שאלה של סקרנות ותהיה

amir_aikido

New member
היתכן שזו התקשורת האישית בינכם?

יותם עד כמה שאני מבין אותך: אתה אישית לא הרגשת שאתה לומד מהאימון אצל אירית ואף הרגשת "אואטסיידר", ועל כך נסבה הודעתך. ומהודעתך ניתן להבין גם כי באותה התקופה היו לה גם תלמידים אחרים שכן הרגישו שהם לומדים, וממש חוו תחושת משפחתיות במועדון. לכן, האם כל הרושם שלך מאירית כמורה, איננו נובע מבעית תקשורת בינכם
שבה לך יש כנראה חלק לא מבוטל מהאחריות (בשביל התאמה צריך שניים) גם אם מצומצם יותר מהחלק שלה כמורה (ממורה ובפרט מורה לאמנויות רכות, אני דורש יותר בכל תחומי ההרמוניה - גם כשמדובר על הרמוניה בהוראה). אם האמור לעיל נכון, הרי שבגלל שהתקשורת בינכם לא היתה מוצלחת, אתה לא הצלחת ללמוד ממנה. ולכן כל כאב שהיה אמור להיות חלק מחוויה לימודית, הפך להיות כאב מיותר, ובהתאם - "אלים" מתוך הקונטקסט. ובעצם, כל האמירה שלך רק מחזקת את ההערה הקבועה ש delete ואני משתדלים להוסיף להמלצות על מורים. המורה הטוב ביותר לכל אדם הוא אישיוגם מורה בעל איכות יוצאת דופן, לא יכול להיות מורה טוב לכולם.. שכן, עד כמה שהכרתי אותה, אירית בהחלט לא היתה מורה גרועה לאייקידו (כפי שזאב מפרש את הודעותיך). אמיר

למינג

New member
שלום לך אמיר

אכן, הרגשתי שאיני לומד מהאימון אצל אירית, ולא שררה בינינו הרמוניה; ואין ספק שגם אני הייתי יכול לשפר את המצב. עם זאת, התחושה שהיתה לי היא שהבעייתיות נובעת פחות מן ההבדלים בין האישיות שלי ושל המורה, ויותר מן העובדה שהייתי תלמיד מתחיל: תלמיד שלא הכיר את הטרמינולוגיה הבסיסית ולא יכל להבין הנחיות שניתנו במחוות בודדות, המובנות לתלמידים ותיקים יותר (ובכך, אולי, הפר את ההרמוניה המשפחתית ששררה בדוג'ו). אכן, כדבריך וכדברי דלית, אין "מורה טוב" ו-"מורה רע"; יש מורה טוב לפלוני ומורה טוב לאלמוני, יש מורה טוב להגנה עצמית ומורה טוב להתפתחות אישית, וכן הלאה. ויש גם מורה שהוא טוב למתחילים, ומורה שהוא טוב לתלמידים שבאו עם ידע קודם. יותם

למינג

New member
ואיך שכחתי

"נערי, עשבים היאים לפרנציסקאני זקן אינם יאים לבנדיקטיני צעיר." - האח ויליאם מבאסקרוויל ברגע של אינטימיות עם חניכו אדסו איש מלק, ב-"שם הורד" מאת אומברטו אקו

amir_aikido

New member
זה כבר נשמע מעט אחרת

אמנם, התיאור שלך עדיין לא תואם את ההתנסות האישית הקצרה שהיתה לי. אבל, עד כמה שאני מבין, אני לא התאמנתי אצל אירית באותה התקופה עליה אתה מדבר. ובנוסף לא הייתי שם כמתחיל, אלא כמתאמן די ותיק שמחפש תיגבור של שעות אימונים. אני אינני יודע באיזה אופן בדיוק אירית לימדה בתקופה עליה אתה מדבר. אני יכול להעיד על עצמי, שכמדריך מחליף, עשיתי ניסוי בהדרכה ללא מילים, ומצאתי בכך גם הרבה יתרונות - משפר את הפוקוס של התלמידים ושל המדריך, אך גם חסרונות - מקשה מאוד על העברת דגשים ותיקונים לתירגול. ועוד דבר שהניסיון לימד אותי, הוא שקשה מאוד להדריך קבוצה שבה יש הרבה רמות, באופן שיתרום משמעותית לכולן. ויתכן שאתה פשוט נפלת על תקופה שבה האימונים היו מוכוונים יותר למתקדמים, ולכן יצאת מאוכזב. אגב, אני לא טוען שאין בכלל "מורה טוב" ו"מורה רע", שכן יש גם דוגמאות קיצוניות בסקלה הזו. אבל, לדעתי, בהרבה מהמקרים מדובר על התאמה בין המורה והתלמיד והציפיות שלהם מהלימוד ומהאמנות. אמיר

avima

New member
גם אני וגם אישתי התאמנו עם אירית

פרק זמן קצר כשהיא הדריכה באוניברסיטת תא. לצורך ההגינות אקדים ואומר שזה היה לפני שנים רבות ויתכן שהכול שונה עתה - אבל גם אני וגם אישתי חשנו שהעבודה היא אגרסיבית מאוד אישתי אף הפסיקה להתאמן לחלוטין עקב כך. לעומת זאת השעורים עם אמנון היו מצויינים

isaacl

New member
../images/Emo45.gifוואוו

נעלמתי ליממה וזה מה שקורה. אני כנראה חייב התנצלות לאירית שגרמתי כזה דיון עליה. אני ממש לא מבין על איזו אלימות מדובר. (אם זו אלימות, אני מקווה שלא יבואו להתאמן אצלי)
. המלצתי על אירית משום שיש לה אייקידו עדין ובלתי אלים. מסכים לכל מילה של זאב, וכל מילה נוספת תגרע. ודבר נוסף; אם אירית גרמה כאב לפני 7 שנים אין זה אומר מילה על האייקידו שלה היום. אני מכיר אותה לפחות 10 שנים וגם אז האייקידו שלה היה מעודן ובלתי אלים. אני אישית מעריץ את המקצועיות שלה, את תחושת הבודו ואת הרגישות שלה. יצחק

nage

New member
אירית אמנם מכאיבה מאוד לגברים

כמה שאני ידע אם נשים המצב שונה מאוד, לי אישית היא קורעת את הצורה כל פעם שהיא עובדת איתי. בשיעורים הבודדים שראיתי אותה מעבירה היא דוקא הסבירה מה היא רוצה בעברית צחה. סקי סנסאי אגב (דאן 7 שיהאן בהומבו) מדבר מעט מאוד אם בכלל גם בשיעורים למתחילים שהוא מעביר. התלמידים שלו דוקא ידועים כמדויקים.

nage

New member
תיקון קטן-אירית מכאיבה לאלה שהיא...

אוהבת, או שאולי זה היה לאלה שמגיע להם

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאבן-בוחן לפורום או לאירית?

שלוש נקודות: 1. יותם בנשלום מספר את חוויותיו האישיות אצל מורה. זכותו. גם אם מאוד לא נוח לי איתה, אני לא רואה הצדקה למחיקת ההודעה. אני אשמח אם אירית תצטרף לפורום; חבל שהיא תגיע אליו דוקא במקרה כזה. 2. היו לנו בעבר ויכוחים על מורה זה או אחר. ויכוחים הם דבר לגיטימי, כל עוד הם נעשים בצורה תרבותית; אין חוק המחייב אותנו להסכים אחד עם השני. עם זאת, צריך לזכור שאין אדם שלא טעה, וראוי גם לזכור כמה חלק ותלול המדרון בין ביקורת לגיטימית להשמצה. 3. קיראו את החתימה שלי. דוד (ההוא) ידע על מה הוא מדבר.

איקידו

New member
כמו שכתבתי

אני לא רואה סיבה להנהלה למחוק. ביקשתי מיותם שישקול לבקש זאת בעצמו. וזו דעתי והיא לא פוגעת באף אחד. אני מקווה. ו... תודה דוד על ההתיחסות הרצינית כמו תמיד. ההשקעה שלך מזמנך הפרטי בפורום הזה היא לא תאומן. בברכה, זאב.

סמפאי-קוהאי

סמפאי-קוהאי לדעתי, בדיוק לשם מניעת תחושות מהסוג שלמינג מבטא נועד רעיון הסמפאי-קוהאי. גם אם המתאמן אינו מסתדר עם הסמפאי שלו, עם המורה, עם האווירה בדוג'ו וכו', לפחות בהתחלה יש סיכוי טוב שהוא לומד את הבסיס באופן מסודר. ישנם מורים שלא משתמשים בכלי זה כלל, ישנם כאלו שמשתמשים בו תדיר וישנם כאלו שבוחרים להשתמש בו לפי צורך שנבנה ע"פ אינטואיציה. בכל מקרה, אני שותף לדעה שיש דברים שראוי ללבנם בין המורה לתלמיד בארבע עיניים לפני שמחליטים לפרסמם בפורום כה רב משתתפים. תלמיד שעוזב בתחושות קשות מבלי לנסות ולשתף את המורה בתחושותיו עושה עוול למורהו, לדעתי. ערן

איקידו

New member
בדוג'ו בקיוטו וגם ברחובות

בדוג'ו בקיוטו וגם ברחובות כאשר תלמיד חדש מצטרף הוא מקבל הדרכה אישית מאחד הוותיקים ביותר שנמצא בדוג'ו באותו יום. כך בחודשים הראשונים לתלמידים החדשים יש את האפשרות לקבל תשומת לב מלאה וכן למתאמנים הותיקים נוצרת הזדמנות לצבור נסיון בהוראה וכן בשיבה החשובה כל כך אל היסודות של האיקידו וההתמודדות עם השאלות הבסיסיות ביותר. כאשר מתאמנים חדשים זוכים להתאמן עם הוותיקים ביותר נוצר קשר טוב והצטרפות הרמונית אל הקבוצה. הרעיון בדוג'ו באיקידו הוא שכולם מתאמנים עם כולם ללא הבדל גיל, גודל, רמה, מין וכו'. לאחר שהשיעור מסתיים, מתאמנים רבים נשארים לאימון חופשי של בין 15 ל 30 דקות בו הם יכולים להתאמן עם "בחיר" ליבם. כך לוותיקים יש הזדמנות להתאמן עם אנשים ברמה שלהם ולחדשים ניתנת הזדמנות לשאול שאלה נוספת. אכן קורה לפעמים שמצטרף לדוג'ו תלמיד חדש שלרוב המתאמנים הוותיקים קשה להסתדר איתו. או אז המורה צריך להחליט מי המתאים לו ביותר. לפעמים המורה בוחר להיות זה שילווה אותו בתקופת האימונים הראשונה. במקרים קיצוניים המורה צריך למצוא דרך דיפלומטית להרחיק את אותו מתאמן מהדוג'ו. גם זה לצערי כבר קרה לא פעם... חייבים להיזהר ביישום שיטת הסמפאי-קוהאי (חניך וחונך). יש מקרים בהם מדריך חסר נסיון עלול להתנהג בהתנשאות או בחוסר סבלנות. על המורה להיות מאוד ערני ולשמור שזה לא יקרה. אני רוצה לספר שאני נוהג לפגוש בכל שבוע תלמיד אחד בארבע עיניים. בדרך כלל אלו הם תלמידים שמתאמנים לפחות שנתיים (קיו 3 ומעלה). לפעמים זו שיחת טלפון ארוכה ולפעמים זה על כוס קפה. בכל שבוע אני משוחח עם תלמיד אחר. אנחנו מדברים על ענייני הדוג'ו, תכניות לעתיד של הדוג'ו, נקודות חשובות לשיפור האיקידו של אותו מתאמן ולפעמים גם על עניינים אישיים. זה מאפשר לנו ליצור קשר אישי יותר ועמוק יותר. המורה שלי ביפן - קוימה סנסי בכל פעם מדגיש שהדוג'ו צריך לפעול ולקבל החלטות ביחד. שהמורה יהיה קשוב לכל התלמידים ושכל התלמידים יהיו קשובים לשאר המתאמנים ולמורה. ככה אנחנו מטפלים בבעיות כאשר הן עוד קטנות וקלות לטיפול. בעבר היו גם בדוג'ו שלי מקרים דומים למקרה של יותם. אני חושב שזה יכול לקרות גם היום. כולנו בני אדם. בכל אופן אני מרגיש שבשנתיים האחרונות מאז שהתחלתי ליישם את מה שכתוב כאן הגענו למצב בו כמעט בלתי אפשרי שזה יקרה. זאב ארליך.

nage

New member
אף פעם לא מאוחר

לי יש שישה תלמידים, כולם התחילו בחודשיים שלושה האחרונים, כולם מבוגרים ממני, ואני בן 32 (אם כי לא לזמן רב)

amir_aikido

New member
אפשרי בהחלט

הגיל שלך איננו צריך להוות בעיה. פגשתי גם אנשים שהתחילו ללמוד בגיל יותר מבוגר. רק נקודה אחת שרצוי שתיקחי לתשומת לב - באייקידו כרוכות הרבה נפילות, ואם מצב גבך הוא בעייתי, חשוב שתיידעי את המורה על כך. מבחינת המלצות על מורים - אני שוב אמליץ על המורה שלי - שלמה דויד, אך אני ממליץ שתתקשרי אליו ותשאלי גם על הקבוצה שהוא מדריך ברמת-אביב. עד כמה שהבנתי מדבריו, באותה הקבוצה את תהיי אחת הצעירות ואני מקווה שכך תחושי יותר בנוח מאשר בקבוצה הרגילה. שבה גילך יהיה מעל הממוצע (גם בקבוצה הרגילה יש לנו מתאמן שעבר את החמישים, אך הוא ותיק והתחיל לפני הרבה שנים ...). דברי עם שלמה וביחד תגיעו למסקנה, איזו מהקבוצות יותר מתאימה לך.
בכל קבוצה
אמיר

איקידו

New member
איקידו? תחום ספורטיבי? אבל...

כל אחד בכל גיל יכול להתאמן באיקידו. גם יוגה היא דבר נפלא. יש מורים שלא מקבלים בשמחה "זקנים" או ילדים אבל הרוב יקבלו כל מי שמוכן להתאמן בלי להתיחס לכל קושי כאל דבר טראומטי. גם אני מצטרף להצעתו של יצחק - להתאמן אצל אירית ולו בשל העובדה ששתיכן נשים ושתיכן לא רחוקות יותר מדי בגיל אחת מהשניה. מעבר לזה יש בת"א המון מורים טובים ואף אחד לא רע עד כמה שידוע לי. שווה לראות כמה מקומות לפני שמצטרפים. יש רשימת מורים בקישורים שבכרטיס האישי שלי. בהצלחה !!!!
זאב ארליך.

nage

New member
אירית היא ללא ספק בחירה מעולה

למרות שכל פעם שהיא עובדת איתי היא קורעת לי את הצורה, אני חושד בה שזה לא מקרי.

isaacl

New member
שוב נכשלתי../images/Emo122.gif

כמובן לא התכוונתי לומר סרה בשאר המורים בתל אביב. אני התאמנתי מספר פעמים עם אירית, ומעריך אותה מאוד. ברור שבתל אביב יש הרבה מורים טובים אחרים. יצחק

קוזושי

New member
דוגמא נוספת

השבוע עבדתי קשה מאד עם אדם בן 68 בעל דאן שני בג'ודו שהתחיל ג'ודו בגיל ארבעים לאחר שהתעוור!!! מה שרק מראה שהגיל לא משנה. אני גם ממליץ לך על אייקידו, בכל זאת נראה לי שזו האמנות היחידה שתוכלי למצא בה רבים שהתחילו בגילך ולא רק יחידי סגולה.

../images/Emo52.gif, גם טאי-צ'י!

בקבוצה שאני מלמד יש לנו זוג, הוא בן 78 והיא בת 76, מתאמנים משנת 1992; ולפחות ברוח, הם בין הצעירים בקבוצה
יש אצלי הרבה אנשים שהתחילו אחרי גיל שלושים, וגם אחרי ארבעים; לפחות אחד הגיע עם הבן שלו... אז כדאי ללכת לראות שיעור, ולהחליט אם זה מתאים

למעלה