שאלה לפורום:

johngalt2

New member
תראי, אמנם לא חסרים פה אנשים

עם כשרון מיוחד לעורר פרובוקציות
, וששמים אותי בכיס הקטן, אבל זכור לי איזשהו דיון מתיש על האם לגיטימי להחליט ללמוד רפואה בגלל שמקבלים פסיכו' גבוה, וגם משהו ממש מזמן על איך באיזה מכון כדאי ללמוד... מה שבטוח - אף אחד כאן לא שומר את הדעות שלו לעצמו.

Regina Phalange

New member
זה רק מוכיח לך-

שלאנשים פה יש זיכרון קצר (או לפחות לנטלי ולי יש זיכרון קצר- בדיוק רציתי לציין שלא זכור לי שאתה מה'מעצבנים' פה
)

guyavhuji

New member
הצבא לא מממן את כל זה.

גם עתודאים נאלצים לעבוד ולהיות תלויים בהורים (מי שיכול).

kontsy

New member
מסיכמה איתך אבל...

לגבי הסיבה ללכת לעתודה - אני מסכימה איתך שהסיבה היחידה שטובה היא השליחות והרצון לתרום לצבא כרופא. אבל הכרתי ה-מ-ו-ן אנשים הלכו מסיבות שונות לגמרי, והצטערו על זה. ועד כמה שזה מפתה... אין לי כוח להיכנס לויכוח על "אוניברסיטה לעשירים בלבד"

natalysh

New member
זה מה שאני אומרת...

לא אמרתי שהרב הולכים מהסיבות של שליחות, וגם אמרתי שמי שלא הולך מהסיבות הנכונות עלול להצטער, כי אין יותר מדי במסלול הזה מלבד השליחות וכו'... ולגבי ה"אוניברסיטה לעשירים בלבד", אני רק רוצה להדגיש שלא קבעתי דעה או משהו, ואני רחוקה מלהיות בעד הרעיון. ציינתי שזה המצב כיום. רב האנשים שלומדים רפואה (שוב, רב!) רחוקים מקשיים כלכליים. זה המצב, לא דעה שלי.
אני כמובן, לא אוהבת את המצב.

danc18

New member
בתור מועמד לעתודה

הייתי רוצה לתת גם את הזווית שלי על כל העניין. אני לא מתיימר להיות גורם מייצג באופן כלשהו. להיפך, אני מתנגד בתכלית לכל ההכללות שנעשות כאן. בכל מקרה, רציתי לציין כמה דברים בנוגע לעצמי. ראשית, אני לא בא ממשפחה "מליינית", אבל בהחלט ממשפחה שתוכל לעזור לי במימון הלימודים גם אם אעשה זאת אחרי הצבא. השיקול הכלכלי הוא כל כך זניח במקרה שלי, עד כמעט בלתי קיים. בנושא הבגרות, אני יכול להאמין שאדם שאינו בשל נפשית לעסקה ארוכת טווח דמות זו עם הצבא, לא ייכנס לתוכה. אסור לשכוח שלא כל אחד שרוצה, באמת מתקבל וחותם על העסקה. צריך לעבור את כל מכשולי הצבא (ובעיקר-) את אלה של האוניברסיטאות. קשה לי להאמין שיש כאלה אנשים, אבל אם ישנם אנשים בני 18 שמספיק סגורים במוחם כדי באמת לרצות להתחייב לצה"ל ל-12 שנים רק מתוך שיקולים כמו כסף או יוקרה- הצבא יישלח אותם הבייתה מהר מאוד. אני אישית יודע כבר המון שנים שאני רוצה להיות רופא. הדבר זורם בעורקיי מגיל ינקות, והאמת- אני לא רואה בכך "שליחות". המילה הזו יוצרת בי אסוציאציות קצת מתנשאות כאילו נבחרתי להיות איזה מושיע, ולכן אני מעדיף לראות במקצוע הזה שילוב של אתגר, עניין, ובעיקר בעיקר רצון לתת מעצמי לטובת אחרים, במשהו שאני מאמין שאני יכול להיות טוב בו כדי לעשות טוב לאחרים. כן, תתפלאו, גם פעורים בני 18 מסוגלים לחשוב באופן של תרומה לאחרים, למרות שעוד לא שרתו בצה"ל. אני באמת ובתמים מרגיש שבשלב הזה זו התרומה הגדולה ביותר שאני עצמי יכול לתת לצה"ל. זהו, רק רציתי לנסות להציג דוגמא למה שעובר בראשו של מועמד. לא, תתפלאו- ההורים שלי לא לוחצים (אפילו היו שמחים אם הייתי מתגייס לשלוש שנים ושוכח מהצבא) והכסף לא מסנוור אותי ולו בקצת. זה נשמע קצת מזלזל לשמוע קביעות כמו אלה שנזרקו כאן בלי שום ביסוס. אבל אני חושב שגם מרבית העתודאים מספיק בוגרים ובעלי חוסן נפשי להתמודד עם הזלזול הזה.. (שאף אחד לא יכול להכחיש שקיים..)

Regina Phalange

New member
../images/Emo45.gif

רק הצלחה שתהיה לך
ורק מילת אזהרה: בשירשור הזה יש זלזול כלפי עתודאים. בפקולטה עצמה יש הרבה יותר מהזלזול הזה. הרבה-הרבה יותר. לא תמיד מילולית, לא תמיד בפני העתודאים עצמם, אבל זה קיים. כנראה מדובר בתופעה טבעית [לנוכח העובדה שגם לי יש נטייה להסתכל על ילדות בנות 16 ולחשוב "וואו, הן כבר יכולות לדבר! וללכת!" (טוב, זאת הקצנה, אבל הבנת)]...

Regina Phalange

New member
לא תמיד מודעים לזה.

אני יכולה להתכווח שזה קיים תמיד, אבל זה יהיה ויכוח עקר וברשותך נוותר עליו...

natalysh

New member
../images/Emo39.gif

רק אסיים את העסק באמרה שזה תלוי באנשים, תלוי בעתודאי ותלוי במקום. על זה נסכים?

danc18

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif

האמת היא שאני לגמרי יכול להבין את הזלזול. באמת שאדם אחרי צבא ברוב המקרים חווה יותר בחייו, מסתכל על דברים בצורה שונה. הרבה פעמים זו גם צורה הרבה יותר בוגרת. (אבל לא תמיד- ורק הדרך שכמה מהאנשים כאן מדברים רק מוכיח זאת). בכל מקרה, אני יכול רק לקוות שבפקולטה עצמה אוכיח לחבריי שאיני ילד קטן, שחושב בצורה מקובעת וילדותית. אני בטוח שחלקם יצליחו להאמין לי. ואם לא, הפסד שלהם

johngalt2

New member
במידה והתכוונת אלי -

אני לא מדבר ככה בד"כ. פשוט, עם מה שאמרת, יכולתי באותה מידה להוסיף מתחת לזה מ.ש.ל לגבי מה שטענתי קודם לכן.

למעלה