שלום Tonjin
1. אני בהחלט סבור ואפילו מכיר מקרים בהם "סולק" תלמיד/מאמן/מדריך ממסגרת מפני שלא התאים יותר לתנאי המסגרת ומפני שנהג לא על פי הכללים הנהוגים במסגרת . 2. אני גם מכיר מאמן שבעבר לפני למעלה מ - 20 שנה הוצא ממסגרת עם מכתב לכמעט כל גוף בארץ על "הוצאתו ממסגרת ההתאחדות בשל .... " , אותה התאחדות שכחה לציין כי שבוע לפני ההדחה (מסמכים מתועדים ע"פ תאריך / חתימה וחותמת ההתאחדות) קיבל אותו מאמן מכתב המציין : " הנ"ל מופת ודוגמא חיובית לכל חברי ההתאחדות , הוא מהווה דוגמא מבחינה מקצועית וחינוכית ואנו ממליצים עליו בכל לשון בכל תפקיד .... " . מספר שנים מאוחר יותר אפילו פנתה אותה התאחדות לאותו מאמן " נודה לך באם תנהל את ה.... , מודים לך על תרומתך ל... " . 3. לענין הסמכות ידידי , אז ככה כשהייתי בין עשרה והתאמנתי באחת השיטות היותר מוכרות הגיע מאמן מחו"ל מבית מדרשם של מייסדי השיטה , דאן 8 מכובד וראוי ע"פ המזמינים . הנ"ל הגיע כל בוקר למחנה האימונים/סמינר מבחני שחורות כשהוא שיכור ואינו זוכר מימינו ומשמאלו . בחור חביב אבל הרס לי את כל הרושם והתדמית על "אומני לחימה בעלי שיעור קומה " שבניתי לעצמי . אז כן הוא הגיע ומה שהיה חשוב לקראת המבחנים זה " מי שילם 100$ למבחן ועוד 100$ X מספר הדאנים לתעודה... " . 4. יש היום התאחדות עולמית ענקית שבראשה עומד מאסטר רציני ביותר נחשב במחוזותינו התעודות וההכרה שם "נמכרים" בלירה שטרלינג , כל מי שרק רוצה מוכר ע"י ההתאחדות ומקבל את ברכתה . רבים וטובים בעולם אומנויות הלחימה מאוגדים במסגרת הנ"ל . 5. דוגמאות כאלה ידידי לא חסרות מיפן / קוריאה/סין וכו'... . 6. לפני מספר שנים למד אצלי תלמיד קוריאני באחת המסגרות בהם לימדתי תלמיד רגיל (זה שהיה קוריאני לא הוסיף ולא גרע ) משקיבל אצלי חגורה צהובה "כעס האב" והחזיר את הילד לקוריאה , מיותר לציין שבסיום שנת הפעילות חזר הנ"ל עם תעודת חגורה דאן 2 מהתאחדות הקוריאנית .... 7. לפני לא מעט שנים כשהייתי בן 25 לימדתי תלמיד בן 11 שלמד אצלי שנה אחת . אחרי 7 שנים הגיעו אליי תלמידים " אנחנו לומדים אצל ... המאמן שלך " הוא היה בן 18 . מעבר לחיוך שזה העלה על שפתיי לא זוכר שהתרשמתי מזה מאוד . אגב יש לו הרבה מאוד תלמידים היום( אצל "המאמן הזה שלי") . 8.כן אני מסכים איתך כי יש לאסוף מידע על מורה אבל תמיד לזכור שכשאתה שואל מישהו אודותיו תמיד תקבל תשובה "לא מלאה " תלוי את מי שאלת . 9. ידידי , במיוחד בישראל אבל לא רק , בעולם אומנויות הלחימה בכלל קיימת גישה "הרסנית ודורסנית" שדוגמאות לה אנחנו רואים כאן גם בפורום לצערי של מאמנים/תלמידים וכו'... המשמיצים האחד את השני , פוגעים בשמו הטוב / או שלא אבל לרוב הדברים אינם ענייניים והעיסוק בהם אינו מוסיף כבוד ותהילה לאף לא אחד מהנוגעים בדבר . ישנם כל כך הרבה מאמנים מוערכים בארץ , מוערכים ברמה העולמית שבארץ פגעו בשמם וביוקרתם כפי שיש כאלה מוערכים מאוד ומצליחים מאוד שאינם מוכרים או מוערכים בעולם וזה בסדר גמור מבחינתי . גם זה וגם זה "מצויינים" כל עוד התלמידים שלהם מרוצים , מצליחים ונהנים והכי חשוב אין פגיעה בבריאותם וביכולותיהם . אגב , בארץ יש גישה של חוסר רצון להכרה בשיטות "ישראליות" מאותה סיבה שציינת של "שיטה מוכרת וידועה... " ואני יותר מסבור כי הדבר נעשה מסיבות "פוליטיות ולא ענייניות כלל" וחבל מאוד שכך הדבר . אין שום מניעה לפיתוח/המצאה/שיפור של שיטות כפי שהדבר נעשה בכל העולם מלבד ישראל !!!! הכי חשוב ידידי שכל אחד יהנה במה שהוא עושה וירגיש שם הכי טוב בעולם . חיים כהן