שאלה

lol65

New member
שאלה

בעיקר למתמחים או כאלה שכבר עברו ראיונות: מבחינת הציונים, על מה מסתכלים כשמזמנים לראיון? על הממוצע הכללי, על הציונים בנפרד, ספציפית על הציון בקורס שבנושא שלו רוצים לעשות את ההתמחות? אני קצת בהתלבטות. כרגע, ממוצע התואר שלי מעל 90. במבחן בקורס חובה כבד מסויים קיבלתי 85 והציון הסופי בו 91. אם זה היה קורס אחר אז הייתי אומרת "סבבה", אבל בגלל שמדובר בקורס בתחום שכרגע אני שוקלת להתמחות בו, אני לא כ"כ בטוחה עד כמה הציון הזה בסדר, ושוקלת אולי לעשות מועד ב'. מצד אחד, כבר יש לי מועד ב' אחד לעשות וממש לא בא לי עוד אחד. מה גם שכמובן קיים הסיכוי שאקבל פחות. מצד שני, אני שואלת את עצמי האם לא חבל לא לגשת רק בגלל העצלנות שלי? אם הייתי מקבלת את ה-90 במבחן אז הציון הסופי היה עולה לי ב-3 נקודות, מנגד, ההשפעה של זה על הממוצע הכללי ככל הנראה מזערית... יכולים בראיון לבוא אליי בשאלה של "למה קיבלת בקורס 91 ולא יותר?"? מסתכלים על הציון הסופי בקורס או גם על הציון במבחן? שווה להשקיע במועד ב'?

MadEquation

New member
בהנחה שאת לומדת באוניברסיטה

עם ממוצע מעל 90, וציון 91 לא ישאלו שאלות וגם לא תהיה לך שום בעיה להתקבל לכל מקום שתרצי (אני מתכוון בעיקר למסחריים השונים או לשירות המדינה)

PIonit

New member
../images/Emo45.gif מה גם שסופי 91 בקורס הוא מכובד לגמרי..

n i e m a n d

New member
גם עם ממוצע 85

וראיון סביר אפשר להתקבל לכל מקום (אולי חוץ מלעליון). ולמי שהעלתה את ההתלבטות הזו: את לא חושבת שאת *קצת* יצאת מפרופורציה עם ההתלבטות הזו? זו לא נראית גישה בריאה במיוחד ללימודים בפרט ולחיים בכלל.

Anabol

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

גם קשה להאמין שכולם פה מעודדים אותה עם הגישה הזו, ואין תגובות קצת יותר חריפות. כאילו, come on.... ראיתי אנשים עם ממוצעים בינוניים (מתחת ל85) מתקבלים למשרדים הכי גדולים, ואת מתלבטת אם לעשות מועד ב' על 91??? אין לי אפילו 91 אחד בכל התואר, והתקבלתי כמעט לכל מהשרדים שהתראיינתי אליהם. מספיק כבר עם הפרנואידיות הזו.

Drunk Bullet

New member
שאלה

בסימסטר הראשון לשנה"ל האחרונה, קיבלתי בקורס מסוים 97. לא ניגשתי למועד ב'. האם כדאי לי לגשת למועד עוקב בשנה"ל תשע"ב? יכול להיות שישאלו אותי למה 97 ולא 100?? כמו כן, בסימסטר הזה, קיבלתי ב3 המבחנים הראשונים 92, 92 ו90. האם כדאי לשפר את ה90 במטרה לקבל 92 כדי שזה יראה יפה בגיליון ציונים???

JaneLame

New member
כדאי לך. אני קיבלתי רק 99.99999 ולא שיפרתי

ואני מתחרטת לכל החיים. יכולתי להתקבל להתמחות במשרד היוקרתי נצלני, חמדני וגנבוס ב-7000 שקל לחודש ל-14 שעות עבודה ביום!

MadEquation

New member
פרופ' חמדני הוא אדם אמיתי אגב

JaneLame

New member
בדיוק קראתי כתבה על אנשים שקוראים להם

לפי המקצוע שלהם. צביקה פיקסל מקרין באולמות קולנוע, שוש פחטר מנהלת חברה לפחי זבל וכו'.

Drunk Bullet

New member
ענק!!

רק חסר למצוא את הטבח האתיופי נגסטה במגמבה, מורה לנהיגה מוטי לוכים, האופטמטריסטית עדה שוט ואת חלפן הכספים תמיר לישקל.

PIonit

New member
../images/Emo45.gif זה מה שאותי הכי הורג בפרדוקס הממוצעים...

להרוג את עצמך במשך 3.5 שנות התואר בשביל להמשיך ולהרוג את עצמך בהמשך הקריירה במשרד מוביל.. (וכן, לצאת בתחילת/אמצע הלילה מהמשרד בעיניי נקרא להרוג את עצמך. אם אין זמן לחברים/בני זוג/ קולנוע או טלוויזיה/ספורט/חוף הים, מה טעם החיים??)

JaneLame

New member
חבל שלא חשבתי על זה לפני שהלכתי למשפטים

תאמיני לי. הייתי לומדת משהו סתלבט בגילמן. ממילא אני לא אהיה עורכדינית כבר. סתם, סתם.

PIonit

New member
חחח.. אבל זה בסדר, זה תחום כל כך מגוון

שכולל המון אפשרויות תעסוקתיות, ולכן אפשרי למצוא מקום עבודה שמאפשר חיים

למעלה