שאלה על אם.16

idos2

New member
אתה צודק

באמת לא מקפידים, ובגלל זה חיילים נהרגים בתאונות אימונים...

ranzz

New member
לא נראה לי שהיית הכי עירני

להניח אמ16 בלי שיגעו בו ושסתם ככה יפלטו שני כדורים? איפה הם היו בדיוק בתום הירי והאם הנצרה הייתה סתם ליופי? שלא לדבר על זה שלאחר הוצאת המחסנית הנשק בכלל לא דרוך.

yoraaa

New member
חבר'ה, אתם לא מבינים שזאת הדגמה!

כל העניין שעשו ת זה בסביבה מבוקרת שבה אפשר להשאיר את הנשק טעון על הרצפה במצב כזה שהוא יוכל לפלוט כדור מול מטרות וכו' חוצמיזה לכל מי שלא מכיר את העובדה המאוד מאוד חשובה גלילון הוא הנשק המושלם לשריונרים אפשר לזרוק אותו לטנק בלי לפחד וזה לא שהוא מפספס בקילומטרים את המטרות ס"מ בודדים (לא כולל סטיות בליסטיות...) לן על 100 מטר נשק יעיל מאוד אנם כבד אבל לא נשבר בתור אחד שהיה לו M16 8 חודשים ואז עברתי לשריון אני אומר לכם לכל נשק בהחלט יש היתרונות שלו וחייבים לדעת להתאים את הנשק לתפקיד

מאגה

New member
ח ח ח זה באמת כיף

באמת כיף לזרוק אותו ולבעוט בו בטנק. . ואי כמה פעמים הוא התרסק לתוך הצריח. . אם 16 מזמן היה מתפרק . . בכל זאת תביאו לי מקוצר!

yoraaa

New member
אחד המ"מ-ים שאל אותי מה אני מעדיף

אז חשבתי שלא יפה לצחוק לו על הנשק אז אמרתי ש M16 למרות שלגלילון יש את היתרונות שלו ואז הוא ישר יצא להגנתו של הגלילון "הנשק המושלם לשירונרים..."

HoNeYyYy

New member
טוב יש מצב שאני טועה

אבל נראה לי שהאם 16 נכנס בשנות ה-70 ועד אז נראה לי שהשתמשו בגליל...

אני לא יודע אם הוא היה לפני

אבל במלחמת יום כיפור ברכבת האוירית זה היה אחד הדברים שהגיעו

oshuk

New member
איפה הייתם בטירונות????

אם זיכקוני אינו מטעני (אחרי הכל עברה כבר יותר משנה) האם 16 הגיע ברכבת האווירית במלחמת יום כיפור. בשלב מסויים החליף אותו הגליל ובשלום הגליל הוא עשה קאמבק אתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה

oshuk

New member
איפה הייתם בטירונות?????

אם זיכרוני אינו מטעני (אחרי הכל עברה כבר יותר משנה) האם 16 הגיע ברכבת האווירית במלחמת יום כיפור. בשלב מסויים החליף אותו הגליל ובשלום הגליל הוא עשה קאמבק אתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה

ליטן א

New member
you are wrong... ../images/Emo3.gif

(I'm writing in english because my internet-hebrew has dropped dead..( The M-16 has entered in 1973 (yom kippur war) and replaced the UZI. in 1978, in the Mivtza Litani, the Galil has replaced it, because some stupid guys wanted to have israeli weapon for israeli army. in 1990 (or 1991), those stupid guys realized that the m-16 is really better then the Galil, and so it is replaced it all over the army, axept the Shirion and Totchanim.. (sorry for my bad english..
)

sohodf

New member
תשובה

צעירות לפעמים עוזרת...:) האם 16 נכנס לארץ ב1973 (עד אז השתמשו בעוזי), כמו שאנשים כאן אמרו, ברכבת האווירית במלחמת יום כיפור (ביחד עם המ.ק 77 המפורסם). ב1978 החליף אותו הגליל וב1992 חזר האם 16 לשימושבעיקר בגלל יתרון המשקל (שוקל קילו פחות מהגליל, והמחסניות שלו קלות יותר) וגם בגלל שהוא מחליד הרבה פחות מהגליל.

c0nfig

New member
M16 הגיע לארץ בשנת 1973 ברכבת אוו

אווירית מארה"ב. אבל רק בשנת 1991 הוחלט להוציא את הגליל ממערך החי"ר ולהתחיל להשתמש בm16 במקום, כבר באותה שנה הוחלפו כל הגלילים בחי"ר לm16.

ArsaWhat

New member
נצל"ש M-16 - ניצרה

הניצרה שלי עוברת יותר מדי פעמים מ Safe לשני המצבים האחרים. זה לא שהיא משוחררת או משהו, לפי הידע הקטן מאוד שיש לי היא נראית די יציבה, אבל עדיין...

ranzz

New member
נו, ובגלל שהיא נראית לך די יציבה?

אתה חושב שהנשק שלך תקין? אתה צריך לפנות לנשקיה של הבסיס עם הבעיה הזאת.

למעלה