שאלה לנשים ביננו

soulbird

New member
שאלה לנשים ביננו

האם את יודעת להחליף פנצ´ר בגלגל הרכב? מה אתן עושות שיש לכן פנצ´ר? אני מודה שאני לא יודעת להכליף גלגל ומה בכלל עושים עם הג´ק הזה? ולמה בכלל שאני אלכלך את הידיים? שאלה בסיסית על עד כמה אנחנו תלויים בגברים

soulbird

New member
אני

מקפיצה את השאלה . מה את עושה שאת תקועה עם פנצ´ר בגלגל?

celine-1

New member
soulbird

אם את לא יודעת להחליף גלגל, ואת לא יודעת מה זה ג´אק, ובכלל את לא מוכנה ללכלך את הידיים, אז אני מציעה לך: 1) לא לנהוג 2) אם את מתעקשת לנהוג בכל זאת, תחזיקי בבגאג´ חצאית מיני כדי לשכנע נהגים טובים וחזקים להחליף לך את הגלגל. 3) היום ביטוחי גררה רבים כוללים סעיף החלפת גלגלים לנשים ונכים (ללא תשלום), כל מה שצריך זה סבלנות (כשעתיים המתנה) אז בכל מקרה תצטיידי בחצאית מיני במקרה שהסבלנות שלך פגה. באופן אישי, אני כן נוהגת, הצטיידתי בג´אק הידרולי (לא מצריך כוח), מפתח ברגים מעולה, מנפח אוויר בלחף לעזרה ראשונה ובשאלת הליכלוך על הידים אז אני לא נהנית במיוחד להתלכלך אך בבחירה בין להתלכלך ולהיות תלויה בחסדים של גברים זרים בכביש בינעירוני בלילה, אני בוחרת את הידע, את העצמאות ואפילו את הליכלוך על הידיים. לוקח לא יותר מ-10 דקות להחליף גלגל. מי רוצה ללמוד, אני פותחת השתלמות... סלין, שרותי דרך לשרותכן

Boojie

New member
אני לא נוהגת.

דווקא יש לי רשיון, אבל שנאתי לנהוג מהרגע הראשון שהתחלתי ללמוד נהיגה, וזה כנראה קשור במידת מה לבעיות הראייה שלי (כן, משרד הרישוי מודע לבעיות הראייה שלי. תודה ששאלתם.) מצד שני, כן, אני יודעת להחליף צמיג. הזדמן לי לעזור לאבא שלי כשהייתי קטנה. ואם הברגים לא מהודקים חזק מדי, אני גם יכולה להחליף אותו בעצמי... לגבי תלות בגברים: אני לא חושבת שמישהי שלא יודעת להחליף צמיג ברכב שלה זו כזו קטסטרופה (ואגב, בניגוד לסטראוטיפ, יש גם גברים שלא יודעים). למה? כי כולנו תלויים באנשים אחרים במידת מה, מעצם מבנה החברה שלנו ומעצם האופן שאנחנו חיים בו. תלות היא לא דבר להירתע ממנו, כל עוד אנחנו שומרים אותה באיזון. מרגע שהתלות שלנו נהיית מופרזת - אז צריך להתחיל לדאוג. אגב, שלא ייצא מדברי כאילו אני אומרת שנשים לא צריכות לדעת להחליף צמיג - זה טוב להיות מסוגלת להסתדר לבד, במיוחד כשמתפנצ´ר לך צמיג בכביש צדדי בגשם סוחף... אבל זו לא קטסטרופה אם מישהי או מישהו לא יודעים להתמודד עם כל האתגרים הקטנים של החיים לבד. בשביל זה אנחנו חיים בחברה תומכת.

אורלי_ל

New member
אני לא יודעת להחליף גלגל

באזור חיפה יש פנצ´ריה ניידת, אז אולי אשתמש בהם במקרה הצורך. או אזמין גרר. בפעם היחידה שהיה לי פנצ´ר (טוב, יש לי את האוטו רק כמה חודשים) גיליתי את זה כשביקרתי את אמא שלי ואז השכן והבן שלו החליפו לי גלגל. הייתי רוצה לדעת בעצמי, אבל יש לי רתיעה מכל מה שקשור בתיקון של בעיות באוטו... בהזדמנות, בהזדמנות, יחד עם התכנונים ללמוד טאי צ´י ורייקי אני גם אלמד איך להחליף גלגל

nirdagan

New member
תלות במי שיודע להחליף גלגל

השאלה איננה עוסקת ב-"עד כמה אנחנו תלויים (תלויות?) בגברים", אלא בכך שמי שאיננו יודע להחליף גלגל ברכב תלוי\ה באלו שכן יודעים\ות. באופן כללי כל אחד\ת "תלוי" בבעלי מקצוע שונים ומשונים. אז מה בכלל השאלה פה? ניר

r.v

New member
נתקעתי עם הרכב וחברה שלי המיומנת

בקטעים המכניים האלה הצילה אותי. זה מחוסר חוש טכני, דבר שגם חמי לוקה בו, ולכן חמותי שתחייה עסקה כל השנים בטיפול ברכב, תיקון ברזים וחשמל ושאר תקלות טכניות. מפתח שבדי קטן עליה.... בשיא הרצינות לא צוחקת.

~דויד~

New member
רק רציתי להרגיע אתכן

אחרי שתחליפו פעם אחת גלגל, תגלו שזה כייף, ושזה לא קשה (אפילו עם הברגים מהודקים). רק מלכלך את הידיים.

מלי.

New member
זו לא בעיה!!

אז אני יודעת להחליף גלגל, ונסעתי תקופה על אופנוע כבד.. כך ששאלתך יפה אך אינה כוללת וה CASE עדיין פתוח...

soulbird

New member
אז את היוצאת מהכלל

כמו שנאמר יש כלל ויש יוצא מן הכלל. רוב הנשים לא יודעות להחליף גלגל

מירה ח.

New member
דווקא למדתי להחליף

בשנות העשרים שלי ידעתי גם ידעתי, ואף הוכחתי זאת (ברוב זיעה ואי-ונחות). היום אני מעדיפה לשלם מנוי ל"שגריר". שהם יתלכלכו ויביאו לי את הרכב מוכן.

ציפי ג

New member
אני יודעת להחליף

והפתרון שלי עם הברגים המהודקים, זה קצת שמן, ולעמוד על המנואלה ולקפוץ עליה. אני מספיק כבדה כדי שהברגים יזוזו. פעם, כשהיה לי פנצ´ר, עצרתי והחלפתי, ועצרו לידי מספר גברים לראות אם אני עושה את זה נכון. מאוד לא נעים. אבל מומלץ ככלל לדאוג לתקינות הצמיגים מראש ולהחליף אותם לפי הוראות יצרן. אותי אבא שלי לימד, אחרי שנתקענו עם אמא שלי בהרי ירושלים, בכביש צדדי, ושעות לא זזנו הואיל והיא לא ידעה איך לעשות את זה. אז כל "הגדולים" (אני הייתי בת עשר באותה עת) למדו.

אמיר.

New member
אם את עולה על מסמר..

לא יעזור שום הוראות יצרן... גם תפילת הדרך יכולה לעזור - לא ?

calisto

New member
יוריקה!!!

עלית על זה! פיענחת את סודות האנושות באשר היא! הנה הסיבה שבגינה כן צריך גברים! יא אללה, והיינו כ"כ קרובות ללזרוק אותם לים... נשאלת השאלה המתבקשת: נו, אז מה? כמה מידידיי הטובים ביותר לא יודעים להחליף גלגל ושונאים ללכלך את הידיים, כמה מידידותיי הטובות ביותר עושות את זה בשמחה. אז מה? האם החלפת גלגל הוא מדד לעצמאות? לאינטילגנציה? לבגרות? אם כך, המוסכניק שלי הוא האיש המבריק, השנון והמוצלח באדם... מה שבהחלט מסביר את הסכומים הנאים שהשארתי אצלו.

.inbal

New member
מדריך להחלפת גלגל באוטו../images/Emo22.gif

1. עוצרים בצד במקום בטוח ושמים את המשולש האדום 20 מ´ מהאוטו כך שנהגות יבחינו בו ויידעו לא לדרוס אתכן, ולא ליד האוטו, כי אז כבר רואים את האוטו עצמו, מטבע הדברים. 2. ג´ק זה מכשיר שמכניסים מתחת לאוטו, מסובבים ידית והוא הולך ונפתח ונהיה גבוה.צד אחד שלו אוחז באוטו והשני באדמה. כשתסובבו את הידיח הזרועות מתרחקות זו מזו וכך האוטו מתרומם. אין שום צורך בהפעלת כח בשלב זה! (ולמי שמתעקשת-יש ג´ק מתנפח שעושה את העבודה כמו כלום והרבה יותר בנוח, רק קצת יותר יקר. 3. פותחים את הברגים שמחזיקים את הגלגל. זה לא מלכלך, אבל עלול להיות קשה, כי כשנוסעים הרבה זמן עם אותו צמיג הברגים הולכים ומתהדקים. ככל שמפתח הברגים שלכן יותר ארוך, זה יהיה יותר קל. תמיד אפשר להוציא קצת עצבים ולקפוץ עליו או לבעוט בו עד שייפתח. 4. מסירים את הגלגל ומכניסים במקומו את הרזרבי. זה החלק הכי פשוט, אבל מה לעשות שגלגל רזרבי הוא עשוי גומי חדש (בתקווה) שמשאיר את הידיים קצת שחורות. לא נורא, מתגברים! אל תגידו לי שהגעתן עד לפה אבל את הקטע של לכלוך תשאירו לגברים... 5. סוגרים את הברגים, מוציאים את הג´ק ונוסעים. המלצות:1. אחרי נסיעה של מספר ק"מ להדק עוד קצת את הברגים, ליתר בטחון. 2. בכל מקרה להגיע לפנצ´ריה כי גם לא טוב לנסוע עם שני צמיגים שונים, כלומר כדאי להחליף שניים בו זמנית וגם כדי לעשות איזון גלגלים. מכירות את הבדיחה העבשה בסרטים שמישהו מזמין גרר/מבקש עזרה עם פנצ´ר ומגיעה איזו חתיכה לסייע לו? קדימה, צאו לכבישי ישראל וחפשו מישהו להתאמן לו על האוטו...

soulbird

New member
ו שאלה אחרת../images/Emo36.gif

מי מכן יודע להגן על עצמו בין אם זה עם נשק או שיטות אומנות לחימה. או שאתם מחכים שהגבר יגן אלכם?

ציפי ג

New member
גם את זה אבא שלי לימד אותי

ואני לא אכנס לפקטים. והיות ובאמת השאלה הזו כוונה למין הנשי אז " או שאתן מחכות שהגבר יגן עליכן"

למעלה