שאלה

lol65

New member
שאלה

בעקרון השאלה נכונה לכלל הסטודנטים, אבל אני לומדת משפטים, אז אני פה... לאחרונה פוטרתי מעבודתי כי לא יכולתי להגדיל את אחוז המשרה שלי, וכעת אני שוקלת לחפש עבודה אחרת (אני עוד לא בטוחה אם אני רוצה). לצערי, אני ממש לא מבינה לאן אני אמורה לדחוף אותה עם המערכת השעות המזוויעה שיש לי. בהתחשב בתאריכי המבחנים, סידרתי לעצמי את המערכת הכי טובה שיכולתי, וזה הולך בערך ככה: יום ראשון- מהבוקר עד 18:30, יום שני- מהבוקר עד 18:30 עם חלון דפוק של שעתיים וחצי באמצע היום, יום שלישי- חופש, יום רביעי- מ 14:00 עד 18:30, ויום חמישי- מהבוקר עד 19:30 עם חלון של 5 וחצי שעות(!) באמצע היום, וזה עוד לפני שהוספתי עוד 2 קורסים כי אני במסלול המקוצר. לכל זה יש להוסיף שעה וחצי נסיעה לכל כיוון. אז נגיד שאני יכולה לעבוד ביום שלישי ושישי, אבל מי צריך אותי לשתי משמרות? אני אפילו לא יכולה לדחוף משמרת בבוקר ביום רביעי כי הן כולן עד 2 או 3, וכאמור ב-2 השיעור שלי כבר מתחיל. בדקתי וחפרתי, בכל מקום המינימום זה 3 משמרות ולרוב כולן באמצע השבוע. כל המשרות האלה שמוגדרות כמשרות סטודנטים, אני מתקשה להבין לאיזה בדיוק סטודנטים הן פונות? סטודנטים שלומדים רק בבוקר או רק בערב? סטודנטים שנה ג' ומעלה? סטודנטים שלא רואים חשיבות בהגעה להרצאות? עבודות לילה למיניהן בעייתיות, גם כי אין לי רכב, וגם כי (ואולי זו דרישה מוגזמת) אני זכאית לכמה שעות שינה. אז כן, אני רואה חברים שלי שלומדים ועובדים, אבל הם כולם או לומדים במכללות ולא כל יום או שאין להם את החלונות האלה שלוקחים את כל היום, או שהציונים שלהם לא משהו. אני באמת צריכה לבחור בין הציונים לבין עבודה? הרי גם אם נניח שאבריז מהרצאות כדי להגיע לעבודה, אז אצטרך זמן כדי להשלים את מה שהפסדתי, אולי אפילו לקרוא כמה פסקי דין... אני באמת מתוסכלת מהעניין הזה, כי מצד אחד אני מרגישה פדלאה ואני אומרת לעצמי "אז לא תשני בלילה, אז מה? אז ירד לך הממוצע, אז מה? אנשים אחרים עושים את זה", אבל מצד שני, הציונים שלי כן חשובים לי, אני לא שוכרת דירה, אני חסכנית ובגד חדש זה לא מה שעושה לי את זה... בקיצור, הייתי צריכה לשתף, אבל אני גם באמת רוצה לדעת במה אתם עובדים? כמה משמרות? איזה שעות? מה מטרת העבודה (מימון לימודים, שכר דירה, בילויים, הרגשה טובה...)? מה אתם עושים כדי שתוכלו לעבוד? הציונים נפגעו? אוף

מה לגבי

עבודה בסופ"ש ? יש מקומות שרוצים אנשים שישגיחו על המשרד \ מפעל בסופ"ש ואפשר בעיקרון גם ללמוד שם ולהיות באינטרנט למעשה אני עובד כרגע ב2 עבודות ואחת מהן היא בדיוק כזאת ואני עובד במקביל באבטחה ובמשרד עו"ד קטן בת"א (תנחשי איפה אני מרוויח יותר)

lol65

New member
לגבי עבודה בסופ"ש

יש לי את אותה הבעיה כמו בעבודה בלילות- אני לא ניידת, ואני לא גרה במקום שיכול לספק לי עבודה כזו שאליה אוכל להגיע עצמאית. אפשר לדעת מה אתה עושה במשרד? כמה משמרות? איזה שעות?

לגבי המשרד אני משוכנע שזה לא יתאים לך

כי זאת עבודה בבוקר. אבל תופתעי לשמוע שבאבטחה דווקא יש לי הסעות הלוך ושוב יש עבודות כאלה ... באמת... כפי שכתבה חברתי המלומדת ALMOST צריך לדעת לחפש ולהתאזר בסבלנות עד שמוצאים את המשרה המיוחלת.

B L I M P

New member
אני תמיד סדרתי את המערכת

כדי שתתאים לעבודה. אני עבדתי מכל הסיבות שמנית שם, וגם כי בתפיסת עולם שלי אין סיבה שבנאדם אחרי גיל 21 יהיה לנטל על ההורים שלו. הייתי פורסת את המערכת לכמה ימים שיכולתי וריכזתי את כל השיעורים בערב/בבוקר ובחצי האחר של היום הייתי לוקחת משמרת. אז כן, היו פעמים שעשיתי שני מבחנים באותו יום, או מבחנים יום אחרי יום וכל מיני התעללויות כאלו ואחרות, אבל לא מתים מזה. כמובן שגם לקחתי לעתים קורסים שפחות עניינו אותי, אבל גם מזה לא מתים. יוער כי הייתי מגיעה למרבית השיעור, וממש לא הייתי מהמבריזנים הכרוניים. לגבי העבודה עצמה מומלץ לקחת משהו שמאפשר לך ללמוד מדי פעם במשמרת (מוקד אבטחה, אבטחה, עבודה שיש בה גם לילות וסופי שבוע וכד') או אם יתמזל מזל עבודה שמכניסה משכורת נאה (אולי מלצרות במקום נחשב..) ככה שלא צריך לעבוד חמישה ימים בשבוע. בהצלחה.

lol65

New member
זהו

שכשבניתי את המערכת, עדיין עבדתי והיא התאימה לי, ועכשיו שפוטרתי אז נתקעתי איתה. מעבר לזה, למשל תקעתי לעצמי שיעור במשפט עברי ב-18:00, זה ממש לא כי רציתי אלא בגלל שרק בקורס הזה נשאר מקום! אחרי שכבר נגמר לי חלון הזמן, הם פתחו עוד מכסות, אבל כשאני נרשמתי לא היה מקום. אולי בשבוע שינויים אוכל לשנות משהו. הלוואי שהכל היה תלוי בי והייתי יכולה לרכז את המערכת רק בחצי יום, התענוג הזה של 5 שעות חלון ממש לא היה לבחירתי
האמת, שאני כרגע מחכה להתחיל את הלימודים ואז אולי אוכל למצוא משהו בקמפוס, זו נראת לי האופציה האופטימלית.

Alm0st Happy

New member
זה למה מחפשים עבודה שמאפשרת ללמוד תו"כ

אין הרבה כאלה, אבל אם מחפשים מספיק אז מוצאים. ולשאלותיך- אני עובדת בעבודה כזאת (מירי המסר בדרך, סליחה על ההזנחה קוקי), בשנה שעברה עבדתי 5-6 פעמים בשבוע (הלימודים רוכזו בשלושה ימים) והשנה זה יהיה 4-5 משמרות לכל היותר. אני לא מבריזנית כרונית אבל בהחלט היו הרצאות שנמנעתי מהן בשנה שעברה, אם כי השנה אני מקווה להיות נוכחת ברוב המוחלט של ההרצאות. אני עובדת כדי לממן שכ"ד-שכ"ל-רכב. בשנה שעברה עבדתי בעיקר בלילות אבל השנה עם המערכת זה לא כל כך יסתדר לי. למזלי אני זאת שקובעת את סידור העבודה של הצוות כך שבניתי לעצמי שגרת עבודה של חצי לילה חצי צהריים. פעמיים בשבוע אני עושה משמרת לילה אחרי/לפני לימודים. לא יהיה קל אבל אני צריכה את הכסף, וכשצריך כסף מתפשרים על דברים כמו שעות שינה, חיי חברה ונוחות. אני לא יודעת אם הציונים שלי נפגעו, כי אני לא מכירה את עצמי בתור סטודנטית מובטלת. אני יכולה להגיע לך שהממוצע שלי סביר למדי, ויש לי חברים מהלימודים שלא עובדים וסיימו עם ממוצע נמוך משלי. זה יותר תלוי בן אדם מתלוי סטאטוס עבודה. אני עבדתי במשרה מלאה במהלך כל תקופות המבחנים וזה רק תרם לי, כי למדתי במשך 45 שעות בשבוע. יש לי חברה שלא עבדה במהלך שנה א' וראיתי אותה משתגעת בבית מחוסר מעש. לפעמים עודף זמן זה חסרון ולא יתרון. מה שאני הספקתי תוך כדי משרה מלאה היא לא הספיקה כשהיא מובטלת. מצד שני, מצטיינת אני לא, ולא אהיה, כי הלו"ז שלי לא מאפשר לי להשקיע בלימודים לרמה כזאת. הרבה פעמים אני עייפה בהרצאות ולא מצליחה להתרכז, הרבה פעמים אני לא קמה בזמן או פשוט לא מצליחה לקלוט מה אומרים לי, והרבה פעמים אני מחליטה באמצע תקופות עמוסות שאני צריכה יום-יומיים לעצמי בלי עבודה/לימודים. בסופו של דבר זה תלוי בך- כמה את רוצה לעבוד והאם את מקבלת את החסרונות וההגבלות ששילוב בין לימודים לעבודה יגרום לך.

lol65

New member
כל העניין

הוא שגם השנה אני לא יכולה להוריד הילוך. החל מהשנה אני אלמד במסלול המקוצר לתואר שני, ויש ממוצע מינימלי שאני צריכה לשמור עליו. בנוסף, המחזור שלי יחפש התמחות רק בשנה ג', משמע גם הממוצע של שנה ב' ואפילו של סמסטר א' בשנה ג' ילקח בחשבון. בהתחשב בעובדה שיש לי קו"ח סטנדרטיים למדי, אני לא ממש יכולה להרשות לעצמי להתפשר על הממוצע שלי, וזה בעיקר החשש שלי בכל מה שקשור לעבודה של 4 משמרות בשבוע, והעבודות שראיתי בלוחות הדרושים למיניהן אינן עבודות שמאפשרות ללמוד שם, וזה מה שכ"כ מייאש.

Alm0st Happy

New member
אז אל תעבדי

אם אני לא טועה, את לומדת בבר אילן. באיזור המרכז אין בעיית תעסוקה. אם היית בצפת או אפילו חיפה/עברית, הייתי יכולה להבין. נכון, לא פשוט למצוא את העבודות האלה, אבל הן קיימות. השאלה היא אם את מוכנה להשקיע בחיפוש שלהן. השאלה היא אם את מוכנה להתפשר על הממוצע שלך (ולהתפשר לא אומר לעבור מ-90 ללא עבודה ל-70 עם עבודה. אני סיימתי את השנה על 86, אמנם ממכללה אבל מאחת טובה ומנורמלת. זה כשהייתי עובדת 200 שעות בחודש ואני לא האדם הכי מבריק בעולם. אז לא תהיי מצטיינת. ביג פאקינג דיל). זאת שאלה של רווח מול הפסד. אם ההפסד גדול מידי מבחינתך- לבריאות, אבל קבלי על עצמך את ההשלכות של היותך מובטלת. אם את רוצה לעבוד, אז כן- זה יקח זמן, ויהיה קשה למצוא, השכר אולי לא יהיה בשמיים, השעות יהיו קשות, משמרות לילה זה לא להיט, אולי תתעפצי בהרצאות, אולי הממוצע ירד קצת... אבל זה המחיר שמשלם מי שלא יכול או רוצה להיות תלוי בהורים שלו. בחירה שלך- אף אחד לא מצמיד לך אקדח לרקה <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo140.gif>

lol65

New member
נכון

אף אחד לא מכריח אותי לעבוד, מבחינת ההורים שלי שאני לא אעבוד ואשמור על הציונים. נכון שאני גרה איתם ואוכלת על חשבונם, אבל מעבר לזה אני לא לוקחת מהם כלום (אין לי "דמי כיס" או משהו <a). target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif>). גם כשעבדתי לא הייתי בזבזנית, אז עכשיו ברור שאם לא אעבוד, אז אין בילויים או משהו כזה, זה המחיר. אכן, אני לומדת בבר אילן, אבל אני גרה שעה וחצי נסיעה משם, אז אם ישר אחרי הלימודים אסע לעבודה בת"א, למשל, אז לא אהיה לי איך לחזור הבייתה אחרי המשמרת, אלא אם כן לא אחזור הבייתה ואסע ישר ללימודים, וכדי לתפקד כן צריך לפחות שעתיים לישון, אחרת אין טעם להגיע בכלל. כמו שאמרתי, אני לא יכולה לרדת בממוצע, כי כדי ללמוד במסלול המקוצר אני צריכה ממוצע של לפחות 90 בכל שנה. בסה"כ רציתי לקבל תמונת מצב על שוק העבודה לסטודנטים מסטודנטים עצמם. את מצאת עבודה שתתאים ללימודים, או שקודם הייתה לך עבודה ואז התאמת את הלימודים?

JaneLame

New member
מאוד מזדהה עם מה שכתבת (inc: wall of text)

גם אני חיפשתי עבודה שמאפשרת לימודים במקביל, ומהר מאוד גיליתי שזה כמעט בלתי אפשרי. רוב אלה שמפרסמים "משרות סטודנט" דורשים 4 משמרות בשבוע. אם משרה מלאה היא 5 ימים בשבוע, אז מסטודנט מצפים לעבוד רק יום אחד פחות מעמיתיו. לצערי אני לא מאלה שמסוגלים להבריז לקורס כל הסמסטר ואז להוציא 85 ומעלה במבחן, ממש לא. היה מקום עבודה אחד שמצאתי והסכים ל-3 משמרות בשבוע בלבד, אבל דרשו ממני לתת ימי שישי בנוסף, לסירוגין, והמשכורת בסוף החודש - 2400 ומשהו - לא הייתה בהיקף שמאפשר שכירת דירה או חיים מחוץ לבית של ההורים. העמלות היו אמורות להגיע בשוטף + 90 יום (זה חוקי?), כך שאולי אם הייתי נשארת 4 חודשים הייתי מרוויחה קצת יותר. איך האחרים הסתדרו? כולם היו סטודנטיים, אבל רובם לא בתארים מאוד הישגיים או במוסדות שלא דורשים חובת נוכחות. אף אחד במשרד לא למד רפואה או הנדסה או מחשבים. אחת מהעובדות שבקיוביקל לידי למדה משפטים במכללה הבינונית ומטה שמעבר לכביש, בבניין מול המשרד. שאלתי אותה פעם אם זה היה השיקול לבחירת מקום העבודה, והיא אמרה שכן - אבל שבסופו של דבר היא לא נוכחת בהרצאות בכלל אלא עובדת, ולומדת רק בחודש של המבחנים - כי אין לה ברירה, ויש לה שכ"ד לשלם. אני מתארת לעצמי שאנשים חרוצים ממני מסוגלים להחזיק ג'ובים במשרה מלאה אפילו במקביל ללימודים, אבל אם אני לא ישנה 8 שעות בלילה אני כמו זומבי. אולי לתלמידי מכללות קל יותר עם זה כי אין להם כמעט קורסי בחירה, אין חורים במערכת והכל דחוס ל-3 ימים מלאים בשבוע. כיום אני עובדת בספרייה של האוניברסיטה, במשרה שכוללת רק 6 שעות שבועיות/25 שעות בחודש, בשעות היום. לפחות אני לא מבזבזת זמן בנסיעות ככה. זה מעט מאוד כסף אבל זה יותר טוב מכלום, וזה פוטר אותי מלשלם לעצמי 110 שקל כל חודש לביטוח הלאומי למשל. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא ללכת לבנק, להראות כרטיס סטודנט ולבקש הלוואה שלא תשחט אותך בריבית. או לעבור למדינת רווחה, נגיד אוסטרליה, שם סטודנט בלי ילדים מקבל קצבה מהמדינה בסך של 835 דולר אוסטרלי בחודש (3,150 ש"ח), וזה עוד לפני הלוואה מלאה ללא ריבית, לכל עלות התואר, שמוחזרת בחתיכות קטנות מהמשכורות העתידיות.

B L I M P

New member
אם היה לה את הפתרון הזה, כנראה מלכתחילה

לא היתה בעיה <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif>

lol65

New member
תודה

קצת הרגעת אותי שאני לא היחידה שמרגישה ככה. אני לא זקוקה לסכומים גדולים, רק להוצאות רגילות של יציאות, טלפון... אני לא שוכרת דירה כי אני לא רואה טעם בזה כרגע, ואני שורדת את הנסיעות. גם אני חשבתי על הספרייה, אני אברר עם כמה חברים שלי שעובדים שם, באמת האופציה הכי טובה זה משהו בקמפוס. מאוד הצחיק אותי לראות משרות סטודנט עם 4 משמרות בשבוע עם משמרת בוקר, למשל, מ-8:00 עד 15:00. האמת, שהשנה יצא לי לגשת למבחן בקורס בו אומנם נכחתי בכל השיעורים, אבל ישנתי בכולם, ולא הייתה לי אפילו מחברת, והוצאתי ציון מעולה, אבל זו לא חוכמה כי מדובר היה בקורס קטן ולגמרי סטייל בגרות. אני לא רואה את זה קורה בקורסים הכבדים, וגם על מה קיבינימט אני משלמת, אם אני לא נוכחת בשום שיעור?

JaneLame

New member
העניין גם שאת לא יכולה לדעת מאיפה זה יבוא לך

אני ריחפתי בדיני תאגידים והיה לי מאוד קשה בסוף הסמסטר. היה גם קורס שלא נכחתי בו באף שיעור אחרי השיעור הראשון, ולא היה כתוב בשומקום אבל המרצה עשה בדיקת נוכחות. אני לא יודעת איך זה בבר-אילן, אבל להבריז מקורס שלם קומפלט זה סיכון. מידת התאימות בין ההרצאות לחומר של המבחן היא קשה לחיזוי לפעמים. אני יכולה לומר שהציון הכי גבוה שלי בתואר בינתיים הושג בקורס שנכחתי בו בכל שיעור בלי להחמיץ רגע אחד. תנסי לחפש אם יש איזשהו מרכז השמה פנימי בקמפוס כמו באת"א, אולי באגודה שלכם או משהו כזה, יש כל מיני עבודות פקידותיות לסטודנטים לפעמים. לפחות לא צריך לשרוף זמן על נסיעות ככה.

lol65

New member
מה זה

שעות גמישות? אני שונאת שכותבים את זה במודעות! קשה לי להאמין שאיפשהו יש שעות כ"כ גמישות שיתאימו לי לחלונות במערכת (עבודה באוניברסיטה) <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif> יש מייל לשליחת קו"ח, אני מתלבטת אם במקום קו"ח לשלוח להם מייל עם שאלה מה זה "שעות גמישות"...

n i e m a n d

New member
וואו, את רצינית???

בואו נודה בזה חבר'ה, מי שמשיג מחברת בחינה טובה יכול להוציא 100 במבחן וזה בלי להגיע ולו לשיעור אחד. מנסיוני, גם 90+ אפשרי מבלי להגיע לשום שיעור. אם אתם עובדים, אל תגיעו! לימוד פרונטלי בתואר הזה הוא די מיותר והוא פריווילגיה ששמורה לאנשים לא עובדים. ושלא אובן לא נכון - אני נהנה להגיע בסך הכל לשיעורים, אבל לא תמיד יכול בשל אילוצי עבודה\מילואים. במהלך שנה א' יצא לי להבריז כליל מלא מעט קורסים ועדיין להוציא ציונים מאוד גבוהים. בואו לא נשכח שאנחנו לא לומדים תיאוריות מורכבות במסגרת לימודי מדע הטילים שלנו, אלא כולה משפטים - התשובות לעולם יימצאו בצ'קליסט, מה שאי אפשר לומר על מקצועות אחרים..

JaneLame

New member
בספרייה המרכזית, לא של משפטים

אני עוזרת לסיסאדמין ופותרת בעיות מחשב לספרניות ולצוות שם.

למעלה