שאלה לערבי הפורום!

זה כואב אה?

לחשוף את הבשר, להסיר את מסך השתיקה, לגעת בתכלס... הרבה יותר קל להגיד "עזוב הם כולם חרשים לצרותינו, מסרבים להכיר בסבלנו ומתכחשים לקיומנו. בוא נמשיך לטמון את הראש בחול." אם תמשיכי ותעשי את זה תגלי בסופו של דבר שהעם השני פשוט יממש את מה שאת מקנטרת עליו.

sharonhaimov

New member
לא באמת התכוונתי למה שכתבתי

רציתי להראות לו מה יקרה במצב ההפוך אם ולישראלים יהודים לא היה אכפת בכלל ממה שחושבים או מרגישים ערבי ישראל והפלסתינים בשטחים. בידיוק כמו שהוא אמר שלא אכפת לו ממה שמרגישים המתנחלים או היהודים הישראלים.

nikkey

New member
לבנה תרגיעי. באמת לא קורה

פה משהו חריג מעבר לנורמות הקיימות מחוץ לפורום. "אין חדש תחת פני השמש". ( קוהלת)

pdib

New member
אתה כנראה לא הבנת שעם עקשנות

לא משיגים שום דבר עדיין, ההה? תסתכל לאורך כל ההסיטוריה על העקשנות של העם שלך. בינתיים לא השגתם כלום, מה אתה חושב? שאם תמשיך ככה תשיג משהו? להפך, יהיו לאנשים כמוך יותר שונאים. עדיף לך ככה? קח זאת כעובדה, היהודים כאן, והם ישארו כאן, זוהי מדינתינו הליגאלית. אז נסה להיות קצת יותר ריאלי, ולתת פיתרון ריאלי, שאתה חושב שהוא באמת טוב ונכון לשני העמים.

תשובה לשאלתך-

תשובתי לשאלתך היא פשוטה מאוד- לא ארצה לעבור למדינה פלסטינית עתידית ( היציבות הכלכלית כלל לא משחקת תפקיד, ההרגשה העצמית היא זו שחשובה כרגע). למרות כל החסרונות בלהיות ערבייה החיה במדינה שרבים מאזרחיה רואים בי כגייס חמישי. ארצה להמשיך כאן את חיי, כאן ארצה לבנות את ביתי, כאן ארצה להקים משפחה. אתה בטח שואל מדוע? אם כך הנה תשובתי- כאן זכיתי להכיר אנשים המשתייכים לקשת רחבה של דעות- כאלה הרואים בי כחברתם ומישהי אשר יירצו לבלות במחיצתה וכאלה הרואים בי כ"מטרד" או כ"מצורעת". האנשים אשר ראו בי כמטרד לא הרתיעו אותי אף פעם, להיפך הם חיזקו את שאני חושבת: הם גרמו לי להגביר את הרצון שלי להראות להם את עולמי, את הרצון לפתוח בפניהם את הדלת המובילה אל העולם שלי, עולם ממנו כולם נרתעים וזאת מפני שאין הם מכירים אותו מספיק. אני מעיין "שגרירה" של הצד השני, צד שגם הוא דוגל בשקט ושלווה ( התעלמו לרגע מהקיצוניים. הקיצוניים נמצאים בשני הצדדים. והפנימו כי בקרב שני הצדדים יש את אלה המייחלים למצוא את האור הקטן המייצג את השלווה ) וכשגרירה עליי להיות כאן בטוב וברע, אסור לי לנטוש! עליי לעשות הכל על מנת לחבר את שני העמים. ולא איני הוזה, אני בטוחה כי אצליח לעשות זאת. רולין. נ.ב- שמיים, חמודה. חזרתי

sharonhaimov

New member
כל הכבוד!

אני שמח שאת מנסה לחבר אתשני העמים, וכן מסתכל באופן הגיוני על המצב, אבל מהשרציתי להוכיח שבכל הדיון הזה, שהדת היא זאת שמפריעה. מה לעשות שגם הדת היהודית, איסלאם ונצרות, הם פאנטיות. מיצרים פאנטים שגורמים בסופו של יום להרס החברה האנושית. למרות שאיני מאמין שתצליחו ברעיון שלך לחבר בין שני העמים, בגלל הרבה מחלוקת פנימיות ודת, מקווה שתצליחי! ואם הבנתי נכון, האם תהיה בעד מדינה אחת לשני עמים? כולל הרשות הפלסתינית שתוספח לישראל וישראל תהפוך ממדינה יהודית דמוקרטית, למדינה דו לאומית דמוקרטית?

שוב אני ../images/Emo9.gif

הדת ממממ לדעתי יש לקחת כל דבר בפרופורציות. אין להקצין את הדברים. מחד גיסא הדת יכולה להיות דבר נפלא, מאיר עיניים וקסום ומאידך גיסא הדת יכולה להיות הרסנית. על כולם לדעת לנצל את נפלאות הדת לטובה. אל נא תהיה פסימי. בתוכי ישנה אמונה רבה כי כן אצליח, מכשולים רבים לפניי? אוקיי אין זה מרתיע אותי. אני בעד הקמתו של "עם שלישי"- המורכב מיהודים וערבים. המאפיין העיקרי של עם זה הוא הרצון שלהם לחיות בשלווה. עם זה לא יהיה מתוייג כלל הוא פשוט יהיה עם רגיל אשר כל מטרתו היא להעביר את חייו בדרך הטובה ביותר, דרך של אושר, בריאות ואהבה. ולשאלתך, הפיכת מדינת היהודים למדינה דו לאומית דמוקרטית ממממ זוהי שאלה מורכבת, שאלה קשה. מעורבים כאן רגשות רבים. לדידי יש לפעול בשלבים, איני פוסלת אפשרות זו אך לדידי יש למצוא את הפרטנרים הנכונים ורק אח"כ לפעול. מאחר ואהיה כאן פעמים רבות אציג עצמי- נעים מאוד, אני רולין.

sharonhaimov

New member
הדת היא המפריד בין יהודים למוסלמים

וכמובן שכל מי שעומדבראשה דואג להסתה בין שני העמים. הדת והכל העניין העיקרי שלה, האלוהים, אללה, יהוה. הוא המצאה אחת גדולה שנולדה כדי לשלוט בבני אדם, והנה התוצאות היום. אם נקים שלוש מדינות אז יהיו יותר בעיות,למשל כמו איך בידיוק יסתדרו היהודים והערבים במידנה שלישית, מההגבולות? וכמובן ששינוי כזה גדול, עולה המון כסף! העניין הכי גדול בנושא הזה, כסף, מה לעשות שזה העניין הגדול כאן. חלק גדול מהסיכסוך נובע מאינטרסים של אירופה וארה"ב בגלל מלחמה בין אירופה וארה"ב כלכלית. נעים מאוד רולין! אציג גם את עצמי- שרון. כמו שהבנת גם אתיאיסט.

היי ( פעם שלישית גלידה חיחיחיחי )

אכבד את שאתה חושב למרות שאני לא כ"כ מסכימה עם דברייך. שרון ארצה לצרף להודעתי לינק ובו מאמר אשר כתבתי על חיי כאן בישראל. זהו מאמר אשר פורסם בעיתון הנקרא: דו- עט ( המאמר נמצא בעמ' 20 ) רק קבל שני תיקונים- גילי הוא כבר 22 ( רשמתי את המאמר חודשיים לפני המומולדת שלי והוא פורסם חודשיים אחריה. התיקון השני הוא שהם עיוותו לי את שם המשפחה אך זהו פרט שולי ) קריאה נעימה. נ.ב- שרון, לפני היותך אתיאיסט אתה שרון וזה מה שחשוב לי.

malak1

New member
תשובה לשאלתך

אני רוצה להגיד שזה לא קשור למצב הכלכלי והתנאים אני לא מסכימה לעבור למדינה הפלסטינית מפני שאני לא רוצה לעזוב את האדמה שלי את מקום המגורים שלי _מי אמר שבצד הפלסטיני יקבלו אותנו וגם יתנו לנו אדמות שיהיו שלנו ונגיד עברנו לצד הפלסטיני האם אתה חושב שנקבל את הזכויות שלנו כמו שצריך כי במצב זה אנחנו נהפוך לחבר שונה שבאה לגור בתוך חברה אחרת חברה ששונה מהם בהרבה דברים חברה שהסתגלה כבר לסגנון חיים שונה לגמרי מסגנון החיים שלהם וגם יש עוד דבר אחר זה שאם תקום מדינה פלסטינית הדבר הראשון שיעשו זה להחזיר את כל הפלסטינים שחיים במדינות ערביות אחרות ומבקשים לחזור האם ישאר מקום שיעבירו אותנו לשם והאם בכלל מעניין אותם שנעבור לשם

sharonhaimov

New member
למה שהם לא ירצו לקבל אותכם?

והרבה אנשים עוברים הרבה פעמים בחייהים דירה, יתנו לכם אדמות, בגלל הפיצוי הכספי השמן שתקבלו במידה וזה יקרה! העניין הוא שבלי הפרדה לא יהיה שלום! נקודה. וכמובן עם תוסיף אתכל המשוגעים הדתיים הקיצונים, אז בכלל אי אפשר לדברעל זה.

sela v

New member
האם יש הרבה יהודים אמריקאים

שבאים לארץ עם הרבה כסף, ומקבלים אדמות מהמדינה? אם לא אז איזה מצב אתה מתאר לנו? הפלסטינאים כבר לא מבקשים את כל המדינה גם אלו שגרו בישראל, אז אתה אומר אה בגלל שאתם מוותרים אז נזרוק אתכם? ולגבי מי יוחר חזק, אל תזלזל בערבים. אמנם אנו פה, אבל גם הם פה, ולא הצלחנו להזיז אותם ממקומם, ואתה לא יודע מי ינצח במלחמה הבאה.

masorti

New member
בודאי שהפלשתינים רוצים את כל המדינה

הדרישה למימוש זכות השיבה פירושה היחיד הוא חיסול מדינת ישראל. אדרבא, שיקום אבו-מאזן ויודיע שבשם עמו הוא מוותר באופן מוחלט ולצמיתות על זכות השיבה לקו הירוק ועל כל תביעה הנובעת ממנה או קשורה אליה.

מה לא לגטימי בזה?

הם רוצים את כל הארץ, אנחנו רוצים את כל הארץ. הם רוצים זכות שיבה, אנחנו רוצים חוק השבות. בסוף נתפשר והם יתפשרו ונמצא נוסחה לדו-קיום.

Azazel

New member
../images/Emo128.gif אם כבר, ההקבלה הנכונה היא

התיישבות בכל חלקי הארץ.

למעלה