שאלה שמציקה לי

למה נעצרת עכשיו? יש לפני זה

את מסעי הצלב, גזירות ת``ח ת``ט. וכו` תמיד היו לעם ישראל צרות ורדיפות, ככה זה עם הנרדף.. איך שעם ישראל גדל גודל איתו הצרות.. אנחנו בגלות, זה המצב, תשאל למה כהיום יש פיגועים ומלחמות? אומרים שהסיבה שאלוקים רוצה `להעיר` אותנו שנשוב בתשובה.. שנבקש שיגאל אותנו.. (אני לא חושב שזה הסיבה..) מקווה שעניתי משהו.. המשך ערב מקסים..

עם ישראל הוא עם נרדף ? או עם רודף ?

``בעברת יהוה...ויהי העם כמאכולת אש. מנשה את אפרים...יחדיו המה על יהודה. בכ``ז לא שב אפו ועוד ידו נטויה`` מזל שעם ישראל המתבוללים באפגניסטן עסוקים במלחמות ``מנשה את אפרים`` ולולי כן לא ייבצר מהם להגיע לפיתרון הסופי

מWIי

New member
זה חלק מהרדיפות..

גם המלחמות בין שאול לדוד. דוד לבנו.. עם ישראל על בנימין פילגש בגבעה.. וכן `ישחקו הנערים`.. וכו` כל זה היה מכות לעם ישראל על שלא חזרו בתשובה.. פילגש- על פסל מיכה. וכך על כל פגע יש הסבר.. אבל זה חלק מהרדיפות.. אפילו שאנחנו היינו ה`קאפו` בדוגמת חיצי בנימין שהרגו רבים מישראל וכן להפך..

מכות על שלא חזרו בתשובה ? הצחקתני !

``ביום ההוא נשאתי את ידי להם במדבר==>> להפיץ אותם בגוים ולזרות אותם בארצות`` ולא בגלל חטאים מדומים חלילה, אלא בגין חטאי אבותיהם. ואסתפק בעדות עמון ומואב שמצאו את הכרובים מעורין זה בזה, סממן לעושים רצונו של מקום, ועכ``ז גלו מארצם

מWIי

New member
אם לא קראת בהודעה הראשונה. אז-

אכתוב שוב: אני אישית לא אוחז ככה! רק כתבתי את מה שאומרים לנו...

אזי יצאת מכלל ``עמיתך``

כלשון הרמבם בפ` חלק. ואם יצאת מכלל ישראל בגין פקפוק באחד מהעיקרים, מה לך כי תתרעם עלי ? הלא ``כל רואך ישגיחו אליך - יתבוננו. הזה האיש מרגיז הארץ מרעיש ממלכות``? הן ``אף אתה חולת כמונו אלינו נמשלת`` וע``כ ``רדה והשכבה את הערלים``!

ורק מטעם זה יצאת מכלל עמיתך

שהלא פיך ענה בך שהגבת כפי האומרים ואינך אוחז בדעה זו. ורואים שלא עיינת ברמבם. שהלא לדבריו אף המפקפק באחד מהעיקרים לא די שיצא מכלל עמיתך, אלא עצם זה שנכנסת לבית הספק באחד מהעיקרים מוכיח ==> שלא עמדו רגלי אבותיך על הר סיני.

השאלה הזאת ידועה

והשאלה של כל האפיקורסים למיניהם היא איפה בורא העולם היה בשואה. והתשובות הן רבות. אחד התשובות זה כמו שכתב לך עובדיה האשכנזי שזה בשביל לעורר אותנו וזה היה מכה קשה. אל תשכח שכל דבר קטן שקורה לבן אדם היום זה בשביל לעורר אותו. הקב``ה נותן לכל אדם מכה קטנה שישוב אליו אם זה לא עוזר המכה נהיית קשה יותר וכו`....

הי כמעט התחלנו להתגעגע..

למה הוא `עשה` את השואה? כפי איך שאת כותבת אני מבין שבעצם לא אייכמן ולא היטלר. אלא משהו חדש... ימ``ש אחד שאני אפילו לא יכול למחוק את שמו כי אסור להגות אותו...

אלוהים לא עשה את השואה!

‏``מפי עליון לא יצא הרעות והטוב`` הפסוק הזה מוכר לך?? האם את מפקפקת בפסוק הזה שחז``ל (שהם אנשים קדושים, צדיקים ונעלים) בכבודם ובעצמם תקנו, חיברו ואמרו את הפסוק הזה?? האם את מוכנה לכאורה להוציא אותם שקרנים ולומר להם (כי ככה משתמע מדברייך, כן?!) ``לא נכון! אתם שקרנים כולכם! מפי עליון כן יצא הרעות והטוב, הנה, עובדה שאלוהים ה-ו-א הביא את השואה!`` האם את יכולה לומר את זה... אם לא לבורא עולם אז לפחות להם? לחז``ל??? אני לא מאמין... אלא מה?! אנשים הם פסיכופטים!... כשקורה להם דבר משמח אז הם תולים את זה בעצמם ``תראה למה זכינו``, ``תראה לאיזה יופי הגענו``, ``תראה מה עשיתי לו``, ``תראה איך נצחנו`` וכו` וכו` אך כשחלילה קורה להם דבר נורא אז ישר מפנים אצבע מאשימה כלפי בורא עולם ``למה אבא שבשמים, במה הוא חטא?``, ``למה לקחת אותו?``, ``למה אתה נותן לי חיים רעים?`` ``למה החיים שלי קשים?`` ``מה עשיתי לך שאתה כ``כ נותן לי צרות?`` וכו` וכו` זו הפסיכופטיה של האנשים לצערי, לכן הביני דבר אחד, זה לא חלילה יצא מבורא עולם העניין הזה אלא כל זה הגיע להם ו-ב-צ-ד-ק (כמה שקשה לומר את זה ולשמוע את זה) כי ``הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עול <<<<

המשך. . .

...צדיק ו-י-ש-ר הוא!`` ואל נא נשכח לרגע בפני מי אנו מדברים?! על מי בעצם אנחנו באים לקטר?! על מי אנחנו מתלוננים?! אנחנו מתלוננים על מי ש-א-מ-ר והיה העולם! לא עשה, אמר! שהוא ברא את כל מעצמות תבל, שמים, ארץ, כוכבים, (שכל כוכב לא רואה ממטר את כדור הארץ בגודלו ועוצמתו) העולם... כווווול היקום כולו! אז מי אנחנו בפניו? מי אנו שבכלל נחשוב רק לפצות פה בטרוניה כלפיו, בורא עולם הוא אדיר לאין שיעור... ואנחנו מה?!... אנחנו הפסיכופטים מורידים את בורא עולם שכל כולו אש אוכלה, ``כי לא יראני האדם וחי`` וכולו זך וטהור, כולו רוחני ואנחנו מורידים אותו לרמה הגשמית שלנו ושופטים אותו לפי ההבנה המיקרו מזערית שלנו לפניו ואומרים לו ``תגיד, איך עשית את זה אה?!`` האם זאת לא פסיכופטיה??? על בורא עולם אסור לשאול שאלות ולהרהר אחר מידותיו, צריך לזכור תמיד דבר אחד בכל מקרה שקרה, קורה ויקרה גם בטוב וגם ברע... ``הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עול צדיק ו-י-ש-ר הוא!`` (ויש לי תשובה יותר עמוקה לעניין השואה אך לא אכתוב אותה בפומבי מפאת כמה אנשים שאני יודע שיתחילו לזלזל אז אם תרצי אומר לך אותה במסרים)

כתבת. התרגשת. עכשיו תכלס!

לא התחלת לענות.. אפילו לא התקרבת... ולא נראה לי שבמסרים יהיה לך תשובה.. כי אתה לא אמור לפחד מזלזול, אם אתה כותב נכון....

היי היי היי. . .

איך אתה מדבר עליה???? אתה מכיר אותה בכלל? מה אתה סתם ישר מטיל בה דופי, היא שאלה את זה מחוסר הבנה בעניין והיא ציפתה שמישהו יענה לתשובתה וזה מה שאנשים פה משתדלים לעשות, אז אמנם זה מקומם קצת שהיא כבר בשאלתה קבעה עובדה שאלוהים עשה את זה אך אני לא רואה שום הצדקה להכפיש אותה לשוא. חזור בך...

תגיד אתה נורמלי?

כשאתה עובר ליד כנסיה היעלה על הדעת להכנס לתוך בית טומאתם ולהתווכח איתם? לא כל מי שיש בו רגש יהודי היה יורק שבע פעמים ואומר את הפסוק שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו האם להתווכח איתה שזה יותר חמור מלהתוכח עם נוצרי זה עולה על הדעת??? כנראה אתה גם כמוהם אני מכפיש? אני אומר את האמת על הארורה הזאת שמעיזה להתבטא ככה

למעלה