שאלה שמעניינת אותי.

מאוד לא מדויק. אין אחריות פלילית עד גיל 12

בין גילאי 12-18 – קיימת אחריות פלילית, אך טרם גיל 14 לא ניתן להטיל עונש מאסר (והכמות של אנסים בגילאים אלה זניחה שבזניחה, הרי לרובם בקושי יש דחף מיני, הבנה מינית, צורך מיני או בגרות מינית. וכידוע גברים מאחרים בנושא זה לעומת נשים). קטין בטווח הגילאים שבין 12 ל- 18, אשר ביצע עבירה, ניתן להעמידו לדין בבית משפט לנוער והעניין ידון בכפוף להוראות חוק הנוער (שפיטה, טיפול וענישה). המדינה נותנת פשוט צ'אנס לילדים להשתקם. קטין זה מצב זמני לעומת אדם בוגר. אם הקטין יתבגר וימשיך לאנוס, הוא יכלא לתקופה ממושכת מאוד. גם אם מה שכתבת היה נכון, מה שאתה מציע זה לפטור את המבוגר שיוכל לפגוע שוב ושוב בקטינים וזה לא יעלה על הדעת. אם כבר משהו ראוי תיקון, אם בכלל, זה שהקטין האונס ישא במלוא הנזק כאילו מבוגר הוא. אבל בודאי שהפוך לא יעלה על הדעת.

במחשבה נוספת, מה שכתבת מטריד עוד יותר...

כי מה שאתה בעצם אומר זה שאתה כועס על כך שעל אנסים צעירים לא מוטלים עונשים חמורים במיוחד. במילים אחרות, אתה מודע לאי ההסכמה של הקטין, חושב שלפגוע בו זה לגיטימי וכל מה שמכעיס אותך זה שמוטל עליך עונש בשל כך. זה כבר חמור מאוד. אני לא יודע אם אתה מטופל, אבל אתה חייב טיפול קבוע כדי שלא תמעד חלילה. ובהמשך לדעתי אתה צריך לשאוף לקשר קבוע ויציב עם גבר שידע על העניין. יתכן וזוגיות טובה תנטרל הרבה מהפצצה המתקתקת הזאת.

concealed

New member
../images/Emo12.gifאני אפילו לא יודע איך להתייחס

להודעה המוזרה הזו. " כי מה שאתה בעצם אומר זה שאתה כועס על כך שעל אנסים צעירים לא מוטלים עונשים חמורים במיוחד. במילים אחרות, אתה מודע לאי ההסכמה של הקטין, חושב שלפגוע בו זה לגיטימי וכל מה שמכעיס אותך זה שמוטל עליך עונש בשל כך. " WTF?! על מה אתה מדבר?! מאיפה ההזיות האלה?!

אתה מוזמן להבהיר את המשפט הזה שלך:

"העובדה שלא רואים בילדים בני 13 או 14 שאונסים ילדה כבעלי אחריות פלילית היא מרתיחה בעיני, ולכן אני כן חושב שיש להשוות לפחות חלק גדול מן החובות והזכויות של ילדים ומבוגרים." יתכן ולא הובנת כראוי.

concealed

New member
כן,

גם קטינים צריכים לשאת בתוצאות של מעשיהם. אם מישהו בוגר מספיק בשביל לאנוס מישהי, הוא בוגר מספיק בשביל לשבת בכלא (במוסד מתאים, אבל לאותו פרק זמן כמו בוגר). כיום המצב הוא שקטין יודע שכל עוד הוא קטין, הוא יכול "לחגוג" (כן, הם מודעים לזה). אני באמת לא מבין איך לעזאזל הבנת את מה שכתבת קודם מהמשפט הזה. נשגב מבינתי.

פדופיליה אינה נטיה מינית

נטיה מינית היא לגבר או לאישה. פדופיליה היא משיכה מינית לקטינים. היא ככל הנראה אינה ניתנת לשינוי כמו הומוסקסואליות. הנושא אם מדובר בהפרעה נפשית או שונות אינו רלבנטי כי המחוקק כאן מעדיף באופן גורף את טובת הילד. לכל מערכת יחסים יש צורך בהסכמת הצד השני. כשמדובר באדם מתחת לגיל 16 אין הסכמה אף פעם. החוק קובע חד משמעית שלא משנה אם הקטין הסכים או לא, אין הסכמה וזה מעשה פלילי חמור. המחוקק מעניק מטריה שלמה של חוקים מגוננים על קטין וזכויותיו לילדות תקינה. המחוקק העדיף את הקטין על הבוגר הפדופילי. המחוקק קבע שטובתו של הילד קודמת לצרכיו של הפדופיל ובצדק רב. קטינים אינם מבינים דבר במין ואין להם עניין במין עד גיל ההתבגרות 13-14 וגם אז ישנה תקופת התגבשות שמסתיימת אי שם החל מגיל 16. אגב, למזלם של הפדופילים גיל ההסכמה ירד ל-16 מ-18 וזה מאפשר מרווח תמרון חוקי לפדופיל עם ילד שמלאו לו 16 בכפוף להסכמת האחרון. הבעיה העיקרית אותה אני רואה בפדופיליה ושעושה אותה למחלת נפש היא ההתמקדות במין. בעוד נטיה מינית הומוסקסואלית כוללת בתוכה את מכלול הרגשות הכולל רצון לבנות חיים עם בן זוג מאותו מין, קשה לומר שזה המצב לגבי הפדופיל. לגבי הפדפיל קשה לדבר על קשר וחיים עם בן זוג קטין. מדובר ברצון לפורקן מיני ותו לא. גם אם הפדופיל יצליח למסד קשר כלשהו עם קטין טיב הקשר בעייתי והוא יסתיים עם סימני ההתבגרות הראשונים של הקטין. במובן הזה "הנורמליות" כנראה רחוקה כמזרח ממערב. אם באמת מדובר בדחף לאו בר כיבוש, אכן זה קשה, אבל אני משער כי מבין אתה טובתו של מי עדיפה כאן. שאלה מסקרנת היא כיצד אתה רואה את העתיד שלך.

concealed

New member
למה החלטת שפדופיליה היא רק משיכה מינית?

התנסת פעם בנטייה פדופילית? אתה מנסה להגיד לי איך אני מרגיש? אולי אתה יודע יותר טוב? כן, מודבר בדחף בר כיבוש. כן זה קשה. זה קשה כמו שקשה להומוסקסואל דתי או לרווק דתי- קשה אבל אפשרי. העתיד שלי? נכון לעכשיו מצטייר כדי מוצלח... אני מאחל גם לך רק טוב.

אנא הסבר בבקשה

איך אתה רואה קשר עם ילד בן 12 למשל. איך נראים החיים שלכם מחוץ למיטה. אתם עוברים לגור יחד? אתה מפרנס אותו והוא לומד? איך אתה רואה את הקשר שלכם מתפתח ומושפע מההתבגרות של הילד.

concealed

New member
לצערי אני לא "רואה" כי הדגם לא קיים,

(כמו שאגב הדגם של שני קשר זוגי בין שני גברים לא קיים ביהדות), אבל מן הסתם- אני אוהב אותו והוא אותי. אני חונך אותו, מנחם אותו. יש סרט מעניין בשם "For a Lost Soldier" שמתאר מערכת יחסים כזו או דומה למה שאני מדמיין. בכל אופן- העובדה שאני לא יכול לדמיין בדיוק את אופי הקשר וטיבו לא גוררת את המסקנה שאין לי משיכה לקשר כזה, ובוודאי שלא גוררת את המסקנה הנחרצת שלך שהמשיכה היא רק מינית. זה פשוט לא נכון. בבקשה אל תנסה להגיד לי למה אני נמשך ולמה לא, בייחוד כדי לנסות לגנות אותי. גם אני יכול להגיד שלדעתי אתה רק נמשך למשכב זכר ופריקת עול, אלא שאני לא מתיימר לדעת איך מרגישה הנטייה המינית שלך ולכן אני לא פולט כאלו שטויות.

אני מנסה להבין

ודרך שיחה שני הצדדים לומדים על הנושא. כשמסבירים לך שהומוסקסואליות ופדופיליה אינן דומות, זה לא ממקום לגנות אלא ממקום שאולי תבין שיש כאן בעיה מאוד גדולה. השרשור הזה מדאיג כי אתה בשלב בו אתה רוצה לנרמל פדופיליה. זה לא שהחברה לא בשלה, אלא להיפך, ספק אם היא אי פעם תהיה בשלה כי היום בניגוד לעבר ילדים זוכים לזכויות והגנות רבות כיון שהובן כמה קל היה לנצלם. אי היכולת לשרטט חיים של ממש עם ילד בזוגיות ולענות על השאלה מה יהיה בתוך שנים ספורות כשהוא יתבגר היא שמרמזת על המחלה ועל הבעייה. אי היכולת לענות איך נוצר קשר עם ילד שמבוסס על הסכמה גם היא מאוד בעייתית. ולא ברור כיצד הסכמה יכולה להנתן מילד שאין לו חשק מיני כי זאת המשיכה, לאי הבגרות המינית. אי ההסכמה וחוסר האופק מעבר לניצול המיני הם המאפיינים כאן של המחלה. לדעתי אתה צריך להתמקד בטיפול ובעיקר לחשוב כל הזמן על איך אתה רואה את חייך בעתיד. יתכן וזוגיות עם לא קטין (וצריך לספר לו על הבעיה) תביא לך המון שקט הרחק מהפצצה המתקתקת הזאת. לא משנה מה אתה חושב צריך להיות, כיום כל מגע עם קטין צריך להראות בעיניך כרצח הקטין ויריה בראשך. שום דבר לא שווה את הסיפוק הרגעי הזה.

תשמע, זה השרשור הכי מבהיל שיש

ולכן העיצה הכי חשובה שלי לך לחיים שלך היא שתמיד תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד תזכור שדמך אינו סמוק יותר מדמו של אף אחד ובעיקר ובמיוחד ילד

concealed

New member
אתה לא צריך ללמד אותי מוסר.

ברור לי עכשיו איפה מתחילה הבעיה- פחד (וחוסר הבנת הנקרא). אתה מפחד, כי מה שאתה מכיר זה הדיווחים בחדשות על אנסים שלא יכלו לשלוט על עצמם. אבל לא כל פדופיל הוא אנס (ולמעשה גם ההפך לא נכון- הרבה מאנסי ילדים הם "מחפשי הזדמנויות" ללא משיכה מינית ספציפית לילדים). רובנו יודעים לשלו על עצמנו. כמו שלא תגיד על סטרייט שהוא "פצצת זמן מתקתקת" כי הוא בפוטנציה יכול לאנוס אישה, אין לך מקום וזכות להגיד את זה עלי. אתה לא מכיר אותי, אתה לא יודע דבר עלי, פרט לנטייה שלי. אתה לא צריך ללמד אותי על הקשיים והבעיות בחיים שלי. מספיק קשה לי גם בלי שאנשים כמוך יבואו וינסו להסביר לי כמה אני "חולה", ו"מסוכן" ועוד. ומה זה אומר "לנרמל פדופיליה"?? מה המשעמות של זה? אם אתה מתכוון לכך שפדופיליה לא תתפס כמחלת נפש, שלא ידווחו על כל חלאה שאונס ילד כ"פדופיל" או "פדופיל סדרתי" (מושג דבילי לחלוטין), שלא יגידו לי כל הזמן כמה אני מסוכן וצריך "טיפול" ב"מחלה" שלי- אז כן, זה משהו שאני מאוד רוצה בו. אחרת אין לי מושג למה אתה מתכוון, וכדאי מאוד שתעבוד על כושר הבנת הנקרא שלך. ולבסוף, העיצה הכי חשובה שלי לך לחיים שלך היא שתמיד תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד תזכור שדמך אינו סמוק יותר מדמו של אף אחד ולכן - אל תרצח אף אחד!! אפילו אם הוא "פדופיל חולה"!!!. וואו, כשאני חושב על זה- אתה ממש פצצת זמן מתקתקת. אולי כדאי שתנסה להשיג טיפול לגבי זה.

אתה טועה

קודם כל חבל לי שאתה רואה בי אויב, כי אני לא ודווקא אני מנסה להבין. לנרמל פדופיליה זה לקבל את העובדה שגבר יקיים יחסי מין עם ילד שאין לו בגרות מינית. מצטער, אבל אני כאן עם החברה והחוק כי טובת הילד והוריו לנגד העיניים גם אם הוא מסכים. גיל 16 נראה לי אפילו נמוך מידי כי רובנו לא התנסנו מינית גם הרבה אחרי גיל זה וזוכרים מה חשבנו ומה רצינו בגיל זה. אדם המקיים יחסים עם ילד ללא הסכמתו נחשב כפדופיל וכשהוא עושה זאת עם ילדים שונים, הוא פדופיל סדרתי. גם אם הילד הסכים זה עדיין נחשב כך ולדעתי בצדק רב. נכון, האמרה שדמנו אינו סמוק יותר חל על כל דבר אלא שאצלי אין נטיה לעשות עבירה פלילית ואילו אצלך יש. כפדופיל, אין יום בו אתה לא חושב על יחסי מין עם ילדים. לי אין מחשבות על מעשים שהם עבירה פלילית ובטח לא את אותה מחשבה באופן קבוע ורציף. זאת הפצצה המתקתקת. אגב, זה מאוד דומה להומו שהדת אוסרת עליו להיות עם גבר. אלא שכאן האיסור דתי בלבד. אני לא רואה את החוק משתנה לגבי פדופיליות ולכן הצעתי לך, מתוך אמפטיה מוחלטת ורצון לעזור, לזכור תמיד את המשפט. התגובה היחסית אלימה שלך דווקא מגבירה את החשש שיום אחד תחצה גבול. אני מקווה שזה לעולם לא יקרה.

concealed

New member
אני פורש.

יש אנשים שאי אפשר לדבר איתם. אולי אתה חושב שאתה מבין ונאור, אבל בעצם אתה נדבק לסטיגמות ולא מצליח להתנתק מהן- כנראה בלי לשים לב. שוב אתה בורח לכיוון האקט- ואני כבר אמרתי שלא עליו אני מדבר (ואיך עניין ההסכמה נכנס לפה? אני אי פעם אמרתי שאם יש הסכמה זה בסדר? או שאתה ממציא את הדברים ומייחס לי? כדאי שתבדוק!) בוודאי שזה מאוד דומה להומו שהדת אוסרת עליו, ואני חושב שסיומת המשפט "האיסור הוא דתי בלבד" היא לא במקום ("בלבד"? עבור אדם שהדת היא הערך העליון של חייו?). אני מודה לך על האמפתיה ומציין שגם אני חש אמפתיה למחלה שלך ומקוה שתרפא ממנה ותוכל לראות מעבר לסטיגמה ולאמוציות שעולות בך למשמע הביטוי "פדופיל" (שאגב מציין את הנטיה ולא את המעשה, אלא ששוב נפלת לסטיגמות). לצערי התגובות החוזרות שלך מגבירות את החשש שזה לא יקרה לעולם. אני חושב שלמי שמסתכל מבחוץ קל לראות מי כאן האלים ומי לא.

רצית דיון ואתה בורח ממנו

פדופיליה היא מחלת נפש משום שהמשיכה היא לאוביקט שאינו בעל כושר הסכמה, כמו נקרופיליה. המשיכה היא למשהו שאי אפשר לבנות איתו חיים נורמטיבים והענין בו נעלם חיש מהר (התבגרות או התפוררות). האם זה כלל משנה אם זאת מחלת נפש או נטיה? אז בוא נקבע שזה לא מחלת נפש ומדובר בנטיה כמו הומוסקסואליות. עדיין, זהו משהו אסור לחלוטין שאין כל מצב שיקבל אישרור או קבלה.

concealed

New member
המימוש אסור,

לא הנטייה. ביקשת דיון- אז נמשיך, בתנאי שלא תחזור להעיר לי הערות פרטיות לגבי כמה שאני מסוכן ו"פצצת זמן מתקתקת". אין שום חוק שאוסר עלי להמשך לילד, לפחות בינתיים. ביום שיהיה חוק כזה- אז אצא להפגין. ולמה זה משנה אם מכנים את זה מחלת נפש או נטייה? א. אפקט פיגמליון. ב. אם יוודא למישהו בצבא שאני פדופיל, מן הסתם אני אודח. זה חבל וטיפשי, כיוון שאני מסוגל לעשות את העבודה טוב מאוד, ולנטייה שלי אין שום קשר לתפקוד שלי כקצין. זאת דוגמא פרטית- למעשה לנטייה אין שום קשר לתפקוד של אדם באופן כללי. אגב- האם זו ההגדרה שלך ל"מחלת נפש"? אולי נעבוד מסודר ונצא מהגדרות, שלא נכניס בטעות אמוציות לדיון?

fire bird

New member
דעתי בנושא

קודם כל ראיתי בדיון שכתבת שאתה קצין - קבל ח"ח. דבר שני, ביחידה שלי (השתחררתי השנה) היום המון שמועות על קצין ביחידה שהוא פדופיל - וואלה, בחיים לא הייתי מנחש, שכן, הוא נראה בחור משכיל ונאור, ולא כמו כל הדוגמאות האלו שרואים בסרטים על פדופילים (לפחות חיצונית, לא הכרתי אותו אישית). לגבי שאלתך, קצת הציק לי לראות את ההשוואה של הומוסקסואליות לפדופיליה - קודם כל, שתי ה"תופעות" נחשבות לא נורמטיביות - רב העולם הטרוסקסואלי. לגבי הומוסקסואליות - יש הרבה מחקרים שזה קיים בטבע, והרבה עדויות שזו תופעה שכיחה ועתיקה - אבל העניין הוא שאתה מתאהב בבן אדם, לפתח רגש זו לא סטייה. כל הומו, לדעתי - מחפש בסופו של דבר זוגיות ומערכת יחסים (גם אלה שכל היום הולכים ועושים סטוצים) שתתן לו את המענה הזוגי - יש הרבה זוגות שפער הגילאים גדול, אבל עדיין מדובר על משיכה פיזית הדדית, שמתבצעת בין שני אנשים בוגרים. מנגד, לא חסרות תופעות באנושות שרואים אותן כפסולות כגון נקרופיליה ופדופיליה - שהן ת'כלס סטייה נטו, הרי גם מתים וגם ילדים הם לא אנשים שאתה יכול למצוא בהם אהבה.זו פגיעה בכבוד האדם, בתמימות ובאמון של ילדים. אפשר להתווכח ולהגיד שגם פטישים למניהם הן סטיות - יש כאלה שאוהבים שעירים, יש כאלה שאוהבים שרירים, יש כאלה שאוהבים חלקים וכדומה - אבל באמת ההבדל העיקרי זה הנזק שאתה מסב לצד השני - וזה כבר לא לגיטימי - בדיוק כמו אונס. ולסיכום, לדעתי, יש הבדל גדול בין נטיה מינית (=הומוסקסואליות) ופדופיליה - ולא, הן צריכות להיות תחת אותה הגדרה. אני שמח לפחות לשמוע שאתה מבין את הבעייתיות שבמשיכתך, ואתה מטפל בזה. ילדים שנופלים כקורבן למעשים שכאלו מלווים בטראומה לכל ימי חייהם - ואדם שמנצל את תמימותו של ילד זה לא אדם.

Magic54

New member
פדופיליה, הצביעות נוטפת צבע

אולי די להתנהג בבורות וטמטום? תנסו רק לרגע לחשוב בשפיות ובהגיון בלי כל הסיפורים שהחדירו ושטפו את מוחכם, יש מדע, יש טבע, יש עובדות !!! עובדות- עם עובדות לא מתווכחים עד פה בסדר? יופי עכשיו, שאנשים דנים בפדופיליה, הם עושים דבר טיפשי לרוב, הם עושים קישור בין תופעת הפדופיליה לבין הומוסקסואליות ומשווים בו זמנית את התופעות למוסריות ירודה, בזמן שרק אחת מהם פוגעת במוסריות, ובדיונים כאלה אין מנוס מלדבר על מוסריות, כי אז אין משמעות לדיון כזה. פדופיליה היא צורה שבא הטבע מבטא את עצמו, מצב שבו אדם הוא פדופיל זה מצד נתון, ביולוגי, הבעיה היא שזה פוגע בפועל בילדים. הומוסקסואליות, כמו צבע עיניים וסוג דם, היא גם נתון ביולוגי, אבל לא פוגע בהכרח אם שני הצדדים מסכימים ומאושרים, ובפרט שלא מדובר במשיכה לילדים, בידיוק כמו שאהבה הטרוסקסואלית לא מזיקה אם לא מדובר במשיכה מינית לילדות קטנות...... אז מה אתם עושים? במקום להתמודד עם התופעה אתם בוחרים לקרוא לה מחלת נפש ובמקום להתמודד עם התופעה מדחיקים אותה והיא מתבטאת בכותרות בעיתונים בוקר אחרי. האם פדופיליה היא מחלת נפש? הגיון, מחלת נפש היא מחלה שפוגעת בנפש, פדופיל יכול להיות אדם בריא בנפשו אבל בעל משיכה לילדים, הדרך השפויה להתמודד עם מצב כזה היא לא להדחיק אלה למצוא דרכים לעזור להם להתמודד עם המשיכה הזו בכדי שלא יפגעו בילדים, ואת זה אפשר לעשות.

למעלה