שאלה קיומית

לפי כל הפעמים שאת מכניסה דברים

לתחת שלך גברת יקרה.. הרקטום שלך כבר היה צריך מזמן להתפוצץ... מה הסוד שלך ????

דידית

New member
בלה, בלה, בלה, בלה

הגעתי לנקודה מסוימת בחיי, זה קרה לי בדיוק השבוע, בטח זה כבר קרה פה לחלק מהאנשים. נ-מ-א-ס ל-י! אתם אולי חושבים נמאס לי מהחיים? טעיתם! נמאס לי מהבלאגן? עוד יותר טעיתם! נ-מ-א-ס ל-י! מהבלה בלה בלה בלה. כל היום אנחנו טוחנים ומקשקשים, מתפלספים ונכנסים לתוך החיים. מי אנחנו? מאיפה אנחנו? למה אנחנו? כמה אנחנו? לאיפה אנחנו? כל מקום שאני הולכת אליו אנשים מדברים על מהות החיים, על מה ואיך. הגעתי למסקנות מסוימות לא יודעת למה אני פה אוקיי? לא יודעת, אני לא אלוהים לא דיברתי איתו ולא ראיתי אותו וגם עם אבא ואמא קופיפים לא נפגשתי בחיים. מה אני כן יודעת? שאני פה, שיש לי משפחה חברים וחברות, עבודה, ועוד 80 שנה לחיות במקרה הטוב אם לא יאכל אותי משהו קודם. אני פה ואני ינסה לחיות פה בצורה המקסימה ביותר שאפשר, אני אשתדל לעשות לאחרים טוב כי זה עושה לי טוב. ואנסה להגיע עם עצמי לרמות טוהר טובות יותר. אני אשתדל להזין את החלק הרוחני שלי שהוא חלק ממני בדברים מהותיים שעושים לי טוב בלב ובשביל זה אני לא צריכה לא רב ולא רבנית ולא שיעורי יהדות וחינוך. מה שטוב לי לא טוב לאחרים ומה שטוב לי עכשיו לא בטוח שיהיה טוב לי מחר. מה שברור לי זה שגהנום וגן עדן ופחד מוות מהכעס של אלוהים לא עושים אותה טובה יותר או ישרה יותר. דידית. <פסיכולוגיות בגרוש <<בשקל וחצי
>>

../images/Emo45.gif

יש טרנד כזה, תסלחו לי על השובניזם - בעיקר אצל המין היפה - של הרצאות פסיכולוגיה בגרוש. לפני כמה חודשים נסעתי באוטובוס לביתי יחד עם בחורה מהמחלקה שלי. מצלצל הפלאפון, ועל הקו בחורה אחרת שמודיעה לה בגיל ובשמחה שהיא ראתה מודעה על הרצאה בשם: "עליות וירידות בחיים." what the fuck ??????????? כל הדיבורים האלה על ה"חיים" הם דיבורים ריקים שלא מובילים לשום מקום. ואנשים לוקחים על זה גם כסף ... < - "אח, החיים קשים!" - "יחסית למה ?" > <קוצץ חייב למיכל שקל וחצי>

דידית

New member
תרשה לי ?

לא אמרתי שאין מקום לדיבורים על החיים ולשאלות תיאולוגיות, אני חושבת שלא פעם יוצא לנו להתקשקש על זה ולהנות מזה. הרצאה על ירידות ועליות יכולה לעזור מאד להרבה אנשים (בכלל עליות וירידות זה מקסים) אבל אני אישית חויתי כל כך הרבה דיבורים בזמן האחרון שנמאס לי כבר לשמוע בכלל מאיפה משתין הדג. ועוד תיקון קטנציק- תתפלא לשמוע כמה מהמין ה"אופה" הולכים לסדנאות. דידית. <מסכימה לנסות להשיג שקל וחצי בכל נמל בתל אביב>

גל נעים

New member
למה בנמלים?,אולי אוכל לעזור לך.

יש לי שקרים\קשרים (קראי את התוכן איך שבא לך) בהיי-צוצייטי. תוכלי להשיג אפילו שלשה שקלים חדשים מהבילים!. נ.ב-קפה ועוגת גבינה (על חשבונך כמובן) לרגל חזרתך.

דידית

New member
מותק בשביל שלושה שקלים

לא צריך היי צוצייטי ועל הקפה והעוגה- נתקזז?

מרשה. תרשי לי גם את ?

דיבורים על שאלות תאולוגיות זה אחלה, את יודעת שאני אוהב את זה ... העניין הוא שברוב הפעמים ששמעתי דיבורים "על החיים" זה היה פשוט חרטא. מין דיבורים ריקים, מתובלים בפתגמים שחוקים. אני מקווה שאת מבינה לאיזה סוג של דיבורים אני מתכוון. אם לא יצא לך לשמוע כאלה, זכית. אני לא מדבר על סדנאות, למשל, לשיפור האסרטיביות. זה באמת חשוב. אני מדבר על הרצאות של פסיכולוגיה בגרוש (טוב, לא גרוש, הם לוקחים יותר כסף ...) מאנשים שהקשר שלהם לפסיכולוגיה הוא שמתישהו הם קראו את ויקטור פרנקל. בקשר למין היפה/אופה - דיברתי רק מהיכרות אישית. פשוט מכל מי שאני מכיר רק "יפות" הולכות להרצאות האלה. אבל אם את אומרת שיש שם נוכחות של "אופים", אני חוזר בי. <קוצץ מוכן לנדב שקל וחצי לכל מאן דבעי>

../images/Emo45.gif מזדהה מאוד!!

וזאת הסיבה העיקרית לכך שאני כמעט לא כותבת פה. יש פה דיונים מרתקים ממש ואני קוראת את רובם אבל כשמגיע הרגע לכתוב את דעתי אני מרגישה פשוט עייפה. אין לי כח לענות. אין לי דעה. לא יודעת מה נכון ומי צודק. רוצה לחיות את חיי בשקט, להיות נחמדה לסובבים אותי ולהשתדל לעשות טוב בכלל. רוצה שלווה.

אפשר עדיין לנסות

אפילו שכבר ספלית כתבה סיכומים? (לפחות לעצמי אני אענה.. טוב??) מה אנחנו עושים כאן? אינני יודע אם זו תשובה טובה, אבל נדמה לי שהיא אמיתית: אנחנו חווים עם החושים שלנו, חושבים עם השכל שלנו, מתרגשים עם הרגש שלנו, ופועלים עם הגוף שלנו. אז יש לנו כלים (החוש, השכל, הרגש, והגוף) ושאלת הייעוד הקיומי (אם וכאשר) עולה במחשבתנו, והתשובה וההחלטה לגביה (אם וכאשר), נדונות באמצעות הכלים הללו, שקיבלנו מן המוכן. וקיבלנו אותם מן המוכן, בין אם יש אלוהים בורא ומכוון אשר שנתן לנו אותם,ובין אם מוצאם של הכלים הללו בפעילות כימית אקראית של נוזלים מוצקים וגזים. ואין מנוס מלומר שאנחנו שופטים את המציאות דרך אותם כלים נתונים מראש, ואנחנו מחליטים על ייעודנו כפי שמכוונת אותנו המציאות דרך אותם כלים. אז נכון, יש שמתעוררים לשאלה ומקבלים החלטה בעקבות שיחה עם מחבתים, אבל סוף סוף הם אלו ששפטו והחליטו האם להקשיב למחבתים והאם לקבל או לא לקבל את רעיונות המחבתים. לכן לדעתי, אין מנוס מלומר שכל אדם מחליט על ייעודו הוא. את שואלת (בסוגריים) "האם זה משנה"? אם אין אלוהים (ואם יש או אין אלוהים, שוב אין מנוס מלומר שכל אחד מאיתנו שופט ומחליט לעצמו באמצעות כליו שניתנו לו מראש) אז כל אחד מחליט לעצמו האם זה משנה לו מה הוא עושה כאן. ואם יש אלוהים, אז יתכן שהוא קבע חוקים הקושרים השלכות כאלו ואחרות להחלטותינו ומעשינו, ויתכן שהוא לא קבע. גם בשאלה זו כל אחד מאיתנו שופט ומחליט לעצמו. ומי ששפט לעצמו (עם או בלי שמיעת עצות ודעות מחבתים) שיש אלוהים אשר קושר השלכות למחשבותינו ומעשינו, שפט לעצמו שזה משנה מה הוא עושה כאן. לסיכום - אין מנוס מלומר שכל אחד אחראי כרצונו לקבלת החלטת ייעוד הנראית לעצמו נכונה, על פי הכלים שבידו. והסיכום האישי שלי לעצמי- החלט בעצמך על ייעודך ובלבד שתשתמש בכליך באותה מידת תום ויושר הראויה על פיהם > ואם יש אלוהים, אפילו אלוהים לא יוכל לבוא אליך בטענות לגבי בחירת ייעודך, שהרי אילו כלים היו בידיך לצורכי שיפוט והחלטה אם לא אלה שהוא עצמו נתן לך?? (..ובלבד שלא תשקר לעצמך, אם מראים לך כליך כי ראוי לך שלא תשתמש בהם לשקר לעצמך..) <

טוב

New member
אני יודעת שאני בדעת יחיד..

אבל תמיד מעניין לי לקרוא את ההודעות שלך!

קבלי הפרכה

את לא בדעת יחיד. גם לי מעניין לקרוא אותי! סתאאאאם... >ותודה על האיתגור<

גם לי

if you could reach one... [אזרח דילדו, מהסרט ´ונילה סקי´] >ספל חמאה אוהבת תשובות עצמיות<<

למעלה