שאלה:

מדור 26

New member
לפי כך, הברכה היא כוזבת, כי לא "מלך העולם" ציווה זאת ישירות.

היה אפשר לומר בברכה, שחז"לינו ציוו - וזאת האמת, למה לזייף?

מדור 26

New member
למרות כל ההסברים שלך כל מצוות שחז"ל תיקנו, אינם מפי הגבורה,

ולכן, אם בברכה אומרים "אשר קידשנו במצותיו וציונו" וכו' הברכה כוזבת, כי לא הוא ציווה זאת, אלא חז"ל - ולא חשוב כיצד אתה מצדיק את זה- עובדתית ומילולית, זה לא נכון. בנוסף כך, אילו הבורא רוצה להטיל מצוות נוספות על עם ישראל, הוא לא זקוק שמישהו יעשה זאת בשמו, כביכול, שהרי הוא יכול לעשות זאת בעצמו, כפי שעשה זאת בעבר...

מדור 26

New member
שוב אתה עונה לי באופן עקיף

עתה כותב שזוהי "תקנת חכמים" - אין בינינו ויכוח על כך, לכו, אין זו מצווה מפי הבורא, אז למה לא נברך במילם נכונות - שאת המצווה הזאת, ציוו חז"לינו?
לדוגמה - אלף אלפי הבדלות - כשעורך דין שולח בשם מרשו, מכתב לנתבע, במכתב מופיע חתימתו של עורך הדין ולא של מרשו - על אחת כמה וכמה, אותו דין גם כאן, בנושא המדובר...
אם בורא עולם רצה להטיל מצווה על עמו, הרי הוא מסוגל לעשות זאת בעצמו - אבל מכל סיבה שהי, הוא לא עשה כן, ועשו זאת חז"ל . לפי כך, מדוע לא נברך בברכת אמת: "אשר ציוו חז"לינו" - כי זאת האמת - הברכה המקובלת - כוזבת. כיצד חז"לינו מרשים לעצמם "לחתם את שמו" על מצווה שלא הא ציווה?
התוכל להתייחס בצורה יותר ישירה לנושא?

מדור 26

New member
ההסבר שלך, לא מקובל על דעתי, כי אין בו כל היגיון

אם לא בורא עולם ציווה מצווה כלשהי, לא ניתן לומר, שהוא ציווה.
במה שאתה מנסה לשכנע, זו קונספירציה בלתי קבילה.
מה ההיגיון בכך שחז"לינו יתקינו מצוות, שהרי זו הפריבילגיה של בורא עולם,
אז הם חלילה כבר לא סומכים עליו, שהוא יתקין את המצוות הנחוצות?
מדוע חז"לינו מתקינים מצוות. שבורא עולם לא מצא לנכון להתקין? ועוד להכריז הכרזה כוזבת, שהוא ציווה אותם כביכול, רק בגלל שהתקבלו ע"י עם ישראל?...
הם התקבלו בעם ישראל כי העם האמין בתמימות, בכזב ש"הלבישו" עליו.

מדור 26

New member
מצוותו לנושא המדובר - לא קיימת. מדובר בקונספירציה.

שוב אתה מתחמק מלענות לשאלה מדוע חז"ל העלו מצווה זו, ולא הבורא, אשר לא ראה צורך בכך, אחרת לבטח היה מתקין מצווה כזאת, שהרי הוא יודע מה נחוץ ומה בטל - יותר טוב מכל חז"לינו גם יחד.

מדור 26

New member
אתה "עוטף" את הנושא בתיאוריה ציורית יפה, ודמיונית,

אבל שוב נמנע מלהתייחס לנושא ישירות, כפי שאני ביטאתי אותו. זכותך, כמובן לחלוק עלי, אך לפי צורת תשובותיך, החוזרת על עצמן, בכמה ווריאציות, אך ללא התייחסות לשאלות שלי.
לפי כך אני מבין שתשובות ישירות אין לך, ולכן אין טעם בהמשך הדו-שיח בינינו ...
כל טוב.

E טי

New member
הבורא ראה צורך בכך

הוא ראה צורך בכך שחכמים יתקנו מצווה זאת.
לכן ציווה עלינו לשמוע לדבריהם.

מדור 26

New member
שאלה:

בהדלקת נרות חנוכה מברכים: ",,,אשר קידשנו במצותיו וציונו להדליק ..." וכו'
היכן בתורה מופיע ציווי זה? חיפשתי ולא מצאתי - מישהו יכול להבהיר?

מדור 26

New member
למה? הוא כבר לא יכול לעשות זאת בעצמו?

מהיכן שאבת ידיעה כל כך אישית על בורא עולם? הוא שיתף אותך בתוכניותיו?
או אולי חלמת את זה, או המצאת מהדימיון שלך?
האמת היא, שמאז תקופת תיאור פעילותו הגלוייה והאינטנסיבית של בורא עולם בתורה, כבר לא ממש, שומעים אותו...ומאז, מכל סיבה שהי, הוא נמנע מלפגוש בני אדם או לדבר אליהם...

E טי

New member
יכל, ובכל זאת החליט שהוא רוצה לעשות באמצעות חכמים

אכן, הוא שיתף אותי בתוכניותיו,
הוא כתב ספר שלם בו הוא מסביר את תוכניותיו.
בנוסף מסר לנו בעל פה הסברים מפורטים איך לקיים ולקדם את תוכניותיו.

מדור 26

New member
אנא, ציין מקור מהימן שבו הבורא ויתר על סמכויותיו לחוקק מצוות

...ומסר סמכויות אלה לאחרים, וכיצד שיתף אותך? ואם בבורא עולם עסקינו, אולי גם
שיתף אותך בסוד הגדול, מדוע הפסיק מאז יציאת מצרים, (או קצת אחרי זה), את פעילותו האינטנסיבית והגלויה וכן את התקשורת המילולית והפרונטאלית שלו, עם אישים שונים, כמתואר בתורה? וגם, למה הוא כבר לא מזמין את זקני ישראל, לסעודה, כפי שעשה גם זאת, אחרי יציאת מצרים?
תודה מראש עבור העדכונים!!!

E טי

New member
תוכל להגיע לעדכונים כל יום, יש אצלנו שיעור קבוע

הבורא לא "ויתר על סמכויותיו" אלא נתן סמכות לחכמים לתקן מצוות.
מקורות תוכל לראות בתגובה הראשונה בשרשור.

מדור 26

New member
לא ציינת שום מקורות מהימנים

אם הבורא כדבריך מסר סמכות לתקן מצוות, כדבריך, זה מכיח שהוא וויתר, אחרת לא היה מעביר את הסמכות לאחר...
הייתי כבר בהרבה שיעורים כאלה אך התבדיתי ואיני מתכוון להתחיל שוב, כי אין שום חידושים בנושא. גם לך אין שום תשובות כי הם לא נמצאים במקורות שבידך.. תנסה לקרוא גם מקורות אחרים, יש לדוגמה ספר מאד מעניין, "מי כתב את התנ"ך" של חוקר התנ"ך, ריצ'רד אליוט פרידמן. אני יודע שלא תנסה אפילו...
התשובות שאתה מנסה לרמוז עליהן, הם בדייה - לא תשובות רציניות.
לשאלה שלי, לגבי הפסקת פעילותו הפומבית והגלוייה של בורא עולם, וההדברות הפרונטאלי שלו עם אישים שונים - אין לך אפילו רמז...
בכל אופן, אני מודה לך, על הניסיון.

E טי

New member
תשובות לא חסרות לי, מה שאני לא מוצא זה שאלות רציניות

ברגע שתהיה מוכן לשאול שאלות על מנת לקבל תשובות אתה יודע איפה תוכל למצוא אותי.

מדור 26

New member
הנה שאלה רצינית, שלא ענית עליה:

אולי, בשבילך זו לא שאלה רצינית, כי אין לך תשובה עליה...
לאן נעלם בורא עולם, אשר עד תקופת יציאת מצרים, וקצת אחריה, הפגין פעילות נמרצת. וגלויה לפני כל עם ישראל, ואף קיים קשרי שיח עם אישים שונים, וגם הזמין את זקני ישראל לסעודה חגיגית...כל זה קרה, לפי הכתובים, לפני יותר משלושת אלפים שנה - ומאז...הוא מסר סמכויות לחז"לינו, ולא שומעים יותר ממנו...
זו שאלה שאתה מתעלם ממנה - כנראה זה לא ברשימת המלאי של התשובות שבהם מילאו לך את המוח...
הפעילות היחידה של הבורא, שאני שומע מהחוגים לכם, היא גרימת הסבל שעם ישראל חווה במשך דורות רבים - שאתם מצדיקים בטענה שעם ישראל חטא ... ומגיע לו עונש כי הרי בורא עולם הוא אל נקם, ומצדיקים בכך אפילו רצח של מליון וחצי עוללים יהודים, בשואה... או שמא יש לך תשובה יותר מנחמת?
אין דבר, אני מודה לך על הנסיון...

E טי

New member
האמת שבדיוק דיברנו על זה בחנוכה בשיעור, חבל שלא היית

חנוכה הוא החג שמסמל מעבר מנבואה לחכמה.
עד שלטון היוונים ניהל הבורא את עם ישראל בהנהגה של ניסים ונבואה.
שלטון המכבים מסמל גם את התחלת "תקופת הזוגות" במשנה, תקופה בה מופיעה לראשונה מחלוקת בין חכמי ישראל.
השמן בתורה מסמל את החכמה.
&nbsp
למה החליט הבורא להפסיק את הנבואה? למה עדיפה חכמה על נבואה?
הרב קוק מסביר את הנושא במאמרו "חכם עדיף מנביא":
https://he.wikisource.org/wiki/אורות_-_זרעונים_-_ב._חכם_עדיף_מנביא
&nbsp
הייתי שמח להרחיב, אבל הדברים ארוכים מאוד ואין לי זמן עכשיו.

מדור 26

New member
הנושה בתשובתך, אין בו כלום עם נושא השרשור

לא שאלתי מדוע פסקה הנבואה, או מה מסמל חג החנוכה...
שאלתי למה נאלם הבורא וחדלה פעילותו הנראית לכל , והקשר הישיר והמיחולי אם אנשים? ולמה העביר הסמכויות להטלת מצוות לחז"ל? ולמה גרם לסבל של אלפי שנים לעם היהוד, ולהרג של עוללים חפים מפשע?
אני לא בטוח שבכלל "שתמצא זמן" כביכול, לענות עיניינית לשאלות אלו...

E טי

New member
הבנת הנקרא ידידי

הפסקת הנבואה היא בדיוק התשובה לשאלת "מדוע לא שומעים ממנו".
הנבואה היא הקשר הישיר שבין הבורא לנבראים. והשאלה מדוע פסקה הנבואה היא בדיוק זהה לשאלתך.
אם תמצא זמן לקרוא את התשובות שאני עונה לך אולי אמצא זמן לכתוב תשובות מפורטות יותר.

the ror

New member
שלום.

אתה טוען שהאל "נאלם" שהוא חדל מלעשות משהו שפעם הוא היה עושה, כן?
מתי הוא היה מדבר ישירות עם בני אדם שאתה טוען שהוא הפסיק? מה הוא פעם עשה שכיום הוא הפסיק?
הוא מעולם לא העביר את סמכויותיו לחז"ל.
ואפרט,
תיקשור עם האל היה מאז ומתמיד מאורע נדיר מאוד וגם אז ברוב הפעמים זהו לא קשר ישיר וגלוי כמו שאתה מציג את זה. לכן הקשר של הקב"ה עם משה מצויין כחריג. מעמד הר סיני מצויין כחריג. בהתאם לזה, למה אתה מצפה שהוא יתקשר עם בני אדם?
&nbsp
ה' הביא לחז"ל סמכות לקבוע הלכה ומצוות מחייבות. הסמכות הזו אינה יכולה לסתור את סמכות הקב"ה כפי שמוצגת בתורה. לא רק, אותה סמכות של חז"ל נובעת מסמכות הקב"ה (לימוד וידיעה של התורה שבכתב והתורה שבע"פ) ולכן אינה יכולה להתקיים בלעדיה. כך שהוא לא העביר את סמכותו אלא הוסיף שגם לחכמי התורה(וכמובן על פי לימוד התורה) יש סמכות מחייבת. מזה הגיוני, שמצוות המסתמכות על התורה ישירות יהיו מחייבות יותר מאשר מצוות שמסתמכות על סמכות חכמים (כי זו סמכות עקיפה).
&nbsp
לגבי הסבל שציינת, אני לא מכיר את האדם/מחשב/מכשיר שמסוגל לעשות חישובים בהיקף שמתקרב למה שאתה צריך כדי לקבוע מי גרם למה וכמה... אז אני לא מבין מה השאלה שלך... זה כמו שאשאל למה מרצפה בלטה וקיבלתי ממנה מכה. מגוחך לנסות אפילו להסיק מזה משהו מעבר לזה שכך העולם... יש טוב ויש רע. מבחינת הבן שלי, זה שהוא לא קיבל סוכריה זה הרבה יותר רע מרצח אבל מה הוא מבין? ובהתאם, מה אנחנו?
אנחנו חכמים מאוד. חכמים מספיק לדעת כמה אנחנו עוד לא יודעים...

למעלה