שאלה מאוד חשובה

ש מים

New member
ניתוק מהמקורות

טונג'ין, זה מה שעושה שהות ארוכה (מידי?) בחו"ל
בנאדם כותב לך: "פרה, פרה" (יכולתי גם לכתוב: "טורקי, טורקי", אבל אין אייקון של טרבוש עם שווארם מסולסל) ואתה כותב: "חמור"
מזכיר לי מישהו אחר, שקילל את מי שבירך אותו, שהשיב מכה תחת ליטוף. לך לפחות יש תירוץ...

Tonjin

New member
הבנתי את זה..וקוויתי שהבדיחה שלי

תובן גם היא (להבהרה במילה "חמור" התכוונתי אל עצמי) סליחה אם לא..

ש מים

New member
הבהרה

1. על הסיפורים שמאחורי השמות באתר הג'ו-ג'יטסו שמעתי ממקורות שלישיים (לאחר שניסיתי לברר "על מה המהומה", בעיקר משום שכולם חברי ואת כולם אני אוהב). גם אם המקור היה אמין עלי (כידוע, אין היסטוריה אובייקטיבית), עדיין אני מסרב לנקוט עמדה. 2. על האירגון השני אני לא יודע דבר וזה גם לא מעניין אותי.

האם זה באמת משנה ../images/Emo35.gif

לא הכי חשוב זה לראות אם הוא מלמד כלבבך
אפרופו השעיות / סילוקים: בפרקי אבות ישנו סיפור על אדם המטייל במורד הנהר. פתאום הוא רואה גופה צפה במים... פונה אליה האדם ואומר: "את שרצחת, נרצחת - וגם רוצחיך ירצחו"... בברכת: פעם מהצד הזה של הקנה, ופעם מהצד האחר...

brunoflexe

New member
זה דווקא כן חשוב

מאיפה המורה שלך קיבל את הידע שלו ? מה מערכת היחסים שלו עם המורה שלו ? האם הוא ממשיך להתקדם בשיטה מסודרת או הוא ממציא הכל לבד ? איך תשובת טוב או לא טוב לכל השאלות האלה אבל כדאי לדעת את התשובות, ולא רק האם הוא מלמד כלבבך.

brunoflexe

New member
למה ערך מוסף ? מה קשור ?

זה לא קשור לסוג אומנות הלחימה, פנימית חיצונית, שיטת לחימה או אומנות לחימה. הרי כדאי, בתור מי שקצת מכירים וקצת מנוסים יותר מהמתחיל להסביר ממה כדאי להיזהר. יש סיכוי שמורה שממציא שיטה לבד הוא עילוי ותוך עשר שנים כולנו נלמד מה הוא מלמד אבל הסיכויים די קלושים. גם במקרים שבהם שיטות הומצאו, הרי למורה היה ידע עצום בכל הנוגע לא"ל (אם מרקע צבאי ואם מרקעים אחרים).

תראה...

שיטות / בתי ספר קמו ע"י כך שמישהוא אמיץ דיו בעל ידע נרחב מספיק, קם ואמר: "אני רוצה ויכול קצת אחרת"... לא מכיר את הבחור מהנינג'וטסו ואני מתייחס בדברי לעקרון וגם גם לא דיברתי / חשבתי כלל על פינימי / חיצוני ומיני גימיקים שכגון כך שהדבר כלל אינו רלוונטי... "ערך מוסף", על מה למה
על שום שיש כאלו שהולכים להתאמן בשביל לדעת אומנות לחימה שהיא קודם כל לחימה. עבורם כל הטכס שמסביב הוא רק תוסף... לאנשים כאלו חשובה היכולת של המורה כלוחם וכמורה וזהוא. אף אחד לא אוהב שרלטנים אבל מבחן התוצאה הוא המבחן היחידי למורה שכגון. ממול, יש את אלו שבאים בעיקר בשביל הריטואל: ההסטוריה הציורית של השיטה, ההיררכיה בדרגות, האסטטיקה של הלבוש והתנועה וכיוב'. כאן מדובר קודם כל באומנות ואילו הלחימה היא הערך המוסף. במקום שכזה: לדעת מי המורה, מה ייחוסו ומעמדו הנוכחי בשושלת וכו' זה הרבה יותר חשוב מהמצב הראשון שתיארתי. לפיכך: כל אחד ומה שהוא מגדיר כערך מוסף.

brunoflexe

New member
היכולת של המורה כלוחם וכמורה וזהוא

זו בדיוק הנקודה. על זה כתבתי. האם תלמיד מתחיל ידע להבין מי מורה טוב ומי שרלטן ? האם ידע להבחין מיהו לוחם טוב ומי מעמיד פנים ? לכן כתבתי שההיסטוריה וההכשרה של מורה היא משהו שחשוב מאד לדעת אותו, גם אם קיימים עילויים שיכולים תוך שנת צהריים להמציא שיטת לחימה מעולה ללא הכשרה פורמלית.

חשוב???

המורה שלי פרש מהארגון שלו לא מזמן. טוב שהתאמנתי אצלו מספיק זמן לפני הפרישה כך שידעתי מה הוא שווה, והלכתי איתו. וכמוני גם כל שאר תלמידיו, מחגורות לבנות ועד שחורות. עכשיו הוא לא שייך לשום אירגון. הוא עדיין מורה מעולה, חוסר ההשתייכות לאירגון לא שינה את רמתו המקצועית....

brunoflexe

New member
לא יודע מה אתה לומד אבל ...

נניח שהמורה שלך עדיין לומד אצל המורה שלו. מכאן -כנראה- שהוא עדיין מתקדם. מתרגל קרבות, לומד תנועות חדשות וכו וכו. אם הוא פרש, אז יכול להיות שהוא ממשיך להתקדם ויכול להיות שלא. בנוסף, נניח שאתה לומד אגרוף. אם המורה שלך שייך לארגון, אז זה אומר שיש עליו בקרה. הוא לא יכול ללמד מה שבא לו. מורה שהולך לבד, מי מבקר אותו ? מי יכול לוודא שהוא לא מלמד את אגרוף "העגבנייה הסגולה" כי הוא אוהב אותו אבל בזירה זה לא יהיה שווה כלום ? להזכיר, הדיון הוא אקדמי. תמיד יש יוצאים מהכלל.

נניח שאתה רוצה ללמוד רפואה

פגשת אחלה בנאדם, אישיות מדהימה, מסביר מעולה, מטפל מדהים, רק מה, רשיונו לעסוק ברפואה נשלל ע"י משרד הבריאות בגלל ענין פעוט, טכני כלשהו. תעדיף ללמוד אצלו ולא בפקולטה לרפואה? מכיוון אחר לגמרי - נאמר שאתה בסין והחלטת ללמוד יהדות, ומצאת מורה שלמד בישיבה. שנה אחת. האם הוא יכול באמת ללמד אותך יהדות מהי? הרי הידע שלו חלקי בלבד. (לזכור, אנחנו בסין) נכון שהוא יכול לחפש ידע ברשת, או לשאול את הכומר הנוצרי במעלה הרחוב, או ללמוד אצל קונפוציוס דברים דומים למה שיש ביהדות - אבל זו כבר לא תהיה יהדות. במונחים של אמנויות לחימה: נאמר שאתה רוצה ללמוד שיטה כלשהי. פגשת מורה שקיבל (נאמר, רק לצורך הדוגמא) דאן-1 מארגון כלשהו, אבל אינו קשור אליו יותר. כלומר, גם אינו לומד יותר באותו ארגון. בכל שיטה, יש חומר שנחשפים אליו רק אחרי דאן-1. ברוב השיטות, עבודה עם כלי-נשק מתחילה רק אחרי דאן-1. מורה כזה, אפילו אם הוא אחלה של בנאדם, לא יוכל ללמד אותך חלק חשוב מאוד מהחומר של השיטה אותה הוא מלמד, כי הוא מעולם לא למד אותו. נכון, הוא יכול ללמוד אצל מורים אחרים, או בסדנאות, או מחברים - אבל זו כבר לא השיטה אותה הוא מתיימר ללמד. אפילו אם זה ממש טוב וקתלני ביותר, זה משהו אחר.

Doovidle

long time
... שוב: הנחות המוצא שלך ושלי שונות... אתה משווה את המורה לאוטוריטה ממלכתית כגון משרד הבריאות ואילו אני נותן לו פחות קרדיט של אובייקטיביות, מה לעשות... אף אחד (כמעט) לא רואה את הגיבנת של עצמו ולא זוכר כיצד הוא החל דרכו... הדוגמא עם היהדות גם היא אינה מדוייקת לטעמי אבל אני מבין את דבריך... מבין - לא בטוח שמקבל... גם דאן 1 - אם הוא יסודי, נבון ובעל יכולת ורצון ללמד, יוכל לקחת תלמיד חדש, כברת דרך ארוכה. זכור שעם הזמן גם אותו דאן 1 יתפתח: כתוצאה מגרויים סביבתיים, אולי מהיצמדות למורה חדש אך החשוב מכל - מהתפתחותו הפנימית שלו עצמו. הוא אולי לא יזכה בקידום דרגתי אם לא ישכיל להשתייך לזרם כל שהוא, אבל אין בדבר להשליך על יכולתו כמדריך בסיס היום, וכמדריך בכיר מחר.

למעלה