שאלה לעיון ולדיון:

יאקים

New member
שאלה לעיון ולדיון:

מקובל עליי הניסוח "הגשם נפסק", ולא הפסיק, כפי שנראה לי תקני המלחמה נמשכה, ולא המשיכה. האם ישנו כאן חיזוק לדעתי או שמא יש חולקים עליה? תודה ושבוע טוב

חצי טון

New member
אם זה עדיף ונכון, אז מה בדיוק אתה שואל?

אתה שואל על ה-לא נכון? ומה לגבי המלחמה, האם עדיף ונכון יותר נמשכה, המשיכה או אולי משכה?

יאקים

New member
שמע, אדוני. אני זוכר לך "חסד"

נעוריך על שאלות מטרידות ולא ענייניות. איני מבין מה אתה שואל, וקשה לי להתמודד עם קושיותיך. שבוע טוב לך.

חצי טון

New member
אם הוא נפסק אז מישהו פסק אותו.

אחרת, אם אתה מתכוון שמישהו הפסיק אותו אז הוא פסק. הקרח קפא ולא נקפא.

יאקים

New member
ואם זלמן נכנס, אז מישהו כנס אותו?!

לגופו של עניין, אני מעדיף את הגשם פסק. ולגבי התחרות - היא נמשכה ולא המשיכה;

חצי טון

New member
זה יכול להיות נכון אם אתה מניח ש

כנ"ס ו- פס"ק זהים. אבל "לגופו של עניין" - אם "אתה מעדיף את הגשם פסק", לא ברור מדוע פתח קרא ב"הגשם נפסק".

יאקים

New member
אם העדפותיי האישיות עולות בקנה אחד

עם הנכון, התקני וההגיוני לשונית - מה פסול אתה מוצא בכך, מלח?

sailor

New member
אין כאן נכון ולא נכון

אני לא יודע אם יש תקן כזה וזה לא מענין אותי כי לתקן יש משמעות רק בשפות מלאכותיות, לשפות טבעיות יומרה של תקן רק מזיקה וודאי שאין שום כלי הפותר את כל בעיות השפה ולרוב אף לא את מקצתן. אני לא פוסל, אתה הוא זה שמנסה לפסול וידוע לך מה נאמר על מי שפוסל.

יאקים

New member
ישנן מוסכמות חברתיות-תרבותיות לצד תקנים,

וכל בן-תרבות יודע להבחין בין שפה הנחשבת טובה, תקנית, נכונה, מקובלת לבין שפה עממית, שפת רחוב, שפה שאיה מופת לחיקוי, אם כי קול המון כקול שדי לדעת מספר חברים כאן. וזהו ויכוח ישן בינינו, ואיני מאמין שיש מקום להסכמות בינינו בנקודה זו. שבוע טוב לך, מלח.

sailor

New member
מה שאתה לא רוצה להבין הוא

שעושר האפשרויות מעשיר את השפה ואילו דילולן מדלדל אותה. זה לא בהכרח קשור למשלב גבוה או נמוך יותר, לעתים קרובות זה תלוי בקונטקסט.

יאקים

New member
אל תגזים. אין סכנה לדלדול השפה,

והעושר הזה שאתה מדבר עליו שמור לנו לרעה. אין זו העשרה של השפה. אבל בוא נניח לזה. ממילא לא נגיע לעמק השווה.

sailor

New member
ביחס לידע שאתה מפגין, לאו דוקא בעניני לשון

מפתיע אותי עד כמה אתה נעול בעמדותיך ובטוח בכך שיש רק אמת אחת מוחלטת. למדתי שמרבה ידע מרבה מכאוב, בעיקר בשל הספק הנובע מההבנה כמה מועט הידע שרכשתי ועד כמה איני יודע. בעבודתי למדתי שגם מהאחרון בסולם ההררכיה אפשר לשמוע על בעיות שאף אחד אחר לא עלה עליהן ועל פתרונות שאף אחד אחר לא ידע להציע. לכן פסילה של מישהו ולו התחתית הסולם, מדלדלת את אוצר הידע והדעות בחברה ובכלל זה בלשון. אני סומך על הדינמיקה של התקשורת בין אנשים שתבטל צורות לא תקשורתיות ותביא את השפה למדרגת תקשורתיות גבוהה יותר על אפם ועל חמתם של קובעי הכללים והחוקים.

יאקים

New member
תודה לך, מלח, על ה"מחמאות" שהרעפת

עליי. ובאשר לניתוח הפסיכולוגיסטי-סוציולוגי שלך, אני מעדיף להתעלם ממנו. היכן ראית זלזול או התעלמות? ישנן רמות לשון שונות, ישנם משלבים שונים. האם זה אינו מקובל עליך? אני רואה הפרדה ברורה בין לשון תקנית-תרבותית-קאנונית ללשון הדיבור, וזכותך לחלוק עליי. מעבר לכך, אין לי מה להמשיך לדון עמך, אם זה יחסך הלא קולגיאלי.

אני מנסה להבין למה כוונתך

האם "הגשם הפסיק לרדת" גם הוא לא תקני בעיניך, או רק "הגשם הפסיק" בעייתי?

יאקים

New member
הגשם הפסיק/ חדל לרדת/מרדת הנו תקני.

כאן מדובר ב"פועל עזר" + שם פןעל המשמשים ביחד נשוא מורחב. ולא טענתי אחרת. לעומת זאת, הגשם הפסיק; המשחק המשיך ודןמיהם - אלה אינם תקניים, לדעתי. שבוע טוב

לשונאי10

New member
גם לדעתי.

הגשם פסק/הגשם נפסק או: הגשם הפסיק לרדת. אבל לא "הגשם הפסיק".

למעלה