שאלה על אם.16

מאגה

New member
שאלה על אם.16

היום ראיתי דבר מצחיק . . תמונה של צנחנים עם גליל. אמנם ממלחמת שלג אבל בכל זאת. . כל מקרה חשבתי . . מתי האם 16 נכנס לצהל? וגם מתי המקוצר ואיזה יחידה קיבלה אותם ראשונה. ? מישהו?

מאגה

New member
שאלה על אם.16

היום ראיתי דבר מצחיק . . תמונה של צנחנים עם גליל. אמנם ממלחמת שלג אבל בכל זאת. . כל מקרה חשבתי . . מתי האם 16 נכנס לצהל? וגם מתי המקוצר ואיזה יחידה קיבלה אותם ראשונה. ? מישהו?

עטלף77

New member
M-16

ה M-16 נכנס לראשונה לצה"ל במלחמת יוה"כ כשהגיע ברכבת האווירית מארה"ב. בשנת 78(?) הוא הוחלף ע"י הגליל והגלילון בכל המערכים ויותר מאוחר ב 1992 הוא חזר לצה"ל בעיקר למערך החי"ר.

Aphophis

New member
לא מדויק

הגליל נכנס לשירות ב-74, כתחליף לFN, הM16 שימש חלק מהחיילים במלחמת יום כיפור, אבל הוחלף על ידי הגליל לאחר המלחמה. הM16 הוחזר לשירות ב-1991.

idos2

New member
הM16 נכנס לצה"ל

במלחמת יום כיפור, בתור חלק מהסיוע האמריקאי. לקראות סוף שנות ה80 חשבו להחליף אותו בגליל (שמיוצר בארץ), והתחילו לחלק אותו לחיילים, בסופו של דבר ב1992 (אם אני זוכר נכון), החליטו שזה לא פרקטי וחזרו לM16.

מאגה

New member
וואלה?

היה אם 16 ועברו לגליל. מה ההגיון ,אם 16 יותר טוב. אז מה, בגלל שבשנות ה80 היה יותר זול ליצר גלילים מאשר לקנות אם 16? ומתי המקוצר נכנס, מישהו יודע?

idos2

New member
ומי אמר שM16 יותר טוב?

לכל נשק היתרונות והחסרונות שלו, אני מניח שכשבדקו את זה אז הגיעו למסקנה שיותר עדיף להשתמש בגליל, ואחרי כמה שנים הגיעו למסקנה הפוכה (לא דבר מפתיע בצה"ל)

Roobie

New member
ריבוי מעצורים לעומת דיוק

זאת כנראה הסיבה להתלבטות... יתרון נוסף של אם-16 הוא שהוא קל בהרבה מהגלילון. (אפילו הארוך יותר קל מגלילון, שלא לדבר על גליל).

ליטן א

New member
the reason was..

that the israelies wanted ISRAELI WEAPONE, and so they took the GALIL instead of the M-16. only in 1992 they realized that the weapon's nationality isn't that important...

Black Star

New member
לא בדיוק.

לגליל יש, למרות הכל, מספר יתרונות (אחד) על פני ה-M-16 (כן כן, לא בכל השיעורים בהכנה התעפצתי..) - הרבה פחות חלקים, וכל אחד מהחלקים יותר גדול ומאסיבי. לכן, בסביבה עם הרבה חול ואבק (מה שנכון לגבי חלקים גדולים מארצנו) יהיו הרבה פחות מעצורים בנשק כזה מאשר בנשק המתפרק לחלקיקים מיניאטורים כמו ה-M-16. אבל מה לעשות, אי אפשר לחתור איתו...

idos2

New member
גם עם המקוצר אי אפשר לחתור...

והוא מאבד את 1 היתרונות שלו לעומת הגלילון, בכך שהוא הרבה פחות מדוייק מהארוך. מצד שני - רוב השימוש בנשק הוא לטווח קצר מאוד, ואז המשקל והאורך מהווים את הדבר הכי חשוב... אגב, במידה והנשק מנוקה כמו שצריך, אין ממש סיבה למעצורים, אז נכון שM16 יתקע הרבה יותר מהר מהגלילון, אבל עדיין - ברוב המקרים לא יגיעו לירות כמות כדורים שתצדיק מעצור זה או אחר.

עו מר 5

New member
סרט שיראו לנו על גלילון ואמ 16

הראה דבר כזה, ירו בגלילון 3 מחסניות ובאמ 16 3 מחסניות, באמת 16 היו ארבעה מעצורים (לא כולל סיום מחסנית). לאחר שסיימו לטווח הניחו את שני הנשקים במשך 10 דקות, הגלילון נח לו בשקט בזמן שמהאמ 16 נפלטו שני כדורים.

Ofirdt

New member
איך בדיוק נפלטו שני כדורים?.......

סתם ככה מהאוויר? איך הגיעו הכדורים אם אמרת שירו 3 מחסניות שלמות? למה שיפלטו כדורים סתם ככה שהנשק שוכב בלי שאף אחד נוגע בו?

idos2

New member
נשאלת השאלה

איך בדיוק נפלט כדורים מהנשק אחרי שפרקו אותו? אחרי כל ירי, מבצעים פריקה של הנשק, ולמען האמת מספיק להעביר את הניצרה לנצור כדי שאם הנשק תקין לא יפלט כדור. בכל מקרה, אני יריתי בM16 ביום אחד 200 כדורים ללא שום מעצור (חוץ מסיום מחסנית כמובן), אז לא לכל M16 יש מעצורים על ימין ועל שמאל...

עו מר 5

New member
זה מה שראיתי

יכול להיות שבאמת לא כל כך שמתי לב. ואני לא אמרתי שפרקו את הנשק.

idos2

New member
אז אני לא מבין את הקטע

שלקחו M16 אחרי ירי, השאירו נשק דרוך, ניצרה ב"בודדת" ובאו בטענות. נכון, לא היו אמורים להיפלט כדורים, אבל מלכתחילה נשק לא אמור להיות במצב כזה שלא בירי....

Pitbull1

New member
זה צילום של הדגמה לאיכות הגליל

לעומת האמ 16 ירו בשני הנשקים מספר של מחסניות (6-7 נדמה לי) באוטומט במהירות רבה מה שבאו להראות כאן זה גם שבגליל יש פחות מעצורים ובאמת מה שקרה זה שלאמ 16 היה מעצור אחרי מספר מחסניות והנקודה החשובה יותר היא שהקנה באמ 16 מתחמם ממש מהר וכתוצאה מכך נפלטים כדורים לא רצוים. דרך אגב התנאים שם היו ממש לא מבוקרים זה היה דיי מסוכן..... אחלה סרטון :)

idos2

New member
את החלק הזה הבנתי

רק לא הבנתי מה החוכמה שהשוו 2 נשקים טעונים עם נצרה בבודדת... אם היו פורקים את הנשק לאחר הירי (לחלופין מספיק להעביר ניצרה לבודדת אפילו), לא היה נפלט אף לו כדור 1... בקיצור - בתנאי "מעבדה" הM16 יכול לפלוט כדור, בתנאי "שטח" בהקפדה על כל כללי הבטיחות זה לא יקרה....

Pitbull1

New member
פה אתה טועה :)

אפילו אם היו מעבירים את הניצרה לבודדת הכדורים היו נפלטים מכיוון שהייתה כבר דריכה מחודשת ויש כדור בבית הבליעה מוכן לירי העברת הניצרה לבודדת רק תבטל את האפשרות ללחוץ על ההדק ולירות את הכדור אבל הקטע פה הוא להראות שהכדור נפלט בגלל התחממות הקנה הרי בסרט גם רואים שהנשק יורה לבד כשהוא מונח על הריצפה אני נשק מוסמך אבל כבר לא זוכר כלום מהקורס יש מצב שטעיתי :)

למעלה