שאלה שעלתה לי...

Avitalll

New member
שאלה שעלתה לי...

לכל איבר בגוף יש הסבר מדעי לשימוש שלו: תריסריון היה פעם מעכל תאית, אצבעות הרגליים היו פעם יותר ארוכות ומשמשות לעזר... אבל יש משהו שאף פעם לא הבנתי את צורכו הביולוגי- קרום הבתולין. מישהו יכול אולי להסביר על שום מה ולמה!?!?!

שירנלה

New member
מסתבר....

קרום הבתולין, מלבד היותו איבר חשוב ביותר בגוף האישה, מסתבר שמייחסים לו גם אי אילו דברים שקשורים לבריאות. כלומר עצם היותו מסמלת משהו. עכשיו יש לזה כמה גישות, בעבר הרחוק היו בודקים את האישה לאחר קיום יחסי המין הראשונים שלה (בשבילה רצוי שזה היה בערב הכלולות), ואם היה מופיע כתם דן על הסדין, היא הייתה בתולה ולא הכתימה את שם המשפחה. ויש עוד כמה גישות.... כל אחד יכול להסתכל על זה בדרך אחרת. אבל כעיקרון אנשים פונים לגישה הרוחנית שהיא לסימן הבתולין של האישה בערב הכלולות שלה.מה שכמובן היום, ברוב התרבויות כבר לא תקף. אבל לצערינו במספר תרבויות עדיין בודקים את הסימן הזה בערב החתונה.

NightElf

New member
חחחה ../images/Emo13.gif בלי להעליב, אבל איזו

תשובה לא קשורה... היא שאלה על התפקיד הביולוגי של קרום הבתולים. כמו שהלב משמש לדחיפת דם, הריאות לנשימה, העיניים לראייה וכו', אז בהתאם היא התכוונה למה משמש קרום הבתולים מבחינה ביולוגית? ולא הפירושים הרוחניים שבני-האדם העניקו לדבר.

שירנלה

New member
לא נעלבתי.. אבל אם תשים לב

העניין הוא שאנשים בימינו רק מניחים את סיבת קיומו של קרום הבתולין, ומעדיפים לתת לו הסברים רוחניים, כי כמו למשל האצבעות (האבוהנות בידיים), הן התפתחו לאדם הקדמון כי היה צורך באצבעות נגדיות. אז נכון, יש לזה גם הסבר ביולוגי כי הן הועילו לגוף והכל, אבל כעיקרון הן עזרו לו מבחינה תרבותית, כי זה משהו שיש לאדם בלבד (ולגורילה), ולשום חיה אחרת אין את זה, כלומר אין לה יכולת לתפוס דברים בידיה. מה שבעצם אמרתי, זה שכעיקרון הסיבה להיותו של קרום הבתולין דווקא בגוף האישה מאשרת את מה שאני אמרתי, ואני שמעתי את זה ממחקרים, כי שוב, למרות שמייחסים לו חשיבות הגנתית על איבריה הפנימיים של האישה, עובדה שלאחר קיום יחסי המין הראשונים, בתוליה נבקעים ואז זהו, אין לה יותר הגנה? צריך להיות הגיונייים בקשר לזה. מצטערת אם התשובה לא מצאה חן בעיניך

zappon

New member
למה לגברים יש זקן לנשים לא?

למה הוא שימש בעבר? ולמה הוא עוד קיים? יש הרבה שאלות כאלו.

bodas

New member
תראה..

קרום הבותלין בדומה לקרומים אחרים תפקידו להגן על המערכות הפנימיות הרגישות. להוות מעין שכבה חיצונית חוסמת. בדיוק כמו העור, הריסים, השערות באף ובאוזניים וכו'... עם זאת, אתה צריך לזכור שהאדם, על אף קטנותו הקוסמית, הצליח להעלות את עצמו דרגה מעל האבולוציה הקלאסית. האדם עדונו מצוי בתהליכי אבולוציה לתכונות שעליהן לא הצלחנו להתגבר, אבל תכונות רבות נמצאות כעת תחת שליטתנו ולגביהן מתקיימת אבולוציה איטית מאוד אם בכלל... למשל - תנוך האוזן. יש גירסה בה הוא מחובר לעור הפנים וגרסה שלא. מה ההבדל? איזו תכונה עדיפה? אין עדיפות, כי אתה לא תתחתן עם מישהי רק בגלל תנוך האוזניים (לפחות הרוב לא
). כך לגבי תכונות שנשתמרו עד עצם היום הזה ולא תמיד ניתן לתת להם הסבר מלא. ייתכן שעבר היה לקרום הבתולין תפקיד חשוב יותר וכיום זה פשוט שריד לכך. בדומה לעצם האגן, הפטמות אצל הגבר וכו'...

שירנלה

New member
בעצם אתה כמו מאשר את זה

שזה יותר ענין רוחני של פעם, כי פעם היו מייחסים לו חשיבות, לא?

bodas

New member
אני לא מתעסק ברוחניות ../images/Emo13.gif

אני מדבר על המישור הביולוגי בלבד... מה שאנשים מייחסים או לא מייחסים לקרום הבתולין לא נכנס בהגדרה של "מדעי", ולכן אני לא מתעסק בזה

שירנלה

New member
כן, גם אני כעיקרון לא מתעסקת

ברוחניות. אבל בתור בחורה, גם אצלי עלתה השאלה הזאת, ומצאתי רק "הנחות" מדעיות ויותר הסברים תרבותיים

helva

New member
אין שום קשר

בין ה"הנחות המדעיות" שהבאת ובין מדע. ההסברים התרבותיים האלו הם דרך לא מדעית להסביר את קיום קרום הבתולין ואין להם קשר לתפקיד שיש לו או שהיה לו מבחינה ביולוגית.

שירנלה

New member
אין ספק. אין לזה שום קשר. העניין

הוא שאין הסברים מדעים לזה. זאת בדיוק הכוונה. ההסברים הם מעורפלים ולא ממש מדוייקים, כי זה לא כתוב בשום מקום. עד היום רק "מניחים" את זה. ולא אומרים בוודאות מדוע הוא קיים.

helva

New member
אז אם אין הסבר אמיתי

מותר להמציא הסברים ולקרוא לזה "מדע"? ככה מדע עובד - מניחים דברים. וודאות לא כל כך נפוצה דווקא. איפה בדיוק את מצפה שיהיה כתוב הסבר?

helva

New member
באמת?

כי לי הייתה הרגשה שהאבולוציה, למשל, תיאוריה מאוד חשובה בביולוגיה, לא הוכחה סופית. לא רק שהיא לא הוכחה סופית, יש כל מיני ויכוחים עליה (תיאוריה שטוענת שהיא מתקדמת בקפיצות מול תיאוריה שטוענת שלא וכו'). אז מה? אבולוציה זה לא מדעי? כל דבר הוא הנחה עד שמפריכים או מחזקים אותו (הוכחה ממש זה כבר יותר קשה).

zappon

New member
בו אני יגיד לך מה אני חושב.

אנו בהחלט בתוך האבולולציה. לך לאוניברסיטה וכך קורס-האבולוציה של האדם. אבולוציה זה לאורך המון המון המון שנים אי אפשר לנסות לראות את זה בטווח הקצר של חיינו לנתח את זה. יוכל להיות שאנו לא צריכים את הזקן וקרום הבתולים יכול להיות שממש ממזמן הייתה להם משמעות חיונית למשל לזקן (אני סתם זורק)זה היה לחימום לפני עשרות אלפי שנים ואפשר לומר בגלל שהנשים היו לרוב במערות והגברים כל הזמן היו בחוץ בקור אז בגלל זה זה נשמר לגברים או התפתח רק להם.יכול להיות שקרום הבתולין שיש לנשים היום היה בעבר בהרבה יותר מפותח ובעל משמעות ותפקיד. יכול להיות שהיום קרום הבתולין לנשים והזקן לגברים הם באמצע תהליך העלמות אבל זה לוקח המון המון המון שנים אז אנו לא יכולים לבוא בחיינו הקצרצרים וחסרי המשמעות האבוליציונית הפיזולוגית לבוא ולהגיד למה יש לנו את זה או למה אין לנו את זה. ואגב להזכיר לכם דברים לא נעלמים סתם אלא אם כן גורעים מאיתנו(מהפיטנס).

bodas

New member
אתה מדבר עם בנאדם

שסיים קורס באבולוציה... אם תקרא טוב תבין שמה שאמרתי היה שיש תכונות שלגביהן אנחנו עדיין באבולוציה רצינית למדי, כמו תהליך ההזדקפות ועוד.. אבל לגבי תכונות אחרות - אנו מונעים את תהליך הבירור הטבעי. מי יודע? אם היינו עכשיו בג'ונגל ולא היה לנו סטריאו ומקרר וטלוויזיה - אולי לתנוך האוזן הייתה חשיבות?... אולי הפרטים בעלי התנוך המחובר היו עדיפים בשטח?... זו כוונתי

zappon

New member
אני לא זלזלתי בך

ובלי כל קשר קורס אחד באבולוציה זה כלום.(מניסיון) עדיין כוונתי בנושא היא שאין לנו מה להתפלסף בזה יותר מידי כי אין לנו מספיק הוכחות ומידע לארוך זמן אבוליציוני ארוך ביחס לתכונות הנ"ל.כי בנתיים הכל השערות יפות וזה לא מדע מבוסס

bodas

New member
לא אמרתי שזלזלת ../images/Emo13.gif

לא זו הייתה כוונתי במה שאמרתי. התפרש כנראה לא נכון.

Charles Darwin

New member
לא מזלזל בך ידידי המלומד, אבל היום

אנשים כמעט לא עוברים אבולוציה במובן של הזדקפות וכדומה - כי אין סלקציה. לא נמות, פשוט יכאב לנו הגב. וזה לא משפיע על כמות הילדים (= מהות האבולוציה).

למעלה