שאלה של אמון.

r e d head

New member
דווקא שאלה של פרופורציות

להתפס דווקא לעיניין הזה היום, כותרות בכל אתרי האינטרנט, כאילו הניצחון במלחמה היה תלוי בתיק ההשקעות של הרמטכ"ל. לדעתי תפקודו של הרמטכל צריך להשפט לפי התנהלות הדברים בשטח ולא לפי חיו האישיים. אף אחד לא היה צריך לדעת את המידע הזה שאמור להיות חסוי אישי ופרטי. אבל היום כשאנשים מכניסים את הטלויזיה לחדר השינה שלהם, התקשורת נכנסת לחשבון הבנק של הרמטכ"ל.

ozzz64

New member
בזיון.

רמטכ"ל של מדינת ישראל שכל תיק ההשקעות שלו 120,000 ש"ח . וזה מוציא לאנשים את העיניים .

ערסlight

New member
מלחמות היהודים

עצוב לראות את רצח האופי שקורה כאן. זה לא שאני חושב שחלוץ לא טעה. אנשים בתפקידו לא אמורים לנהל בעצמם את תיקי ההשקעות שלהם... תמים החלוץ הזה. מה שנכון עכשיו זו הפקת הלקחים. לראות איפה טעינו ומה אפשר לעשות להבא. זה ברור. אבל, מפה? הבחישה המכוערת, ההדלפה הזדונית, ההתפשות לקטנות, הסגנון... והאספסוף לעולם נוהג כאספסוף. כעת נדרשים ראשים לסיפוק יצר ההמון... יהיה שמח.

תראו לי

תראו לי ..תראו לי לפי ההסטוריה של עם ישראל..או מלחמות אחרות שלמדנו אותן שהיתה מלחמה אחת "מושלמת" בלי שהיו חריקות..בלי שהיו מחדלים ותאונות שהיו מתוכננות כל כך טוב שהעורף לא נפגע..העורף לא סבל והחיילים תמיד תמיד היו מודעים לכל מבציע, יציאה, תראו לי מלחמה אחת מושלמת שלא היינו צריכים להפיק לקחים ולא קמו אחריה ועדות חקירה למינהן. ואחר כך תלמדו את המלחמה הזו...ותשלפו צפורניים לא זכורה לי מלחמה אחת שהפוליטיקאים יצאו ניקיים ממחדלים כי אין מלחמה נקיה. אין מלחמה של מנצחים ואין מלחמה מושלמת.

מאהבבב

New member
נכון מאד,ובמיוחד...

ה-6 שנים האומללות שתחילתן היה עם אהוד `ברח`,והמשכן היה,עם השוכב על ערש -דוי כמו כמעט מצבינו לפני ימים ספורים... שיטת הבת יענה ,לאף אחד לא אכפת... עצוב מאד,ובמיוחד... כעת שאנו מבינים לאן עלולים היינו מגיעים לולא הפסקת האש.

ושוב האשמות שכחתם את ההפגנות...

של 4 האמהות ולחץ העם מצאת משם כדי להשיג שקט וביטחון לחיילנו אז יצאנו וקיבלנו שקט שקט שעלה לעם הרבה ומה זה אומר ששקט = הפסקת אש הוא מחיר יקר עבורנו שקט עבורנו זה זמן עבורם להתחמש מחדש כך שלעולם העם לא יהיה מרוצה ויעריך כל פעולה שתהיה מלחמה - עולה לנו במחיר יקירנו ושקט - עולה לנו במחיר סיכון המדינה רק שוב ושוב חושבת כמה מזל שפתחנו אנו את המלחמה הזו נכון לא היינו מוכנים ולא ידענו למה הולכים אך התמודדנו כמה שיכולנו והתאפשר לנו אחרת הם היו אלה שתוקפים ללא ההכנה מוקדמת שלנו והיו מצליחים הרבה יותר ממה שכבר הצליחו פוחדת אפילו לחשוב מלחמות ישראל שונות וכמו בכל מלחמה אין מנצח ומנוצח אלא יש הפסדים משני הצדדים תפסיקו לבקר

יכול להיות שגם אנחנו ולא רק החזבאלל

עברנו שטיפת מח לא קלה.. שאנחנו אלה שיכולים להמריא בשקט ולחסל כור עירקי בלי שאף אחד יצפה. יכול להיות שגם אנחנו גדלנו על ששת הימים ושכחנו את יום כיפור. יכול להיות .... אני חושבת שכל הכאב המאוד גדול הזה נובע מתחושת חוסר האונים, מהאמפטיה של הכאב של החיילים שהיו שם ואלו שכבר אינם.. כאב שאי אפשר לעמוד אדישים מולו

תגידי שמעת פעם על מלחמה בלי הרוגים?

אני לא ועם כל הכאב צריכים להיות ראליים זו מלחמה הבן שלי היה בפנים ונלחם עברתי ימים ושעות של יסורים יחד עם כן מנסה להסתכל על המציאות אם לא הם יעמדו אז מי?

מלחמה זו מלחמה זו מלחמה

מלחמת ששת הימים..זכורה לי דרך המחסן מתחת לבית ..ששם ישבנו. מה שזכור לי: קולות של מטוסים ...ותמונות של נעליים. נעליים של המיצרים. מלחמת בזק. מלחמה נגד מדינה. מלחמה אחרת. שם גם היו הרוגים. וייתכן שיום אחרי גם היו חילוקי דעות. אבל אז..אם משהו היה אחראי...הוא היה קם ומתפתר. ראה מלחמת יום כיפור. מלחמה נגד מדינה. הרוגים ובטוח גם מחדלים כי אין מלחמה נקיה. גולדה התפתרה ולקחה אחריות על מחדל המודיעין. היו לה יועצים כמו לכולם...שיעצו לה..היא לקחה אחריות. זו היתה מלחמה נקיה? לא קמו ועדות חקירה? לבנון? ביצה שחורה..18 שנה. היה אהוד. אפשר לקרא לו בכל השמות שרק רוצים. היחידי שהיה לו אומץ להוציא אותנו מהבוץ הזה. השאלה כמובן...למה לא לחכות חודש חודשיים..ואז לעשות את העליהום? למה מייד צריך לתפוס שעיר לעזאזל וישר להתלהם. יופי..הרמטכ"ל הרים טלפון לברוקר שלו...חבל שלא לאמא שלו..ועל זה יקום עולם..בחייאת זה מצחיק ומטופש..יש הרבה שאלות קשות אחרות שנוגעות ממש למחדלים שקרו שם שמצריכות תשובות.. והשאלה הגדולה היא: איך זה שלא היה ציוד? איך זה שלא היה אוכל? לאן הכסף שהצבא מקבל הולך? איזה תקציב הוא מקבל כדי לתחזק אותו?מדוע לדוגמא: שכפצים מיהדות אוקלהומה?(דרך אגב לא ידעתי שיש שם יהודים),לאן התקציב של הצבא הולך?

כמה הפכנו לקטנונים ולקטרנים...

אם הייתם שומעים איך חיילנו עברו קרבות קודמים מה הייתם אומרים חבר'ה זו מלחמה לא בילוי ולא טיול מאורגן אין עניין של ניסיון, ואין מה ללמוד מלקחים קודמים כל מלחמה והדרך שלה החיילים יצאו להלחם באוייב ואין דרך אחרת להגן על המדינה כן לצערי זה על חשבון טובי בנינו אך הם קיבלו הכשרה וגם אם לא זה מה יש ולא צריך לשפוט מנהיגים על צעד זה ואחר אחרת לא נמצא אף מנהיג שיתאים לדעתכם לתפקיד זה או אחר תמיד יהיה על מה לבקר

Snarc

New member
מה עשה או לא עשה...

לא יודע לא חושב גם שאדע...במידה וחרג יהיה כבר מי שימצא אותו אשם. יהיה זה פלילי מנהלי או מוות פוליטי...ככה או ככה, הנסיון להפוך זאת למשהו שתומך או מחזק איזה משנה פוליטית לגבי דרך התנהלות של מדינה הינה מטופשת וילדותית...

אין בזה דבר רע

זה לא היה מצב של הכסף או החיילים, עוד שיחת טלפון או פחות שיחה... זה לא מה שהכריע או יכריע את גורל החטופים... אבל בהחלט יכול להכריע על מצבו הכלכלי של האדם שהשקיע בבורסה ועלול לרדת מנכסיו. מי שישמע אותך או את כל הכתבים והפוליטקאים המיתממים עוד עלול לחשוב שהרמטכ"ל בכבודו ובעצמו היה צריך להחזיק את החיילים ברגליים שהחיזבלה לא יצליח למשוך אותם. את האנרגיות שישקיעו בהפקת לקחים על המערך העלוב שהיה לנו מול החיזבאללה, על ההפסד הצורם והכי חשוב שעדיין שהחטופים שם.

יש כאן בעיה יותר עמוקה

המדינה שלנו בהתדרדרות ערכית. נציגי ציבור עושים בנכסים הציבוריים כבשלהם. שחיתות ומינויים שנעשו פעם בסתר מתבצעים היום בהתרסה לעיני כל והגדיל לעשות צחי הנגבי שהפך את נושא המינויים הפוליטיים לתרבות. אין לבוא בטענות לנציגי עירייה קטנים המקבלים שוחד, שוטרים ונציגי ציבור אחרים, אם אלו הן נורמות ההתנהגות של מנהיגי המדינה. אסור לנו לקבל נורמות התנהגות כאלה, לא מנבחרי הציבור ולא ממפקדי הצבא. אני רוצה את המנהיגים צחים כשלג, משתמשים במשכורות והתנאים המיוחדים שלהם רק לדבר אחד, לצורך שירות הציבור. אסור שמפקד הצבא יעסוק בענינים אחרים במיוחד בזמן שפורצת מלחמה, לא כל שכן פעולות המצביעות על כך שהוא עצמו מפקפק בחוסנו של הצבא. מדובר כאן בדוגמא אישית רעה מאד ונורמת התנהגות שעדיף שתעלם.

ולמי בדיוק נבוא בטענות?

הרי את נציגי הציבור אנו אלה שבוחרים, אז למי בדיוק יש לנו לבוא בטענות? מדובר באדם שהמקצוע שלו הוא רמטכ"ל ובלי קשר למקצוע שלו הוא מנהל את משק הבית שלו וצריך לדאוג לרווחת הבית שלו וכלכלתו... הרי בשיחה לבנק הוא לא גנב כלום מאף אחד ועד שלא יוכח אחרת הוא חף מכל פשע... שיחת טלפון לבנק היא לא פשע גם לא בשעת מלחמה. אתה יודע כמה רופאים עושים עוד דברים במשמרת שלהם ובנתיים אנשים ממתינים בתור, גם דחופים - אז מה? הם רוצחים? אולי ניסיון לרצח? הזנחה?

תמימות?

יש הבדל משמעותי בין ענינים פרטיים לבין המעשה המדובר. שיבדוק מה שלום בני משפחתו, שיבדוק את מצב חשבון הבנק שלו, אפילו שימכור מניות בשוק האמריקאי מצידי. אבל מכירת מניות בשוק הישראלי? מעבר לניצול ציני של ידע שזמין רק לו מעצם העובדה שמדובר בהחלטות שהוא בעצמו הולך לקבל ... יש כאן הטלת ספק בחוסן המשק לאחר שתפתח המערכה הצבאית. הוא לא סתם אזרח עלום, הוא הרמטכ"ל. - חבר כנסת לא יכול לברוח לחו"ל כשכל המדינה מסתכלת על הממשלה (הממשלה לא מפנה את תושבי חיפה, אבל צחי הנגבי בורח לחו"ל)? - רמטכ"ל לא יכול למכור מניות במשק הישראלי, רגע לפני שהוא מחליט על פעולה צבאית דרמטית. - אם כבר הזכרת רופאים, רופא לא יכול לגבות כסף עבור ניתוח שהוא מבצע במסגרת בית חולים ציבורי (דבר שהפך לנורמה). רוצה הרופא לגבות כסף עבור ניתוחים שרק הוא מסוגל לבצע? אחלה, יפתח אחר כבוד קליניקה פרטית ושלום על ישראל. רוצה צחי הנגבי להיות בטוח בחו"ל? אין בעיה, שיתפטר מכנסת ישראל. רוצה הרמטכ"ל לסחור במניות במשק הישראלי? אין בעיה, שיהפוך לברוקר ולא יחליט לי על מהלכים צבאיים. מחר הוא גם יקנה מניות שנייה לפני הפסקת האש שהוא בעצמו יוזם ומחרתיים הוא ידחה קצת את הפסקת האש עד שיצליח לקנות מניות במחיר אטרקטיבי. אסור שהדברים יתערבבו. יש כאן נורמות מאד פסולות ומטריד שזה מתקבל בהבנה.

deena

New member
שאלה של הבנה בסיסית במשפט,

היבטים פיננסיים. אבל מה שווה כל זה מול הרצון סתם כך להכפיש.

ילוטייל

New member
זו שאלה מוסרית - לא יותר

"תדע כל אם עברייה, שהפקידה את חסכונותיה בידי מפקדים הראויים לכך".

בכלל לא קשור לאמון

כשיש מלחמה, הדבר האחרון שמעניין את המשקיעים בבורסה זה מי ינצח. או למי יש את הצבא האמין או הצדק. כשיש מלחמה הבורסה יורדת. נקודה. זה בכלל לא קשור להבעת אמון. זה קשור לכלכלה. אבל כמובן... אם מחפשים להכפיש או לחלופין להיות צודקים, מוצאים בכול אבן יהלום.

למעלה