שאלה

יונית61

New member
שאלה

אני לומדת הוראה אך מעונינת אולי לעזוב לטובת עריכת דין. מאסתי בהוראה כי אני מרגישה שאני לא מתאימה יש לי פחד קהל מסוים וקשי חברתי בולט. השאלה היא הרי גם משפטים הוא תחום חברתי אך האם אוכל להצליח בו למרות הקשיים הנ"ל? ואיך אדע אם זה מתאים לי?

babar the king

New member
בטוח יש פה אנשים שיחלקו עלי

וזה גם לא מבוסס על ניסיון, אלא על התרשמות כללית בלבד, אבל אני חושב שלאנשים עם קשיים חברתיים יהיה קשה מאוד בתחום. החדשות הטובות - זה דבר שניתן לשפר עם קצת רצון.

limorlim

New member
אני לא חושבת

תלוי באיזה תחום עיסוק היא תבחר ובאיזה משרד היא תרצה לעסוק. אם למשל היא תהיה עו"ד שכל היום כותבת חוזים ומשתתפת במו"מ - לא נראה לי שלקושי חברתי תהיה השפעה מרחיקת לכת. בכל מקום ובכל מקצוע יש אנשים עם קשיים חברתיים והם יכולים להגיע לעמדות בכירות. השאלה היחידה שיכולה להיות מושפעת במקום עבודה מקושי חברתי ולהפריע באפשרויות קידום היא - איך יראה הסוציומטרי שלהם?

limorlim

New member
תלוי איך את מגדירה קושי חברתי

קושי חברתי מבחינתי זה קושי ליצור קשרי חברות וידידות עם אנשים ותו לא. זה לא קושי שפוגם ביכולת הדיבור והתקשורת עם אנשים, ומשכך מו"מ לא אמור להיות מושפע מזה. למשל: אדם מופנם, שלא יודע לתקשר עם הסביבה סתם כך בקשר לנושאי חולין ומשכך מתקשה לרכוש חברים - זה אדם שסובל מקושי חברתי. זה לא אומר שאם אותו אדם יצטרך לנהל מו"מ בכדי להשיג מטרה מסוימת - הוא לא יצליח בכך. בקיצור, צריך לעשות הפרדה בין קושי חברתי לבין קשיי תקשורת.

PIonit

New member
אבל לרוב מאחורי

קושי חברתי עומד גם אופי מסוים שמוביל לכך שאדם הוא כזה- של אדם שהוא שקט, ביישן,רגיש, לא אסרטיבי או וכחן וכו' שאלו תכונות שגם בניסוח חוזים, על אף שזה נשמע משהו טכני- עדיין צריך למצוא איך לנסח חוזה ששני צדדים יסכימו לו וזה יכול להיות כרוך בקצת מאבקים/שכנועים/לחצים...

limorlim

New member
אז זהו שלא

אופי של בני אדם זה לא מדע מדויק. יש אנשים שהם שקטים, ביישנים, רגישים וכו', אבל כשזה בא לביזנס - אז ביזנס זה ביזנס. אני אישית עבדתי עם כמה אנשים, שעושים רושם של רכיכות, שכל התנקשות הכי קטנה בעבודה עשויה לגמור אותם, אבל בזמן אמת - התבדתי. הם תפקדו מצוין במצבי לחץ, בעימותים מול אנשים אחרים והצליחו להוציא לפועל את המטרות להן הם חתרו. פרט לכך, אסרטיביות זו תכונה נרכשת כמו גם בטחון עצמי. אני לפחות מאמינה שככל שאדם יותר משתפשף במגע עם הסביבה ובמצבים בהם הוא נאלץ לעמוד על שלו - כך הוא נעשה יותר מיומן ויותר טוב במה שהוא עושה. אם זה לא היה המצב - אז כנראה שלא היו עורכי דין טובים, כי לא כולם התחילו את הקריירה מאותה עמדה בה הם נמצאים כיום.

flutter girl

New member
היא אמרה שיש לה פחד קהל

לא התכוונתי שסוציומט לא יכול לנהל מו"מ (זה לא נאמר בציניות). התכוונתי שאדם עם פחד קהל וקשיים חברתיים הוא לא אדם אסרטיבי, ונדרשת אסרטיביות וכריזמה מסויימת בשביל זה. אני לא חושבת שהיא לא יכולה להיות עורכת דין בכלל, אלא רק בקשר למו"מ אני באמת לא רואה איך זה יסתדר.

limorlim

New member
גם פחדי קהל יש ויש

יש שפוחדים לעמוד מול כיתה המורכבת ממספר רב של אנשים משום שכולם צופים ומשגיחים בכל תנועה שיעשו והגשה שיוציאו מפיהם. יש שפוחדים לעמוד גם מול קבוצה מצומצמת. השאלה באיזה סוג פחד מדובר. חוץ מזה, על דבר אפשר להתגבר - זו דעתי. practice makes perfect! תהיו קצת אופטימיים, מה יש?

flutter girl

New member
אין לי ספק שאפשר להתגבר על זה

לדעתי גם נניח מועדון הדיבייט מאוד יתאים לזה. היא פשוט נשמעה מאוד חד משמעית לגבי הפחדים שלה, אחרת היא לא הייתה מעלה את הלבטים, אם היא הייתה חושבת שזה משהו שהיא מסוגלת לעבוד עליו. או שכן - אני עדיין לא קוראת מחשבות.

את מאד צעירה

בת 19 לפי הכרטיס האישי שלך. אולי הקשיים החברתיים ייעלמו עוד כמה שנים. ומניסיון, דווקא אלה שיש להם קשיים חברתיים, צריכים לעסוק בעבודה עם אנשים. הם יקבלו ממנה בסופו של דבר יותר סיפוק, כאשר יצליחו כמובן.

sacrament

New member
לא ברור על איזה קושי חברתי את מדברת

אבל אני יכולה להגיד לך שהרבה אנשים חושבים שאם יאלצו לדבר מול קהל הם יתעלפו ומעדיפים להימנע מכך, והרבה אנשים חושבים שהם לא חברותיים ומעדיפים להימנע מאנשים...אבל לפעמים הכי טוב להתמודד עם זה. יכול להיות שילך מעולה ויכול להיות שלא, אבל לא תדעי אם לא תנסי. לדעתי כל העניין הזה ניתן לשיפור, אם יש לך זמן וכוח להשקיע. יש הרבה מקומות שבהם עושים קורסים ללדבר מול קהל, ומצלמים אותך ונותנים הערות. אחרי שמדברים רואים שזה לא כזה נורא.

למעלה