שאלה לערבי הפורום!

Azazel

New member
תשמע, המנפיסט נכנעני, במיוחד איך

שאני רואה אותו, הוא מניפסט שיימצא ימני-קיצוני ע"י השמאל ושמאלי קיצוני ע"י הימין. יש לו השלכות לא רק על ישראל, השטחים הירדן ולבנון, אלא על הסהר הפורה, וצפון אפריקה. אבל אני בדקתי הרבה מאוד פעמים, וראיתי שזוהי הדרך הנכונה. אם הייתי חי באמצע המאה הקודמת, בהחלט כן הייתי מגדיר את עצמי כחלק מהעברים הצעירים, למרות שאיך שהם מדברים על עצמם עכשיו, הייתי ככל הנראה הציוני היחיד שם. היהודים הדתיים לא יאהבו את הרעיון שלי כיוון שהיא משחררת את העם שלנו מהחלטות רבניות. הערבים לא יאהבו את הרעיון שלי כיוון שזה כאילו אומר שהם חיו כל החיים שלהם בשקר. אבל מה? אם אנשים ייקחו פעם על עצמם לבצע מצע כזה, כמדיניות של מדינת ישראל, אחרי מכשולים מסוימים, זה יזרום. וזה ישנה את המזרח התיכון כולו.

סלוניק

New member
כל עם נוטה לראות בעצמו כממשיך

התרבות הגדולה שקדמה לו באיזור: האיטלקים כממשיכי הרומאים, העיראקים והאיראנים כממשיכי הבבלים והפרסים, הסקנדינבים כממשיכי הויקינגים וכן הלאה. גם היהודים בוחרים לראות את עצמם כממשיכי ממלכת יהודה, שלמרות שיש בכך מן האמת (לא מבחינה גנטית) במידה מסויימת, הם גם נוטים להציג את יהודה העתיקה באורח שהופך אותה קרובה בהרבה בתפיסתה ליהדות בת ימינו. שתי הערות נוספות. א. מבחינה גנטית, אין קרבה בין הקהילות היהודיות השונות. הקהילות הכוזריות - מערב אסיה עד מזרח אירופה, קרובות זו לזו, אך גם לכלל עמי האיזור - כולל הפלסטינים. למען האמת יהודים פולנים קרובים לפלסטינים יותר מאשר ליהודי מערב אירופה. ב. אני מסכים איתך שהויכוח על "מי היה כאן קודם" הוא ויכוח תפל. ממתי מתחילים למדוד? מהמאה ה-19? מימי הרומאים? מימי התנ"ך? משבעת עמי כנען? זה הופך לויכוח תפל שמונע את ההתדיינות בזמננו שלנו בו כבר יש שני עמים גדולים הנמצאים על אותה חלקת ארץ.

Azazel

New member
נפלת קורבן לפרופגנדה ../images/Emo13.gif

מבחינה גנטית, יש בהחלט קירבה בין הקהילות היהודיות השונות. כולם ממוקמים היטב בין עמי האיזור המיידי עצמו- - ולכן לקרוא ליהודים אלו כוזרים ממש מגוכח ( שהרי אלו היו עם שהגיע ממרכז אסיה - והם לא נחשבים לעמי האיזור המיידי ( לבנון, ישראל, שטחים, ירדן) מחקר שממורכז על הרקע הגנטי של הפלסטינאים מובא למטה. שים לב ששם הם מנתחים את הפלסטינאים כקבוצה אחת, אבל את היהודים ממספר מקורות. לא נדבק כאן רקע שונה אצל הפלסטינים. http://kinoko.c.u-tokyo.ac.jp/~duraid/stolen_science/The_Origin_of_Palestinians_and_Their_Genetic_Relatedness_With_Other_Mediterranean_Populations.pdf כפי שאתה יכול לראות, כל הקבוצות היהודיות נמצאות במרחק מאוד קטן אחת מהשניה - ממוקמות בין עמי האיזור המיידי.מגוכח להגיד שאין בינהן קשר - הן נמצאות במרחקים יותר קצרים כמו אוכלוסיות לבנוניות שונות, או אוכלוסיות יווניות שונות, לשם השוואה. לגבי היותם ממשיכים של תרבות גדולה שהיתה באיזור, זה בהחלט לא מה שקרה לפלסטינים. הרי התרבות הכי מפורסמת שהייתה באיזור המיידי, הייתה ללא ספק התרבות היהודית. הם כמובן לא יכלו לטעון להיותם היהודים האמיתיים - זה היה מעורר גיכוח ( למרות ששוב, ההבדלים הגנטיים הינם קטנים בכל האיזור המיידי - אבל אנו לא עוסקים בגנטיקה) - אלא שהיהודים היו מקובלים כממשיכי התרבות היהודית - ונחשבו על ידיהם כאויבים. לכן, קיבלו על עצמם את האנטי-תזה. באותו הזמן, כמובן, לא עשו דבר וחצי דבר לנתק עצמם מהפאן-ערביזם וממשיך דרכו, האיסלם והאיסלמיזם, שבאיזור הפך לפקטור לאומני בראש ובראשונה. לגבי ראיית התרבות העתיקה בדומה לתרבות המודרנית, מדובר בתופעה ידועה. הרי למעשה, תרבות מדינת ישראל לדוגמא שונה לחלוטין מזאת שהייתה כאן לפני 20 שנה בלבד. אבל לא כך ראייתם של רוב האנשים. כאשר השינוי הוא רציף, אין שמים אליו לב.

סלוניק

New member
אני מתבסס על קובץ מחקרים

שהבאתי לכאן בעבר, אבל אני נמנע מלעשות זאת כרגע מפאת עצלנות (אני אעלה אותם מחר). אני בספק אם יש לכלשהן מהקהילות היהודיות של ימינו קשר גנטי שהינו יותר מקלוש ליהדות המקראית, ולכן מוצא הכוזרים לא משנה כל כך. ע"פ אותו מחקר נמצאו קשרים גנטיים בין יהודי מזרח אירופה ועיראק (איני יודע האם הם במקורם כוזרים, אני משער שכן ולכן נוטה לכנותם כך) לבין עמי האיזור (כולל הפלסטינים), שיש בכך מההגיוני. יהדות מערב אירופה מחולקת ע"פ המחקרים לקהילות הולנד ובלגיה שהקשר שלהם לשאר הקהילות הוא נמוך מאוד, והקהילה הנוספת - הגרמנית, גם כן. בקהילת 'ביתא ישראל' אגב לא נמצא כמעט שום קשר גנטי ליהודים.

Azazel

New member
אני ראיתי מספיק מחקרים שמראים

עובדות הפוכות.

Azazel

New member
אם תתעלם מהקטעים המודגשים תראה שם

תמונה די ברורה שתומכת בגרסה שלי. תתעמק אפילו בתקצירים, ותראה מה הם מראים. הדבר היחיד שהם הראו שהייתה כניסה מסיבית של גנים לקבוצות היהודיות בנקודות מסוימות מהצד הנשי. באותו הזמן הם מראים על שימור של גנים בצד הגברי, אשר משותפים לכל האוכלוסיות היהודיות השונות. בנוסף לכך, כמות המידע שהם מראים על קשר כלשהו לכוזרים היא מועטה ביותר - למרות שאני בטוח שיש השפעה כזאת, אין זה מאושש את הטענה שאין לאוכלוסיות אלו שום קשר, או קשר זניח לאיזור הזה, או בינהם, היסטורית.

סלוניק

New member
אין אזכור לכך שמדובר בכוזרים,

אך המיקום הגיאוגרפי אליו משתייכות הקהילות אשר לפי ההשערות נפוצו הכוזרים (מפולניה ועד למזה"ת רחוק יחסית מבחינה גנטית ליהודי ארצות השפלה, יהודי לוב, אתיופיה ועוד.

מאיפה הגיעו הערבים לערב<?

את האמת זה מסובך מאוד כי הערב עצמם שייכים להרבה שבטים וכאל שבט שייך למקום, חקירת תקופה כזו תעלה המון אפשרויות, מעניין אם יש ספרים על זה.

sharonhaimov

New member
האדם בא וכבש את כל האדמות על כדה"א

את חלקם, והפך אותם לערים וכפרים, על חשבון החיות. אז מה, עכשיו נפנה את כל הערים והכפרים בגלל שלקחנו לחיות את המקום? לא הגיוני! חוץ מזה, תשאל את דארוין, החזק שורד!

סלוניק

New member
דארוין לא ניסה להשליך את תורתו

על בני האדם. הדברים הללו נעשו מאוחר יותר ע"י צ'מברליין לצורך תורת הגזע ומאבק הקיום על מרחב מחיה בין בני האדם, ובשלב מאוחר עוד יותר כבסיס למיין-קאמפף. אני מקווה שתחזור בך מההשלכה הזו של תורת דארווין, אחרת זו לא רק תהיה שגיאה כי אם חוסר טאקט משווע.

sharonhaimov

New member
זה שהיטלר השתמש בתורתו של דארווין

לא מפחיתה את האמת של התורה הזאת, היטלר פשוט עיוות אותה כרצונו. הרי ברור לך שגם בני האדם הם חיות סך הכל, חיה יותר מפותחת, אבל לא יותר! וברור שהחזק שורד! הגיון!

לא מסכים לגמרי

בני אדם הם אומנם חיות, אבל עדיין בעלי תכונה חשובה שמבדילה- היכולת לבחור. כבני אדם אנחנו בוחרים מי ומה נהיה ואנחנו יכולים להחליט שאנחנו פועלים להיות החזקים או המתואמים או החכמים ביותר. גם אם זה לא ישפיע עלינו זה ודאי ישפיע על הדורות הבאים.

סדרו לי עבודה בגרמניה או כל מדינה

באירו]ה או המפרץ הפרסי , ואעזוב באותו הרגע , מי צריך את כל כאב הראש הזה ??? תרצו לקראו לזה בריחה , תקראו איך שבא לכם , וכל עוד אין עבודה בחו"ל אני נשאר פה , למה לא לעבור לרש"הפ ?? אני לא סובל אותם!!! בגלל שהם לא סובלים אותנו -ערביי ישראל , אז לעבור לשם?? לאלא , מישהו יבוא ויגיד אבל גם היהודים לא סובלים אותך וחלק מהם שונא אותך , נכון אז אם יש כאן שנאה ושם שנאה , למה לי לקום ולעבור ?? אני פה במקומי , ולא קשור מולדת עכשיו , מה מולדת ? אוקי פה נולדתי וזו ארצי , ואם תיפול פצצה גרעינית כאן ?? אשאר ? ואם אראה שביתי ומשפחתי בסכנה ורק עזיבה תציל את חייהם אשאר?? בשביל המולדת?? אני לא חושב שהמולדת היא כלכך חשובה יותר מכל דבר אחר , בעיני כמה היא עוד מילה או שם של מפלגה או צעקה שההד שלה לא עובר את האף , הדיון היה מאוד מרתק , ריתק אותי - תרתי משמע! אם יהיה דו קיום בפורום תעדכנו אותי , כי אז אפשר להוציא את זה החוצה , נייקי אולי תבדקי איפה בטירוף , מזמן לא שמעתי ממנו , ועל ההכללות שלך על הערבים והמוסלמים אני מקווה שאת לא ישנה טוב בלילות , ואם זה רק בשביל הפרובוקציה , אז .... להתראות

טוב מה אתה רוצה?

מה? שנחזיק אותך כאן בכוח? זה לא פורום טוטאליטארי ואם אין לך סבלנות או סובלנות כדי לקבל את מי שכן חותרים כאן לדו-קיום אז חבל מאוד. רוצה לראות כאן דו-קיום? חפש אותו.

למעלה