שאלה

arana1

New member
אין לי מושג

אצלי רגישות לרעש מאוד תלויה במצבי הנפשי
במה קורה איתי
בגלל זה אני גם לא מאמין בגישות שכאילו מנסות לברר קטע טראומתי או מתארות רגישות חושית כדפקט פתולוגי
ככל שמצבי הקיומי משתפר ככה היכולת שלי להכיל רעשים וצלילים הופכת לטובה יותר

בגלל זה לדעתי הרגישות החושית אצל אוטיסטים נובעת מרגישות להקשר ולא רק מאיזה מאפיין גופי או חושי נפרד

אצל הבת שלי

ההקשר היחיד זה רגישות שמעתית ועיבוד שמעתי שונה משלנו.
היא נולדה עם הרגישו תהזו מהיום שהיא נולדה שמנו לב לזה..

arana1

New member
רגישות שמיעתית היא ביטוי של זהות,של מבנה נפשי

לדעתי הטעות הכי גדולה והכי מבזה שעושים כלפי אוטיסטים זה כשמייחסים לרגישות ולעיבוד השמיעתי השונה היבט שהוא פיזי בלבד
זה כי לא נכון והכי לא מדוייק
רגישות שמיעתית מבטאת חיבור מאוד מובהק בין הגוף לנשמה
זו טעות איומה נורא להתעלם מזה
כי ההתעלמות הזאת גם מביאה לבחירות הכי לא נכונות והכי לא מוצדקות

מהרגע שהיא נולדה עם זה

זה בתוך מבנה האישיות שלה בתוך המהות שלה ולא ניתן לשנות מהות של אדם ושל תכונה.
זה לא דבר שאפשר לעבוד עליו כפי שאנשי מקצוע ניסו במשך שנים לעשות ולשכנע אותי, זה דבר שנמצא בתוכה עמוק, על זה היה לי וויכוחים של שנים
עם אנשי מקצוע ומחנכים במסגרות..
אני קוראת לזה מבנה אישיות ואתה קורא לזה מבנה נפשי נראה לי שאנחנו משדרים באותו גל..

arana1

New member
כן, נכון

מה שאני מתכוון שברגע שיודעים שזה חלק ממבנה האישיות אז מתייחסים לזה כנתון שיכול להאיר גם על בחירות ועל הבנה של צרכים אחרים בחיים
ברגע שמבינים שהרגישות לרעש זה משהו שקשור לקשר הפסיכו-פיזי וזו לא רק תופעה פיזית אז הגישה בכלל משתנה

היות שזו אחת ה"בעיות"הבולטות אצל הבת שלי

וכתבתי בעיות במרכאות כי אני לא מפרשת את זה כבעיה, אבל המסגרות והחברה מאוד מפרשות את זה כבעיה וגדולה,
והיות שזה המצב אז שנים אני נמצאת במאבק ובוויכוחים על מנת שיכירו שהבעיה הזו היא חלק מהאישיות ולא ניתן לתקן את זה או ללמד את האדם להתמודד עם זה, זה פשוט לא נכון,
החברה צריכה להבין שעליה להשתנות ולא להפך , ולא סתם חבר כנסת גאוני חוקק את חוקי הרעש שזה בהחלט פתח יפה לשינוי פניי החברה!

ענבלית8

New member
אפשר לנסות טיפות רסקיו של צמחי באך

אין לי מושג אם זה באמת עובד, אבל אני מנסה את זה במצבים דומים ולפחות אפקט הפלצבו עובד (אצלנו)... וזה בטח לא מזיק.

ענתנוי

New member
והכי חשוב...

לזכור את ה"הידהוד"....

אם אתם תהיו רגועים ובטוחים שהכל יעבור בשלום זה ישפיע גם עליה :)

ניסיתי אצל הבת שלי

כל מה שאפשר, ריסיקו רגעון ומה לא,
שיש רגשות חושית לרעשי מנועים חשמליים רק אטמי אוזניים או אוזניות באמת עזרו כמו במקרה שלנו..
אבל כל מקרה שונה כמובן..

מרב געש

New member
מעלה השערה....

יש הרבה רעשים שדומים למטוס - כל מנוע חזק שמתקרב, גם מכסחת דשא, ושואב אבק. האם הילדה מפחדת גם מכאלו דברים ?
האם היא אי פעם טסה בעבר ?

למה אני שואלת ...

כי אם היא טרם טסה, ועדיין מפחדת רק ממטוסים אז אולי מה שיצר את הפחד אצלה הוא התגובה של אבא שלה למטוסים....מה שאומר שאם אתה תהייה רגוע - היא תרגע גם.

אבל זו רק השערה

arana1

New member
אני כבר מזמן לא מגיב ככה למטוסים

ולא
היא לא טסה מעולם
בגלל זה אני שואל

בזמנו חשבתי שאולי זה משהו שעבר לה בתורשה או אולי זה קטע אפיגנטי
אבל לפי מה שכותבים כאן אז הרבה אוטיסטים מאוד לא אוהבים את הזמזום שריקה של מנועים מהסוג של מפוחים ומנועי סילון
זה באמת רעש מחריד
קורע כזה

צריך קודם להבין מה בדיוק מפחיד אותה

האם המראה של המטוס לבדו מפחיד אותה?
רק כשהיא רואה אותו בשמיים? האם היא שומעת את הרעש שהוא עושה?
האם רעשים חזקים אחרים גורמים לה חרדה? (כמו מיקסר בבית או מכסחת דשא וכו').
צריך להבין בדיוק את החרדה שלה, לדעתי, לפני שחושבים מה לעשות.

יש לי השערה

שמדובר ברגישות יתר לרעשים של מנועי חשמל, הבת שלי מהיום שנולדה רעש של מנועי חשמל כמו שואב אבק, מכסחות דשא, מפוחים, הכניס אותה להיסטרית בכי ומצוקה קשה,
ואם הבעיה היא הרגישות התחושתית אז צריך לקחת זאת בחשבון וכפי שאתה יודע זו בעיה קשה ורק אוזניות או אטמי אוזניים יכולים לעזור
השאלה היא האם אפשר לארגן לה איטום לאוזניים בגילה הצעיר?

arana1

New member
בדיוק, גם שואב אבק ומפוח מוציא אותה מהדעת

ולא, היא לא תסבול אטמי אזניים

טסרקט

New member
אולי הכנה מראש תעזור במשהו

כמו לספר לה הרבה לפני כן על הטיסה ועל האפשרות שבשלב ההמראה המטוס ירעיש אבל אחרי כן הרעש יפסק והיא תוכל לראות מהחלון את העננים מלמעלה ואת הים מגבוה ולתאר עוד הרבה דברים חיוביים שאמורים להיות בטיסה, אולי זה יעזור לה לעבור יותר בקלות את האי נעימות של הרעש.

למעלה