לא בדיוק לא בדיוק
אתה אולי תזכור, אבל ספק גדול אם לילדייך יהיה איכפת כל כך מה קרה שבע דורות אחורה יש לי משותף עם הדרוזי ועם החרדי, הדרוזי הוא במובנים רבים "גר", על כן הוא ישראלי לגמרי(לא במובן הדרכון), וגם החרדי הוא ישראלי, למרות התנגדותו הכאילו מאולצת, ואל תטעה לגבי החרדים, הם הציבור הימני ביותר בארץ ישראל תקוות העם היא כמובן השבת העם לארץ, והארץ לעם, תקוות הלאום, אינה נטועה בכל אחד מבניו, אלא בתרבות המשותפת, הכללית, הנמאת בתרבות, גם אם *איננה* ברגע מסוים משותפת לרוב, או לחלק מבני העם הציונות כמובן היא הביטוי המובהק ביותר ללאומיות היהודית, אך אני חולק עלייך בכמה דברים, על החרדי כבר הסברתי, ועל החילוני ה"שמאלי ציוני", אסביר עכשיו, אין כדבר הזה "שמאלני ציוני", לא כיום בכל אופן שמאל ציוני היה פעם, עם טבנקין, עם החברים, אבל היום איננו קיים, החילוני ה"ציוני" השמאלני של היום, הוא פשוט יהודי דתי-חילוני(תכף אסביר), שרוצה לחיות בתחום מושב שלו, שבמקרה, ורק במקרה, נמצאת בארץ ישראל לתחום מושב הזה נקרא "הקו הירוק", לגבי ה"דתי -חילוני" הכוונה היא ליהודים הדתיים בגולה שרצו לחיות במעין גטו בשביל להתחרק מהלא יהודים, רק שכאן בארץ הם חילוניים יהודי הגולה שמזדהים עם ארצותיהם, הרי כאן יש בעיה, אם הנאמנות שלהם ללאומיות המקורית שלהם היא המכרעת, כך שיש סיכוי להשיבם לחיק מולדתם ועמם, אך אם הם מתעלמים מיהדותם, או לחילופין, לא רואים ב"שנה הבאה בירושלים" דבר חשוב, אז המצב נוטה לרעתנו ההגדרה שלי ל"אלוהיי" היא פרטית ולא חייבים לקבלה הציונות, שהיא התנועה הלאומית היהודית, שאופת להחזיר את העם לארץ, ואת הארץ לעם, כמובן שישנם הרבה מאוד וויכוחים לגבי, "מהי ציונות", אך אני מקווה שאתה לא קונה את ההסבר לגבי ה"תחום מושב", ה"בית לאומי", כביכול, כי זוהי לא ציונות לגבי הזמן שעבר, אין זה משנה כמה זמן עבר, כל עוד הרצון לשוב לארצנו, ולהתקבץ אל עמנו כנראה שהתרבות הלאומית, והלאומיות עדיין -חיה- למרות השנים הרבות שעברו מה גם, לא נשכח שנביאים ניבאו לעם שישוב למולדתו יום אחד, אולי בעצם הדבר שהחזיק את העם כעם, הוא הנבואות הללו, שהתגשמו, יש שיגידו, מתגשמות בימים האלו כך שהיהדות משלימה עם הגלות, אבל מבטיחה לשוב, ואת זה אנחנו עושים היום(אם כי בצליעה, יש להודות) לגבי הרדיפה, את הוריי אימי, ואת הוריי סבתי לא רדפו בארצותיהם, ולא נראה לי שהייתה להם בעיה להתבולל, אך לא עשו זאת, לא יודע מה לגבי הרדיפות של משפחתך, אני יודע שלו היו מתנצרים לפני אלף שנה המצב לא היה כזה, אבל שוב, גם הם, לא עשו זאת לגבי ההערה האחרונה, ובאמת, לא הבנתי אותה סין, יפן, הודו, איטליה, אנגליה, צרפת, גרמניה, רומניה, פולין, יוון, רוסיה, ועוד הרבה "כמעטים", שקרוב לוודאי שאני לא מודע להם, בעלי תרבות, שפה, ארץ, ועבר, אפילו קשר דם מי היה מאמין