שאלה

nr18

New member
תגובה

אז אני מניח שהתשובה ברורה. לדעתי אפילו מצטיין רקטור באוניבריסיטה לא עושה מעוד ב' על ציון כזה. אסור לשכוח שיש נרמול ל-77-81 והמתחרים טובים כך שאפילו המצטיינים יכולים לפעמים ליפול ל80+ במועד ספציפי..

lol65

New member
נכון

אבל דווקא במקרה הזה לדברי המרצה הממוצע שלנו נפל מעצמו לתחום הנרמול ולא היה פקטור. אני כל הזמן מזכירה לעצמי שהסופי שלי 91, וזה קצת מנחם כי זה הרבה פחות מבאס מ- 85

Anabol

New member
הגישה שלך רק מוכיחה

שאושר הוא באמת יחסי. גם אחרי 3 שנות לימודים, זה עדיין מדהים אותי שיש אנשים ש-א. מתבאסים מציונים באופן כללי. ב. מתבאסים מ85? אין שום מטרה בחיים (חוץ מעליון( שלא תשיגי עם 85, בטוח כשהממוצע יותר גבוה מזה. והנה אתה מתבאסת מ85 (לפחות בפוטנציה). זה מדהים אותי. את בטח משקיעה די הרבה בלימודים, ואיפה הפירות שאת קוצרת אם את כל כך לא מרוצה משטויות כאלה? אולי אני מגזים פה, אבל אני בטוח שהגישה הזו מתפשטת גם לדברים אחרים בחיים. הפרפקציוניזם המזוייף הזה לא יוביל אותך רחוק. כנראה שבתחום המקצועי הוא כן, אבל מבחינת הגישה לחיים וההתמודדות איתם (כי לא הכל בחיים שלך יהיה "ממוצע 91") זו בעיה גדולה. ושוב, יכול להיות שאני חטטן מדי ונכנס לחיים האישיים שלך, אבל את בחרת לחשוף פה בפנינו את הפרפקציוניזם המוגזם הזה. ואם לא הבנת שזה בדיוק מה שאת עושה (כמו כוסיות שמתלוננות על איזה חצי קילו שהן העלו), אז המצב חמור עוד יותר.

sacrament

New member
הבעיה פה לדעתי היא לא להתבאס מציונים

היו קורסים שבהם התאכזבתי מציון באיזור 90-93, בייחוד כשראיתי על מה ירדו נקודות או כשהייתי יחסית בתחתית הסקאלה והרבה קיבלו 95/100 (וכן, יש קורסים כאלה). מה לעשות, להתאכזב זה אנושי. השאלה מה עושים עם האכזבה... לעשות מועד ב' על כזה ציון פשוט נשמע לי לא רציונלי, בהנחה שאין איזה תפקיד חלומי ספציפי שהיא "מתאבדת" עליו שיש בו דרישות קבלה מטורפות.

Anabol

New member
אם התבאסת על 93

לא משנה מה היתה הסיבה, את באותה הסירה כמוה.

silverhawk

New member
אני חושב שכולם צריכים לקחת נשימה עמוקה

התקיפה החוזרת ונשנית של כל אדם שמבקש לעשות מועד ב' על ציון מסוים היא קצת אבסורדית. אכזבה מציון זה או אחר היא עניין אישי לחלוטין, נקודה. אמנם, להמליץ לשואל שלא לעשות מועד ב' על ציון של 91 (או 85) זה הגיוני לגמרי, ככל שזה מבוסס על היגיון תועלתני ועל תפיסה שגויה של השואל ביחס לדעתם של מעסיקים עתידיים ביחס לציון. יחד עם זאת, התדהמה וההלם מהרצון של אדם לעשות מועד ב' על ציון מסוים הן מיותרות לחלוטין. גם אם לך זה נראה אבסורדי לחלוטין לעשות מועד ב' על 85 (ואני סתם מגיב לך, Anabol, מטעמי נוחות, זה נכון גם ביחס למרבית המגיבים האחרים בשרשורים אלו ודומיהם לאורך השנים), לא הופכת את זה לנכון אוניברסלית. רק על מנת לסבר את האוזן, אם עבורך, נניח, ציון של 80 או 75 גורר אכזבה ורצון למועד ב', אני יכול להבטיח לך שיהיו הרבה אחרים שרק יפללו לציון שכזה ויידהמו מכל אדם שבוחר לעשות עליו מועד ב'. האם זה אומר שהטעות אצלך? שהם טועים? ולצורך העניין, אני מכיר בחורה שעשתה מועד ב' גם על ציון של 93. להגיד שהסכמתי איתה? ודאי שלא. ועדיין, הבנתי לחלוטין שמאחר ובעבורה, על פי סקאלת ההישגים והציונים לה היא רגילה, מדובר באכזבה, הגיוני לחלוטין שהיא תבחר להיבחן שוב. אני חוזר ואומר, ההנחה לפיה אדם שמעוניין לעשות מועד ב' בגין ציון של 85 (או כל ציון אחר) לוקה בפרקציוניזם חולני (אותו הגדלת והשווית לאנורקסיה) היא לחלוטין לא לעניין. הגיע הזמן שכולם יבינו שתחושת אכזבה מציון היא עניין סובייקטיבי ואינדיבידואלי. אין נכון ולא נכון, אין ציון שמצדיק את זה וציון שלא מצדיק את זה ואמת המידה של אחד לא בהכרח תהא זהה לזו של רעהו (ושוב, אני מבדיל כאן בין רצון לבצע מועד ב' עקב הנחות יסוד שגויות, כגון הנחה לפיה המעסיקים יעברו על גיליון הציונים ולא יקבלו אדם בגלל ציון נמוך בתורת השקר, לבין רצון לבצע מועד ב' בגלל תחושת אכזבה אישית והנחה לפיה הוא יכול היה לקבל ציון גבוה יותר). אם אדם מאוכזב מציון שקיבל, מאמין שהוא יכול לקבל ציון טוב יותר ובה בעת מוכן להשקיע את הזמן והמאמץ הכרוכים בכך (ושוב, ככל שזה מבוסס על ניתוח רצינואלי וענייני, להבדיל מאמונות שגויות), תפאדל. זו תכונה חיובית וראויה ואין שום צורך להשמיץ אותה. ועכשיו, אחרי הנאום הקטן הזה, אני אוסיף פרט קטן אך חשוב להשלמת התמונה: 4 שנים של לימודים באת"א ושני תארים, ולא עשיתי מימיי מועד ב'. ובכל זאת, אני עומד מאחורי כל מילה שאמרתי (או כתבתי. למרות שייתכן שמלמלתי לעצמי חלק מהדברים, כך שאני מניח שגם "אמרתי" יכול לעבוד). Peace out.

dumb student

New member
ואחרי הנאום המרגש הזה...

ודאי שמת לב שפותחת השרשור היא סטודנטית עם ממוצע 90. והציון הסופי שלה בקורס המדובר הוא 91. מסקנה: קשה מאוד להניח שמדובר בחשיבה רציונלית. אדם שמקבל ציון שהוא מעל הממוצע של עצמו, ומתאכזב ממנו, הוא אדם שאינו מכיר במגבלותיו.

lol65

New member
קודם כל, הממוצע שלי

הוא 91
שנית, אני דווקא מכירה את המגבלות שלי טוב מאוד, וזו בדיוק הסיבה שציון 85 בבחינה ספציפית בקורס הזה כ"כ איכזב אותי, מהכרות שלי את עצמי ואת הקורס הזה ציפיתי ליותר. אין לי שום כוונה להתעלל בעצמי ולעשות מועד ב' רק כי קצת התאכזבתי. בסה"כ רציתי לדעת עד כמה הציון סבבה אם אני רוצה להתמחות בנושא של הקורס הזה וכמובן לעבור ראיונות במשרדים שעוסקים בכך. עובדה שציון 85 במבחן של קורס חובה שהנושא שלו לא מעניין אותי לעתיד לא כ"כ איכזב אותי.

lol65

New member
תודה

כנראה שלא שמתי לב מתי המילה "הצטיינות" הפכה למילת גנאי. כן, אני מכירה גם אנשים שהתבאסו על 96 במבחן. כי הציון נמוך? ממש לא, אלא כי עשו טעות מפגרת כשידעו את התשובה הנכונה ופשוט לא שמו לב. איכשהו, אותי מפליאים הרבה יותר האנשים שמבסוטים מ-75...

JaneLame

New member
זה אבסורד אובייקטיבית לעשות מועד ב' על 91

זה קונצנזוס. בכלל נראה מוזר שאוניברסיטאות לא חוסמות את האפשרות לעשות מועד ב' על ציונים גבוהים מאוד.

PIonit

New member
../images/Emo45.gif תכלס.זה רק פוגע במי שבאמת רוצה/צריך לשפר

ובסוף יש נרמול כסחיסטי מדי והוא לא מצליח לשפר מדי

lol65

New member
אנשים פה נתפסו רק לממוצע שלי

כשבעצם מה שעניין אותי זה אם מסתכלים רק על הממוצע (ואז אין שום בעיה) או שגם על הציון הספציפי בקורס שבו אני רוצה להתמחות. ברור לי שציון 91 בקורס הוא ציון טוב. הוא טוב בשבילי ובשביל סטודנטים אחרים, אבל אין לי מושג מה הדרישות במשרדים, מה נחשב להם כ"טוב". לא ברור לי גם למה נראה לך שהפרפקציוניזם שלי מזוייף? אני אוהבת ללמוד ואני אוהבת ציונים גבוהים בקורסים שבהם השקעתי וברור לי שאני יודעת את החומר. לא באתי לשאול האם לעשות מועד ב' על שיטות משפט, שם עניין אותי רק לעבור ולא יותר. כן, יש אנשים שעושים מועד ב' גם על 90, אני ממש לא מאלה. נלחצתי רק כי אני שוקלת להתמחות בתחום של הקורס הזה. וכן, אתה מגזים

sacrament

New member
תאמיני או לא, יש דברים מבאסים יותר מציונים

קחי את הכל בפרופורציות... אני לא מדברת כרגע על ענייני משפחה, אהבה ובריאות שבהם יש חלקים מבאסים מובנים, אבל נדבר שניה מקצועית- יבוא יום ותגישי כתב תביעה/הגנה/בקשה הכי יפים בעולם ועדיין השופט יכתוב שורה אחת או שתיים וידחה כל מה שכתבת, לעיתים תוך הטחת עלבונות בחוסר המקצועיות שלך. או שתשלחי טיוטה לבוס ותקבלי אותה חזרה עם עקוב אחרי שינויים בכל שורה ושורה חוץ מהשורות של מספר ההליך והצדדים לו. לזה קוראים משהו מבאס...

n i e m a n d

New member
את לומדת באוניברסיטה

ויש לך ממוצע שמגרד מלמטה הצטיינות דיקאן. למה נראה לך שציון סופי של 91 עלול לגרור בעיות כלשהן בעתיד?

lol65

New member
כי אני רוצה להתמחות

בתחום של הקורס הזה, ולא הייתי בטוחה אם מסתכלים על הציון הספציפי בקורס (ואז רציתי לדעת אם זה מספיק) או שמסתכלים על הממוצע, ואז אין שום בעיה
כמה זה באת"א הצטיינות דיקאן?

למעלה