שאלה מאוד חשובה

david si

New member
שאלה מאוד חשובה

שאלתי חשובה ואני צריך בבקשה תגובות רציניות אני חושב להתחיל לילמוד נינגיטסו אצל מדריך בשם בועז יפה ושמעתי שהוא הודח מהאירגון האם זה נכון?ומה הסיפור והאים בטוח לילמוד אצלו? אם יש פה תלמידים שלו אבקש את תגובתכם

calmigolen

New member
תשובה

ליוסי שריף מאקב"ן (ארגון קבוצות בודו-טאיג'יצו) יש סיכסוך אישי ישן עם בועז יפה. לכן באתר של יוסי מופיע ליד בועז הכיתוב "מושעה" (בעבר הופיע הכיתוב "מושעה מארגון קבוצות"). לכיתוב אין משמעות מעשית מכיוון שבועז אינו שייך לארגון של יוסי, ומדובר בציון סמלי של הסכסוך. על כל פנים, כל אחד מהמורים מסכים שהמורה השני הינו מורה טוב, ואין בעיה להתאמן אצל אף אחד מהם.

תשובה קצת יותר מדויקת

1. אקב"ן = ארגון קבוצות בודו נין ג'יטסו. 2. האתר הוא של השיטה, בודו נין ג'יטסו. 3. יוסי שריף הדריך את בועז יפה עד שנפרדו דרכיהם. 4. בעבר הופיע הכיתוב: מושעה לכל החיים. אבל בלחץ ארגוני זכויות האדם ואמנסטי אינטרנשיונל הוא שונה. 5. ליוסי שריף אין סכסוך אישי ישן עם בועז, לי ולעוד כעשרים וותיקים מקבוצת ירושלים יש סיכסוך אישי. ישן. 6. בועז יפה קיבל דרגת חגורה שחורה באקב"ן ולכן אין כל ספק בקשר ליכולתו הטכנית כלוחם.

nage

New member
כן - אם הוא לא באירגון שמו לא צריך

להופיע כלל, זה לא מכוער לדעתי אלא קטנוני ברמות של כיתה ג' (גג). לשם הבהרה אני לא מכיר אף אחד מהאנשים הללו.

Tonjin

New member
גם אני איני מכיר, אבל במידה ואני

ראש-ארגון (ואני לא) והסמכתי מישהו ואחר-כך נאלצתי להשעותו מאותו ארגון אני לא בטוח שלא הייתי מוסיף את המילה "מושעה" ליד השם שלו ברשימת חברי-הארגון או ברשימת האנשים שהסמכתי (על אחת כמה וכמה אגב אם אותו אדם היה ממשיך לפעול באיזורי באותו התחום בו הוא הוסמך על-ידי). שוב, אני לא מכיר ולא מביע דיעה לגבי הסיטואצייה הספציפית הזו: יש אנשים שהייתי מוסיף שם-תואר מכוער יותר מ"מושעה" ליד השם שלהם ויש ארגונים שכבוד הרבה יותר גדול להיות מושעה מהם מאשר חבר בהם..

אומני לחימה כפוליטקאים קטנוניים

זה יכול אולי לכלול את אקב"ן כמו עוד הרבה אירגונים, כולם בני אדם, גם להם מותר לשחק משחקי ברוגז ילדותיים ולירוק אחד על השני בפומבי.

Tonjin

New member
אז הבעייה שזה קורה בתחום האהוב שלנו

שהוא אצילי וטהור ואין בו מקום לאנשים קטנים או למשחקי כבוד..? בואו וניקח את הדיון למקום יותר ניטארלי כדי שנוכל אולי לדון בו בצורה יותר אובייקטיבית: האם רשימת המורשים לפסיכיטרייה מטעם האגודה הישראלית לתחום צריכה לכלול את המילה "מושעה" לצד שמו של מי שעמד בהצלחה בכל הבחינות אך סרח מבחינה אתית ולכן הורחק ממנה? האם רשימת חברי מפלגה מסויימת בכל הזמנים צריכה לכלול או לא לכלול שם של פעיל שהיה מזוהה איתה בעבר, החזיק בה בתפקיד בכיר אך הורחק ממנה? (וכדי לא להביע דיעה בנושא העיקרי של הדיון נניח שהורחק מאחר והחליט לחשוף אי סדרים פיננסיים בהנהלתה..) האם ברשימת המצבה של יחידה התנדבותית מסויימת צריך או לא צריך להופיע "הודח" ליד שמו של מישהו שדרגותיו נשללו...? האם עדיף שהשם לא יופיע כלל?

כן, ויותר פשוט לא לעסוק בזה כלל

לא להשעות ולא נעליים, לא לעשות ברוגז ולא לבלבל את המוח, ביי ביי יפה וגמרנו. זאת מניפולציה רגשית מתמשכת להמשיך לריב בצורת ברוגז. אפשר גם לתת לזה הילה רוחנית ולקרוא לזה השעייה-רוחנית-לנצח-נצחים(כדי שגם לאחר המוות יימשך הריב עם היורשים
). כל כך מטופש.

Tonjin

New member
מטופש עד שזה קורה לך...

ואני מקווה שזה לעולם לא יקרה לי, או לך, או לאף אחד..

amir_aikido

New member
יחסים בין-אישיים = פוליטיקה ../images/Emo35.gif

אני לא מודע לסיפור הספציפי, ואולם, אני כן רוצה להזכיר מספר דברים:
גם אמני לחימה הם אנשים
גם אמני לחימה יכולים לקנא ולכעוס על אחר.
גם אמני לחימה יכולים לבחור לנתק קשר עם אדם. עכשיו, נשאלת השאלה מה אמור מורה בכיר לאמנויות לחימה לעשות, אם יש לו תלמיד ותיק שסרח מהדרך שהוא מתווה (למשל תלמיד שקם על רבו ...). מדיונים קודמים בפורום (ותסלחו לי על שאינני טורח לחפשם כרגע, צריך לעבוד) אסיק שסילוק אותו התלמיד מהמועדון ואף מהשיטה / ארגון איננו נדיר. כעת נשאלת השאלה כיצד צריך המורה לנהוג ביחס ל"זכר" אותו התלמיד. עד כה הצגתם שתי גישות אפשריות:
להתעלם מהתלמיד
לציין שהוא סולק מהמועדון / ארגון / שיטה. אישית, אני חש שהשיטה הראשונה עדיפה, ומסכים בכך עם רובכם. אבל, אינני סבור שהשיטה השניה פסולה. והנמקתי נובעת בעיקר מהתרחיש הבא: כיצד תגיבו אם תלמיד שסילקתם יקום ויטען שהוא מדריך בשיטתכם? ויציג את למודיו אצלכם כהסמכתו ללמד. וזאת לאחר שאתם החלטתם כי לאותו התלמיד אין מקום בשיטה מטעם כלשהו. האם אין במעשה כזה של התלמיד טעם לפגם ? (הייתם רוצים להיות מטופלים אצל רופא שסולק מהתמחות וכעת מציג את שהותו שם כחלק מהשכלתו? שביתכם יבנה על ידי מהנדס כזה?) לאור התרחיש לעיל, שאיננו בלתי סביר. אני יכול להבין גם גוף שיבחר לרשום באתרו תלמידים שהוצאו ממנו. אמיר נ.ב. מי ששוקל ללמוד אצל מורה שסולק מארגון שכזה, מומלץ לו שראשית יבין את מהות הסילוק והשפעתו עליו, ולאחר מכן יבחן לעצמו האם נסיבות הסילוק פוסלות בעיניו את אותו האדם כמורה לחיים (בתלות כמובן גם במשך הזמן).

מי שרוצה לריב יעשה זאת בכל מחיר

ותמיד יהיו לו טיעונים כבדי משקל(הוא הרביץ לי, הוא התחיל, הוא משך לה בצמות). לחילוקי דיעות תמיד יש שני צדדים ויותר. בתור גולש מזדמן אין לך את הכלים והרצון לשפוט אלא אתה חש סירחון מהקטנוניות שניראית לך מיוצגת ע"י הנצחת ריב(גם אם ברור שהאירגון נפגע מהאדם שהועזב, או עזב, מיוזמתו). רבתם, נפרדתם, יאללה נקסט. אחרי הכל, ארגון מהסוג הזה גורם לעצמו נזק כשהוא מציין את הריבים המתמשכים שלו עם חניכיו בפרהסיה.

שלום אמיר

ראשית תלמיד בכיר שלמד ורכש את "השכלתו" במקום מסויים (אפילו נאמר עליו כאן כי את הידע והדרגה קיבל "מהמפעל" הנ"ל ואפילו צויין לשבח על יכולותיו בתחום ) את המשך הכשרתו קיבל במקום אחר באותו התחום ויהיו הסיבות לעזיבתו / העזבתו "חמורות" ככל שיהיו ישנם דרכים לעשות כדברים הנ"ל . הוחלט ע"י ארגון כזה או אחר להעזיב מי מחברי הארגון ראוי ורצוי לעשות זאת בדרכי נועם ובצורה תרבותית , במיוחד באם הדבר התרחש לפני הרבה מאוד שנים ועוד יותר במיוחד , כאשר לאנשי הפורום אין כל שמץ של מושג במה מי ואיך ולכן אין ביכולתם של חברי הפורום לנקוט עמדה . כל עמדה שתינקט תחטא למטרה ותביא את אחד הצדדים לכדי פגיעה בשמו הטוב. בעניין המדובר ראוי ולא היה נפתח השרשור ועוד יותר לו לא נאמרו חלק מהדברים שנאמרו כאן , זה לא הוסיף כבוד לאף לא אחד מהצדדים , בין אם הדבר נכון ובין אם לאו . עולם אומנויות הלחימה , מלא ב"פוליטיקות" בכל הרמות לצערי , בכל הדרגות ובכל הארגונים . הדברים אינם "ורודים" כפי שהם נראים מבחוץ והאידיליה אינה מן המציאות כמעט בכל גוף כזה או אחר בארץ או בעולם. התפלגויות , מעברים , פרידות , ויכוחים היו ויהיו מאז ולעולם וראוי שנלמד לחיות איתם או לפחות להבין כי זה דרכו של העולם לטוב ולרע . אני סבור כי אין ולא מאמן/עוסק באומנויות הלחימה , אחד , שלא "נגוע" בצורה כזאת או אחרת בפוליטיקה של עולם אומנויות הלחימה , זה מנת חלקינו לצערי או שלא . הדבר נכון לכולם ובמיוחד לענפים ספורטיביים תחרותיים שם מוכרים הדברים . חיים כהן נ.ב: אחד מהמאמנים הבכירים ביותר בארץ בתחום אחד מהענפים התחרותיים הפופולארים במדינה , קיבל דרגה בכירה לפני הרבה הרבה מאוד שנים , באינטריגות שקמו בענף הוחלט ע"י "ועדת הדרגות" לשלול ממנו את הדרגה שכביכול לא הגיעה לו למרות תרומתו הרבה לענף אז בודאי וכיום במיוחד , מיותר לציין שמרביתם של אומני הלחימה בארץ מוכירים את תרומתו ואת דרכי עבודתו ובכ"ז אפילו הוא היה "מעורב בתקרית פוליטית " פנימית שכמעט ופגעה בשמו הטוב . אז ידידי , לכל תמונה בחיים יש את הצד השני שלה לעיתים הוא יפה יותר ולעיתים יפה פחות .

amir_aikido

New member
חיים שלום

רק תוכל להבהיר לי, במה לא הסכמתי עם דבריך ? גם לי ידוע על הרבה יחסים עכורים בתחום אמנויות-הלחימה. מורי עד היום נזהר גם בפושרין אחרי שבעברו עשה רבות במסגרת ארגונים שונים ונכווה לא פעם. ואני בהחלט מודה לכך שמאבקי הכוח הבין-אישיים בארגונים הם לא פעם מכוערים ביותר (כדוגמת המקרה שהזכרת, והיו עוד מקרים) ובפרט ככל שהארגון גדול יותר ופומבי יותר. אחד האבסורדים הגדולים בעיני בנושא זה הוא אנשים שעיקר עיסוקם הוא בארגון ולא באמנות, ובכל זאת משפיעים על מעמדם של העוסקים הפעילים (גם כאן ראוי להזהר, דווקא ביפן ייתכן מצב בו "ראש השיטה" הוא תואר שעובר בירושה ויכול להגיע לידי אדם שלא מתאמן כלל ועקר מטרתו היא המורשת המשפחתית, ולעיתים דווקא אדם שכזה יכול לשפר משמעותית ארגון ולהחיותו). כפי שכתבתי קודם. גם מורים לאמנויות לחימה הם אנשים. ואפילו במסגרת של מועדונים קטנים יש לפעמים סכסוכים, מריבות והעלבויות. אפילו כשמדובר בקשרים שנפרשים לאורך הרבה שנים. למרות זאת, אני מבין גם את הגישה של ארגון שמבקש להבהיר שלמרות שאדם מסויים למד במסגרתו, הוא איננו חבר בארגון יותר מטעם שאיננו סתם פרישה. בפרט במקרה בו הארגון טורח ומפרט את רשימת תלמידיו הבכירים, כולל הפורשים. זו לא הגישה החביבה עלי, אבל אינני סבור שזו גישה פסולה. בתנאי שההודעה נעשית באופן מכובד, ולדעתי, במקרה המדובר ההודעה היתה בגבול זה, גם אם קרובה אליו (מודה שלא טרחתי להסתכל אפילו בדף המדובר, אני מתעניין רק בעקרון ולא מכיר או מתייחס כלל אל המקרה הספציפי הזה). עדיף בעיני ניסוח פושר יותר כדוגמאת "הנ"ל איננו חבר בארגון" מאשר הניסוח "סולק". אני מתנגד בחריפות להודעות כדוגמאת ההודעה שהופיעה בתחתית השרשור הזה שמהווה השמצה בעיני, ומורידה בעיקר מכבודו של כותבה. כפי שכתבתי בסיפא של הודעתי, ואולי לא הובנתי. תלמיד ששוקל להצטרף למורה, ראוי שיתהה על המשמעות של אירועים שכאלה |הדדש|עבורו. למשל, אם מדובר במורה צעיר, כיצד הוא ישתלם ויתקדם בעתיד? האם הוא התחבר לארגון אחר? רצוי שהתלמיד יבין שהמשמעות של "סילוק" שכזה היא שלימודיו אצל אותו מורה בד"כ לא יוכרו במסגרת אותו הארגון אם הוא יעבור מקום וירצה להמשיך באותה הדרך והוא יקבל יחס של מתחיל (לי אישית זה לא היה משנה, וכך גם לכל אדם רציני אחר לדעתי. אבל היו לא מעט הודעות שהוטרדו מדברים כאלו בעברו של הפורום). רצוי גם לנסות ולהבין מה היה אופיו של האירוע שגרם למריבה. האם לתחושתו של התלמיד באמת היה כאן כשל חריף שפוסל את אותו המורה (מאורע נדיר ביותר), או שמדובר במריבה בין-אישית שהתנפחה מעבר לפרופורציה הרצויה (רוב המקרים). אמיר

שלום אמיר

במיוחד בגלל הסייפה של דבריך קודם הגבתי . גש להתאמן אצל מאמן בגלל יכולותיו הן כמאמן והן כאדם ולאו דווקא בגלל השתייכותו לגוף כזה או אחר . שיוך לגוף כזה או אחר מעולם לא ביטא לפחות מבחינתי את יכולתו של מאמן לאמן ולהביא את תלמידיו לכדי הישגים בתחום כלשהו ובמיוחד בעולם אומנויות הלחימה . אתה יודע כל המורים בארץ משויכים למשרד החינוך כולם מוכרים שם כולם הוכשרו ע"י הגוף הענק הזה ובכ"ז תוצאות המבחנים הארציים בהבנת הנקרא/מתמטיקה / אנגלית היו מתחת לכל ביקורת ( ציון ממוצע 5 !!! ) , האם היותם שייכים למסגרת גורם לי להחליט מי מהם ילמד את ילדיי ? יתרה מכך , לפחות מבחינתי , מעולם לא היתה לדרגה משמעות במיוחד כשבחרתי את מוריי , כך גם לגבי החשיבות של הדרגות לגביי באופן אישי ( לא זוכר כבר מתי היתהלי חגורה על המותן שכחתי איך היא נראית ) כשבחנתי את יכולותיו של מאמן בעברי בחנתי אותו על יכולותיו כאדם וכאומן לחימה ולאו דווקא מפני שהיו לו דרגות בכירות ( דווקא האכזבות הקשות שלי היו מכאלה שדרגותיהם היו דאן 7 - 8 הן באישיותם והן באופן התנהלותם המקצועית/אישית/כלכלית ) . אגב ידידי , רק היום מסתיים משפט באחד "הפשלות" החמורות בישראל של מהנדס מוערך בעל הכרה ארצית ועולמית שעבודתו "המוכרת" גרמה(באופן ישיר או עקיף) למותם של לא מעטים . אז לתואר ולתעודה באמת אין כל משמעות אם מי שעומד מאחוריהם אינו ראוי וההפך . ולעניינינו כאן , השרשור הזה בהחלט עבר את "הגודל" הראוי לו מזמן וגלש לפסים אישיים מידיי לטעמי . אגב אמיר דווקא בסיפור הנ"ל מסתבר שלמאמן המוזכר יש רקע וחיבור נוסף לאיגוד העולמי . חיים כהן נ.ב: אין בכל מה שאמרתי וכתבתי כדי לגרוע מאיכותם - האישית והמקצועית - של חברי אקב"ן ופועלם , איכות התלמידים והמאמנים (שאת חלקם אני מכיר ) כמו איכות העבודה וההישגים מרשימים ביותר וזה אינו נוגע וקשור לשרשור האמור . אני סבור כי השרשור רק פגע בכבודם והדבר מיותר מאוד

למעלה