שאלה שמציקה לי

מWIי

New member
הי מי אתה בכלל??? סתום!

מי שמך לאיש? אף פעם לא שמעתי עליך כאן. ואתה כבר מפרסם בהודעה ראשית נגד העונים על `פרפר...` ??? לפי איך שאתה כותב נשמע אחד שיודע טוב טוב ללמוד.. אז איך מגיע לך כאילו....

סגנונו מזכיר במקצת את סגנונה של

פרפר. ושמא מדובר באותה הגברת בשינוי האדרת ? וחוששני שמדובר בפרפר בכבודו ובעצמו אשר נכוה בגחלתי על שברכתיו שנזכה במהרה לראותו בביאת גואל צדק, ובעגלה עם סוסה ואימרו אמן

ומי הוא זה הדובר צהל בגוף ראשון

בשני אלות הברית ? הלא הן בברית אשר כרת משה בחורב נאמר ``אף אני אעשה זאת לכם...והפקדתי...`` וכעדות משה ``גם כל חולי...יעלם יהוה אלהיך עד השמדך`` ובברית ערבות מואב ``יככה יהוה..והפלה יהוה`` וכל דברי הברית נאמרו מפי משה בגוף שלישי

שאלת השאלות ! אני יכול לענות לך

שהיה בזמנם התבוללות וכדו` אבל אני לא מאמין בדברים האלה כי ק``בה עושה משהו נסתרות דרכו ואף אחד לא יכול לדעת כמובן שצריך למשש לחפש במעשו ! אבל את הסיבה רק הוא יודע. וזה הניסיון שלנו בעולם ! כי אם הכל היה ברור אז אין ניסון כולם היו מקיימים תורה ומצוות

אנחנו קטנים מלהבין את מעשי הבורא

יש כמעין סיפור ידוע על כפרי שנכנס לחדר ניתוח רואה שפותחים לאדם את הבטן מנתחים עם כל מיני מכשירים ומיד צועק `רוצחים, כיצד אתם מעיזים?!`..... כך אנו. הבורא יודע ומבין את סיבותיו. אצלו הפאזל מושלם. אנחנו רק רואים חלק מהפאזל ולא מבינים. וסתם אגב ידוע שהרבה מצאנז אמר שהשואה זה מלחמת גוג ומגוג.. אז אל לנו לעסוק בעניני אלוקים! מקוה שהבהרתי עצמי כיאות.

כנס לקישור הבא:

ממחשב: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1972&a=90381&c=8861&sc=0&ssc=0 מסלולרי: http://wap.tapuz.co.il/net/Forums/ViewArticle.aspx?ForumID=1972&ArtID=90381&rn=2302 בהצלחה מקווה שתמצא בזה את תשובתך.

תשובה פשוטה

למה אתה שואל דוקא על השואה? תשאל על היום היכן הוא זה לא הוא על הזמן שלנו נאמר במפורש בתורה שיהיה הסתר פנים וצרות גדולות בגלל העבירות והפרת הברית, לדוגמא נאמר בשיר השירים השבעתי אתכם בנות ירושלים בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את אהבה עד שתחפץ - דורשים חז``ל ש3 שבועות השביע הקב``ה את ישראל שלא יעלו בחומה (במילים אחרות יקימו שלטון בארץ ישראל ויצאו מהגלות לפני הגאולה השלמה), שלא יתגרו באומות ושלא ידחקו את הקץ אם אתם עומדים בזה מוטב ואם לאו אני מפקיר את בשרכם כצבאות וכאילות השדה! שחור על גבי לבן כתוב למה היתה שואה! מלבד זה שהיה התבוללות ופריקת עול גדולה באירופה, על התקופה שלנו נאמר שיהיה הסתר פנים אבל גם נאמר עוד משהו ``ובקשת משם את ה` אלוהיך ומצאת כי תדרשנו בכל לבבך ובכל נפשך`` אם לא תבקש את ה` אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך בדורינו לא תמצא אותו. לסיכום משה רבינו גדול הנביאים שצפה מה יהיה עד סוף כל הדורות העיד הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט א-ל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא`` שחת לו לא בניו מומם דור עקש ופתלתול וכו`

שכחתי להדגיש משהו

שעל הקדושים עצמם שזכו למות על קידוש השם אסור לדבר הם היו אנשים צדיקים רק הבהרנו למה היה הסתר פןים וצרות לא שחלילה הקדושים האלו היו החוטאים. רק שכל ישראל ערבים וד``ל.

לא ידעתי שכבודו חתם ערבות

על אחיך שהספיקו להתבולל זה מכבר באפגניסטאן עוד מימי אסר חדון. ועיין שם הטעם מדוע ``ולא זזו משם עד שעשאום עכ``ם לכל דבר`` אי שם ביבמות כמדומני באיזור דף טז

תירוץ נחמד ופשוט להפליא

שאם חילל אלהים את הבטחתו ``ובניתים ולא אהרוס`` אין זאת אלא בגלל שהיה קשה לאלהים להוציא את הגלות מהיהודים יותר מאשר להוציא את היהודים מהגלות! ודי בזאת שבן נריה ועזרא נשארו בבבל אחר כלות 70 שנות גלותם. וכאילו בגין ה3 שבועות

החכם והטיפש

מה תשובתך האתאיסטית לשואה? (לאדם לא טיפש יש שאלות. לחכם יש תשובות!)

הם אהבו את מנעמי הגולה

ואפילו הגדולים עברו על דברי הנביא ולא שבו ארצה כחלוף שבעים שנות גלותם כחלום. ואין פלא שקויים בהם ``אנכי אדרוש מעימו`` ואם אהבו הם את מנעמי הגלות, מה פלא אם זכו לחורבן בית שני ולשאר השואות !

אתה לא נשמע טיפש.... אבל....

ככה זה נראה!... אתה מעוות את הפסוקים.... למה לך לבלבל את המוח?

היכן עבדאלה האשכנזי ?

לכל הפחות הלה יודע ספר. מתי לעזאזל תתחיל לפתוח את התנך לפני שהנך מצהיר על עיוותם של הפסוקים ? ועל כגון דא אמרו ``זיל קרי בי רב``

כדי לקיים מה שנאמר

אם פגע בך מנוול זה משכהו לבית המדרש`` נאמר לתועלת חברי הפורום הכשרים וורט על הפרשה מתוך כמוצא שלל רב ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם מובא במדרש משל למלך שהיתה לו בת יחידה. בא אחד מן המלכים ונטלה. ביקש לילך לו לארצו וליטול לאשתו. אמר לו בתי נתתי לך, יחידית היא. לפרוש ממנה - איני יכול,, לומר לך אל תיטלה - איני יכול, לפי שהיא אשתך. אלא זו טובה עשה לי: שכל מקום שאתה הולך, קיטון אחד עשה לי שאדור אצלכם, שאיני יכול להניח את בתי. כך אמר להם הקב``ה לישראל: נתתי לכם את התורה. לפרוש הימנה איני יכול, לומר לכם על תטלוה - איני יכול. אלא בכל מקום שאתם הולכים, בית אחד עשו לי שאדור בתוכו שנאמר לי ועשו לי מקדש. מדברי המדרש למדנו שהגדרת התורה ביחס לישראל היא כאשה הנשואה לבעלה. מאידל במסכת ברכות דרשו חז``ל: ``תורה ציוה לנו משה מורשה - אל תקרי מורשה אלא מאורשה``, הרי שהגדרת התורה ביחס לישראל היא כאשה מאורסה? וביארו המפרשים כי לאדם השלם בתורה נקראת התורה בבחינת נשואה, כביכול שיצאה מרשות אביה לגמרי, ואילו לחכמים הבלתי שלמים היא רק בבחינת ארוסה, שעדיין רשות אביה עליה.

בין כך ובין כך בעילתו בעילת זנות !

שהלא ``המקדש אישה על כרחה`` לא די שאינה מקודשת, אלא אף אם קידש בביאה, הפקיעו חכמים את קידושיו ובעילתו חשובה כבעילת זנות. (רשבם) ולא שכחנו איך וכיצד ``כפה עליהם את ההר כגיגית`` ואף כי הדור וקבלוה בימי אחש בראשו, עכ``ז זקוקים המה לקידושין אחרים

אתה מדבר שטויות

אם אתה באמת רוצה הסבר אני יסביר לך אבל בתנאי שאם זה נכון אתה מסכים ולא עונה כמו טיפש

למעלה