שאלה

לא הצלחתי להכנס לקישור

אבל לבת שלי מצאנו אוזניות אוטמות רעשים, והיא גם מאוד נהנת ללכת עם אוזניות שמייצרות סוגי זמזומים זה עושה לה טוב..

טסרקט

New member
איך היא מגיבה לרעשים חזקים אחרים

כמו מקדחה או שואב אבק?

איך היא מגיבה לדברים מעופפים אחרים כמו עפיפונים, מצנח רחיפה, רכבל וכד'?

האם יצא לכם להתנסות בנסיעה בכלי תחבורה גדולים ורועשים אחרים כגון רכבת, רכבל או אוטובוס? אם לא אז אולי כדאי לנסות לפני כן נסיעה קצרה ברכבת, רכבל ואוטובוס, לראות אם משהו מפריע לה ואם כן אולי יש מכנה משותף כגון הרעש, או שמדובר בכלי תחבורה ציבורי גדול?

עוד אפשרויות, להראות לה סרטים על שדה תעופה ועל אנשים שטסים במטוס, יש גם ספרים שיכולים להתאים לגיל שלה שמתארים את הנושא כמו "מבט מקרוב על שדה תעופה" ספר פופ אפ מאוד נחמד לדעתי עם הרבה איורים הסברים.

אפשר להכין בבית מטוסים מנייר ולהטיס, לשחק משחקי דמיון עם מטוס צעצוע ובובות שעולות ויורדות ממנו, בתפקיד נוסעים עם מזוודות, דיילים, טייסים.

אולי אפשר גם ביום פנוי לנסות להגיע לשדה התעופה, לעשות שם סיבוב, לאכול לבלות ולחזור הביתה, אולי אם החוויה תהיה חיובית זה יעזור למנוע חששות.

arana1

New member
מקדחות ושואבים היא שונאת,עפיפונים היא אוהבת

גם רכבת וגם מכונית היא אוהבת

הראנו לה סרטים על אווירונים והיא מקשרת את זה לרעש
ןהיא גם מאוד אוהבת שאני עושה לה מטוסים מנייר

לדעתי זה הרעש,יותר נכון הסוג והאופי של הרעש, שמשום מה מאז שהיא קטנה לגמרי מחרפן אותה

טסרקט

New member
הרעש באמת קשה, אפשר להבין את זה

אני חושבת שאולי מה שעוזר לרוב האנשים להתגבר על הרעש הלא סימפטי זה אם מבחינתם היתרונות, הדברים החיוביים שקשורים למקור הרעש, גדולים ורבים מבחינתם במשמעותם מהרעש עצמו. חשבתי גם על האפשרות של הכנה מראש ותיאור של מה הולך לקרות, שאצלנו הרבה פעמים עוזרת להתמודד עם מצבים דומים. עוד משהו, לפעמים קל יותר להתמודד אם יודעים שהרעש זמני וחולף תוך זמן ידוע מראש, אפשר לנסות גם הסבר מסוג כזה.

הבעיה שכמו שלא כל אחד

מסוגל להתמודד עם כאב שיניים אז גם לא כל ילד מסוגל להתמודד עם רעש שגורם לו סבל גם אם זה זמן קצר.

טסרקט

New member
נכון, גם אני חושבת ככה

אם סובלים ולא רוצים אין טעם לטוס. גם אנחנו נמנעים מחלק מהפעילויות המרעישות, מה שהילד לא אוהב ולא רוצה, לדעתי אין צורך לעשות. מה שדיברתי זה רק על האפשרות לתת צ'אנס פעם אחת בלי לחץ ובלי ציפיה ועם אפשרות לסגת בכל רגע ולחזור הביתה מתי שרוצים.

נכון צריך לתת פעם אחת הזדמנות

וללכת על פי השיטה שכתבת יותר למטה, זו שיטה מהניסיון שלי שלפעמים כן עובדת, אבל שוב לא תמיד..

טסרקט

New member
דוגמא

לבן שלי גם מאוד קשה עם מכונות מרעישות. יש דברים שמאוד קשה לו עד כדי הימנעות, ויש רעשים שהוא מסוגל לסבול כמו רעש של מיקסר ומעבדי מזון כי הוא אוהב לראות איך מכינים מאכלים כמו עוגות. לפני שאני צריכה להפעיל את המיקסר אני מתארת את השלבים מה אני עומדת לעשות ושעכשיו אני עומדת להפעיל את המיקסר, הוא מכסה את האוזניים אבל נשאר ומתבונן, אני חושבת כי הוא יודע שהרעש זמני, הכנתי אותו מראש לרעש, וגם כי הרעש של המיקסר הוא חלק ממשהו חיובי מבחינתו (הכנת מזון מורכב וגם כי מעניין ויזואלית לראות איך הרכיבים השונים מתערבלים ומתרסקים בתוך הקערה). יתכן שזו הסיבה שרעש של מיקסר לא נורא מבחינתו כמו שואב אבק כי בשואב אבק אין שום דבר מעניין, אולי מבחינתו, שום דבר טוב לא מתרחש כתוצאה מהפעלת שואב אבק, יש רק רעש.

גם אני עבדתי בשיטה הזו

אבל לא תמיד זה עובד כאן נכנס ההביט של מצב הרוח לאותה נקודת הזמן, וזה תלוי גם בגיל ובעוד גורמים אחרים, בקיצר זה לא תמיד עובד ולא אצל כל ילד.

מצד שני לפעמים וכנראה יש ילדים

שזה כן עובד שווה לנסות

טסרקט

New member
זה נכון

דרך אגב הדוגמא שנתתי זה לא בדיוק שעבדתי ככה, מה שסיפרתי על המיקסר התרחש די במקרה ואז הסקתי את המסקנות שהסקתי מהמקרה. מכשירים שהוא סובל מהרעש שלהם אני מנסה לדאוג שיופעלו כאשר הוא לא בבית או נמצא רחוק מהמכשיר.

ברור

שנמנעים שהילד נמצא לעשות עבודות במכשירי חשמל, אבל לפעמים אין בררה אז השיטה שלך טובה כי אצלי למשל אני גם נמנעת אבל מה לעשות השכן הפעיל בחצר איזו מכונה , אז שלחתי את הבת שלי לשאול ולצפות בעבודה שלו, זה עניין אותה
שהיא צפתה במהלך העבודה נכון לאותו רגע של מצב רוח טוב, יש פעמים שאין מצב כי היא עצבנית מסיבות אחרות..

arana1

New member
פעם הייתי איתה בקניון

ובאחת החנויות התחיל רעש של שואב אבק
והיא מה זה נלחצה
אז נכנסתי איתה לחנות והראתי לה איך עובד השואב אבק
והיא התבוננה ואפילו נהנתה מזה

היא מכירה את נונו, השואב אבק של הטלטביז,ואוהבת אותו, אז אני אומר לה שזה נונו
גם את מטאטא הרחובות היא מאוד אוהבת למרות שגם הוא עושה המון רעש

אני פשוט לא סגור על העניין כי יודע מעצמי שהרעש מפריע לא רק בגלל שהמקור והתפקיד שלו לא ברור אלא גם בגלל שהוא דופק משהו מהותי ביכולת לשמוע את עצמך
יכולת שבשביל אוטיסטים היא משמעותית לחלוטין

טסרקט

New member
כן, זה הרעש שבעצמו בלתי נסבל

מה שמרעיש מפריע קודם כל בגלל שהוא מרעיש, ולא בגלל המשמעות והתפקיד שלו. גם אני מאוד סובלת ברעש, ולא תמיד יש פתרון, לא תמיד ההבנה של חשיבות התפקיד עוזרת. רעש חזק ומתמשך לאורך זמן עלול לפגוע בבריאות האוזן, לא במקרה רעש גורם לסבל אצל הרבה אנשים.

אצלי יש רעשים ש"חופרים" לי בגוף

רטטים בתדירויות שמרגישים את זה מאוד
אצלי זה יותר מזגנים מסוימים וצנטריפוגות
זה כאילו פולש ומשתלט לי לאיזו מהות מוטורית מאוד פנימית

יש מקרים שאני יכולה לעקוב בתוך חדר אחר המשרעת של הגל, וזה גם קצת מרגיע אותי להיות מסוגלת לעקוב בעצמי תנועתית אחר התנועה של הצליל
אבל אלו מקרים מועטים שאני יכולה להשתמש בטקטיקות של תרגום מוטורי למוזיקה של עצמי ושל הצליל יחד
לא יודעת אם זה ישים לסוג הרעש והנוכחות של מטוס

arana1

New member
גם לתחושתי זה העניין, התדר המאוד מסויים

כי מזגנים וצנטרפוגות ומנועי סילון ושואבים ומיקסרים מפיקים סוג מאוד דומה של צריחה
ועובדה שזה בדיוק הצליל שמטריד אותנו
ואותה

גם לי מה שעזר ועוזר זה היכולת למקם את הרעש בתודעה
להבין איך ולמה הוא חודר אלי בצורה לא נעימה
התובנה עוזרת לי יותר מאוזנייה

dina199

New member
תראה לה סרט תיעודי על מטוסים.

ייתכן כשהיא תבין איך הם עובדים , הרעש יהיה חלק מה'חבילה'.
אני לא אומרת שלא יפריע, אבל יהיה לו הסבר לוגי.

ענבלית8

New member
תגיד לה שהמטוס עושה רעש כמו נונו גדול

טסנו לפני כמה זמן עם הקטנה שלנו (נ"ט שגם לא אוהבת כל כך רעשים חזקים) וזה מאוד הרגיע אותה שהשווינו את הרעש לשואב אבק.
אגב, צריך לזכור שהלחץ שעלול להיות באוזניים עלול להלחיץ עוד יותר - לתת מוצץ או בקבוק או הנקה כל ההמראה והנחיתה או לעשות פרצופים מפהקים.
הא"ס שלי דווקא היה מאושר עד השמיים במטוס...

למעלה