שאלה של סקרנות ותהיה

איקידו

New member
כי

אם נאמר על מורה שהוא מלמד איקידו בצורה אלימה הרי שזה פוגע בשמו הטוב.

לכן אתה ואחרים נמצאים כאן כדי לומר

על המורה דברים אחרים. יש מקום לדיון בביקורת אישית, אין מקום לדיון בהשמצות. ניתן בקלות לברר עם אירית אם היה לה תלמיד בשם זה, אך זה לא משנה לעצם הדיון על ביקורת כלפי מורה זה או אחר. האדם כתב בפירוש את ניסיונו באיקידו, הוא לא ניסה לתאר עצמו כמומחה. גם כתלמיד מתחיל הוא זכאי לדעתו, גם אם אינה חיובית בעיניך. כל קורא יכול לשפוט על סמך נסיונם של המדברים על מורה זה או אחר כמה משקל לתת לדבריהם. אין מקום למחיקה לדעתי. להבדיל מהמקרה של בועז לוויתן...

amir_aikido

New member
זאב - האין זאת הדבקות למילה ../images/Emo35.gif

זאב התחושה שלי לפחות היא שמטרידה אותך בעיקר הבחירה של אותו הבחור במילים - "אלימה" או "אגרסיבית" ופחות התחושה שלו, עליה הוא סיפר, שאירית לא היתה מורה מוצלחת עבורו. כבר כתבתי,שהניסיון האישי שלי עם אירית היה שונה לחלוטין. ואם כבר, הרי שאצלנו במועדון הבחור הזה היה יכול להתקל גם בגישות מאוד אוהדות לכאב, ולפוטנציאל לגרימת נזק, מאלו בהן נתקלתי כשלמדתי עם אירית. אייקידו כפי שאני מכיר אותו, בהחלט מכיל בתוכו אלמנט של כאב שאנשים מסוימים יפרשו אותו כאלמנט "אגרסיבי" או "אלים". אישית, אני מוצא באלמנט הזה דווקא דרישה למושלמות - לפעול כך שהמטרה תושג בדיוק (בין אם זו טכניקה של "כאב טהור" ובין אם זו טכניקה בה הכאב הוא סמן של פוטנציאל לנזק). לכן, לא ברור לי מדוע אתה מתייחס לתיאור המדובר כמצב אלים. הנ"ל לא ברור לי גם בהודעה של יצחק - ריתוק מכוון של שתי הידיים הוא טכניקה מצוינת
שנתקלתי בה גם באימון הבודד שעשיתי בטקנאוצ'י-ריו ביפן (שיטת קוריו), וגם מספר פעמים אצלנו במועדון. במצבים שכאלה עליך פשוט לדפוק באמצעות הרגל או להגיד (באמצעות דיבור) שכואב לך ! לכן, אני לא קראתי בהודעה הנ"ל השמצה אישית
אלא סיפור של אדם שלא הסתדר עם אותו מורה. והתגובה הראויה לטעמי צריכה להיות שכל מורה מתאים לאדם אחר. וגם מורים מעולים אינם מתאימים לכל תלמיד. אמיר

איקידו

New member
אענה לך בלילה אני הולך ללמד עכשיו

ואשמח מתישהו לבוא לבקר אצלכם בדוג'ו לפגוש אותך ואת המורה שלך שלמה דוד.

amir_aikido

New member
../images/Emo51.gif וכמובן שאתה מוזמן ../images/Emo24.gif

אני מקווה שנפגש כבר באימון הפורום הקרוב. אמיר

איקידו

New member
מה שלומך אמיר מזמן לא ראיתי אותך

אני חושב שניפגשנו פעם בסמינר איקידו. מטרידה אותי רק העובדה שאדם בחר להציג באופן פומבי תוך הזכרת שמות סיפור שאי אפשר להוכיח ואי אפשר להפריך. סיפור שעלול לגרום לאנשים שלא ללכת להתאמן אצל מורה טובה. ברגע שכותבים שם של אדם באינטרנט זה נשאר ועלול להשפיע לטובה או לרעה. אני במקומו הייתי קודם מברר את העניין עם המורה הנ"ל לפני פרסום המקרה בפורום. הוא טוען שהוא הרגיש שאין לו אוזן קשבת אבל הוא אפילו לא ניסה. בכל מקרה נראה לי שהמורה הנ"ל קיבלה רק פרסום חיובי בזכות השרשור ובמקביל האדם המתלונן קיבל די תגובות. בסופו של דבר לא קרה שום דבר נורא. עוד יום של יותר מדי דיבורים ומעט מדי אימונים. מקווה לראותך בקרוב, זאב.

Tonjin

New member
זאב, אני לא לגמרי בטוח בהצהרה הזו..

אני כרגע לקראת סיום הקריאה של Angry White pyjamas שמתאר את הקורס בן-השנה של הRiot Police ביפן - אייקידו יושינקאן... אני, שרגיל לאייקידו יחסית אלים ושיצא לי לצפות בסגנונות אלימים אף יותר מזה שאני מתאמן בו הייתי בכל-זאת די מזועזע... מה שכן המסר היה ברור: אף אחד מהמורים בהונבו דוג'ו של יושינקאן לא היה מתייחס לאמירה שהוא אלים כפגיעה בשמו הטוב.. מקריאה באינטרנט וב'ספרות מקצועית' אני מתרשם שאלו אינם המורים היחידים לאייקידו שלא היו רואים בדבריו של יותם הוצאת-דיבה או אפילו ביקורת... עולם האייקידו הוא גדול ויש בו סגנונות ודיעות שונים (אני מרגיש קצת מוזר להגיד לך את זה, אני בטוח שאתה ער לכך הרבה יותר ממני), לדעתי "הדרך" גדולה מאיתנו ואנחנו צריכים להיות פתוחים לכל (נו, טוב - אולי כמעט לכל...) הפרשנויות שלה... אני לא יודע איזה סגנון אירית למדה/מלמדת, אני לא יודע אם היא הייתה מקבלת את דבריו של יותם בשמחה או בזעזוע - אני יודע שהפורום קיים בדיוק להודעות מהסוג הזה....

חצי - ../images/Emo32.gif: Tonjin, אפשר להזמין

ממך "ביקורת ספרותית" על הספר, כשתסיים אותו? לא רק אם כדאי או לא כדאי לקנות, אלא משהו קצת יותר "מושקע", שאפשר יהיה גם לפתוח עליו דיון וגם לפרסם במאמרים. לכולם - אם קראתם ספר על אמנויות לחימה ואתם מוכנים לכתוב עליו ביקורת (חמישה-שישה עמודים, לא הרבה
... טוב, עמוד, בערך...
) - נשמח!

איקידו

New member
סגנונות ופיג'מות כועסות

כשאני מדבר על איקידו אני מתכוון אך ורק למשנתו ולאמנותו של מוריהי אואשיבה במחצית חייו השניה. כמובן שיש עוד סגנונות. הפורום קיים ואני הבעתי את הדעה שלי. סגירת חשבון עם מורה צריכה לדעתי להיות קודם כל איתו. זו דעתי ואני לא מנסה לכפות אותה על אף אחד. זו דעתי שאני מציגה כאן. לפי סולם הערכים שלי זה לא נראה לי נכון להזכיר לשלילה בפורום באינטרנט את שמו של אדם שלא ביצע פשע. אני חושב שאם יותם היה משוחח קודם עם המורה שלו הדברים היו נראים אחרת. הספר Angry White pyjamas הוא ספר מרתק לדעתי. בפורומים באנגלית הובעו דעות זועמות על האופן בו המחבר תיאר את המורים השונים שמלמדים ביושינקאי. הוא גרם לתסיסה גדולה אבל הוציא תחת ידיו סיפור מעניין ולפעמים גם מעלה חיוכים. הספר במפורש אינו משקף את הלך הרוח באיקיקאי - ארגון האיקידו של אואשיבה. אני ממליץ עליו בחום.

Tonjin

New member
"סגירת חשבון" עם מורה...

אכן צריכה להתבצע קודם כל איתו... אבל לדעתי הבעת דיעה בצורה לגיטימית על מורה שהתאמנת איתו כמה חודשים לפני כ-3 שנים היא בדיוק מה שהיא (כלומר, הבעת דיעה) במיוחד כאשר העובדות הקאלנדריות האלו מצוינות בבירור... לדעתי מורה לכל נושא שלא יהיה, ברגע בו הוא גובה כסף הופך לנותן-שירות ובו ברגע הוא חושף את עצמו להחלפת דיעות על כישוריו ככזה. אני לא טוען שזה לא לגיטימי לגבות כסף, להיפך! מה שאני רואה כלא לגיטימי זה כל מה שנראה כניסיון להשתיק ביקורת או החלפת דיעות חפשית בין תלמידים (בעבר, בהווה ותלמידים פוטנציאליים), כמובן כל עוד מדובר בביקורת (טובה ורעה כאחד) עניינית ואינטליגנטית ולא בהשתלחות והשמצה... [במקרה הנוכחי אני גם חושב שזה מאוד הגון מצדך להעביר את ההודעה לאירית ומקווה שלכל הצדדים יצא רק טוב מהעניין הזה. מההתרשמות שלי, לא בלתי-סביר שזה יקרה] בקשר לספר, אין ספק שהוא לא מייצג את האייקידו של אייקיקאי, אבל בדיוק מהסיבה הזו הזכרתי אותו, אני אישית לא הייתי מכריז בפני אף מתאמן רציני של יושינקאן שמה שהוא עושה זה "לא אייקידו"

איקידו

New member
תודה, לה היה נסיות להשתיק ביקורת

הי, תודה על כל תגובותיך. ביקשתי מיותר לגנוז את הביקורת שכתב, לשוחח עם אותה מורה. אילו לאחר שיחה איתה היה מחליט לפרסם הרי שזו זכותו המלאה. בכל מקרה כפי שלו מותר לבקר כך גם לי מותר לבקש (לא לדרוש) שיחזור בו. אגב טונג'ין, איך מתקדמים האימונים? ספר קצת יותר על האימונים שלך ועל החיים בכלל. לגבי השם איקידו: מכיוון שהרבה ארגונים וסגנונות קוראים לעצמם איקידו ומכיוון שלאיקיקאי אין זכות בלעדית על השם הרי שאי אפשר לומר לאף אחד שמה שהוא עושה זה לא איקידו. בהצלחה בכל, זאב.א.

Tonjin

New member
רק כמה מילים (אני חייב לרוץ)

מתנצל אם המשפט "ניסיון להשתיק ביקורת" נראה כהאשמה, לא זו הייתה הכוונה. גם אין לי שום ספק בזכותך לבקש ממנו שיחזור בו. הכוונה ב"לא-אייקידו" הייתה שישנם מורים רבים שככל-הנראה היו לוקחים את האמירה שהם אלימים או אגרסיביים כמחמאה... אני לא בטוח שהייתי רוצה ללמוד אצל אחד כזה אבל גם לא הייתי רוצה (כי אני לא חושב שיש לי מילה בעניין, לא רק כי אני לא רוצה שישברו לי פרק) לומר לאף אחד מהם שהוא לא עושה אייקידו... אבל, בגלל שנראה שאנחנו בכל-זאת מסכימים ובגלל שאני מאוחר - אפסיק כאן... בהצלחה גם לך, אני מאמין שאני מדבר בשם רבים כאן כשאני אומר שהייתי מאוכזב מאד עם כל יום חדש בו המערכת של תפוז לא אפשרה לך לעדכן את היומן.

למינג

New member
שלום זאב

אני מניח שקיים סיכוי שנפגשנו באחד הסמינרים, אבל לא מעבר לכך - וחבל. הייתי שמח להתאמן איתך. אני רוצה להתייחס לשתי נקודות בתגובותיך כאן ובהמשך: 1. אשמח, כמובן, לקבל גם את תגובתך של אירית. אני מניח שהשנים שחלפו נדרשו לי על מנת לתת לסיפור הזה להבשיל ולצאת החוצה, וכעת, משיצא סוף סוף החוצה, זהי הגינות בסיסית לאפשר לה להגיב. 2. דווקא המילה "אלים" שבה השתמשתי היתה מילה "משמיצה" רק למחצה. כאשר ראיתי את אירית מתאמנת (לפחות מבעד עיניו של טירון שהבמבה לא יבשה מעל שפתיו) לא היה לי כל ספק בכך שאייקידו היא אמנות לחימה אפקטיבית, עזה ו - כן - מכאיבה. אם המילה הזו נושאת קונוטציות מכפישות, היתי שמח לו יכולתי לערוך את הודעתי המקורית ולהחליפה ב-"אגרסיבי". 3. כתלמיד מתחיל, איני מסוגל לשפוט נכונה מורה ברמה של אירית. עם זאת, אופי ההוראה שחוויתי מנע ממני להשאר ולהפוך לתלמיד מנוסה, המסוגל לעשות זאת. בכבוד עמוק, יותם.

איקידו

New member
ליותם היקר

יותם היקר, אשמח מאוד להתאמן אתך והכבוד יהיה כולו שלי. אגרסיבי ואלים הם אחד.אם מורה הוא אלים, אסור שילמד איקידו. אני יהיה הראשון שידאג להמליץ לסלק מורה שכזה מאיקיקאי. אני מאמין בלב שלם שהחויה היא שלך ושאתה כותב בכנות. עדיין אני חושב שמין הראוי היה שמורתך הראשונה תזכה בדיון על כך איתך בפרטיות בטרם יעלה הסיפור הזה על האינטרנט לציבור הרחב. אנא חשוב על כך. בברכה, זאב ארליך.

למינג

New member
זאב-סאן

אני מודה לך על המלים החמות. לצערי אני מושבת כרגע בגלל בעיות גב, אבל אני מייחל ליום שבו אוכל לשוב ולהתגלגל (ומתנחם בקאטות ג'ו). יש מידה רבה מאוד של צדק בדבריך; היה עלי ללבן את העניינים הללו גם (אם לא רק) מול אירית עצמה. להגנתי אוכל לומר רק שני דברים: ראשית, גם בעת האימונים עצמם, לא חשתי שיש לי אוזן קשבת, הן מצד המדריכה והן מצד יתר המתאמנים. הקבוצה היתה מגובשת ומשפחתית מאוד, אך אני מעולם לא הייתי חלק ממנה. כאן זו כבר יכולה בהחלט להיות בעיה אישית שלי; עם זאת, היא מנעה ממני מלהעלות את הנושאים (הרגישים למדי) הללו. שנית, וכאן זה כרוך בלא-מעט כאב, ההודעה שלי הופנתה בראש ובראשונה לא לאירית, אלא למתאמנת החדשה באייקידו שפתחה את השרשור. מבחינתי, הסיפור תם ונשלם; אך מבחינת מתאמנים חדשים הוא רק מתחיל, וכדאי שיקבלו את כל "ההקדמות" האפשריות לפני שיחליטו איזה ספר סיפורים לפתוח (הסתבכתי עם הדימויים). יותם.

isaacl

New member
עוד מילה

יותם היקר, אני מבין מאוד את העמדה שלך. גם אני עברתי חוויות מאוד לא נעימות עם מספר מורים בארץ ובחו"ל. הגלישה מבודו אל התנהגות אלימה קורת בהרבה מקומות. רובנו אינם פטורים ממצ'ואיזם בכל מיני ווריאציות. אבל אירית ממש לא אלימה. התאמנתי אצלה די פעמים כדי לקבוע זאת. עברתי מורה בכיר מאוד שעשה לי בריח ביד ימין ודרך על יד שמאל כך שלא אוכל לסמן לו להפסיק, מורה אחר (שהיום הוא מורה בכיר מאוד ומחזיק באותה השקפה) שבהיותו קיו 1 קרע לי את הכתף, והיא פצועה עד היום. אירית איננה כזו. היא מורה אחראית ביותר, וקשה לי לדמיין אותה מכאיבה למישהו מעבר לנדרש בכל בריח. הרי יש יסוד של כאב באייקידו. לפחות באיקיקאי. אם לאיקידו של אירית אתה קורא אלימות, אני מציע לך לבקר ביושינקאן או אפילו במקומות אחרים של איקיקאי. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך איננה אם היא גרמה לך לכאב אלא אם היא גרמה לך לנזק, ואני לא יכול להעלות על דעתי שאירית עשתה דבר כזה. ואם זה קרה לה הטעות, אני בטוח שהיא מצרה על כל עד היום. אני מסכים מאוד שמורה אלים צריך להיות מוקע, אבל לבקר דווקא את אירית? יצחק

למינג

New member
שלום יצחק

אני אישית התאמנתי עם מספר (לא גדול במיוחד) של מורים, אגרסיביים יותר ואגרסיביים פחות, אך בחוויה שכזו לא יצא לי להתקל. אני מקבל את מילתך ואת מילתו של זאב, לפיה התנהלותה של אירית בדרך כלל היא עדינה ומתחשבת; אבל, כמו בטנגו ובאייקידו, גם בשביל חוסר-התחשבות צריך שניים - אני ואירית, במקרה הזה. שוב, אני מבקש להדגיש שהבעייה שלי היתה לא עם הכאב הפיסי - זו אמנות לחימה, פור קריינג אאוט לאוד - ואפילו לא עם התחושה האישית (ואולי מוטעית) שהוא מסב מעט הנאה קלילה לאלה שגורמים אותו, אלא עם העובדה שמבחינתי הוא בא ללא ערך מוסף, לימודי. בהערכה, יותם

isaacl

New member
תודה יותם

ובכל זאת, ואני מרגיש שאני ממש כותב מדי, אבל לדעתי השיפוט של לפני שבע שנים לא עושה צדק לאירית של היום. אולי היום תשנה את דעתך. ושוב, אני מבין כעת את עמדתך. יצחק

למעלה