חיים שלום
רק תוכל להבהיר לי, במה לא הסכמתי עם דבריך ? גם לי ידוע על הרבה יחסים עכורים בתחום אמנויות-הלחימה. מורי עד היום נזהר גם בפושרין אחרי שבעברו עשה רבות במסגרת ארגונים שונים ונכווה לא פעם. ואני בהחלט מודה לכך שמאבקי הכוח הבין-אישיים בארגונים הם לא פעם מכוערים ביותר (כדוגמת המקרה שהזכרת, והיו עוד מקרים) ובפרט ככל שהארגון גדול יותר ופומבי יותר. אחד האבסורדים הגדולים בעיני בנושא זה הוא אנשים שעיקר עיסוקם הוא בארגון ולא באמנות, ובכל זאת משפיעים על מעמדם של העוסקים הפעילים (גם כאן ראוי להזהר, דווקא ביפן ייתכן מצב בו "ראש השיטה" הוא תואר שעובר בירושה ויכול להגיע לידי אדם שלא מתאמן כלל ועקר מטרתו היא המורשת המשפחתית, ולעיתים דווקא אדם שכזה יכול לשפר משמעותית ארגון ולהחיותו). כפי שכתבתי קודם. גם מורים לאמנויות לחימה הם אנשים. ואפילו במסגרת של מועדונים קטנים יש לפעמים סכסוכים, מריבות והעלבויות. אפילו כשמדובר בקשרים שנפרשים לאורך הרבה שנים. למרות זאת, אני מבין גם את הגישה של ארגון שמבקש להבהיר שלמרות שאדם מסויים למד במסגרתו, הוא איננו חבר בארגון יותר מטעם שאיננו סתם פרישה. בפרט במקרה בו הארגון טורח ומפרט את רשימת תלמידיו הבכירים, כולל הפורשים. זו לא הגישה החביבה עלי, אבל אינני סבור שזו גישה פסולה. בתנאי שההודעה נעשית באופן מכובד, ולדעתי, במקרה המדובר ההודעה היתה בגבול זה, גם אם קרובה אליו (מודה שלא טרחתי להסתכל אפילו בדף המדובר, אני מתעניין רק בעקרון ולא מכיר או מתייחס כלל אל המקרה הספציפי הזה). עדיף בעיני ניסוח פושר יותר כדוגמאת "הנ"ל איננו חבר בארגון" מאשר הניסוח "סולק". אני מתנגד בחריפות להודעות כדוגמאת ההודעה שהופיעה בתחתית השרשור הזה שמהווה השמצה בעיני, ומורידה בעיקר מכבודו של כותבה. כפי שכתבתי בסיפא של הודעתי, ואולי לא הובנתי. תלמיד ששוקל להצטרף למורה, ראוי שיתהה על המשמעות של אירועים שכאלה |הדדש|עבורו. למשל, אם מדובר במורה צעיר, כיצד הוא ישתלם ויתקדם בעתיד? האם הוא התחבר לארגון אחר? רצוי שהתלמיד יבין שהמשמעות של "סילוק" שכזה היא שלימודיו אצל אותו מורה בד"כ לא יוכרו במסגרת אותו הארגון אם הוא יעבור מקום וירצה להמשיך באותה הדרך והוא יקבל יחס של מתחיל (לי אישית זה לא היה משנה, וכך גם לכל אדם רציני אחר לדעתי. אבל היו לא מעט הודעות שהוטרדו מדברים כאלו בעברו של הפורום). רצוי גם לנסות ולהבין מה היה אופיו של האירוע שגרם למריבה. האם לתחושתו של התלמיד באמת היה כאן כשל חריף שפוסל את אותו המורה (מאורע נדיר ביותר), או שמדובר במריבה בין-אישית שהתנפחה מעבר לפרופורציה הרצויה (רוב המקרים). אמיר