שאלה

n i e m a n d

New member
מה לגבי הסטטיסטיקה ב"מידע אישי"?

אם אני מקבל 91 ציון סופי בקורס של 6 נקודות ואני מוצא את עצמי מקום 14, בהינתן ואכן מועד ב' נחשב עבור מצטייני דקאן הרי שסביר שהוא יגרום לירידה בדירוג שלי (כנראה שבמועד ב' יהיו שיוציאו ציונים גבוהים יותר או זהים או שממוצע העבודות יעלה להם לדרגות הציונים הללו). זאת בתוספת העובדה שחברים מהמסלול המקביל, עם ציונים דומים, מגיעים למקומות גבוהים יותר, אפשר להגיע בקלות למסקנה שוואלה, יכול להיות שלא רק שהממוצע השנה יהיה מאוד גבוה ויעבור את ה-90, אלא שהממוצע של המסלול שלנו יהיה גבוה יותר מזה של המסלול המקביל לו, גם אם זה לא מוצא חן בעיני כל מיני מתמחות עם יותר מדי זמן פנוי. תשמע, כל הדיון הזה הוא מאוד באוויר וייתכן בהחלט שהצדק עמך ואחרים, אני את השקפתי והערכתי מסרתי. לא אשמתי שאנשים כאן לוקחים את זה קשה, כאילו קבעתי עובדה. אם הממוצע גם השנה יהיה 89.7, אני אקבל דקאן. אם לא - לא. מה שכן, זה עדיין מצחיק שאני זה דווקא שמנסה למצוא טיעונים למה כנאה לא אקבל. באשר לדרך הנכונה בה אני חושב שיש להתנהל באקדמיה: אני לא אציין את העבר האקדמי הלא דל שלי שלי מטעמים מובנים ולעומת דמויות אחרות כאן שביססו לעצמן שנים שם וירטואלי עליו הן נחלצות להגן כל אימת שהן חשות מאוימות, לי ממש לא איכפת מה אנשים חושבים על הניק הוירטואלי שלי, כך שאני מרגיש חופשי למדי לכתוב את מה שאני רוצה ואין לי שום בעיה לקבל על כך פידבק הגון. מעבר לכך, זו דעתי וכל אדם בעל אינטלקט מינימלי אמור לדעת שלקבל עצות בלעדיות מזרים באינטרנט זה משהו שלא עושים. על כל פנים, אלה השקפותיי והנתיב שבו אני פוסע לא מאכזב אותי בשום צורה באשר היא.

dumb student

New member
דבריך מעידים על חוסר ניסיונך האקדמי

יודע מה - בוא נזרום איתך. נניח שהמחזור שלך, בניגוד לכל תורה סטטיסטית הידועה לאנושות, הוא אכן איכותי בהרבה מאשר כל מחזור אחר שאי פעם דרך בשנה א' בבוכמן. אלא מאי? גם המחזור שלך, ככל מחזור אחר, כפוף לשיטת התיקנון. והיות ובשנה א' כל הקורסים הם קורסי חובה, יש לשער שבכל מבחן ובכל מועד יהיו למעלה מ-25 נבחנים, ולכן יהיה תיקנון. מסקנה: גם במחזור שלך, כמו כל מחזור אחר, הממוצע יהיה 77-81, ההתפלגות תהיה בצורה של "פעמון" (="התפלגות נורמלית"), הטובים יקבלו מעל 90, והחלשים יקבלו מתחת ל-75. כלומר, אפילו אם המחזור שלך מורכב מאוסף גאונים, אין מה לעשות - עדיין הציונים בו יראו כמו הציונים של כל מחזור אחר. זה היופי של שיטת התיקנון, שהיא מנטרלת כל מיני משתנים כמו רמת המבחן, זהות המרצים, ואם תרצה - גם רמה חריגה של מחזור לימודים. העובדה שבקורס נתון אתה מקום 14 עם ציון 91 אין משמעותה שעם ממוצע 91 תהיה מקום 14 בדירוג השנתי. הדבר דומה לכך שאם שחקן כדורגל הבקיע שלושער במשחק, המסקנה שתסיק מכך היא שבעונה בת 30 משחקים הוא יכבוש 90 שערים. סטטיסטיקה טיבעה להתיישר, ולא כל מי שהוציא 100 בקורס א', יצליח בכך גם בקורסים ב'-ו'. אשר לסגנון ולטון הכתיבה שלך: אני מוכן להניח לטובתך שאתה עוד צעיר ועדיין נישא על גלי הצלחה כלשהי (תיכון? צבא? בחורות?). עם זאת, וגם תחת ההנחה המקלה הנ"ל, אני ממליץ לך להתחיל בשינוי גישה - אותן "מתמחות עם יותר מידי זמן פנוי" הן האנשים שיקבעו את גורלך.

sacrament

New member
לגבי מועדי ב' - הבנתי שזה בעברית ככה

לפני כמה חודשים מישהו (או מישהי?) עידכן שזה נכנס שם לתקנון ועוד כששמעתי על זה אמרתי כמה לדעתי זה מטומטם באת"א זה לא היה בתקופתי (ותקופתי לא היה כזה מזמן), ואני מאוד מקווה שאין כוונה להכניס את זה.

MadEquation

New member
../images/Emo45.gif

דווקא לא הייתי מופתע אם זה יגיע לאת"א - בסה"כ הפקולטות די מתאמות עמדות רשמית או לא.

PIonit

New member
לא מדויק-

סעיף 2.1 חישוב ממוצע הציונים של תלמיד לצורך קביעת רשימת "מצטייני הדיקן" יבוסס על הציונים שניתנו לתלמיד ***בבחינה הראשונה*** בה השתתף בכל אחד מן הקורסים.

dumb student

New member
בבחינה הראשונה אכן כתוב

אך אין שום הבדל, אפריורי, בין מועד א' לבין מועד ב'. באת"א אין גם את זה.

PIonit

New member
כן אבל הכוונה היא שאם מישהו ניגש למועד א

וקיבל 80 ובמועד ב קיבל 100- יתחשבו ב80. הכוונה היא שזה המועד הראשון שניגשת אליו, לא לאחר שיפורים. אם המועד ב הוא הבחינה הראשונה שלו- והוא גם ניגש למועד ג'- אותו כנ"ל. יש? :)

dumb student

New member
תקשיבי,

אני לא מפגר. עברית, בפעם האחרונה שבדקתי, אני יודע לא רע. הבחור בראשית השרשור טען שהוא ניגש למועדי ב' לא כדי לשפר ציון, אלא כי הוא לא ניגש למועדי א', וטען שבגלל זה הוא לא יקבל הצטיינות. באת"א זה חסר כל שחר. גם בעברית זה לא נכון, כי זו תהיה הבחינה הראשונה שלו. יש?

n i e m a n d

New member
שמע, אני מקווה שאתה צודק

כי זה אומר שיש לי סיכוי. אבל תכלס? לא מעניין אותי במיוחד וזה לא נושא ששווה בכלל להתעכב עליו כל כך. אני מחכה שהתקנון יעלה כדי לדעת בבירור.

PIonit

New member
ותקנון החוג, כתקנות ספציפי- גובר../images/Emo3.gif (כמדומני)

sacrament

New member
אז יש לי חדשות בשבילך

מאוד מאוד איכפת וחשוב להרבה משרדים מציון שתקבל בתחום ההתמחות של המשרד. למעשה, גם אם הממוצע לא מרשים, אבל יש לך 90-100 במקצוע, זה כבר שיקול כן להעביר אותך את הסינון הראשוני. כנ"ל אם עשית קורסים נוספים שקשורים, למשל פטנטים למשרד קניין רוחני או תיאוריות של המשפט הפלילי למשרד פלילי. זה לא נכון בכל משרד, ובהרבה מקרים ממוצע יפה יכול לעשות מה שציון אחד לא הצליח, אבל להגיד שלא איכפת להם? נו, באמת. יש לי חרא ציון בחוזים...ולפחות בשליש מהריאיונות שעברתי התעכבו על זה. אז נכון, מרגע שכבר קיבלת את הזימון זה באמת כבר פחות עקרוני, אבל כדאי לקחת בחשבון שציון לא טוב מזמין שאלה בנושא, וציון מעולה מעלה את הסיכויים שלך לעומת אחרים... אם כי, ציון טוב גם מזמין שאלות ידע באותו נושא, וזה גם לעיתים מסוכן לא פחות :)

n i e m a n d

New member
לא אמרתי שלא ../images/Emo13.gif

אני מדבר על טווח ציונים סביר של 85. מן הסתם שאם אדם מגיע עם ציון וממוצע אטרונומי, זה יגדיל משמעותית את סיכויי הקבלה שלו. אבל בסופו של דבר, כל קורות החיים מסוננים (לפחות בחלק מהמשרדים הגדולים, אם לא כולם) ע"י תוכנות שבודקות פרמטרים מסוימים, כשהממוצע הכללי הוא החשוב ביותר. אם הממוצע עומד על 85 ובשאר הקורסים פלוני שמר על רמת ציונים סביב הממוצע הזה, לרבות הקורסים הרלוונטיים לתחום עיסוק המשרד, ברוב רובם של המשרדים הוא לא יתקל ביותר מדי בעיות בקבלה אם הוא אדם נורמטיבי שמסוגל לעבור ראיון כמו שצריך. אנחנו מדברים פה על ממוצע 85. יש מספיק אנשים שעם ממוצע נמוך מזה הצליחו להתקבל למשרדים הגדולים ביותר. מה גם שעם הרעיונות לבניית מערך השמה ייחודי לאת"א וניצנים של אותה גישה גם בבר אילן, ממש אין מה לדאוג באשר להתמחויות במקומות הנחשקים ביותר ואין צורך להגזים בתחרות הזו על כמה נקודות יותר או פחות.

zigels

New member
הרי ברור לך

שאף אחד לא יאמר לך לעשות מועד ב' על ציון סופי של 91. וגם את לא באמת חושבת לעשות זאת. אז מה התכלית של ה-"התייעצות" הזו? טפיחה עצמית על השכם? ממוצע של מעל 90 יספיק לקבלה לראיון בכל מקום, להוציא בית המשפט העליון (ואם זה הכיוון שלך, בר-אילן היא לא המקום הנכון ללמוד בו). ממוצע כזה גם אינו "מגרד מלמטה" את הצטיינות הדקאן, אלא הוא בפנים (לפחות באוניברסיטת תל-אביב). המספר החשוב הוא הממוצע של התואר (אם כי, למשל, מי שמחפש התמחות פלילית, כדאי שהציון שלו בדיני עונשין לא יהיה נמוך יחסית). מעבר לכך, אף אחד, כולל אף אחד, לא מפריד בין הציון הסופי לבין הציון במבחן. קיבלת מיטיב? אשרך וטוב לך. שבת שקטה לכולנו.

zigels

New member
אין.

אלא אם הוא הבן האובד של אדמונד לוי או משהו כזה. תחסוך ממני את הויכוחים האלה. השורה התחתונה היא שהכותבת רק רצתה שנבוא כולנו ונחבק אותה על כמה שהיא מוצלחת, ונגיד לה את מה שהיא יודעת כבר מזמן - שאם הממוצע שלה הוא 90, לא עושים מועד ב' על 91.

lol65

New member
לכותבת אין בעיה עם 91

יש לה בעיה עם 85, ולכן רצתה לדעת אם בראיונות יש איזושהי הפרדה בין הציונים. תראה מה גרמת לי לעשות, אני מדברת על עצמי בגוף שלישי

למעלה