. חלק מהחוויות שלי היו אכן חוויות יפות וחלק מהחוויות שלי לא היו הכי נעימות, אך עדיין הן בגדר חוויות. הן חיזקו וחישלו אותי, למדתי בזכות אותן חוויות לא נעימות על איזה טעויות לא לחזור וממה להזהר בחיים - הבי"ס של החיים כך קוראים לזה בימינו.

barbie 2

New member
../images/Emo26.gifכנסי../images/Emo36.gif

אם יש בנאדם שאת באמת אוהבת אותו, אז לדעתי אין פסול לשכב איתו לפני החתונה.. בסופו של דבר שני הצדדים נהנים...
כוכבת הצפון

sh53

New member
../images/Emo41.gifהמינוסים של איבוד הבתולים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

לפני החתונה. אתם מוזמנים לשרשר מתחת להודעה זאת את המינוסים שיש לדעתכם באיבוד הבתולים לפני החתונה.

sh53

New member
לא תמיד זה קורה עם האדם הנכון

לפעמים אנו חושבים שאנו מאוהבים ומבינים מה זה אהבה, אך למעשה הדברים הם אחרת.

didi24

New member
ובכן...

כמה נקודות חשובות: קודם כל, ממש לא מסכימה עם הגדרתך ל"הקרבת הגוף". כשאת שוכבת עם מישהו, ועושה זאת מתוך האהבה הגדולה שאת מרגישה כלפיו - אז המעשה הזה טהור ויפה ומדהים. זה לא משנה אם תהיו יחד כל החיים או לא. את המעשה שעשית עשית מתוך הרבה אהבה וזה מה שחשוב. ובתור אחת שהפעם הראשונה שלה הייתה עם מישהו שלא הייתה לו משמעות מיוחדת אני יכולה להגיד לך שזה לא משנה. עם בן זוגי הנוכחי כל פעם מיוחדת כמו הפעם הראשונה, למרות שהפעם הראשונה הייתה מזמן מזמן. ובקיצור - תלוי מי הפרטנר... ולא משנה אם זו פעם ראשונה או אחרת.

dor302

New member
אני חושב שעכשיו

אנשים לא מזדיינים לפי "הקרבת גוף" בלה בלה בלה אלא להתנסות ולהגיד לחבר'ה שהם עשו את זה...

zubash

New member
וויווי

אז ככה. - אם את באמת מתכוונת להתחתן איתו, - אז תשכבי איתו לפני שיהיה מאוחר (ותתחתני אתו). מכיוון שאת עלולה להגיע למצב לא נעים אבל כבר תהיי נשואה לו... ואם את לא מתכוונת להתחתן אתו - אז גם תשכבי אתו, כי עושה רושם שאת רוצה, ואין חכם כבעל נסיון.BOOMBOLENAT

noa135

New member
אני אספר לך ת'סיפור שלי.

כשהייתי קטנה (ואני מדברת על כיתה ח' ,ט') לא הייתי מהמקובלות..מאלו שהתנשקו כ"כ מהר וזה.. (התנשקתי אבל לא עם המקובלים ..ובתקופה הזו זה היה מאוד מאוד חשוב הענין הזה.. דבילי,אני יודעת). בכל מקרה..נורא נגעלתי מענין של סקס..ובכלל. היה בושה לדבר על זה. עם השנים ,גדלתי והתבגרתי ואני בת 18. עברתי הרבה בחיים ,באמת .הכרתי המון בחורים,מכל הסוגים .מכל הצבעים. וחל בי שינוי. פעם פחדתי להתנשק עם יותר מבחור אחד במסיבה והיום אני מסוגלת עם שמונה. פעם לא שלחתי ידיים לבחור,היום מפליא אותי איך זה ששתי דקות אנחנו בנשיקה ואין שליחת ידיים. אולי זה נשמע קצת "זנותי" והיה לי קשה לקבל את עצמי בענין הזה לעיתים,אבל השתנתי.אני לא אותה נעה של לפני ארבע שנים. לטוב ולרע. יש שיאמרו שעדיף שמרנית ויש שימארו שיש לעשות מה שרוצים ומה שמתחשק. אני לא קופצת למיטה עם כל אחד. ובטח שלא סתם כך. הכל קשר בתחושה שלך. בהרגשה שלך. ברצון שלך. בלי קשר לכלוןם! מה שבא לך ..ורק לך!

2מלמולה

New member
טעות מרה!

טעות טעות ושוב פעם טכות גדולה לשכב רק אחרי חתונה!! למה? כי אני חושבת שבחורה צריכה לחוות כמה ניסיונות או אפילו ניסיון אחד מיני לפחות לפני החתונה. חתונה זה דבר דיי נצחי ומחייב לאורך שנים. ואם לא שכבת עוד זה משאיר אותך עם העובדה שכשתביטי לאחור תגידי "יוו שכבתי רק עם בעלי לא טעמתי דבר אחר חוץ ממנו לכללל החיים!!!" זה דייי מתסכל עוד בעובדה שאת הולכת להתחתן עם חור ומחכה רק לחתונה לשכב איתו זה טעות מרה ביותר ואף יותר מהקודמת כי את צריכה לדעת איך הוא בחיי המין מתפקד.אומנם מין לא הכל אבל כשאת מתחתנת עם מישהו את צריכה לדעת ש 50 אחוזים ויותר במערכת ממושכת נבנת על סקס ועםהסקס איתו לא יהיה טוב....???? אז תהיה אהבה והכל אבל מה תעשי שאחכ את לא יודעת מה לעשות בחיי המין שלכם שלא מסופקת ...וזה יכול להרוס גם את שאר היחסים

לכי עם התחושה הפנימית שלך.

לכי בעקבות הלב. אם הוא אומר שלא - אז לא. אם כן - אז... תשקלי שוב.

למעלה