שאלה.

Ophel McNeil

New member
היא נולדה 5 (או 15) שנים אחריו,../images/Emo117.gif

אם-אני-לא-טועה. ובתחילת רשומות הוא היה בן 102, לא?
טוב, זה מימלא לא משנה, אני רוצה לדעת בת כמה היא בשנות אדם...

thug4life

New member
אלפים חייב בערך עד גיל 500

בני אדם בערך עד שמונים ז"א בערך על כל שש ורבע שנים של לאורנה כאלפית עוברת שנה אחת של בני אדם

Ophel McNeil

New member
הם חיים עד גיל 300-400, לא?../images/Emo117.gif

600 בטוח לא. אני זוכרת שציינו שאבא של אהלנה צפריר הוא בערך בן 400, ונחשב לזקן.

SaberTooth

New member
עלפים בקרין חיים 1000 שנה.

לפחות הם לא בני אלמוות כמו העלפים של טולקין.

Ophel McNeil

New member
כל כך לא! ../images/Emo117.gif

די, אתה בטוח שקראת את רומח הדרקון?! מזכירים במפוש שיש מעטים שזוכרים את החורבן הגדול. החורבן הגדול התרחש כולה לפני 300 שנה בתקופת רשומות. לפי זה - כמעט כל אלף היה צריך לזכור אותו. חוץ מזה, תניס וגילתיאנס בערך באותו גיל. לפי החישוב שלך, גילתאנס צריך להיות בערך בן שלוש! ועוד - אבא של אהלנה צפריר בן 400 ונחשב לזקן. אני לא נותנת לאלפים תוחלת חיים של יותר מ300-400 שנה. די, אנשים! קראתי את הספר לפני שנה ואני זוכרת את זה! באמת!

SaberTooth

New member
כן אני בטוח....../images/Emo70.gif

אני כותב מאמר על הגזעים, במאמר נכללים גם העלפים. קראתי בכמה וכמה אתרים לפני שכתבתי את המאמר ובכל פעם אמרו שעלפים בקרין חיים כ-1000 שנה
הנה קישור למאמר על האלפים באחד האתרים. בו תראי שכתוב במפורש "האלפים חיים מעל ל-1000 שנים". זה לא רק באתר הזה.

Ophel McNeil

New member
אז תסביר את העובדות שננתי. ../images/Emo117.gif

בשיא הרצינות - אני לא שמה על אתרי מעריצים. הם יכולים לכתוב מה שבא להם, כמה שבא להם. תסתכל בהגיון על העניין, קרא שוב את רשומות - אין סיכוי שלאלפים יש תוחלת חיים של כ - 1000 שנה. זה פשוט לא מתיישב עם העובדות. וננתי מספיק דוגמאות למה. רק צריך להזכיר שאם אלפים באמת היו חיים 100 שנה, לאורנה באמת הייתה צריכה להיות בת 6 יחסית לבני אדם ברשומות... **

SaberTooth

New member
../images/Emo4.gif

אני רק מדווח מה שאני רואה (קורא). אני מאמין שהחומר אושר ע"י איזה סופר לפני שפורסם לראשונה ברשת. הסיכום הזה לא מומצא, הוא בנוי על עובדות שבספרים ושברשת. ואיך תסבירי שיותר מאתר מעריצים אחד עשה את אותה טעות
יערה, עם כל הכבוד, כמה קראת מרומח הדרקון
רשומות, אגדות, ספרי רייסטלין, זהו
אני מאמין שהסיכום נכתב ע"י מישהו שקרא קצת יותר ממך. אני אנסה לחפש ב-Dradonlance.com, אחד מאתרי המעריצים היותר נחשב, סיכום על העלפים. אני אף פעם לא מצליח להתמצא באתר הזה.

SaberTooth

New member
האתר הזה כל כך מעצבן../images/Emo70.gif../images/Emo53.gif

מישהו יכול בבקשה לחפש לי ב-Dradonlance.com מאמר על העלפים
אני תמיד הולך לאיבוד באתר הזה.

Ophel McNeil

New member
גם אם קראתי רק ספר ארור אחד, ../images/Emo117.gif

ברגע שיש שם משהו עובדתי שכתוב, שלא מתיישב גם מצידי אם כל אתרי המעריצים בעולם - העובדה בספר היא הנכונה. חוץ מזה - מה לעזאזל גורם לך לחשוב שהמידע באתרים אושר ע"י סופר?! זה כמו שתחליט שמישהו מההפקה של מכושפות מפקח על האתר של סם... ** מעריצים מקימים אתרים וכותבים מה שהם רוצים בהם. ואם מאה אלף אתרים יכבו שרייסטלין צעיר בלונדיני, זה יהפוך את זה לנכון? ממש לא.

SaberTooth

New member
לא נכון....

כמו שאמרתי, המעריצים לא ממציעים עובדות, הפ מתבססים על עובדות קיימות. גם סם שלנו לא המציא כלום, הוא פשוט כתב מה שהוא יודע. החומר התפרסם לראשונה מתישהו ובמקום כלשהו, הוא היה חייבת להיות מאושר ע"י סופר אחרת לא היה מתפרסם. שוב אני אומר, מעריצים, אפילו אם הם בורים בעולם רומח הדרקון, לא ממציעים כלום, הם פשוט כותבים עובדות קיימות.

Ophel McNeil

New member
מעריצים כותבים מה שהם *חושבים*../images/Emo117.gif

לנכון. סם כתב ששם המפשחה של פייג´ זה האליוול, למשל. זה הופך את זה לנכון? לא. יופי. יש לך הרבה אמונה באתרי מעריצים, אם החלטת שכל מה שכתוב שם בטוח. ומהצד השני - נכנסת פעם לאתר הרשמי של מכושפות?! כל כך הרבה טעויות באתר אחד אומלל ממזמן לא ראיתי. להיפך, הרבה פעמים אתרי מעריצים הם הרבה הרבה יותר אמינים מהאתרים הרשמיים. ושוב - מצידי, גם אם צוין במפורש באחד הספרים את הגיל תוכלת החיים המדוייקת של אלפים, ברגע שזה יותר מ400, גג 500 וגם את זה אני נותנת בלב חצוי מאוד - זה פשוט חור. זה לא מתיישב אם אף אחת מהעובדות שנתנו לנו ברשומות, וזה מטומטם מאוד באופן כללי.

EverMan

New member
למה לא ?

דובר הירחים בקאלינסטי הוא אחד האלפים העתיקים ביותר , ומצויין שהוא היה עלם צעיר ופוחז שראה את החורבן... החורבן ותקופתנו הם בהפרש של 1000 שנה. יותר אפילו...

EverMan

New member
לפי האתר של הרומח

רשום שמלחמת הרומח היא בשנת - 1000 P.C שזה post catactylizem או איך שלא כותבים את זה

לפי האתר DRAGONLANCE.COM

הרשומות מתרחשות בשנה 351AC, שזה 351 שנים לאחר החורבן. ואתה קצת מבולבל עם המשוגים: PC=PRE CATACLYSM=לפני החורבן AC=ALT CATACLYSM=אחרי החורבן SC=SECOND CATACLYSM=אחרי החורבן השני(מלחמת הכאוס). בכל מקרה, מצורף לינק לרשימה הכרונולוגית- עם השנים- של כל ספרי הרומח.

הוא די צודק

מובא בזאת לינק למאמר על האלפים מ-DRAGONLANCE.COM, שם נאמר שאלפים בקרין יכולים לחיות עד גיל 1200.

just Tanyush

New member
אבל השנים הם אותם שנים!!!

היה איזה אתר ששם הם פירטו את השנים, חודשים וימים וכו´ ואני זוכרת שהם אותו דבר!

למעלה