שאלה מאוד חשובה

אגב אמיר

בפעמים לא מעטות במיוחד כשאתה "יוצא/מוצא" נגד או מתוך גוף גדול אין כל סיכוי שדבריך "יובנו" לכן כתלמיד הייתי מעדיף לבחון את דרכי עבודתו ואת אישיותו של המאמן באופן אישי ובד"כ , רק בד"כ לא להסתמך על דבריהם של אחרים שהרי : " כולנו נגועים בפוליטיקה " .

Tonjin

New member
סלח לי חיים, אבל יש לי מספר שאלות..

ראשית אני רוצה להבהיר שכמו אמיר אני מתעניין לא בפרטי המקרה אלא בעקרון או ברעיון שהוא מדגים. 1) האם לדעתך אין שום מעשה שתלמיד או מורה יכול לעשות שיצדיקו את סילוקו מהארגון לו הוא משתייך? במידה ויש, והמעשה נעשה - האם לא ראוי לציין זאת ברשימת החברים באותו ארגון. האם אתה לא מאמין (שוב, שאלה היפותטית -בלי קשר למקרה שהתחיל את הדיון) שישנם קווים אדומים? אני מאמין שהאידיאל הוא מספר נמוך ככל האפשר של קווים אדומים, אבל אני גם מאמין שאפס הוא מספר מאד מיוחד ומי שאין לו קווים אדומים בכלל או אחד מהשניים: רכיכה מוחלטת או פסיכופטת.. כמובן שלכל אחד הקווים האדומים שלו.. 2) האם אתה באמת חושב שלתעודה, הסמכה או קשר עם ארגון מסויים אין שום ערך? גם אני לא מאמין גדול בניירות, אפילו להפך - אבל גם די ברור לי שהמצב הקיים בתחום עיסוק ורישום עם כל המגרעות שבו היה עגום הרבה הרבה יותר במידה אם לא היית נדרש להסמכות רשיונות ו"קבלות" לפני שאתה מלמד או עוסק בהדרכה או רפואה... תוצר לוואי לא בלתי-חשוב אחר של המצב הזה הוא שיש דין ויש דיין ואם באמת פסיכיאטר סרח, רופא רשם תרופה לא נכונה או שבניין קרס - יש למי לפנות.. 3) אני מסכים לחלוטין עם הדרך שלך לבחור מורים, אבל האם לא תסכים שעדיף לאסוף את *כל* המידע האפשרי לפני קבלת החלטה?. אחרי הכל, אחרי שהמידע נמצא כבר בידיך אתה יכול להחליט בעצמך כמה משקל, אם בכלל, ליחס לו (מה שאתה לא יכול לעשות אם אין לך אותו..)

שלום Tonjin

1. אני בהחלט סבור ואפילו מכיר מקרים בהם "סולק" תלמיד/מאמן/מדריך ממסגרת מפני שלא התאים יותר לתנאי המסגרת ומפני שנהג לא על פי הכללים הנהוגים במסגרת . 2. אני גם מכיר מאמן שבעבר לפני למעלה מ - 20 שנה הוצא ממסגרת עם מכתב לכמעט כל גוף בארץ על "הוצאתו ממסגרת ההתאחדות בשל .... " , אותה התאחדות שכחה לציין כי שבוע לפני ההדחה (מסמכים מתועדים ע"פ תאריך / חתימה וחותמת ההתאחדות) קיבל אותו מאמן מכתב המציין : " הנ"ל מופת ודוגמא חיובית לכל חברי ההתאחדות , הוא מהווה דוגמא מבחינה מקצועית וחינוכית ואנו ממליצים עליו בכל לשון בכל תפקיד .... " . מספר שנים מאוחר יותר אפילו פנתה אותה התאחדות לאותו מאמן " נודה לך באם תנהל את ה.... , מודים לך על תרומתך ל... " . 3. לענין הסמכות ידידי , אז ככה כשהייתי בין עשרה והתאמנתי באחת השיטות היותר מוכרות הגיע מאמן מחו"ל מבית מדרשם של מייסדי השיטה , דאן 8 מכובד וראוי ע"פ המזמינים . הנ"ל הגיע כל בוקר למחנה האימונים/סמינר מבחני שחורות כשהוא שיכור ואינו זוכר מימינו ומשמאלו . בחור חביב אבל הרס לי את כל הרושם והתדמית על "אומני לחימה בעלי שיעור קומה " שבניתי לעצמי . אז כן הוא הגיע ומה שהיה חשוב לקראת המבחנים זה " מי שילם 100$ למבחן ועוד 100$ X מספר הדאנים לתעודה... " . 4. יש היום התאחדות עולמית ענקית שבראשה עומד מאסטר רציני ביותר נחשב במחוזותינו התעודות וההכרה שם "נמכרים" בלירה שטרלינג , כל מי שרק רוצה מוכר ע"י ההתאחדות ומקבל את ברכתה . רבים וטובים בעולם אומנויות הלחימה מאוגדים במסגרת הנ"ל . 5. דוגמאות כאלה ידידי לא חסרות מיפן / קוריאה/סין וכו'... . 6. לפני מספר שנים למד אצלי תלמיד קוריאני באחת המסגרות בהם לימדתי תלמיד רגיל (זה שהיה קוריאני לא הוסיף ולא גרע ) משקיבל אצלי חגורה צהובה "כעס האב" והחזיר את הילד לקוריאה , מיותר לציין שבסיום שנת הפעילות חזר הנ"ל עם תעודת חגורה דאן 2 מהתאחדות הקוריאנית .... 7. לפני לא מעט שנים כשהייתי בן 25 לימדתי תלמיד בן 11 שלמד אצלי שנה אחת . אחרי 7 שנים הגיעו אליי תלמידים " אנחנו לומדים אצל ... המאמן שלך " הוא היה בן 18 . מעבר לחיוך שזה העלה על שפתיי לא זוכר שהתרשמתי מזה מאוד . אגב יש לו הרבה מאוד תלמידים היום( אצל "המאמן הזה שלי") . 8.כן אני מסכים איתך כי יש לאסוף מידע על מורה אבל תמיד לזכור שכשאתה שואל מישהו אודותיו תמיד תקבל תשובה "לא מלאה " תלוי את מי שאלת . 9. ידידי , במיוחד בישראל אבל לא רק , בעולם אומנויות הלחימה בכלל קיימת גישה "הרסנית ודורסנית" שדוגמאות לה אנחנו רואים כאן גם בפורום לצערי של מאמנים/תלמידים וכו'... המשמיצים האחד את השני , פוגעים בשמו הטוב / או שלא אבל לרוב הדברים אינם ענייניים והעיסוק בהם אינו מוסיף כבוד ותהילה לאף לא אחד מהנוגעים בדבר . ישנם כל כך הרבה מאמנים מוערכים בארץ , מוערכים ברמה העולמית שבארץ פגעו בשמם וביוקרתם כפי שיש כאלה מוערכים מאוד ומצליחים מאוד שאינם מוכרים או מוערכים בעולם וזה בסדר גמור מבחינתי . גם זה וגם זה "מצויינים" כל עוד התלמידים שלהם מרוצים , מצליחים ונהנים והכי חשוב אין פגיעה בבריאותם וביכולותיהם . אגב , בארץ יש גישה של חוסר רצון להכרה בשיטות "ישראליות" מאותה סיבה שציינת של "שיטה מוכרת וידועה... " ואני יותר מסבור כי הדבר נעשה מסיבות "פוליטיות ולא ענייניות כלל" וחבל מאוד שכך הדבר . אין שום מניעה לפיתוח/המצאה/שיפור של שיטות כפי שהדבר נעשה בכל העולם מלבד ישראל !!!! הכי חשוב ידידי שכל אחד יהנה במה שהוא עושה וירגיש שם הכי טוב בעולם . חיים כהן

Tonjin

New member
כנראה שלא התנסחתי טוב...

הכוונה שלי בשאלה השנייה לא הייתה לקבוע שכל מי שאוחז בחתיכת נייר מסויימת יודע על מה הוא מדבר - שנינו יודעים מספיק בכדי לדעת שזה לא נכון. השאלה שלי הייתה האם אתה לא חושב שזהו מבחינת "הרע במיעוטו"? שהרי אם אי-סדרים כאלה קיימים *למרות* מסגרות וחוקים המנסים למנוע אותם, אין זה בלתי-אפשרי שבלעדיהם המצב היה הרבה יותר גרוע.. לגבי איסוף מידע לגבי המורה, אכן הנחת המוצא צריכה להיות שאין אדם שהוא אובייקטיבי ולעולם לא תקבל את התמונה המלאה מאדם אחד (או בכלל) האם לא זו הסיבה לאסוף כמה שיותר מידע? ובקשר לדוגמא הראשונה שלך (המאמן שהודח), אינני מכיר את פרטי המקרה וברור לי שעוול יכול להעשות לאנשים תמימים. אבל בכל זאת, מכיוון שהוא אמור לשמש דוגמא למשהו - תן לי שבוע ימים ואני אוכל לעולל מספיק מעשים נוראים שיספיקו להרחיק אותי מכל ארגון.. או לחילופין - לכל עבריין (ואני חס וחלילה איני טוען שאותו אדם היה כזה) הייתה תקופה בה היה חף מפשע (ואולי אפילו נראה כאזרח לדוגמא) לפני שנתפס ונשפט בפעם הראשונה. וברשותך שאלה שלא קשורה לעניין: אתה באמת חושב ש"בארץ יש גישה של חוסר רצון להכרה בשיטות "ישראליות""?? אין לי שום הבנה בעניין, אבל מהתרשמות סובייקטיבית לחלוטין שלי דווקא בארץ יש ריכוז מהגבוהים שלי יצא להתקל בהן של א"ל מקוריות/חדשות.. בטח ובטח שלפי כמות האוכלוסייה.. אבל מה שהכי חשוב זה ששנינו מסכימים על השורה התחתונה ("הכי חשוב ידידי שכל אחד יהנה במה שהוא עושה וירגיש שם הכי טוב בעולם")

בארץ ישנם לא מעט שיטות מקוריות

אבל רק מעט מוכרות אם בכלל . גם אלה שמוכרות היתה תקופה לא רחוקה שהיה ניסיון לשלול את ההכרה בהם . ליתר דיוק מדובר ב - 3 שיטות ישראליות מוכרות. בהתחשב בכמות השיטות המוכרות בעולם (אלפי שיטות סיניות כמו עוד כמה אלפי שיטות יפניותועוד כמה אלפי שיטות וארגונים מארה"ב / צרפת/אנגליה וכו'... לא נורא אם יהיו עוד כמה גם ישראליות במיוחד באם הכיוונים בכולן בתחום ההגנה העצמית ... ) . בכל מקרה ידידי , באמת ובלי ח"ו לפגוע בכבודך הדיון הזה כאן בפורום ממש מיצא את עצמו במיוחד בהתחשב בהודעה הפותחת ובכיוונים אליה זה הגיע. כיוונים שמאוד מאפיינים את הלך הרוח בעולם אומנויות הלחימה בישראל .

כן, אבל זה לא המקרה.

המורה לא מציג את עצמו כמאמן בשיטה של אקב"ן, והוא גם לא למד רק אצל אקב"ן כמו שהם מנסים להציג. הוא התאמן גם אצל דורון נבון (היכן שהמורה שלו מאקב"ן התאמן בעצמו) נציג הבוגינקאן, והוא הוסמך לדרגות הגבוהות שלו מיפן ולא מאקב"ן. הוא מאמן בפירוש בשיטה של הבוגינקאן ולא של אקב"ן (שאגב פרשו מהדרך של הבוגינקאן), וגם טורח לציין זאת בפרסומותיו. לאור כל זאת, אין צל של ספק שהתגובה של חברי אקב"ן בשרשור זה אינה תמימה, כשהם ניסו להציג את הדברים כאילו מדובר במקרה אחר והטעו את הציבור. עלו מהם גם רמיזות חד צדדיות אשר מעוותות את האמת, חמורות עד כדי להוות עילה לתביעה. אני לא מייצג את המורה, אבל אני מכיר חלקית את הסיפור. חבל שאנשים מתעסקים בשנאת חינם, מחלוקות ופוליטיקות קטנוניות. שאנשים ישאלו את עצמם למה הם מתאמנים בכלל, שיעשו חשבון נפש עם עצמם לפני כן. אני מתבייש בכלל להשתתף בדיון שכזה, ומתפלא איך אנשים אחרים לא מתביישים.

eladי

New member
אפשר לרשום "לא פעיל"

ל"מושעה" יש קונוטאציה שלילית משהו. לכו תדעו מה קרה שם.

Tonjin

New member
ברשימת החברים באתר ישנה קטגוריית

"לא פעיל", אני מניח שבחרו במודע במילה מושהה..

שימו לב למיקצוענות וענווה בתחום

בקישור הנ"ל מופיעים החברים הפעילים ואלה שעזבו,פרשו ושאר מיני ירקות. http://www.jujitsu.org.il/hebrew/black_belts.asp

ש מים

New member
../images/Emo45.gif

נוסטלגיה...
אני מנסה להיות מעבר לזה, אבל לפעמים מגישים לי את זה לפה (ללב?): פיטר, אלון גרונדמן, עימנואל, שוקי, רפי מסיקה, אריה ברוך (וואלה, לא ידעתי שהוא בסוף החליט כן לעשות מבחני דרגה!), אמיר וסילבסקי (וואו, היסטוריה!!!) דפנה הררי!! (היי, רק אתמול קיבלה כחולה! איך שהזמן רץ
). תומרררררררררר !!! (
) היו ימים במערב... אגב, את אליקו לאהייתי מזהה גם במיליון דולר! מה קרה לו? וד"ש חמה לעימנואל (עמית, תן לו ת'טלפון הנייד שלי ותגיד לו שאני מת לשמוע ממנו!!) וד"ש למר ברנע סנסיי!
ד"ש מאילן השחור ומבועז

ש מים

New member
עמית, אנשים כאן לא יודעים...

אז אני אבהיר: כמו בכל מסגרת חברתית אחרת, גם אצלנו (בזמנו, כשזה היה "אצלנו" ולא "אצלם"...) היו כל מיני "פוליטיקות", ומאחורי חלק מן השמות המופיעים ברשימה הנ"ל יש "מטען רגשות" וסיפורים (שאני, באמת, לא מכיר ולא מבין, למרות שכולם ניסו להסביר לי
). למרות זאת, כמו שראיתם, ברשימה/באתר שהביא עמית אין אפילו רמז לאותם מטענים שליליים. להיפך!! נתנו ועשו כבוד לכווווולם. לכך מתכוון עמית, בכותבו על "ענווה אמיתית" ועל "מקצוענות". ואני הייתי מוסיף: אנושיות, הומניות ובעיקר גדוּלה. כל הכבוד!!

Tonjin

New member
../images/Emo4.gifנגעת בנקודה חשובה...

"אנשים לא יודעים"...אם אנשים לא יודעים מה היה ומה לא היה נראה לי מאוד לא מכובד לשפוט ולפסול אנשים ואת התגובות שלהן כשהעובדות היחידות הן משפט אחד במקום די מוצנע באתר אינטרנט... ובקשר למקצועיות וענווה בתחום, אני לא יודע בדיוק מה זה אומר אבל אני די בטוח שלהביא את עצמך בתור דוגמא למקצועיות וענווה לא ממש עונה על ההגדרה..

ש מים

New member
פרה ../images/Emo80.gif

1: לא מבין איך החלק הראשון בתגובתך מתקשר אלי ולדברי.
2: אני לא מביא את עצמי כדוגמא לכלום. בטח שלא ל-"מקצועיות וענווה", בהקשר שהובא פה. בעיקר כי אין לי שום קשר נוכחי לאתר שהביא עמית. ואם אתה מתעקש, אז אני רואה "ענווה" באי-ניצול האתר כדי להתנגח בעמיתים, יריבים, מתחרים ו-"סגירת חשבונות עבר (והווה)". צריך לא מעט גדוּלה כדי להתעלות על הרגשות האנושיים-פרימיטיביים ולא לנצל את הכח שלך (ובמקרה הזה: כח המילה הכתובה של האתר האינטרנטי). אני מסכים איתך שאין הנחתום מעיד על עיסתו ומכיוון שאני לא הנחתום במקרה זה, והעיסה (כבר) אינה שלי, אני רואה עצמי כרשאי להעיד עליה. לגבי עמית - אתה יכול לשרשר את תגובתך ישירות אליו. אני בטוח שהוא ידע להסביר את עצמו היטב.

Tonjin

New member
חמוֹר!

(אני זכר...) למרות ששרשרתי אחריך ואפילו צוטטתי משפט שלך בתגובה שלי הדברים בפירוש לא היו מכוונים אליך אישית אלא לכל ההתנהלות של השרשור הזה.. לגבי "העיסה", לא רואה איך המיקום הספציפי של ההודעה בשרשור מונעת או מכריחה מישהו להגיב, ברור שזכותך לחוות עליה את דעתך בכל מקרה וגם היא היא שלך (ואפילו אם כפי שכבר הזכרת בעצמך קודם, אתה לא מכיר את המאורעות.. לא שם ולא באקב"ן) האמירה באתר האינטרנט הספציפי הזה נראית לי יותר אינפורמטיבית מאשר "סגירת חשבונות" ויותר מכך רוב התגובות הבוגרות וההוגנות יותר בשרשור הגיעו דווקא מצד אקב"ן...

pzirpim

New member
שלום רב.

אם אנני טועה, יש תוספות מענין בנושא מחליף פרה בחמור, כדאי לשאול את יצחק. הידה הידה גונג פו צב. בברכה

למעלה