שאלה קיומית

מוטלה1

New member
למה? ככה!

למה בהגרלה של הלוטו יוצאים המספרים המסויימים (אל תעני איך תעני למה) ואם את רוצה תשובה דתית לשאלה למה באנו לעולם? כי ככה אלוהים רצה! (למה רק על שאלות אחרות מותר לדתיים לענות את התשובה הזאת >מוטלה נזכר בתקופה בה הוא היה מנדנד לאנשים בשאלה למה הפאי הוא רק 3.14 ולא 3.15.<

עוד פעם אתה מדבר כאן שטויות מוטלה..

בהגרלת הלוטו יוצאים מספרים מסוימים ולא אחרים - סתם ככה ? אולי בגלל שאלה התוצאות המעשיות והפשוטות מאוד של הפעלת מכונה חשמלית, שנותנת מספר מסוים של סיבובים, ע"פ לחץ מכני יחסי שמופעל עליה כל פעם ברמה קצת אחרת ? מדובר בסה"כ בתהליך מכני, אבל מאוד מעשי, וגשמי. ולא שום "ככה".. להגיד "ככה" זה כמו להגיד "אברא כדברא"... אם כבר מדברים על תשובות שלא לעניין... ודבר שני, בתור פורום של אנשים דתיים לשעבר, גם אתה אמור לדעת שאלוהים לא רצה מעולם כלום. לאלוהים אין "רצונות" במובן האנושי. כי רצונות הן סוג של צרכים, של מישהו שאין לו משהו ולכן הוא רוצה אותו.... אלוהים לא רצה מעולם כלום כי אין לו צורך בדבר. ונראה לי בכלל שהדבר האחרון שספל רצתה זה תשובה דתית.. לטעמי מה שהיא רצתה זה תשובה אנושית דווקא. השאלה - למה - היא שאלה אנושית, ולכן גם התשובה צריכה להיות תשובה אנושית. ולא התחכמויות של פוסט-דוס.... תחשוב על זה..

ולמה????

למה הקוף חי? ולמה הכלב חי? מי אמר שכל דבר צריך ליהיות לו תחלית? תשאלו פעם איזה רב מה ההסבר שלו למה בראו את העכביש הוא יספר לכם איזה סיפור על דוד המלך... אז למה עדיין יש עכבישים הרי הם מילאו כבר את יעודם אז? וחוצמזה הרי אלוהים הוא כל יכול לא? אז למה הוא ברא לנו את כל החיות מה הוא לא יכל לעשות שנסתדר בלי זה? אלא מה לא להכל יש מטרה ולא להכל יש תכלית ולכן כל אחד חי למטרות שהוא מציב לעצמו ולא לשום מטרה שאף אחד יציב לו

grinberg

New member
למה הוא ברא בני-אדם?

הבעלי חיים לא יכולים להסתדר בלי זה?

לכל הדברים שאמרת יש הסבר

קוראים לזה שרשרת המזון. לך תלמד מהי שרשרת המזון, איפה בסיס ההגיון שיש בה, ותבין למה צריך כל אחד מאותם בעלי חיים. ולמה אלוהים ברא אותנו ככה שנצתרך אותם ? כדי שנדע להכיר תודה. שאילו היינו ללא צרכים היינו אלוהים בעצמינו. חשבת על זה ?

תתפלא.. אני מסכים (חלקית) עם דבריך

אכן, כל אדם הוא רסיס של אלוהים. ע"פ תפיסתי. כל אדם הוא קצת אלוהים. אכן כן. ובמרכז האדם, מוצב האגו. ומה אומר כל היום האגו ? אני. ואני. ואני. ואני. וכשבאים ומספרים לו שיש אלוהים. שיש אני אלוהי. האגו (האני) ממש ממש לא אוהב את זה. כי זה האני האישי, מול האני האלוהי. וזה אומר בשיא הפשטות האכזרית - מי בדיוק מנהל פה את העניינים, או שאני או אלוהים. ואם זה הוא אז זה אומר שהאני (שלי, הפרטי) צריך להצטמצם או להעלם כליל, ואם זה אני שמנהל על האדמה את הענינים אז האני האלוהי, צריך להצטמצם, ואם אפשר להעלם כליל. וזאת המלחמה.. תמיד... כי אצל כל אחד התוצאה אחרת... זה "שהרג" את אלוהים האני שלו נכנס לתפקיד של אלוהים.....ויורש את מקומו... זה האתאיסט. זאת ההגדרה שלו. והנגטיב שלו.. נדרש "להרוג" את האני הפרטי שלו.. ושאותו יירש האני האלוהי. אכן. זה כל המחלוקת הקשה על רגל אחת. ולמה המחלוקת הזאת קשה כל כך... כי האגו האישי תמיד יהיה מעורב בה.

ומה המשמעות של קיום האל?

למה אלוהים קיים, אם הוא קיים? מה המשמעות של קיומו? מה התכלית שלו? והאם לא טוב לא שלא יתקיים משיתקיים? ואיזה טעם יש בנצחיות המונוטונית שלו?

אתה יודע אלישע...

בשאלה הזאת אתה קצת מזכיר לי את הפרסומת הזאת של הילד המעצבן ההוא מהקופת חולים הכללית נדמה לי.... אומרים לו אני מטלפן אליהם והוא שואל: למה ? מסבירים לו כי ככה וככה, והוא ממשיך לשאול - למה ? עונים לו כי אוהבים שם אנשים ששואלים שאלות כמו איך ולמה, והילד כמו אוטומט ששכחו לכבות אותו עונה: למה ? אחר כך מגיעה הכיתובית, והפרסומת מתחלפת לשטות אחרת, ואני שיושב שם ובוהה מול המסך, כבר נכנס לטראנס, וממשיך לשאול לגבי הפרסומות המטומטמות הבאות: למה ? למה ? למה ? הבת זוג הנוכחית שלי נכנסת לסלון ואומרת לי משהו, ואני בטראנס לי עונה לה: למה ? היא מבקשת ואני ממשיך: למה ? וככה כל היום, עד שימשהו יזרוק עליי משהו כבד, כדי להשתיק אותי, מה שאי אפשר כל כך דרך האינטרנט, אבל אתה קצת כמו הילד הקרצייה ההוא... למה... למה.... .. למה.... ובכלל. אני לא חושב שהנצחיות של אלוהים היא מונוטונית. תראה למשל אותך בתור דוגמא: תראה איזה יצור פלאי הוא ברא ! לא מדהים ? לא מפתיע כל פעם מחדש ? אדם בוגר שקול מנוסה וחכם, שכל פעם מפתיע מחדש ושואל ..... למה.... ושוב למה..... מי אמר שאלוהים לא מגוון ?!

תגובה כללית.

אז קודם כל, חייקה, אני לא מחבתית, מה שהופך את השאלה שלי בראש ובראשונה ללא רצינית. כמו שיידישיסט אמר - אם מישהו אחר היה מעלה את השאלה הזאת בטח הייתי נכנסתי בו... אהבתי את רוב התשובות!
אהבתי את הכימיה עם האנרגיות עם או בלי כדורים של ידו.
אהבתי את סיינפלד של האחד, והקונדום של ל"וצ. אצלנו הייתה משפ´ פוקס - כל הילדים שלהם יצאו בפוקס (ולחשוב שהיינו מתגלגלים מצחוק כל פעם מחדש למשמע ההברקה הגאונית הזאת).
אהבתי את ההנאה מהחיים של שוקולד לעומת החרא בתחפושת של יונה.
אהבתי את הפשטות היומיומית של יונה שוב.
אהבתי את בחירת הטוב כיעד של אתאיסט הגדול מכולם.
אהבתי את תולדות ה-איזם של קוצץ ויונה. אפילו
אהבתי לקרוא שזאת מצוקה ונרגעתי שיש להאוהמ"2 עוגן.
אהבתי לדעת שיש כבר יעדים בשימוש, סחה לך לייזר.
אהבתי לגלות שלגרינברג יש רצון פשוט לחיות.
אהבתי את התשובה החילונית מולבשת על אלוהים ע"י מוטלה. גדול.
אהבתי את המובן האנושי האוהמ"2 שוב.
אהבתי את השאלה על כלל החי (אם כי אףחד לא הזכיר את הצמחיה שגם היא צורת חיים) של האיש. ואפילו
אהבתי את השאלה הלא-קשורה על אלוהים של אלישע בן אבויה.
הכי אהבתי את התשובה 42 - אין לקוני מזה. שבלול, אתה זוכר מה הייתה השאלה?
לא אהבתי את ההגדרה הנגדית. יעד קיומי הוא גם לא איקאה, לא בקבוק מים, לא שקיעה צובעת שמים, לא תפוח ולא עקיצה בקרסול. אז מה? שומרת, אני מסרבת למצוא קשר.
כופר, תודה על הדאגה. אני פסדר... אני, בטח לא תתפלאו, טוענת שהיעוד בתחת שלי... אני נולדתי בשביל למות (בין אם זה משרת את המין האנושי או לא... בתחת שלי)עפ"י הגדרות היצור (של כל צורת חיים). עד אז, אני משתדלת לא להזיק, לזכור להנות, לחיות, והכי חושב - לא לשכוח לאהוב. >ספל חמאה אוהבת ומודה לכם שהשתתפתם<

השאלה

אם אני זוכר טוב, אז עדיין לא מצאו אותה. אבל ההצעה הכי טובה היתה (לדעתי): How many roads must a man walk down?

אכן אין לדברי קשר למשמעות הקיום

אני התענינתי בשאלה מה למחב"תים ולמהות הקיום? ממה יש להם כל-כך ליהנות כשהם שואלים חילונים שאלות על מהות זו? ולמה צריך מי שאינו יודע מהי מהות קיומו להרגיש נחיתות לידם? נראה לי שגם אם אנחנו לא יודעים מהי בדיוק מהות החיים שלנו, אפשר לדעת מצוין שהיא לא אצל המחב"תים, כמובא בדוגמאות שהן ממש מעט מהשפע העצום שאפשר להביא ולהצטמרר מהרעיון שזה מה שמציעים לנו בתור המרכיבים של מהות קיומנו. תודה, לא.

למעלה