שאלה לפורום:

יוסי n

New member
גם אני מכיר כמה עתודאים לרפואה...

שתי רופאות שאני מכיר, יוצאות עתודה רפואית. אחת מהן עדיין במקצוע, מחזירה בימים אלו את חובתה לצה"ל. השנייה - כבר לא עוסקת ברפואה. המשותף לשתיהן הוא ששתיהן מעידות על עצמן, שבתקופה שבה קיבלו את ההחלטה להתחייב לתקופה כ"כ ארוכה במסגרת העתודה הרפואית, הן לא היו בשלות מספיק, בוגרות מספיק, ולא ממש ידעו לקראת מה הן נכנסות (ההיפך הגמור מ"בעיניים פקוחות", ומפוקחות). שתיהן קובעות היום בצורה די נחרצת, שגיל 18 הוא גיל צעיר מדי מכדי להתחיל ללמוד בו רפואה (ואלו מילותיהן שלהן. ללא עריכה). עתודאי אחר, חבר שלי שהשנה סיים לימודי רפואה באונ' העברית, אומר גם הוא דברים דומים. הוא, אגב, מלין בנוסף על החובה להעביר את 5 שנותיו הבאות בחלוקת גימלים והפניות לר"מ. עיכוב בקידום הקריירה האישית, אמרנו? שוב, דבריו שלו. לומר שלא הייתי מתחלף עם האנשים האלו? הייתי. למה? כי בזמן שהם נהנו ממימון שכ"ל אוניברסיטאי מלא, אני אדרש להמציא מימון כזה באמצעות חסכונות, עבודה, מלגות, הלוואות וכו'. עדיין, אני מביא את הדוגמאות האלה ע"מ לחזק את טענתי - הרבה מועמדים שמתחילים לימודי רפואה במסגרת עתודה, בגיל 18, אינם רואים למרחק די כדי להבחין ביתרונות שבמסלול זה. רובם רואים את ההילה שבמקצוע, את תחושת ה"שליחות", ואת יתרון המימון. ואגב, זו לא בושה - זה הרבה מאד כסף.

johngalt2

New member
אבל יש הבדל בין הדברים

אוקיי, הם לא רואים את הדברים כמוני וכמוך (דרך אגב, חברים שלי שהם רופאים אמרו לי שאני לא רואה את הדברים בצורה מפוכחת, ושאם הייתי בחיים לא הייתי הולך ללמוד רפואה. מה זה אומר?) אבל הדברים שדיברת עליהם הם דברים אלמנטריים שכל אחד יכול לדעת לקחת בחשבון. וקח בחשבון שגם אני ואתה לא יודעים באמת למה אנחנו נכנסים. זה לא משנה אם אנחנו בני 18 או בני 22.

Veronica007

New member
אז אפשר לסכם את הדיון ב:

אתה מכיר אנשים, אני מכירה אנשים אחרים, כולם שונים מכולם, כל מקרה לגופו. אתה פשוט עושה יותר מדי הכללות, וזאת בדיוק הנקודה שניסיתי להעביר. לגבי גיל 18- אני גם מסכימה בהחלט שזה גיל מוקדם מדי להתחיל ללמוד בו- רפואה בכלל ובאוניברסיטה בפרט, ולצערי אני רואה את הקשיים של אחייניתי בגלל עובדה זו. ועדיין, ככה העולם מתנהל. בישראל יש שירות חובה שגרם לנורמה שבה זה מובן מאליו לאנשים שלימודים מתחילים מינימום בגיל 22, כי בהתחלה יש צבא, אחר כך נוסעים להתפנן קצת בהודו, חוזרים אחרי שנה, מבלים עוד קצת ואז מתחילים להזיז את התחת. קח את ברית המועצות- מסיימים תיכון בגיל 17, וישר לאוניברסיטה. ויש שם מספיק אנשים שבגיל זה הולכים ללמוד רפואה והם לא גרועים מרופאינו בארץ, כם כל הכבוד. כנ"ל לגבי רוב המדינות האחרות.

Veronica007

New member
את סתם מופתעת-

שאני יכולה לנהל שיחה תרבותית בלי להתפרץ

FrezieGrant

New member
תיקון- סיימו תיכון בד"כ גיל 16

בברהמ" לשעבר, כיתה א' התחילו בגיל 6 +10 שנות לימוד, בגיל 24 יוצאים רופאים כבר עם שנה סטאז'. יודעת מהניסיון של אמא שלי. ודרך אגב- כל החיים של ראיתי את אמא שלי עוסקת ברפואה, הכרתי את כל הבעיות והקשיים של המקצוע ולא היו לי שום אשליות לגבי 'תהילה', ועדיין החלטתי שזה המקצוע בשבילי עוד לפני שהתחלתי יסודי, ולא שיניתי את דעתי עד היום. אז לדבר על 18 כ'מוקדם מידי' לא נראה לי. מצד שני, אני מכירה אנשים בני 22, אחרי צבא, שאפילו כבר לומדים באוניברסיטה (לא רפואה) ועדיין לא סגורים מה הם רוצים לעשות עם החיים שלהם, כי יש להם יותר מידי תחומי עיניין. אז כאמור איינשטיין חז"ל- הכל יחסי.

Veronica007

New member
צודקת.

אני עצמי לא משם אז אני לא ממש בקיאה בעניין, אבל היה לי הרושם שמתחילים בגיל 7 ללמוד שם. בכל אופן, העיקר שהנקודה הובהרה.

FrezieGrant

New member
הרבה מתחילים בגיל 7

כי ההורים רוצים את הילד עוד שנה בגן, או כי הילד לא מוכן עדיין, אבל רשמית זה 6. האמת היא שיש גם את עיניין כיתת ההכנה, שלא ברור כל כך מה זה- סוף הגן או התחלת בי"ס, וגם לא סגור לאן הולכים אחריה- בחלק מהבתי ספר לכיתה א', בחלק ישר לב'. האמת היא שגם אין לי מושג איך זה עכשיו- הידע שלי הוא מלפני 14 שנה.

natalysh

New member
מה בטל בשישים, מה?

אנשים משלמים אלפי שקלים לקורסי פסיכומטרי (גם בתיכון), משלמים את האגרות היקרות של הפסיכומטרי, האגרות היקרות של האוניברסיטאות וכו', וזה בטל בשישים? אולי לעומת 150000 שקלים זה בטל בשישים, אך מדובר גם כן בסכום גדול שאנשים, שפשוט אין להם את האומץ לקחת את הסיכון ולשלם כאלו סכומים למקרה שלא יתקבלו, לא ישלמו. וחוץ מזה, גם אם מקצצים 20000 שקלים לחצי, אם עדיין לא שכחתי מתמטיקה פשוטה, מדובר בעשרת אלפים שקלים, שזהו סכום, שעדיין, מוכנים לשלם רק עשירים (תקן אותי אם אני טועה). כך או כך - נגיע למצב שמי שמוצא את עצמו במסלול, לרב, איננו בקשיים כלכליים. בכלל, המענק שהצבא נותן, לעניות דעתי נועד להקל ולא להכניס אנשים עם קשיים סוציו אקונומיים, כי כפי שאמרתי - ה-8500 ש"ח הללו, הם לא אלו שיעשו את ההבדל. נכון, זה יקל, ונכון, עתודאים יכולים להרשות לעצמם לא לעבוד במהלך הלימודים, יותר מאשר סטודנטים רגילים, אבל זה בגדר "הקלה" ולא "הצלת חיים" ואפשרות לעתודאים במצב כלכלי לא טוב להכנס לפקולטה. כמו כן, אל תשכח, שעד ללפני כמה שנים, הצבא לא היה מממן מענ לעתודאים והם היו משלמים שכ"ל כמו כולם, ועדיין, כמות העתודאים הייתה דומה. מה שמסביר שוב, שהמענק הוא לא זה שעושה את ההבדל הכלכלי לעתודאים.

natalysh

New member
ואגב, סתם לצורך האנקדוטה...

מי שגר בבית (ולא ממן דיור), לא מגיע לסכום האסטרונומי שחישבת. ואני מדברת בתור בזבזנית מושבעת
מי שלא גר בבית, יכולות להיות שתי אופציות - או שהוא רצה לפרוח מהקן ובכוונה לגור במקום רחוק, ואלא אם כן יש לו כסף לכך, הוא לא יעשה את זה, אם שכל בראשו. האופציה השניה היא שהבית רחוק מהמקום אליו התקבל, ואז אין מה לעשות, ורק מי שיש לו את ה-20000 שקל שדיברת עליהם יעשה את זה. מי שאין לו כאלו סכומים מראש לא יתקרב.

johngalt2

New member
קצת פרופורציה...

אל תשכחו שאתם לומדים, במיוחד אם אתם בעברית, בבי"ס לרפואה עם שם עולמי. כדי ללמוד בבי"ס ברמה כזו בארה"ב הייתם צריכים לשלם 20-30 דולר בשנה שכ"ל, לא כולל הוצאות מחייה, שהן גם הרבה יותר גבוהות. אז כן, 150,000, יחסית לעצמו זה הרבה כסף, אבל יחסית למה שמקבלים - זה דיל מצויין.

johngalt2

New member
../images/Emo2.gif וגם ../images/Emo9.gif

אני חושב שזה פעם ראשונה שכתבתי משהו בפורום הזה ופשוט הסכימו איתו ולא פתחו וויכוח של 80 הודעות... תודה רבה לך... זה קצת מוזר, האמת. לא טבעי כזה. טוב, אני מניח שעוד רגע יבוא מישהו ויקים קול זעקה על השטויות שאני כביכול מדבר.

natalysh

New member
מתי היה ויכוח על הודעות שלך?

או: האם הזכרון שלי באמת עד כדי כך דפוק??

למעלה