שאלה של אמון.

אניאניאני

אני נסעתי אני נאמתי אני כתבתי אני עשיתי ים של עשייה אניאניאני אבל כל העשייה הזו נעלמת בן רגע כשאתה יורק על מישהו במלה כתובה בגסות כשהוא חושב אחרת ממך גסות הרוח המילולית הורסת כל חלקה טובה של עשייה שאולי כוונה חיובי המלים שלך מראות את החלק השני של האישיות שלך אותו חלק כוחני וגס רוח שמביא איתו מסרים מגעילים למסרים האישיים מתפלא למה כולם מבקרים אותך?לא בגלל הדעות שלך אל תחמיא לעצמך רק בגלל הסגנון הכוחני והמתלהם בגלל ההסתתרות מאחורי כל הניקים המדומים שלך בגלל המסרים שכולם קיבלו ממך כאן באופן אישי ובגלל אותו חלק עצמו של אישיות לא חשוב כבר מה אתה עושה עשית ותעשה חשוב איך אתה מתנהג לאחרים ולכן גם הכבוד שאתה לא מפסיק לחפש לא מגיע כי השכל והמלים-אין להםמשמעות כשאין אמפטיה והבנה של האחר ובדיוק משום כך-אפשר לשמוע אותך ולהתווכח ואפילו להעריך אבל לא לאהוב מעניין כי בסופו של דבר זה מה שאתה מחפש מתחת לפסטיבל שלך עם עצמך ולא מבין למה זה לא מגיע למה לא אוהבים אותך כנראה שזה קשור לזה שגם אתה לא אוהב אותך וכנראה בצדק

פילוסופית וואוו עשית לו ניתוח אופי

למען האמת חרצת וקימטת נפש ככה סתם... זכותו לנהוג ואולי לא ממש מושלם אך יחד עם הגועל שאת מגדירה יש הרבה יופי אז נכון יש לנו אפשרות להביע דעה ולבקר אך יחד עם זאת הניתוח שלך היה גרוע לא פחות ממה שאת מתרעמת בהתנהגותו קראי את הודעתך ואמרי לי אם המשפט שלך לא יכול לחזור אליך כמראה "כי השכל והמלים-אין להם משמעות כשאין אמפטיה והבנה של האחר" לתשומת ליבך

לו אני רמטכ"ל....

אבל אני אינני.... אני אזרח פשוט. ואין ביכולתי לשפטו עד שלא אהיה קודם בנעליו. אז לקחתי רגע והתבוננתי קודם כל בעצמי בתור אזרח פשוט, ועובד. אשר בשבוע הראשון של הלחימה לקחתי את 3 ילדי, ונדדתי איתם דרומה לאזור בטוח יותר, וחייתי איתם שם במשך שבוע שלם.. אני, האזרח הפשוט באותו השבוע ממש ביצעתי מכירה של חסכון צמוד מטבע לצורך ביצוע תשלום בהתאם להסכם שנחתם בימים שלפני הלחימה וביצעתי פעולה זו בשיחת טלפון, שארכה לא יותר מכמה דקות. ובצורה מסוימת, פעולה זו, (יחד עם פעולות אחרות ) נתנה לי את ההרגשה שלא כל החיים הקודמים (ללחימה) נעצרו וכמיהה לחיים שאחרי הלחימה. ובכך התחזקה בי גם את ההרגשה שהלחימה הזו היא ברת חלוף ובכך בדיעבד הצטרפתי והייתי אותו העורף אשר המשיך (עד כמה שאפשר, כל אחד כפי יכולתו וובהתאם למיקומו) את חייו ותוכניותיו של לפני ואחרי הלחימה. ועכשיו, אחרי שהצטיידתי בהתבוננות זו על עצמי ובעיני אלו שלי, כאשר אני מתבונן על פעולת הרמטכ"ל אזי נראה לי, שהאדם הזה, עם הברזלים על הכתפיים שגורל כמעט כול אחד מאיתנו נתון בטיב ואיכות קבלת החלטותיו באותם רגעים בחר לקחת הפסקה ולהיות ולו לכמה רגעים, אזרח מתגונן מהעורף אשר החליט להכניס את השקעותיו למרחב המוגן ממש כפי שעשו זאת בהמוניהם, ובאותם רגעים ממש, רבים ואחרים מאזרחי המדינה. וכמו שכל חייל וחייל במדינה, אשר בעותה העת נמצא היה בלחימה, והרגשת הודאות שהעורף שלו (משפחתו) שלמה ומוגנת, איפשרה לו לבצע את תפקידו על הצד הטוב יותר אז לדעתי, גם לחייל הראשון במדינה, מגיעה זכות מינימלית זו ואל לנו ואין לנו הזכות לשפוט אותו על כך, אנו לא נמצאים בנעליו ולא לנו האחריות שעל כתפיו. ולמען הסר כל ספק שלא נתבלבל, דברי אלו אינם מבטלים את הזכות שלנו כאזרחי המדינה לשפוט ולבקר את החלטותיו המקצועיות, עליהן כראש וראשון בצבא הוא חייב באחריות מלאה. יום טוב יניב

d a n i e l s 5

New member
אז זהו שאתה לא .

אתה כאדם פרטי יכול לנהוג ככל העולה על דעתך...... ממנו אני כאזרחית במדינה ...מצפה ל..... תבונה ורגישות . בגלל אותן דרגות, ובגלל אותו תפקיד...הוא כבר לא איש פרטי. יכולה לספר לך על אנשים שאני מכירה שבגלל "התפקיד הציבורי" לא עזבו את ביתם בצפון כל התקופה הזאת... לא כי הם לא רצו רק כי היתה בהם "תבונה ורגישות" לקהל שאותו הם מייצגים.. ולכן ההנחה שכל אדם "עושה לביתו קודם" היא לא ממש נכונה לכולם ....

אם את חושבת

שבפעולה זו שביצע נטש את פקודיו, ואפילו רק לכמה רגעים אז את צודקת ב100% בקביעתך. ואז זו ביקורת על פעולותיו המקצועיות (נטישת המערכה ברגע קריטי) אבל אל תתבלבלי בין: זה שהוא אינו יותר אדם פרטי (כלומר זכות הציבור לדעת בכל רגע ורגע מה עשה ולבקר אותו) לבין זה, שאיש צבורי זה יש זכות לדאוג ולפעול למען חייו הפרטיים (ושוב, שלא על חשבון ביצוע פעולותיו המקצועיות). יום טוב יניב

d a n i e l s 5

New member
אני , לפי אמות המידה שלי...

עומדת מאחורי המחשבה שלי שהמעשה הזה שנעשה על ידי הרמטכ"ל שעות אחרי החטיפה .... הוא לא נאה ולא יאה........ והוא באמת מעיד על חוסר רגישות ! אין לי שום ביקורת כרגע על התפקוד המקצועי שלו.....לא מבינה בזה, ולא יודע עד כמה או שלא השפיע המעשה הפרטי שלו באותם רגעים על תפקודו או על דרך התנהלותו....... אתה יכול להמשיך לראות אותו כאיש פרטי ואת המעשה שלו כשל איש פרטי.....ואם מרגיש לך בסדר עם זה....לא אקלקל לך. אני מתעקשת לראות אותו כמפקד ! שבשעה שהחיילים שלו נהרגים , הוא מצא לו ת'זמן לדאוג לכיסו הפרטי. לילה טוב.

שירלי6

New member
דניאל'ס

את באמת מאמינה, שמפקד, מסור וטוב ככל שיהיה מחשבתו נתונה ב 100% נטו , 24 שעות ביממה, לצבא? את באמת חושבת שאדם המשמש מפקד בכיר בצבא שנים רבות, לא יכול לפקד מחד ומאידך לנהל את עניניו הפרטיים? מדובר על פאקניג שיחת טלפון! תיכף יבקרו אותו על כך שבזמן שחיילים נהרגים..הוא קורא "לאישה" בזמן שהוא מחרבן. ראבאק! יש כל כך הרבה נושאים להעביר עליהם ביקורת על ההתנהלות שלנו בלחימה, שההטפלות לנושא הזה, הסערה שהוא מעורר, מגמדת אותנו כעם.

d a n i e l s 5

New member
אני כל כך מאמינה במשפט הזה.....

"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים " אחחחחחחח, איך שהוא מוכיח את עצמו כל פעם .....ובקרה הזה הוא עוד יוכיח את עצמו (בתחושה שלי). ושוב ממחזרת את עצמי...... פאקינג תבונה ורגישות לא היתה במעשה הזה ! ואף מילה כרגע על תפקודו הצבאי המקצועי......

Dardar63

New member
חושבת שהתפספסה נקודה מאוד חשובה

הבעיה היא לא שהרמטכ"ל פינה כמה דקות לשיחת הטלפון, הוא מין הסתם גם אכל ושתה ואפילו השתין. הטענה העיקרית נגדו היא שהוא ניצל מידע שהיה בידיו - לעשיית כסף פרטי. הוא ידע שבגלל ההסתבכות הצבאית הצפויה ערך הקרנות ירד. וזה כבר נגד החוק. מידע פנימי קוראים לזה בתחום. עכשיו תחשוב על בעל מניות שמכהן בתפקיד ניהולי בכיר מאוד שמגלה שערך המניה הולך לרדת - ואינו מגלה את זה לבעלי המניות האחרום אבל רץ לגזור את הקופון שלן. אז בחלק החוקי אני פחות מעורה אבל ביקורת ציבורית על כך היא הרבה יותר מלגיטימית. היא הכרחית. לא רוצה לחשוב על שיקול הדעת שלו במקרים אחרים.

מה שאת מדברת זה "עליהום" על הרמטכל

ביום שהוא מכר את המניות, ציבור עצום של מחזיקי מניות עשה זאת בדיוק כמוהו (ולכן היתה ירידה ) הוא פעל על פי אותו מידע שהיה לציבור. (וכשאני בעצם חושב על זה, מעניין מה היו אומרים אילו מכר אותן יום קודם...) ויש גם את מה שמספר היום סגן הרמטכל כאן. והטענה הזו שאת מביאה, מקוממת, וצריך לשים לב: היתה מלחמה, ישנם סימני שאלה קשים מאוד, הן על תוצאותיה, והן על דרך ניהולה ותראי כמה ניפוח הדיון על מקרה זה מסיט את הדיון האמיתי. יום טוב יניב

ילוטייל

New member
קפלינסקי מסיט את האש ממנו...

למקרה שיאמר "יודעים מי הדליף את זה.." אל תהיה תמים כל כך יניב. וזה לא מעניין מה עשו עוד אזרחים אחרים אותי מעניין מה עשו בועדת חות ובטחון וחכי"ם שהיו בסוד העניין באותו יום... בעצם לא מעניין. במילה אחת - איחס.

אני לא מבינה את השופטים...

כאילו הרמטכ"ל או ראש הממשלה מחליטים לבד הלו אנו במדינה דימוקרטית איש אחד לא מנהל מדינה ומהלכים נכון שכביכול הפסיקה שלו אך לאחר התיעצויות ודיונים ותפסיקו לבחוש ולבקר ממש לא הוגן אני בקושי מצליחים להחליט עבור עצמנו והכי הרבה עבור משפחתנו לא התנסתם להיות בנעליהם ואינם מסוגלים לפרגן על מאמציהם אני שבן לי בצנחנים ונפצע והיה שם חסר אונים כשהוא כולה 9 חודשים רק סיים טירונים ועמד מול האש לא לוקחת את הזכות לשפוט שיקולים בתוך לחימה קשה עם אנשים לא אנושיים המתבצרים בבתים של אזרחים היה קושי בלחימה ויותר בהחלטה אין ברירה אין חכם כבעל ניסון ומלחמה אחד לא דומה לשניה אז דייי לשפוט

לא, זה לא הצבא שלנו.

רק הרמטכ"ל לא מבין איפה הוא חי. זה לא סתם מעשה, זו אמירה לצבא ולכולנו: חברים, תחשבו מה שבא לכם, אני את המניות שלי מוכר ... צחי הנגבי לא אדם פרטי שברח לחול בעיצומה של המלחמה? אז זהו, שלא. רוצה להיות ראש קטן, בבקשה, נעביר את המפתחות למישהו אחר. כל פקוד של הרמטכ"ל היה מודח בעקבות מעשה כזה, עדיף שגם הוא יסיק את המסקנות וילך הביתה.

הרבה יותר מדאיג

שחיילים נשארו בלי מים ואוכל, שחיילים עמדו עם נשק ונאלצו להגן על חייהם בלי טיפת אנרגיה בגוף, בתשישות ורעב נוראי מול עדת אנשים שרוצים להרוג כמה שיותר מהם. הרבה יותר חמור שלא היו להם מספיק כלי נשק על מנת להגן על עצמם, הרבה יותר חמור שהם נאלצו להפר פקודות שנראו להם כמשימת התאבדות בלי שום הבנה מאיפה הם נחתו ולמה... הרבה יותר חמור

אז צילצל לבנק לאומי....

ולא תאמין...בדרך אפילו דיבר עם אישתו וגרד באוזן השמאלית....לא ייאמן... נו באמת... אם תמשיך לדוג מהעיתונים את הידיעות הצהבהבות האלה.... המיפלגה באמת תיראה עם אותו גוון.... אבל מה שיותר חשוב הוא...שאם תמשיך להיתעסק בקטנות.....כל המוטו ילך לאיבוד.... חושבת שהתיפקוד היה באמת לקוי....אבל תאיר לפחות דברים שבאמת יכולים להעיד על כך ולא ידיעה ברמת "ציפורה לחשה..."

למעלה