שאלה לכל הלא דתיים

deddy

New member
אני ראיתי את הסנה הבוער

אני ראיתי את הסנה הבוער וכל אחד מכן יכול לראות פשוט ככו מייר שפחו אליו מים ואחרי שכולו מכוסה במים שפחו כוהל(או כל חומר דליק אחר) ותדליקו והנה אתם משה!!!

begone

New member
את יתר הדברים ראיתי

חוץ מ´חור שחור´ - את זה טרם ראיתי, ולכן אינני יודע במה מדובר. קראתי על זה, אבל לא ראיתי את זה. אגב - מה דעתך על העובדה שבמשך אלפי שנים התפרנסו אנשי הדת מתחזיות לגבי מין הילוד? עכשיו, כשיש מכשיר אולטרסאונד, הם כבר לא יכולים לעסוק בזה.....אולי זהו סופה של תרמית עתיקה? לא קראתי שום כתבה על זה בשום מקום. עשרות אלפי שרלטנים טענו שהם יודעים לחזות בן/בת, ועכשיו מכשיר מדעי פשוט הפך אותם למובטלים.... אפילו מלובביץ´ מצא את עצמו מובס מול מכשיר מדעי שהמציאו רציונליסטים כמוני וכמוך. סיפור מעניין.

פטה מורגנה ../images/Emo3.gif

ראית=קיים. תפיסה מוזרה, ובעיקר שטחית, הייתי אומרת. "עשרות אלפי שרלטנים טענו שהם יודעים לחזות בן/בת, ועכשיו מכשיר מדעי פשוט הפך אותם למובטלים.... אפילו מלובביץ´ מצא את עצמו מובס מול מכשיר מדעי שהמציאו רציונליסטים כמוני וכמוך." שרלטנים לא קשורים לדת. יש שרלטנים, ויש דת, בדיוק כמו שיש רפואה, ויש רופאים שרלטנים. לא תאמר שהרפואה זו שרלטנות. מצאו עצמם מובטלים- אז מה? מה הקשר? יש כאלה שמעדיפים להימנע מכך, כך שאולי עוד יש להם איזו פרנסה.. למרות שנשמע לי מטופש ללכת לחוזים כאלה... מובס- איך?

begone

New member
הרפואה איננה שרלטנות

הרפואה היא נסיון אנושי אמיתי להילחם במחלות. הדת היא בלוף עתיק שעדיין ממשיך לחיות, בגלל ממסדים שונים.

לדעתך.

עד לא מזמן, הייתה כאן בפורום אחת, שכחתי כרגע את שמה, שטענה שהרפואה היא כן שרלטנות. זוכר? לך תתווכח עם אנשים..

begone

New member
אז מה זה מוכיח?

"הייתה כאן בפורום אחת, שכחתי כרגע את שמה, שטענה שהרפואה היא כן שרלטנות". אז מה? זה אומר שהיא צודקת? הדת מציעה מזוזות - ומזוזות לא עוזרות לאף אחד, מלבד לחשבון הבנק של מתקין המזוזות. עובדה.

לא עובדה. דעה.

לדעתך מזוזה לא עזרה לאף אחד. לדעתי, היא עזרה להרבה. מוזר להשתמש כאן ב"דעה", אבל עזוב.. אני לא מוצאת מונח מתאים יותר כרגע. אולי מתאים יותר אמונה או חוסר אמונה.

begone

New member
סליחחחחחחהההה?

"לדעתך מזוזה לא עזרה לאף אחד. לדעתי, היא עזרה להרבה". איך לך שום דרך בעולם להוכיח שמזוזה עזרה. מזוזה זו חתיכת פלסטיק עם נייר בפנים. אין לה שום השפעה על המציאות. את פשוט מיסטיקנית, ארכאית, חסרת השכלה ומאמינה ברוחות ושדים! איך מזוזה יכולה להשפיע על המציאות??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

alond

New member
ע"י זה שהיא משפיעה על הבן אדם.

אפקט הפלסבו למשל. קח אחד מהבורים שלך ונגיד שיש לו סרטן. קח "מלומד" עם סרטן. תן לשניהם את אותם הטיפולים כאשר לשניהם תביא מישהו שייתן להם קמיע ויגיד להם שזה יעזור להם להלחם בסרטן. תעשה בדיקה סטטיסטית ותראה שאחוז המחלימים גדול יותר אצל הבורים. יחי הבורים!!!

מה שמוכיח(?), שיש משהו ב"אמונה".

והעיקר הבריאות

begone

New member
נהדר

הבעיה היחידה שמצאתי בהודעה שלך היא זו: "תן לשניהם את אותם הטיפולים..." מזוזה לא ניתנת, היא עולה הרבה כסף. הרבה כסף. זה ההבדל. ויש אותה בכל בית - גם בבית בריא וגם בבית חולה. בכל בית.

alond

New member
תגיד לי, מה קורה איתך?

מה קשור כסף? על מה אתה קופץ בראש? אתה מה זה מבולגן. אמרת "איך לך שום דרך בעולם להוכיח שמזוזה עזרה. מזוזה זו חתיכת פלסטיק עם נייר בפנים. אין לה שום השפעה על המציאות...איך מזוזה יכולה להשפיע על המציאות?". זה הודעה אחת לפני. לזה עניתי. על מה לעזאזל אתה עונה? ואין מזוזה בכל בית. אולי ברוב הבתים אבל לא בכל בית! אגב שאלה: כמה מזוזות צריכות לעלות ואיפה מתקינים אותם בבית?

begone

New member
בטח שזה קשור

מזוזה זה מוצר שנמכר תמורת כסף. למוצר הזה אין שום תועלת, אבל רבנים מבלפים אותך ואומרים לך שזה כן בעל-תועלת. זה נקרא ר-מ-א-ו-ת. מזוזה יכולה להינתן לך בחינם (אם יש לך קשרים טובים) אבל מזוזה יקרה יכולה לעלות אלפי שקלים, תלוי במידת הפאר שבה. בד"כ היא עולה כמה עשרות שקלים ולא יותר, אבל סוחרי המזוזות כופים עליך לשים מזוזות בכל דלת, וזה הופך את הסיפור למאוד-מאוד יקר. אגב - תראה מה מצאתי: בארה"ב יש ארגון שלם של יהדות הומינסטית חילונית. ממש כמו אתר חופש - מדהים! http://www.shj.org מסתבר שאפשר להיות אחלה יהודי, וגם חילוני תוך כדי. מדהים! בכלל, בארה"ב יש פריחה של ארגונים יהודים מתקדמים.

טיפול רפואי לא עולה כסף?

איפה אתה חושב שאתה חי? מזוזה עוהל פחות ולאנשים מסוימים יכולה לעזור יותר. אתה שוכח שגם יש הבדל תהומי בין רפואה מודרנית לרפואה, "מזרחית",סינית למשל. טיפול בדיקור נשמע למערבים כטיפול אבסורדי (דוקרים אותך,תוקעים בך מחטים וזה מרפא אותך) אבל לעומת זאת יש הוכחות רבות ליעילות טיפול כזה ואנשים רבים גם מערבים משתמשים בטיפול כזה, שלא לדבר על הרפואה האלטרנטיבית שצוברת תאוצה בארץ ובעולם. (והיא לא בחינם ,אז זה לא מפריע לך?? על זה אתה לא מפגין??)

begone

New member
טיפול רפואי מביא תועלת

"מזוזה עוהל פחות ולאנשים מסוימים יכולה לעזור יותר" מזוזה עולה לפעמים הרבה מאוד כסף בגלל שבמשרד עם עשרים חדרים צריך 20 מזוזות. אבל מזוזה איננה מסוגלת להביא תועלת מכיוון שאין שום קשר בין מזוזה לבין שיפור המציאות. מזוזה היא אמונה תפלה שממנה מתפרנסים סוחרים ציניים או תמימים. "יש הבדל תהומי בין רפואה מודרנית לרפואה, "מזרחית",סינית" אני אמרתי משהו רע נגד רפואה סינית?

תודה. אפשר לבקש ממך להרגע? ../images/Emo13.gif

לא בתוקפנות.. אני פשוט לא סובלת שהדפדפן שלי נתקע, כי מישהו החליט להקליד יותר מידי סימני שאלה ברציפות..
זה מקשה על החיים.. טוב. אין לי הוכחה. בסדר. בית שלם נשרף, רק פיסת נייר, הנתונה בקופסת עץ או פלסטיק, שהייתה ממש באמצע השריפה, נותרה שלימה. (משמע -בעיניי!-, יש בה משהו..) אני לא מכירה אדם שמחזיק מזוזה בכל מקום, ובמקרה גם לא מכירה סיפורים שמזוזה *ממש* הצילה מישהו, למרות שאני משוכנעת שיש. (אבל זה לא משנה אם זה באמת קרה או לא.) מה שכן, ספר תורה נחשב בעיני ל"מזוזה גדולה". לא חסרים סיפורי ניסים על ספרי תורה או סידורים שהצילו את נושאיהם מפגיעה בטוחה, כגון, שריפה (שפסחה ללא שום הסבר הגיוני), וכדו´. אני מיסטיקנית ומאמינה בשטויות. בסדר. (רק אל תגיד שאני סותרת את עצמי. את זה- אתה אמרת.) כבר כתבתי לא אחת, שיש כאן ענין של אמונה. אתה הרי לא תאמין לבנאדם שיספר לך סיפור כזה, גם אם מדובר באדם הכי מציאותי ואמין, ולא יעזור אם יש לו עדים אמינים. חשוב לציין, שאני לא נוטה להאמין לאנשים. ספקנית מטבעי. אבל בטח גם לזה לא תאמין לי. כמו שאמרתי. הכל ענין של אמון-אמונה.

begone

New member
נרגעתי, אבל לא נרגעתי

"טוב. אין לי הוכחה". תודה רבה, גברת. "לא חסרים סיפורי ניסים". גם לא חסרים שקרנים בעולם. "אני מיסטיקנית ומאמינה בשטויות". חן חן על גילוי האמת. "חשוב לציין, שאני לא נוטה להאמין לאנשים" אני מאוד מרוצה על כך, ולכן אני מבקש ממך לחשוב על הדבר הבא: חשבת פעם כמה כסף עושים סוחרי המזוזות כאשר הם מוכרים לחברה ענקית כמו החברה שלי עשרות רבות של מזוזות מפוארות? התשובה: המון כסף. ובגלל זה התעשייה הזו קיימת גם היום. חד וחלק. קוראים לזה "אמונה תפלה" - והרב כדורי קנה וילה בגלל הדבר הזה.

למעלה