שאלה לערבי הפורום!

sharonhaimov

New member
אסור להתעלם מהפרט הנורא חשוב!

החזק, הוא זה שמנצח בדר"כ! ישראל הרבה יותר חזקה מבחינהצבאית מהפלסתינים, ובתמיכה אמרקאית לכל מלחמה של ישראל במדינות ערב (נו האמרקאים, יש מלחמה? סיבה למסיבה!), ואל תשכחו, הרי ישראל היא מצוינת בדיכוי! יש איזה מיליון שניים בגדה שאנחנו מדכאים אותם כבר כמה עשרות שנים, מה בעיה להוסיף עוד כמה מיליונים לדיכוי? בקטנה צה"ל משתמש בקושי מהציוד שיש לו!

sela v

New member
כמו שאמרתי לך בהודעה אחרת

סתכל מי ניצח במלחמת ויאטנם, ומי המנצח עכשיו בעירק.

sharonhaimov

New member
בשני המקרים אתה מדבר על האמרקאים

הם וניהול מלחמות, לא ממש הולך! ישראל מדכאתכרגע לא מעט פלסתינים בגדה! כמה מיליונים, וצה"ל לא ממש מתאמץ לדכא אותם, הבעיה הם ארגוני הטרור שהם כמובן כמעט ולא מצליחים לעשות משהו מעבר לקו הירוק!

sharonhaimov

New member
גם מסרטן, מחלות ותאונות דרכים

מתים אנשים, ושלא לדבר על המחלה מספר אחת שהורגת אנשים-זקנה. כמה הרוגים כבר יש לנו ממלחמה? חבל על כל הרוג, אבל יש לנו בעיות יותר רציניות להתמודד איתם, למשל: תרופה לסרטן, מחקר חיי הנצח, תאונות דרכים, החוב הלאומי של מדינת ישראל. זה דברים הרבה יותר רציניים מהמלחמה שיש לנו.

Azazel

New member
../images/Emo5.gif שניה, אז רק כי אנחנו טובים בזה

אנחנו צריכים לעשות את זה?
איזו מין מחשבה פאשיסטית זאת
ואני, שלא כמו רבים אחרים, לא נוהג לזרוק את המילה הזאת סתם. אין ספק שאם הרשות המבצעת בישראל תרצה, לא יהיה טרור, ולא נעליים, וישראל תמשיך לשלוט בגדה. ואפילו תכבוש מחדש את עזה, אם תרצה. זה ניתן לעשייה בהחלט. גדר סביב ליהודה ושומרון, ואז מעבר מכפר לכפר, בפעולה רציפה, לא ישאירו שם טרור. אני גם בטוח שישראל יכולה לא לשלם על זה מחיר מדיני גבוה - אנחנו סובלים ממערך הסברה "מיוחד", ויסלחו לי הלוקים בשכלם. גם מבחינה כלכלית, זה בר ביצוע. כל מה שצריך זה להקפיא תכניות הצטיידות של חי"הא, למשל לשנתיים. זה בסדר, אגב. לא יקרה כלום. השאלה היא כלל וכלל לא זאת: השאלה היא "האם זהו הדבר הנכון לעשות?"

sharonhaimov

New member
יש ברירה אחרת?

שלום לא יהיה ב20 שנה הקרובות,לא אם אנשים ימשיכו לדחות את רעיון ההפרדה, עד שלא תהיה הפרדה! לא יהיה שלום! עדשלא יקומו מנהיגים נורמלים ברשות הפלסתינית גם לא יהיה שלום! עד שאירופה וארה"ב לאיפסיקו את ניצול האינטרסים שלהם במזרח התיכון, וכל זה במחיר של השלום פה, לא יהיה שלום! וכמובן עד שהדת לא תופחת כוחה, גם בישראל וגם ברשות הפלסתינית, עד אז לא יהיה שלום!

sharonhaimov

New member
לא מקבלים אדמות, קונים אותם!

הרי כמו שכתבתי ערבי ישראל שהתפנו למדינה הפלסתינית העתידית, יקבלו פיצוי מאוד מאוד גדול! על עוגמת הנפש בפינוי ועל האדמות שלהם. בעיה לקנות? ודרך אגב, עם משטרה וצבא חזק, אפשר לדכא כל התקוממות. השאלה היא שאלת המחיר שנשלם על הדיכוי. הרי אנחנו בכל מקרה כבר מדכאים כמה מיליוני פלסתינים בגדה. בעיה לדכא עוד מיליון, ישראל בקושי משתמשת במשהו מהצבא שלה!

נראה לך שהערבים יקומו

ויעזבו ארץ המולדת שלהם... הם לא באו והתנחלו בארץ לחזור קצת להסטוריה ולדעת מי אלו שבאו והתנחלו בארץ הקימו להם מדינה על מדינה

Azazel

New member
אתה לא באמת מאמין לסיפור הזה, נכון?

הסיכוי שהחלקים הקדומים הללו בתנ"ך נכונים, הוא נמוך ביותר. בערך שווה לסיכוי שים סוף נפתח, או משהו. הממלכות שנמצאו בארץ בתקופת בית ראשון, יהודה וישראל, היו ממלכות כנעניות למהדרין, שסגדו לאל שהיה במקור אל כנעני, יצרו כלים כנעניים, כתבו בכתיב כנעני, ודיברו בשפה שמית צפונית - שהייתה כנענית. ממש כמו הפיניקים, היהודים והישראלים הקדומים היו כנענים למהדרין - אל תתן לתנ"ך לבלבל אותך. אולי היה מאורע כלשהו של הגעת שבט דומיננטי מאיזור הסהר הפורה, וגם קטע כלשהו של נדידה, אבל אל תשלה את עצמך - אלו היו כנענים.

הכנענים עלו מחצי האי ערב

כך קראתי פעם וגם האשורים באו מחצי האי ערב כך שלערבים יש שורשים כאן מלפני עליית בני ישראל. תקן אותי אם אני טועה.

Azazel

New member
מכיוון שכפי שאמרתי לך, בני ישראל

היו בעצמם כנענים למעשה, מבנית השאלה שלך לא נכונה - שוב, לא היה למעשה הבדל תרבותי מאסיבי בין 'בני ישראל', לבין שאר הכנענים. המילה 'אל', אפילו היא היא שמו של האל הראשי בפנתאון הפוליטאיסטי הכנעני. מכיוון שהאל השנוא ביותר ע"י המקרא הוא בעל, שהיה בנו בפנתאון, אני מניח שהייתה התנגשות כלשהי בין אוכלוסיות בעלות סגנון חיים שונה יחסית, אבל תרבות דומה יחסית. עבור עובדי האדמה, בעל האל החשוב ביותר בפנתאון, אל הפוריות. במקדשיו היו נהוגות אורגיות מיניות, ובאופן כללי, ממה שנראה, כלל הכנענים היו קבוצה מאוד ליברלית מבחינת מין. יש להניח שקבוצת תומכי אל רצתה לבדל את עצמה מעובדי בעל, וקיבלנו במתנה במהלך השנים מוסר סגפני ללא שום סיבה.
. לפי מה שאני יודע, הכנענים הגיעו לכאן מאיזור פרס בתקופה הפרהיסטורית, כחלק מהגירה גדולה מהאיזור ההוא. בכל אופן, לאמר ש"לערבים יש שורשים כאן מלפני עליית בני ישראל", אפילו אם היו הכנענים מגיעים מערב, זה לא נכון, משום שעבור זה צריך לברר מאיפה הגיעו הערבים לערב.

Azazel

New member
../images/Emo41.gifאגב,אם אתה כל כך מתעניין בגנטיקה

ועל נדידת עמים היסטורית, אני לא מבין למה אתה מתעקש על כבודם של הערבים. גנטית והיסטורית, רוב הסיכויים שאתה לא. אבל גנטיקה והיסטוריה משפחתית לא קובעים לאום, כמובן.

../images/Emo6.gif

את האמת אני מתעניין בדברים כאלה, אך הנקודה הזו חשובה לי כי לפעמים בעת ויכוח עם יהודים ציונים תמיד יזרקו לך של מי היה כאן קודם ומי עלה לכאן לפני, אז חשבתי על הנקודה הזו כתשובה לשטויות שלהם, הרי הם משתמשים בגנטיקה ובהיסטוריה על מנת להצדיק את הכיבוש.

Azazel

New member
עזוב, לא כדאי לך.

לא כדאי לך להסתבך עם הציונים - "הם" עשו ש"ב וצודקים בעניין הזה.
אבל זה כלל לא משנה. הרי המיינסטרים של שני הגישות לא נכון. הימין היהודי לא צודק כי ראשית, היסטוריה זאת כלל לא משנה את העובדה שיש כאן אוכלוסיה פלסטינאית, וכמו כן ההיסטוריה האמיתית גם איננה זהה לנרטיב הימין-ציוני - כי למרות שנכון שחלק גדול מהאוכלוסיה שקוראת לעצמה פלסטינאית בימינו הגיעה ממדינות שכנות ( זוהי עובדה ברורה וידועה, אגב - שמות משפחה, ועוד מגוון דברים אחרים חושפים עובדה זאת), ישנו גם חלק לא מבוטל של אוכלוסיה שגר באיזור גאוגראפי זה מקדמת דנן. לעומת זאת, הנרטיב הלאומי פלסטינאי שוגה אף יותר: אנחנו ערבים. מערב. אבל בעצם אנחנו גם תושבי האיזור הכנענים. וגם הפלשתים. בקיצור, כל מי שלא היה יהודי ( אגב, אני בטוח שרוב אבות אבותיהם של הפלסטינאים שמקורם מהאיזור שלנו היו יהודי בתקופת סוף בית שני, אבל זה סיפור בפני עצמו). זה די מראה על זה שה"אתוס המכונן" , אם תרצה, של הפלסטינאים נוצר כאנטי-תזה לציונות, ממש כמו שכל התנועה הלאומית נוצרה כאנטי-תזה לציונות. בקיצור, לא סגורים על עצמם החבר'ה שלך
. הפיתרון שלי לבעיה הוא הפיתרון הכנעני, דווקא. בעיה קטנה אני יודע בדיוק 2 קבוצות באוכלוסיית האיזור שלא יאהבו את הסיפור - כל היהודים הדתיים באופן זה או אחר וה'ערבים' הדתיים. כלומר רוב רובה של אוכלוסיית האיזור.
זה גם מעבר די חד לשני הקבוצות. התרבות והזהות כל כך שונה מהמקור המעשי שזה פשוט מדהים.

למעלה