להפוך את הצליל המציק למצחיק
אצלי זה עבד עם מיקסר. שתי הבנות שלי רגישות לרעשים הקודחים. הגדולה כבר התרגלה ברמה כזאת או אחרת אבל הקטנה (דווקא הנ"טית) ממש בהיסטריה.
הקיצר, החלטנו לעשות עוגיות ואת הבצק צריך היה לערבל במיקסר. הקטנה נמלטה עוד ברגע שראתה אותי מוציאה אותו והגדולה הלכה איתה בשביל לנחם אותה.
המיקסר התחיל לעשות את הקולות הקודחים-מייללים שלו, ואני ניגשתי לחדר שבו הן סגרו את עצמן והתחלתי "איזה קול מצחיק עושה המיקסר הזה. תשמעו "וואהו- וואהו-וואהו" הקצנתי את הקול של המיקסר לכיוון המצחיק. כלומר לקחתי את הצליל ולאט לאט הפכתי אותו למעיין יללה או חריקה. משהו לא מאיים ומצחיק. משם המשכתי "מה לדעתכם המיקסר אומר? אולי הקול הזה אומר "אני מערבב, אני מערבב, תוסיפו לי עוד חומרים" והכל במנגינה של הרעש של המיקסר ובטון דיבור מצחיק.
הבנות התחילו לצחוק. שאלתי אותן אם הן מוכנות לבוא איתי ולהאכיל את המיקסר והבטחתי שאשמור עליהן, וכל הדרך למטבח המשכתי לעשות את הקולות המצחיקים ולדעתי בטון שהיה גבוה מהחריקה המקורית של המכשיר. כלומר, הקול שלי והיללה המצחיקה שלי גברו על הצליל המקורי. כשעמדנו ליד המיקסר עוד עשיתי קצת את הקולות המוזרים, אבל הן כבר היו בקטע של "להאכיל את המיקסר".
לא הפעלתי אותו מאז שוב, מעניין מה יקרה בפעם הבאה.
אולי אפשר לנסות לעשות אותו דבר עם המטוס. לקחת את הצליל המקורי והביא אותו לקיצוניות מצחיקה. לתרגם-"מה אומר המטוס? אני טססססססס. תראו את הכנפיים שלי..." תתפרע בדמיון. אצלי האנשת דוממים תמיד עוזרת והופכת את הסיטואציות לפחות מאיימות ומצחיקות.
משם אולי אפשר לפרוס ידיים ו"לטוס" בבית. אולי אתה תהיה המטוס והיא תעלה עליך ו"תטוס" ברחבי הבית.
משם אולי אפשר להתנסות באיזו קרוסלה דמויית מטוס בגן שעשועים? אם אין לה בעיה במקומות כאלה, אולי אמא שלה תיקח אותה אם לך מקומות כאלה גורמים סבל. תוך כדי טיסה לחזור על הצליל המצחיק שתירגלתם בבית.
אח"כ אפשר לעשות טיסת ניסיון לאילת. מדובר בטיסה קצרה יחסית ותמיד יש אפשרות לחזור ברכב אם המבצע לא יצליח, שלא כמו טיסה לחו"ל.....
ואם כבר עולים על מטוס וטסים לחו"ל, כדאי ששעות הטיסה יהיו בלילה וזה יפול על השינה שלה. יותר שינה - פחות חרדות.
זה מה שעולה לי בראש כרגע