שאלה.

slashy girl

New member
שאלה. ../images/Emo117.gif

בת כמה לאורנה לפי שנות האדם בערך בתקופת רשומות?...

EverMan

New member
בגיל 20 רייסטין יוצא למגדל הכישוף

בווירת. 5 שנים לאחר מכן הם נפגשים ומתחילים הרשומות.. לפי כבשן הנשמה , רייסטלין נולד שקיטיארה בת 15. תעשה לבד את החישוב.

Northern Lights

New member
לאורנה../images/Emo41.gif

צריכה להיות בערך בת 17 בשנות אדם, לדעתי. היא קרובה בגיל לטיקה, שהיא בת 19. הרי היא תמיד "נערה". ובתחילת רשומות הוא בכלל מתנהגת כמו ילדה בת חמש. שונאת אותה. וענבר - קיט גדולה מרייסט ב-8 שנים, לא ב-15...

Ophel McNeil

New member
תודה. ../images/Emo9.gif../images/Emo117.gif

פשוט נזכרתי בקטע של "עדיין לא הגיע לפרקה" בספר השני של רשומות, ובאמת תהיתי בת כמה לאורנה. רגע, אז זה אומר שנערה שהיא עדיין לא בת 18 פיקדה על צבא דרקונים שלם?
מגניב. אני בגיל הזה בקושי אתסדר עם בגרויות...

SaberTooth

New member
המממ...

מזכירים, יותר מפעם אחת, שבזמן הקצר בין הבריחה שלה מקלינסטי ועד לפלנתאס לאורנה התבגרה והחכימה יותר מאבא שלה, דובר השמשות. את חייבת להודות שלאורנה עוברת שינוי משמעותי מהילדה הפזיזה וחסרת האחריות לאישה (למה קיטיארה מתעקשת לקרוא לה "אשת עלפים" כל הזמן
) שהיא בסוף הרשומות.

Ophel McNeil

New member
כי קיטיארה לא ידועת בת כמה היא.../images/Emo117.gif

קיטיארה לא יודעת על לאורנה שום דבר מלבד זה שהיא אלפית, ושהיא פעם הייתה אהובתו של תניס (אני חולה על השפה הגבוהה של רומח הדרקון!
). רוצה להכנס להסברים פסיכולוגיים? לא? לא נורא, אני רוצה. [: בסך הכל, קיט לא סובלת את לאורנה. היא גם רואה בה איום. היא מעדיפה לא לקרוא לה בשמה, אלא לכנות אותה בכינוי מזלזל ופוטר (כמו שנגיד אתה יורד על המורה שלך למתמטיקה, אתה לאו דווקא תגיד את השם המלא שלה, אלא תגיד - "המורה הדפוקה הזאתי..." - כלומר לא תיתן לה את הזכות לשם משלה, אלא רק לכינוי של מה שמאפיין אותה). מה גם, קיט אוהבת להזכיר שהיא בת אדם, כלומר - נלהבת, עם מרץ, מחליטה במהירות, ולעומת זאת לאורנה אלפית, עם כל החסרונות והבוז שבדבר (סנובית, מפונקת, וכו´). ותמיד יכול להיות שזה פשוט נשמע לה טוב. מישהו זוכר אם היא קוראת לתניס חצי אלף?...

SaberTooth

New member
../images/Emo12.gif

קיטיארה רואה בעלף נחות מאדם
דווקא העלפים נחשבים לנעלים יותר מבני האדם. מצד שני, יכול להיות וזה כינוי של כבוד. לאורנה היא הקולגה הטובה של קיטיארה.

Ophel McNeil

New member
קיטיארה רואה באלף נחות מאדם.../images/Emo117.gif

קראת את רומח הדרקון, תגיד לי?... אלפים נחשבים בעיני עצמם ליותר טובים. רוב בני האדם לא ממש שמים על זה. ועוד בן אדם גאה, עם כבוד עצמי כמו של קיטיארה, שמזלזל בכל התכונות של האלפים (לא לחיות את החיים כשהם קורים, חיים ללא תעוזה וכו´), בהחלט רואה באלף ככינוי בוז. וממש לא נראה לי שקיטיארה קוראת ללאורנה בכינוי של כבוד. ** וממש ממש קשה לי לחשוב עליהן כעל קולגות טובות.... ** לא יודעת, משהו בעבודה שקיט רוצה לענות את האלפית החביבה למוות. קצת קשה לי לראות אחרי זה אותן כחברות.

SaberTooth

New member
לא הבנת...

לאורנה שווה לקיטיארה בכוחה, רק בצד הטוב של לוח המשחק. נכון, בני האדם לא ממש מעריכים את העלפים, אבל מודעים לעליונותם. הם יודעים שהם קלעים מעולים, למשל, שיש להם ראייה מצויינת בלילה, שהם זריזים וגמישים יותר, שהם חיים יותר וכדומה.

Ophel McNeil

New member
האממ.... ../images/Emo117.gif

אני לא חושבת שקיט מכירה את לאורנה.... ** אם כי יכולה להיות לך נקודה...
יכול להיות שזה שילוב של כינוי שיש בתוכו כבוד (אם כי ציני וארסי, כמו כל דבר אחר אצל קיט), וגם כי באמת לא מגיע ללאורנה שם משלה לפי קיט.
או משהו.

אם כל הכבוד ללאורנה...

הן לא שוות כלל בכוחותיהן! בקרב אחד על אחד קיט הייתה, וסליחה על השפה הבוטה במקצת, קורעת את לאורנה. קיטיארה הרבה יותר מאומנת ומנוסה בסייף וחייה את כל חיה עשל השכרת חרבה ואילו ללאורנה זה היה רגעה הארה אחד(רגע ההארה=מלחמת הרומח), הגם שבו לא מוזכר בשום מקום שהיא סייפת או אשת צבא טובה- מה היא עשתה סה"כ? התיישבה על דרקון בשריון זהוב! אוקי היא טובה בלהעלות את המורל לאנשים ובלא להיהרג, אבל בסייף? NAH.

Ophel McNeil

New member
אני לא חושב שסייבר ../images/Emo117.gif

התכוון שהן שקולות בכוח בקרב של אחד על אחד... ** אלא באופן כללי, מבחינת תחכום, או חוכמה, או הנהגת צבא... כלומר - אין ספק שקיטיארה יותר מוכשרת בכל התחומים האלה יותר (לאורנה תמימה ונאיבית מדי), אבל בהחלט נראה לי שקיט רוכשת כבוד ליריבה שלה, שבזמן כל כך קצר הנהיגה קרבות ארוכים באופן נהדר. וזה משהו שאני מאוד אוהבת בקיט - היא מעריכה בני אדם בדיוק כמו שהם. ואם ללאורנה מגיע כבוד - היא תקבל אותו.

SaberTooth

New member
לא התכוונתי לזה ככה...

הן שתיהן מפקדות על כוח בערך באותו הגודל, אני חושב ששל קיטיארה יותר גדול. הן שתיהן חכמות ונבונות. שתיהן מצביאות דגולות, קיטיארה, המכונה "גבירת האופל", ולאורנה המכונה "המצביאה הזהובה", שתיהן הצליחו לנצח קרבות רבים. ביחוד לאורנה חסרת הנסיוןץ ככה הן שוות, לא בקרב אחת על אחת.

EverMan

New member
הגבירה הכחולה והמצביאה הזהובה.

לאורנה הרבה יותר מנוסה באסטרטגיית מלחמה. אם ניקח את זה מונחים של DND , אז קיטיארה היא FIGHER היא לוחמת. לעומת זאת , לאורנה היא מישהי שבאה מבית מלוכה , האבא שלה הוא אדם שמיומן בארגון מלחמות ואסטרטגיות - הוא יודע יותר. קיטיארה יודעת מהשטח , לאורנה יודעת מתיאוריה. שניהן מצביאות מרשימות.

לאורנה לא יודעת כלום

היא בילתה את זמנה בקאלינסטי לא בבדיקת מפות ואסטרטגיות קרב אלא ברדיפה אחרי טאניס. חוצמזה הזמן היה זמן של שלום ולכן לאביה לא היה שום צורך לדבר על אסטרטגיות מלחמה. חוצמזה, במונחי DND, קיטיארה תהיה FIGHTER יחודית: רמת ה-INTELLEGENCE שלה תהיה גבוה מאוד יחסית ל-FIGHTER.

EverMan

New member
אז מה אם האינטלגנציה שלה גבוהה ?

שאתה גדל בחצר המלכות אתה חייב ללמוד את חובת המלוכה. וזה חלק מהם. רוב חייה היא לא הייתה עם תאניס. היא לא לומדת מדיבורים אלא משיעורים ...

just Tanyush

New member
יש לי חשדות שהיא בת 70+

(אין לי עכשיו את הספר ליד) אבל מסופר שהיא פחות או יותר בת גילו של תניס ובתחילת הרשומות הוא היה בן 90 ומשהו , לא?

למעלה