שאלה לנשים ביננו

אוי, נו, ואם את לבד?

ואם מישהו מתקיף אותך? גם אז תחכי שאיזה גבר עלום יבוא ויציל אותך? בצבא למדתי להשתמש בנשק, אבל זה לא דבר שיש לי זמין. אני יודעת קצת קרטה, וקצת הגנה עצמית. מקווה שלא אדרש לכך.

celine-1

New member
חנה ../images/Emo70.gif

אין פואנטה. אני חייבת לציין שמשהו כאן מתחיל להפריע לי. אני אולי משתתפת פעילה חדשה יחסית בפורום אבל אני וותיקה ברשת, מאוד וותיקה ברשת. לא השאלות של soulbird שמפריעות לי כי הן שאלות ככל השאלות אלא כאשר הן באות מ soulbird הן הופכות, בהכרות רבת השנים עם הבן אדם ברשת, משאלות תמימות למראית עין (וזה השיטה), להתגרות שיטתית ברחבי האינטרנט (ואני מאוד עדינה בתיאור התופעה). הייתי חייבת להגיד את זה, זה יושב לי כבר הרבה זמן על הלב. סליחה על ההתפרצות לתוך השירשור. סלין

יש הרבה כאלה ואין לנו אפשרת

לסנן אותם. יע"ז - זו הזדמנות לפתח דיון כי הגישות הללו כן מאפיינות פלח רחב מדי מאוכלוסיית הנשים והגברים כאחד. זו הזדמנות גם להתאמן על תגובתיות נאותה לדמגוגיה שובניסטית. יש חצי כוס מלאה בהתמודדות עם הטרדות קבועות ברשת

soulbird

New member
פואנטה היא האם אתם כמו שאומרים

selfrelient . יודעות להחליף גלגל ולהשתמש בנשק . האם את לא תפחדי ללכת לבד בלילה ברחוב? דוגמה אישית: אני לומדת אומנות לחימה . סיבה אחת היא בגלל שאני מאמינה שכל אישה צריכה לדעת להגן על עצמה. סיבה שניה ביטחון עצמי. ישנם נשים שהולכות עם גז מדמיע בתיק באופן קבוע. לדעתי חלק משיויון הוא לדעת איך להסתדר לבד בלי טובות. שזה אומר להחליף מנורה לשלם חשבונות תיקונים קטנים בבית ערב טוב אני נב סלין לא התכוונתי ששאלותי יהיו פרובקטיביות אלה אני שואלת באמת מתוך עיניין לדעת וללילמוד

דניאלה@

New member
את מזכירה לי

גבר מגודל כרס שפגשתי בתחרות הראשונה והאחרונה שלי בירי מעשי (ירי בכל מיני מצבים), לא רק שהייתי האישה היחידה שהשתתפה בתחרות אבל ממש לא היה לי ניסיון קודם (רק סיימתי קורס) ולמרות כל זה הגעתי למקום 20 בין 50 משתתפים משופשפים. אותו גבר שהסתובב עם אקדח שהגיע לו עד הברך
הרגיש מאויים כי הוא נחת במקום אחרי האישה היחידה שהשתתפה בתחרות ופנה אלי במילים אלה: מממ, שמעתי שלא רק שאת יורה את גם מתאמנת באיזה שיטת אומנויות לחימה... תגידי ומה עושה בעלך? הוא שומר על הילדים? לזה עניתי: בעלי, כפי שאתה קוראה לו, לא צריך אקדח על הצד כדי לדעת שהוא גבר... כן, אני מחליפה מנורה כן, אני מחליפה גלגל, גם יצא לי להחליף כבל קלאצ´ (מה לעשות) כן, אני משלמת את החושבות (לא מאמינה שאני אומרת את זה) וכן, בביתי כשמשהו מתקלקל קראים "אימאאא" וכשרעבים קוראים "אבאאא" כי כל אחד עושה מה שטוב לו... ואני קטנה,עדינה ונשית.. להיות פמיניסטית, להאמין בשיוויון בין המינים, זה תפיסת עולם ולא אם את לומדת הגנה עצמית או לא, אם את מחליפה גלגל או לא. ומה לעשות Soulbird, את ממש לא שם ולדעתי מתור בחירה. וזה זכותך לבחור איזה דרך חיים שתבחרי... ותרשו לי בדיחה פרטית: טל (קר) תגידי , אני כתבתי מילה אחת שלא אמת? דניאלה

soulbird

New member
אני כן מאמינה שיוויון

אבל לא תמצאי אותי בהפגנות עם שלטים ביד ולא בצמתים כי אני לא טיפוס מילטנטי . אני אישית מאמינה שיש דרכים אחרות לעשות שינויים. אני כן מאמינה בשיויון בסיסי שהעיקרון הוא שאישה צריכה לדעת להיסתדר לבד, בלי טובות מאף אחד. לדעתי שיוויון מתחיל בבית.

soulbird

New member
בכל בית שם זה מתחיל

אני שוב מצרפת את האני מאמין שלי כבוד הדדי הוא כבוד לעצמי וכבוד לזולת לכבד את הזולת פירושו ללמוד לא לפגוע בו ולא לזלזל בו. להקשיב לו לקבל את זכותו לדיעותיו ועמדותיו. כבוד הדדי הוא הבנה ששוני בין בני אדם אינו מצב הדורש תיקון אלא, הוא המעשיר את חיינו פוסטר תלוי אצלי בבית ואל ה mouse pad שלי " בני אדם שונים זה מזה אך שווים זה לזה" זהו הבסיס ואת זה לומדים בבית

celine-1

New member
../images/Emo26.gifאני מסכימה עם כל מילה

שכתוב על הפוסטר אך אני גם חושבת שאחד השיאים בחייו של אדם הוא כשהוא מצליח להפוך את האידיולוגיה, את האני מאמין שלו למציאות שלו. תהליך זה, soulbird, אינו קורה לבד. כמי שכן מאמינה בשיוויון, בכבוד ההדי, בכבוד עצמי, כמי שמאמינה של כל אחד יש את האמת שלו ויש לכבד אותה, אני נלחמת כל שניה, כל דקה, כל שעה להפיכת ה"אני מאמין" שלי למציאות חיי. אין זה מספיק לתלות פוסטרים בחדר כדי להפוך את האידיולוגיה שלנו למציאות חיינו. ואני מסכימה איתך שהכל מתחיל מהבית. האם את יוכלה להגיד שהמילים: כבוד הדדי, כבוד עצמי, אי פגיעה ואי זילזול בזולת, הקשבה וקבלה הם חלק מביתך? מה את עושה כדי להפוך אידיאולוגיה למציאות? אלה שאלות שכל אחד צריך לשאול את עצמו... סלין

soulbird

New member
אני מנסה לעשות כל

מה שביכולתי . אך לצערי לא תמיד הדברים בשליטתי . מה לעשות ככה זה בחיים. יש רצוי ויש מצוי ולא תמיד הם אותו הדבר. אגב הינה כתבה שמצאתי ב שבועון סיגנון. סתם בלי קשר

.inbal

New member
למה לא שואלים את הגברים אם הם

יודעים להגן על עצמם? כי מניחים שזה טבוע בהם, נכון? שהם יכולים פשוט להרביץ ואני לא? גם אם לא במקצועיות, אגרופים ובעיטות זה לא כל כך מסובך לתת. למה אשה שמתאמנת באומנויות לחימה לומדת אותן בשביל הגנה עצמית, וגבר בשביל לעשות ספורט או סתם כי זה מעניין אותו? אני התאמנתי הרבה שנים ורוצה לדווח לך שלפחות בתוך התחום, מי שכבר משתלבת מקבל יחס שויוני בהחלט.מומלץ. כי זה ספורט נפלא, לא כי את לא יכולה לתת בעיטה למישהו בלי שילמדו אותך איך.

~דויד~

New member
יש רק עוד פרט אחד חשוב:

יש לשחרר מעט את הברגים עם המפתח לפני שמרימים את הרכב, ואחרי כן מרימים את הרכב ואז אפשר לשחרר את הברגים לגמרי. ואותו הדבר אחרי החלפת הגלגל: מחזקים את הברגים עד כמה שניתן, ואז מורידים את הרכב, ומחזקים את הברגים בעזרת המפתח.

מודה ומתוודה שאכן יודעת להחליף

גלגל אבל איפה שמישהו אחר יכול לעשות את העבודה - אני מוותרת על התענוג המפוקפק הזה. זה נכון אגב גם לגבי ספונג´ה וכלים, שהן מלאכות "נשיות" כל כך...
יודעת גם לנהוג נפלא ומקצועי בג´יפ בשטח, אז מה ? לא נהנית מזה במיוחד (אלא אם כן מדובר במשהו תחרותי) ומי שיקח או תיקח ממני את ההגה יבורכו. לא הכל קשור לג´נדר, חלק גם לאישיות (הבטלנית) שלי

אחת הסיבות

שנמנעתי מלהגדיר את עצמי כפמיניסטית במשך שנים היא שאמא שלי ואחי, שני אנשים פמיניסטים בעצמם, כל הזמן ירדו עלי שבגלל שאני פמיניסטית אני לא מוכנה לעשות דברים של "נשים" אבל אני גם לא מוכנה לעשות דברים של "גברים" ושבעצם אני משתמשת בפמיניזם כתירוץ לא לעשות כלום. זה, דרך אגב, היה רחוק מאד מהאמת ואמא שלי סתם מסוגלת להיות רעה לפעמים ואחי בתקופה הזאת נסחף אחריה בקלות יחסית. היום הם כבר לא אומרים את זה, אבל בפעם האחרונה שהרעיון עלה, וכבר הייתי מספיק מבוגרת ובטוחה בעצמי, אמרתי שהם פשוט לא מבינים - אם אני לא עושה כלום זה לא מפני שאני פמיניסטית, זה מפני שאני עצלנית. ובזה תם.

Boojie

New member
הידד לבטלנות הפמיניסטית!!! ../images/Emo72.gif

(כבר אני רואה את הסטיגמה הבאה: כל הפמיניסטיות בטלניות...)

בעניין התלות שגונתה כאן, עניתי

הבוקר בתגובה שהמפלצת מחקה: • יש גישה (גברית משהו)ו חנה בית הלחמי / פמיניזם ומעמד האישה ש"מה שתלוי מתייבש ונופל". חוסר "תלות" היא גישה מאוד גברית בעיני שעניינה בעיקר אגו וראש בחול כי גם הבלתי תלויים - תלויים לחלוטין. אני תלויה בילדי, בעבודתי, ביכולות שמשלימות את יכולותי (כן, בין השאר היכולת לסחוב את הבן שלי ששוקל 18 ק"ג במעלה המדרגות כשהוא נרדם באוטו), בשתי סבתות וסבא אחד לבייביסיטר, באחי (הגבר) שתמיד מתקן לי דברים במכונית (מה לעשות - הוא מוכשר. מותר לו להיות מוכשר בתחומים "גבריים" למרות שהוא גבר... ), באהבה שלי לסובבי וסובבי אלי, באמא שלי שתמיד פותחת פקקי בקבוקים סרבניים שאני לא מצליחה לפתוח, באב ילדי שמגיע במיוחד לכמה דקות כדי להעלות את הקניות מהאוטו. נו, טוב, מודה ועוזבת תרוחם

למעלה