שאלה לנשים ביננו

soulbird

New member
טוב מה שאני אומרת זה

שלפחות יש לך את הידע זה שאת בוחרת להשתמש בו או לא זה עיניין אחר. וזה אכן נחמד וכפי שהגבר עושה את כל התיקונים בבית.

דניאלה@

New member
בעניין התלות../images/Emo120.gif

יש תלות ויש תלות. עבורי ישנם סוגי תלות ואינם נזבלים והם מתקשרים להרגשת חוסר אונים בסיפוק צרכים מאוד בסיסיים אך חיוניים כביטחון האישי, הספקת מזון ומחסה וכל דבר שיכול להתקשר לנושאים האלו. עם כל השאר אני יכולה להסתדר... לדוגמא: עבורי לדעת להחליף גלגל מתקשר לצורך חיוני מכיוון שאני מעבירה סדנאות בכל רחבי הארץ, נוסעת לבד ומרביצה קילומטרג´, חוזרת בשעות הערב המאוחרות. היום חזרתי מבית שאן ( עברתי דרך מקום הפיגוע ממש חמש דקות לפני הארוע). לפני שבוע סיימתי סדנא במעלות, השבוע הבא מתחילה בנצרת עילית ולאחר מכן בנהריה. יש סבירות לא נמוכה שאתקע עם פנצ´ר במקום לא מתורבת, לבד בלילה. תלות בגורם חיצוני יכול להכניס אותי למצבים ממש לא נעימים לכן אבחן אפשרויות להקטנת התלות ע"י רכישת מיומנויות טכניות רלוונטיות. ויש לי עוד הרבה דוגמאות על בחירת הקטנת התלות בנושאים אחרים אך משאירה את הבמה לאחרים/ות כי אני בטוחה שיש לכל אחד דוגמא משלו/ה בתחום שמהותי לו/ה. ואם משיהו היה מוכן לשתף אותנו, הייתי מאוד שמחה. דניאלה

soulbird

New member
יש תחומים

שבהם אני יכולה להסתדר לבד כמו בעיות מחשב וכו.

אורלי_ל

New member
זה שאת לא יודעת לעשות משהו

לא אומר שאת לא יכולה לדעת אותו, אם תלמדי. את בוחרת לא לגעת להחליף גלגל (גם אני). שמעתי שאמיר מעביר שיעורים בחינם, אולי נסדר מפגש?

soulbird

New member
כי זה באמת ככה

לכל אחד יש את גבולות הפיזיות שלו. מה לעשות אני לא זינה או נקיטה

זינה לא ידעה להחליף גלגלים...

אבל היא ידעה לרקום! ("I have many skills" היה המשפט הקבוע שלה שאימצתי לשימוש יומיומי)

neatsun

New member
מחיר ה"תלות"

לא כל תחום או נושא בו אדם, בלי קשר למינו, הוא חסר ידע או יכולת, או מוגבל ביכולתו, הופך ל"תלות". אנחנו לא מספקים את כל צרכינו בעצמנו. אם משהו הוא מעבר לידע שלנו, ליכולת שלנו, או לענין שלנו, ואנו זקוקים לו, אפשר להשיג אותו בדרכים שונות. אפשר לקנות אותו, או להחליף אותו במשהו שברשותנו, או אפילו לקבל אותו במתנה. אם המ ח י ר שאנו משלמים אינו קשור בהשפלה, איבוד העצמיות, איבוד הביטחון העצמי,העצמאות והשליטה האישית בחיים, או כל מחיר שלילי אחר,אז זה ממש בסדר ל ה י ע ז ר בזולת, בדיוק כפי שזה בסדר, ואפילו מצוין, ל ע ז ו ר.

wasaby

New member
אחרי שקיבלתי את האוטו

(ליסינג דרך העבודה, עוד אין לי אוטו משלי) אבא שלי הסביר לי איך להחליף גלגל. בדקנו ביחד איפה המפתח (בתא מוסתר בדופן האחורי של תא המטען, בחיים לא מוצאים את זה בלי ספר הרכב וגם ככה לקח כמה דקות), איך מורידים את הגלגל הרזרבי מהעריסה שלו, איפה בדיוק שמים את הג´ק וכו. עוד לא יצא לי להתקל בפאנצ´ר ואני מאוד מקווה שגם לא יצא. יתכן בהחלט שאם זה יקרה אני אעדיף להתקשר לחברת הליסינג שהם יטפלו בעניין. כמה עצות נוספות: א. אף פעם לא מזיק שיש מגבונים לחים במכונית, גם אם מישהו אחר סידר את הפאנצ´ר הוא ישמח לנקות ידיים. ב. אם יש עיתון ישן ברכב אפשר לפרוס אותו ליד הרכב כדי לא ללכלך את הברכיים. ג. אמרו לי, לא יצא לי לנסות, אבל את הברגים מבריגים בצורה מנוגדת (כלומר ימני עליון ושמאלי תחתון ואחר כך שני האחרים) כמה סיבובים כשהמכונית עדיין על הג´ק ואחר כך מורידים ומהדקים שוב. ד. לבצע את הירידה לשוליים ואת העליה אחריה בזהירות, רצוי איפה שההפרש בין הכביש לשוליים לא גבוה. ה. לא נוסעים עם פאנצ´ר! ו. לא לשכוח להחליף במהירות האפשרית את הגלגל שהורדתם כדי שיהיה גלגל רזרבי תקין גם בפעם הבאה.

אמא שלי לימדה אותי פעם איך לעשות

את זה, אבל זה היה לפני שנים. אין לי מושג אם אני אצליח לעשות את זה לבד על הפעם הראשונה. היה לי פנצ´רון קטן באחד הגלגלים, אבל בגודל כזה שאיפשר לי לנסוע לפנצ´ריה הקרובה. מקווה שלא אצטרך להתמודד עם זה בקרוב, אבל אם זה יהיה במהלך היום ולא בלילה, אני לפחות אנסה.

פנצ´ר - לא לגברים בלבד

כנראה שלאותן נשים שלא יודעות להחליף גלגל לא היה פנצ´ר כשהן נסעו לבד. כי מה לעשות, כשיש פנצ´ר וגם גבר באוטו זה מעין מובן מאליו שהוא יתקן את הפנצ´ר ואת במקרה הטוב תעזרי בכך שתושיטי לו את הג´ק. החלפת גלגל ובכלל טיפול ברכב נחשבים לתפקידים של גברים גם כיום, וזה כ"כ מובן מאליו שאנחנו לא שמות לב לזה עד שאנחנו נתקעות עם האוטו לבד. אז הגיע הזמן שניקח שליטה על החיים שלנו ונלמד לעשות פעולות כ"כ טריוויאליות כמו החלפת גלגל או בדיקת שמן/מים (שגם אותם עושה בדר"כ הגבר - או הגבר הפרטי או הגבר בתחנת הדלק). אנחנו צריכות ללמוד איך עושים את זה לא כי אנחנו פמיניסטיות אלא כי אין גרוע מאשר להיות תלוי לחלוטין באנשים אחרים, ולא משנה אם הם נשים או גברים. ואגב, אני מנסה להסביר את זה לגבר הפרטי שלי אבל זה פשוט לא הולך - הוא לא מצליח להבין איך בודקים שמן ומה זה בכלל ג´ק.

טל קר

New member
גם בן הזוג שלי לא יודע להחליף

גלגל.גם אני לא. כלומר בתאוריה כן, בפועל לא. עד כה השתמשנו בשירותי תיקון או בקבלת עזרה מנהגים חולפים. בכל אופן, אני לא נוהגת בלי סלולרי, אני מאמינה שבשעת חירום אוכל לקבל הוראות טלפוניות ולישם אותן. למרות שיש לי רשיון אני כמעט ולא נוהגת והמכונית נמצאת אצל בן זוגי כך שהשמן/מים עליו. (מה לעשות שאני עובדת ולומדת בתל אביב מרושתת האוטובוסים ואילו הוא עובד ביבנה עד שמונה-תשע בערב?). אני מאמינה שכשתהיה מכונית ברשותי אני אהיה זו שאדאג לתחזוקתה.

אפרת_ח

New member
הודעה טיפשית ביותר

כמו להגיד שגברים תלויים בנשים כי הם לא יודעים לכבס/לבשל/לנקות שירותים. א. לא בדקת האם זה נכון. את סתם זורקת סטראוטיפ ובונה עליו תאוריה. ב. יש פתרונות בשני המקרים - אפשר לקבל עזרה או לקנות פתרונות בכסף ג. רוב האנשים לומדים את המיומנויות האלה ברגע שהם מרגישים שזה באמת נחוץ להם. עד אז הבורות היא סוג של עצלנות.

אמיר.

New member
וידויו של שובניסט גברי ../images/Emo10.gif

כבר שלש פעמים עצרתי לנהגות וסייעתי להן עם פנצ´ר.. אני ממש ממש מתבייש בהתנהגותי זאת ומבקש סליחה מכל הפורום.... ------------- ברצינות.. תהיה בעיה רק אם תהיה למישהו התנגדות שבתו / רעיתו / מישהי אחרת - תלמד להחליף גלגל... דרך אגב.. השמועה אורמת שחברות הגרירה מחליפות גלגל רק לנשים...

Boojie

New member
היאורה השליכוהו!!!

אופס... טוב, נו, אני מניחה שבשם מועצת חכמות הפמיניזם, אני יכולה להרשות לעצמי להחליט שאנחנו סולחות לך על ג´נטלמניותך ונכונותך לעזור. ובלבד שזה לא יישנה בעתיד...

אמיר.

New member
אני נשבע (בל"נ) שלא אחזור לסורי..

בפעם הבאה שאני עובר על פניה של נהגת תקועה עם פנצ´ר.. אני אעצור ואחלק לך סטיקר של הפורום. ואחר כך אפליג בנונשאלנטיות פמינסטית אל מרחבי המערב...

למעלה