שאלה.

SaberTooth

New member
לא לא לא...

בתחילת דרקונים של דמדומי הסתיו תניס מזכיר שהוא בן 130 בערך בשנות עלפים. ככה שגם לאורנה בסביבות ה-130 בשנות עלפים. תניס מזכיר בנוסף שהוא נראה כבן 40 בשנות אדם, אבל זה יכול להיות שהחצי האנושי שבו גורם לו להזקין מהר יותר מעלף ממוצא. בשנות אדם לאורנה אמורה להיות בסביבות ה-20, מקסימום 25 לדעתי.

just Tanyush

New member
אבל הם סופרים את השנים

אותו הדבר!!! היא פשוט לא יכולה להיות בת 20-25!!!

Ophel McNeil

New member
ובפעם האלף - ../images/Emo117.gif

בשנות אדם. כלומר - יחסית לבני אדם. כלומר, בת כמה לאורנה מבחינת הבגרות שלה, אם היא הייתה בת אדם. עכשיו מבין?!

Ophel McNeil

New member
אבל אמרתי את זה בהתחלה! ../images/Emo46.gif../images/Emo117.gif

זה שאתה לא טוב בהבנת הנקרא - לא אשמתי!! ובת שש? טוב שלא הגזמנו! היא בערך בת 17-18.... בבקשה, אם אתה לא יודע את התשובה הנכונה, אל תמציא שטויות (בת 6... עלק... *הולכת לרטון בצד*).

just Tanyush

New member
אבל בהתחלה לא רשמת מבחינת בגרות

נו טוב... אז הגזמתי קצת. היא בת 12, כי היא בהתחלה מתנהגת ממש כמו ילדה קטנה והיא ממש מעצבנת אותי (כל הקטע עם תניס וזה שהיא רודפת אחריו בהתחלה) *המקום היחיד שאני אוהבת אותה זה במלחמת הנשמות!

Ophel McNeil

New member
ואתה ממשיך לטעות... ../images/Emo117.gif

כן. בת 12. להזכיר לך את הקטע שהיא התגנבה אל תניס באמצע הלילה? דיברו שם על השדיים שלה, גאדמט! לא מתארים ככה ילדה בת 12! וכן, היא בתחילת רשומות ילדה מפונקת וקטנה, אבל זה רק מבחינת אופי. אני לא מסוגלת להאמין שאתה חושב שהיא בת 12.... נו באמת! היא מנהיגה צבא, היא מובילה מלחמה, מתייחסים אליה כאל בן אדם בוגר, שלא לדבר על ניסיון האונס שהיא עברה - היא לא בת 12!!!

just Tanyush

New member
התכוונתי מבחינת אופי

אני מודה שהיא מתבגרת פחות או יותר. חוץ מזה מה יש לך איתה? למה את כל כך עצבנית? תרגעי קצת... תשתי קצת
ותאכלי איזה
או שתיים... ועוד דבר אחד: אני בת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ophel McNeil

New member
לא לא לא לא גם לך. ../images/Emo117.gif

לא קראתי את רשומות כמעט שנה, ואני עדיין זוכרת - בתחילת רשומות תניס בן 102, ונראה כבן שלושים. הוא אומר את זה במפורש, ואני אפילו זוכרת את הציטוט המדויק.

SaberTooth

New member
אז התבלבלו לי המספרים... ../images/Emo3.gif

רשמתי 130 במקום 103. אני לא זוכר את הציטוט המדוייק, אבל אני זוכר שהוא אומר שהוא כמעט בן 103 ונראה כבן 40 בשנות אדם.

מה שבטוח הוא

שטאניס יצא את קאלינוסט בגיל 80, השווה לגיל עשרים אצל בני האדם- אבל שימו לב עוד פעם- אצל *חצי* אלף 80 שנים שוות לעשרים שנים אנושיות. אצל אלפים זה בזביבות המאתיים, ולכן לאורנה, שהייתה גם צעירה מטאניס בשנות האלפים תהיה בערך בת 100-90 בשנות אלפים, השווה לכ-10 שנים בגיל האדם. אבל חכו! נאמר עוד(לא זוכר היכן) שהאלפים מתפתחים עד גיל מסוים(200) ואז קופאים על שמרם ובסביבות גיל 600 מתחילים להזדקן, כך שלפי חישובים שלי יוצא שאלף בגיל 200 שווה לאדם בגיל 40, משמע לאורנה בת 19-20.

תוספת קטנה

בין הגילאים 200-600 האלף נמצא בשיא אונו, ו"קופא" במצב הזה למשך 400 שנים. אצל בני האדם שיא האון הוא בגיל 40 ולכן הסקתי שגיל 200 אצל אלפים הוא 40, ולכןם לאורנה בת ה90-100 תהיה בת 19-20 לפי שנות האדם.

Ophel McNeil

New member
*פורצת בבכי* ../images/Emo117.gif

אין, אין אין אין אין אין אין אין סיכוי קלוש שאלפים חיים 600 שנה. פשוט אין. ואם זה צוין ככה במפורש - זה חור גדול וענק. ומעצבן.

תבדקי בעצמך

בהשמך שירשור זה נתתי לינק לדרגונלנס דוט קום, שם נאמר במפורש שאלפים חיים פי 2 ממה שאת לא מאמינה- עד גיל 1200.

Ophel McNeil

New member
זה אתר אינטרנט ארור!!! ../images/Emo117.gif

הבאתי מאה אלף פעם הוכחות עובדתיות בספר שזה לא ככה. ואני יודעת שיש הרבה חורים ברומח הדרקון, ויכול להיות שעוד אחד נוסף לרשימה כרגע, אבל לפחות על פי כל רשומות - תוחלת החיים של אלפים היא 300-400 שנה, ולא יותר!

SaberTooth

New member
האתר הזה דווקא לא עוד סתם אתר...

תקראי למעלה , מתחת לשם של האתר, כתוב בגדול:
"Official site for d20 Dragonlance..."​
זה אתר רישמי מסוג כלשהו, החומר בו בוודאי נבדק ע"י גורם כלשהו.

בספרים מעולם לא הוזכרה

תוחלת החיים של אלף. נאמר כמה הם *חיו* ולא כמה הם *יכלו* לחיות.

Ophel McNeil

New member
אוי, באמת... ../images/Emo117.gif

הממוצע של כמה אלפים חיים - זה תוחלת החיים שלהם. למה לא נראה שכל האלפים מתו מוות לא טבעי בגיל צעיר הרבה יותר ממה שהם יכלו למות?...

למעלה