כמה תשובות....
לשאלה הזו, "מהי תכלית הקיום" יש יותר מתשובה נכונה אחת, למעשה זו יותר משאלה אחת. לשאלה "למה אנחנו כאן?" יש תשובה ברורה, "ככה". כי במקרה "הצליחו" כמה מולקולות חלבון להשתכפל תוך כדי שמירת המבנה שלהן - תורשה - ומכאן והלאה הכל זה רק שאלה של זמן. המבנים שהיו מוצלחים יותר בהעברת המידע לדור הבא, הגדילו את מספרם היחסי באוכלוסיה... בעצם, אם לא היינו כאן, לא היה מי שישאל את השאלה.... לשאלה "בשביל מה אנחנו חיים?" יש תשובה קצת יותר מורכבת, אבל אם אתמצת את התשובה, אכתוב כך, "כל אחד בוחר לו בשביל מה לחיות". אני חושב, שרוב האנשים "רוצים" שהבחירה שלהם תהיה "טובה", אנחנו לא בטוחים תמיד שזה מצליח לנו, יש אנשים שמבינים שמה שחשוב זה הרצון והתהליך, אותם חלקים בפאזל שאינם תלוים בנו, לא באמת חשובים בשביל להיות מטרה, אנחנו צריכים כל אחד להשתדל למלא את חלקו בעשיית "הטוב". אני בכוונה לא מגדיר "טוב" מהו, כי זה כמובן משתנה מאדם לאדם ומזמן לזמן. אני לא נכנס לסיבות למה אנחנו רוצים להיות טובים, כל אחד וסיבותיו, ולא כולם מגיעים לזה. ואילו לשאלה "מהי תכלית המין האנושי?" התשובה היא "למלא בהצלחה את הנישה האקולוגית שלו". ואין לו "תכלית" או "מטרה" נעלית יותר מהדולפינים או העכברים... בקיצור, לקחתי בדואי תקוע טרמפ באמצע הלילה, עשיתי מעשה טוב, והתקדמתי לקראת היותי "אדם טוב יותר", בדרך קצת צחקתי ממנו, עשיתי מעשה שלילי שהפך אותי לאיש פחות טוב ממה שאני רוצה להיות.