שאלה

n i e m a n d

New member
בשנים מסוימות 91 לא היה מכניס אותך לרשימה

לי יש ממוצע נמוך משלך בנקודה ואני לא חושב שאכנס לרשימה השנה, בגלל כמות המועדי ב' שעשיתי (לא כי רציתי לשפר, אלא כי לא ניגשתי למועד א' שלהם). לפי מה שהבנתי מהתקנון, בגדול זה ה-12 הראשונים מכל מסלול אצלנו, אין רף ממוצע מסוים וכל עוד הם לא ניגשו ליותר ממועד ב' אחד. בכל מקרה, לאף אחד לא באמת איכפת כמה קיבלת בקורס תיאורטי כזה או אחר בשנה א', גם אם זה בתחום שבו את רוצה לעסוק. למה? כי הפרקטיקה שונה מהותית ממה שאת לומדת באקדמיה. כל מה שממוצע גבוה מעיד עליו הוא מוטיבציה ותו לא. כל עוד זה מעל 85, לא משנה אם זה התחום שאת רוצה להתמחות בו או משפט עברי - זה סבבה לגמרי.

lol65

New member
וואו

מה זה השטויות האלה לגבי המועדי ב'? אם סטודנט רוצה לשפר יותר ממקצוע אחד, זה פוסל אותו מהצטיינות? למזלי, לא ראיתי דבר כזה בתקנון של בר אילן.

n i e m a n d

New member
לפי זכרוני כן

אני מניח שזה עניין של דמות הסטודנט האידיאלי או משהו בסגנון.

MadEquation

New member
באוניברסיטה העברית

רק הציונים של המועד הראשון שסטודנט עושה (א' או ב') נחשבים לצורך רשימת הדיקן.

dumb student

New member
בוא נעשה קצת שיעורי בית, טוב?

1. ככל הידוע לי, מאז החלתה של שיטת התיקנון, מעולם לא קרה שכדי להיות מצטיין דקאן היה צריך 91 (אני לא יכול להתחייב על כל התקופה, אבל יכול להתחייב על 4 השנים האחרונות). בשנה שעברה (תש"ע), ובאופן מאוד חריג, כדי להיות מצטיין דקאן בשנה ג' היה צריך 90.5. 2. אני באמת לא מבין מאיפה יצאה האגדה הזו כאילו יש הבדל, מבחינת הצטיינות (או מכל בחינה אחרת) בין מועד א' לבין מועד ב'. אין שום הבדל בין השניים, לא היה וכנראה גם לא יהיה. 3. מרומי שנה א' בפקולטה - איך בדיוק אתה יכול להגיד מה קורה בפרקטיקה לעומת האקדמיה?? או מה צריך כדי להשיג התמחות???

n i e m a n d

New member
לפי הבנתי מהחונכת שלנו בתחילת השנה

לפני שנתיים, שלוש היה צריך בשנה א' ממוצע של 91 נקודה משהו. בגלל זה רשמתי הכל בטון מסויג משהו. באשר למועד ב' - ושוב, שים לב לשפה המסויגת, ככל שאני זוכר, כדי לזכות במצטיין דיקאן אסור לך לעשות יותר ממועד ב' אחד בשנה. אני לא דיברתי על טיב המועדים, אלא על מספר מועדי הב'. באשר ל-3, הרבה חברים מתמחים, עו"ד וכמובן חברים של המשפחה שנמצאים בעמדות כאלה שאני יכול לקחת דבריהם כדברי אלוהים חיים.

dumb student

New member
אז בכל הכבוד

1. החונכת שלך טועה. בטח ובטח ובטח בכל האמור לגבי שנה א'. לפני שנתיים (תשס"ט) היה מסלול שבו 0 (אפס) סטודנטים הגיעו ל-91. 2. קשקוש אחד גדול. אתה יכול לעשות רק מועדי ב', והציון שלהם זהה מכל בחינה לציון של מועד א'. 3. ללא מילים.

n i e m a n d

New member
החונכת הייתה מצטיינת דקאן בעצמה

וואלה, מאמין לה יותר משאני מאמין לך. אבל אני עצלן מכדי לחפש את פריטי המידע השוליים הללו ברשת. בהתחשב בעובדה שמצטייני הדקאן הם ה-12 הראשונים בכל מסלול, יש בהחלט מצב שימצאו כאלה מעל ממוצע כזה במסלול מסוים (להזכירך, יש יותר ממסלול אחד). 2. זה מה שאני זוכר מרוח התקנון שקראתי בתחילת השנה. התקנון לא עולה לי, אבל אני בטוח שברגע שנסתכל עליו נדע.

dumb student

New member
באופן כללי,

הייתי ממליץ פחות לקחת את הדברים שאומרים לך כפשוטם. חונכת, עם כל הכבוד, היא בדרך כלל ילדה מבוהלת בת 25 שבפעם הראשונה בחייה עומדת מול יותר משלושה אנשים. בוודאי שיש כאלה עם מעל 91 גם בשנה א', אבל כדי להיות מצטיין דקאן - צריך פחות מזה. לא מאמין לי? חכה בסבלנות לינואר 2012, כאשר יפורסמו הנתונים לגבי מצטייני שנת תשע"א. להלן התקנון: תעודות הצטיינות מטעם הדקאן מוענקות מדי שנה לסטודנטים מצטיינים. תעודות ההצטיינות מוענקות על הישגי השנה החולפת, המוערכים יחסית לרמת ההישגים של תלמידי הפקולטה באותה שנה. בשנים ב'-ג' מוענקות התעודות ל-25 תלמידים בכל מחזור אשר ממוצע ציוניהם הוא הגבוה ביותר במחזורם. לתלמידי שנה א' מוענקות התעודות ל-12 תלמידים בכל מסלול, אשר ממוצע ציוניהם הוא הגבוה ביותר במסלולם. חישוב ההישגים לשנת הלימודים תשע"א יתייחס אך ורק לציונים אשר יתקבלו במזכירות עד סוף חודש דצמבר 2011, ובלבד שמשקל הקורסים, בגינם קיבל התלמיד ציון ספרתי (60-100) עד מועד זה, לא יפחת מ- 33 ש"ס (לגבי שנה א' – ובלבד שעמד בכל קורסי החטיבה הראשונה בהם הוא חייב). בממוצע הציונים ייכללו קורסים, סמינר או עבודת מחקר (לפי ס' ‎11. ב.) בגינם ניתן לתלמיד ציון ספרתי בין 0 ל – 100.

Lady McBeth

New member
מה, רגע, הויכוח ביניכם הוא על האם 91

הוא רף תחתון לקבלת הצטיינות דיקאן?! חחחח! השתגעתם?! אין לי מושג מי מכם טען מה כי אין לי באמת כוח לקרוא את הויכוח הזה, אבל במחזור שלי (ואני מדברת על שנים א', ב', ג') אנשים קיבלו הצטיינות דיקאן עם 87 (
). בדוק ובטוח, ממקור ראשון וניסיון אישי.

Lady McBeth

New member
אני למדתי לפני שנתיים שלוש

ואולי בהזיותיה המטורפות של החונכות שלך היה צריך 91 כדי לקבל הצטיינות דיקאן.

n i e m a n d

New member
למדת בשנה א' לפני שנתיים, שלוש?

במחזור שלי אין שום סיכוי שאדם עם ממוצע של 87 יהיה מצטיין דקאן, נקודה. אצלנו, כדי לזכות בדקאן, לפחות מהיכרותי עם אנשים בעלי ממוצע גבוה, יהיה צורך לעבור את ה-90, בעיקר כי אנחנו מחזור מאוד לחוץ ותחרותי שעתיר בפקטורים שליליים, ביחס למחזור המקביל שנראה הרבה יותר כיפי. על כל פנים, אני לא חושב שהיא הזתה. היא הייתה מאוד נחמדה ונהגה לחלק לנו שוקולדים זולים של "עלית". זה מעניק לה נקודות זכות.

Lady McBeth

New member
ההודעה שלך לא מבוססת על כלום

ראית כבר את הנתונים לגבי השנתון שלך? ויותר מזה, למה נראה לך שהשנתון שלך שונה משנתונים אחרים? (תחזיק חזק, גם המסלול השני טוען שהוא המחזור התחרותי והטוב יותר, בעוד אתם המסלול הכיפי). אלו קונספציות שלא מחוברות למציאות. המלצתי: חכה לנתונים המפורסמים לפני שאתה קופץ. זו עצה טובה גם לחיים בכלל.

Lady McBeth

New member
ואני מוכנה להתערב איתך כאן ועכשיו

שכשיפורסמו הציונים - הרף התחתון לקבלת הצטיינות אצלכם יהיה נמוך מ-90 (אני די בטוחה שינוע סביב ה-88). זה ככה בכל שנה, ותאמין לי - אתם לא שונים במאומה.

n i e m a n d

New member
ההודעה שלי מבוססת בדיוק כמו ההודעה שלך

כשברור לכולנו שהממוצע להצטיינות דקאן יהיה אם כבר בסביבות ה-90 (אז מה את אומרת בעצם, מעולם לא היה הרף על ציון גבוה מ-90 בשנה א'? את ב-א-מ-ת בטוחה בכך?). באשר לאנשי המסלול השני, הם עסוקים בעיקר בלהסתכל עלינו בגיחוך קל בשל מה שפורט לעיל. כמובן שמדובר בהכללות, אבל הן לא רחוקות מהאמת ובהחלט מאפיינות אותנו כמחזור. מצחיק שאת מתבטאת כך ללא היכרות עם הדינמיקה הפנימית, כשהמרחק בינך לבין שנה א' שלך הוא כמה? 5 שנים? ההודעות הספק היסטריות, ספק בומבסטיות שלך מיותרות. בסופו של דבר, הכל יתבהר עם הזמן וזה די מיותר להתווכח על סף כלשהו שגם כך יתפרסם בעתיד.

Lady McBeth

New member
|פיהוק|

ההבדל בינך וביני הוא שאני מדברת מניסיון של מישהי שכבר עברה 4 שנים בפקולטה, בעוד אתה אפילו לא ראית את נתוני השנתון הראשון שלך עצמך. כן, עברו 5 שנים מאז שנה א' שלי, אבל הצטיינות דיקאן היא משהו שמוענק פר שנה, כך שהשנים המתקדמות שלי לא היה לפני כל כך הרבה זמן. מעבר לכך, בתור מישהי שלמדה גם היא עם מסלול נוסף - בכל שנה שומעים את הסיפורים הזהים והכמעט מגוחכים על "אנחנו המסלול הטוב יותר, התחרותי יותר, זה שדופקים לו את המבחנים הכי קשים, בעוד המסלול השני עסוק רובו ככולו בבילוי במסיבות בשייקר ושיזוף בחוף בוגרשוב". כמובן שהתחושות הללו הן לא יותר מווישפול ת'ינקינג, וכשתלמידי המסלולים הללו יאוחדו החל משנה ב' - גם תראה שלא מדובר יותר משטות גמורה. לדבר על מסלולים שלמים בהכללות (כשבכל מסלול יש כמה עשרות סטודנטים) זה אולי הדבר הכי לא מחובר למציאות שקיים, ונראה לי שיש פה עוד כמה שלומדים עדיין באת"א (בשנים שהן לא שנה א') שיעידו על כך. אני לא יודעת למי בדיוק "ברור", כדבריך, שהרף להצטיינות דיקאן יהיה בסביבות ה-90 (אני אומרת לך שוב, הוא יהיה נמוך מכך), אבל אני מזמינה אותך לחכות ולראות לפני שאתה קופץ מעל הפופיק. מעבר לכך, כמובן שלא טענתי שבשנים מסוימות לא היה הרף התחתון גבוה יותר (איך לעזאזל הגעת להיקש הלוגי הזה?). הטענה הפשוטה (והמעוגנת עובדתית, מה שלא ניתן להגיד על הטענה שלך) היא שמינימום של 88 להצטיינות דיקאן זה ה-ר-ב-ה יותר סביר מאשר מינימום של 91 להצטיינות דיקאן. וסליחה אם הרסתי לך את הקונספציות לגבי איכותו הבלתי מעורערת וטיבו של המסלול הכי טוב שהיה באת"א אי פעם, הלוא הוא המסלול שלך. אין כמו לחיות בסרט.

dumb student

New member
שמע, חבוב

כל עוד ההודעות שלך היו מבוססות על דעה (כמו הויכוח על האם נכון להקביל את שבדיה ליוון מבחינת אופיה הסוציאל דמוקרטי), הכל טוב ויפה. הפעם הדברים שלך מבוססים על תחושת בטן אישית של סטודנט שטרם סיים את שנה א', ואין להם כל ביסוס עובדתי כלשהו (למעט מה שאתה טוען שהחונכת שלך אמרה שלך, אם בכלל אפשר לכנות זאת "ביסוס עובדתי"). מסלול של שנה א' מונה כ-125 סטודנטים. להגיד על קבוצה אקראית כזו שהיא בעלת תכונות שונות מכל קבוצה סטטיסטית אחרת של סטודנטים בשנה א' בפקולטה למשפטים בתל אביב, זה פשוט הבל הבלים. גם האגדה שמתרוצצת במסלול שלך על הבדל בין הציונים של מועדי א' למועד ב' לא ממש מחזקת את הטיעונים שלך. מצד שני, אומרים לך כמה וכמה אנשים, שכבר ראו רשימות מצטיינים בחיים שלהם, שאתה טועה. באופן עובדתי. סתם לסבר את האוזן: בשנת תש"ע - בשנה א' הספיק 89.7, בשנה ב' 89.0, ובשנה ג' (באופן מאוד חריג) 90.5. אתה גם מוזמן להביט באתר הפקולטה ולראות את ההתפלגויות של הציונים הסופיים לתואר. מצטייני דקאן הם, בגדול, ה-10% העליונים. http://www.law.tau.ac.il/Heb/?CategoryID=217&ArticleID=427&Page=1 כלומר, אם אחרי השנים ב'-ד' ה-10% העליונים אינם מ-91 ומעלה, אלא פחות מכך, ניתן לומר בבטחון כמעט מוחלט שלא צריך 91 כדי להיות מצטיין דקאן. ועוד תזכור, שבציון הסופי 89.51 מעוגל ל-90, בעוד להצטיינות השנתית הציון נשאר 89.51. הייתי ממליץ לך, כעצה לחיים (ואנא קבל זאת ברוח טובה, ממי שיש לך יתרון של כמה שנות לימוד ובעיקר כמה שנות חיים עליך): ראשית, פחות לקבל את מה שאומרים לך כמובן מאליו. היה לי ויכוח דומה כאן לפני כמה חודשים לגבי דברים שאמר מרצה בקורס, והדברים הם בבחינת קל וחומר לגבי אושיות כמו חונכת. שנית, נסה קצת לספוג את חוכמתם, או לפחות את נסיונם, של אחרים. להטיף לגבי הדרך הנכונה להתנהל בה באקדמיה (!) ובפרקטיקה (!!??) כאשר טרם השלמת את הבחינות של שנה א', זה קצת קפיצה מעל הפופיק.

sacrament

New member
מסכימה עם הכל, רק הערה קטנטנה

הציון הסופי, על אף השמועות העקשניות בנושא, אינו מתעגל לשום מקום, אלא נשאר בדיוק כפי שהוא :)

dumb student

New member
איך זה יכול להיות

אם הטבלאות הנ"ל מסודרות לפי ציון עגול אחד?

sacrament

New member
בטבלאות זה מעוגל, לכל עניין אחר לא...

אם התכוונת רק לטבלאות הפנימיות של האוני' שמראות התפלגות אז כן מעוגל :) בגיליון ציונים סופי וכל השאר אין עיגול. לזה התכוונתי.

למעלה