שאלה לכל הלא דתיים

israelberger

New member
שאלה לכל הלא דתיים

הרבה פעמים אני נתקל פה בבקשה להוכיח את טענתי שיש אלוקים. אני לא חושב שיש הוכחה שאפשר לסכם בשתי שורות לקיום או לאי קיום אלוקים אבל בכל זאת החלטתי להפוך את הקערה על פיה פעם אחת ולשאול שאלה יותר מקורית: מה ההוכחה שאין אלוקים? ואני לא צריך שתכתבו לי שזה נובע מכך שלא הוכח שיש אלוקים וכל עוד משהו לא הוכח הוא לא קיים.

begone

New member
תשובה הוגנת

"מה ההוכחה שאין אלוקים?" מעולם לא ראיתי אותו. "מה ההוכחה שאין רוחות רפאים?" מעולם לא ראיתי כאלה. "מה ההוכחה שאין זאוס?" מעולם לא ראיתי אותו. "מה ההוכחה שאין לאריק שרון נכד ושמו ירחמיאל?" מעולם לא ראיתי אותו. "מה ההוכחה שאין כזה דבר פרודו באגינס?" מעולם לא ראיתי אותו.

israelberger

New member
אמרתי שאני לא צריך כאלה תשובות

אני לא צריך תשובות על דרך השלילה אלא על דרך החיוב. ודרך אגב, אני בחיים לא ראיתי פרוטון.

begone

New member
אם לא ראית פרוטון

אז תלך למכון וייצמן ותבקש שיראו לך. זה קיים, ואפשר לראות את זה. אגב - אם פצצת אטום ראית (בפעולה!), אז למעשה קיבלת הוכחה ברורה שהאדם הצליח להשתלט על האטום. אתה גם יכול לנסוע לכור בדימונה ולקבל סיור מודרך. ואם אתה רוצה תשובה על דרך החיוב: אין אלוהים בגלל שיש חוק בסיסי בעולם הזה - מה שלא הוכחת שקיים, אינו קיים.

begone

New member
הרי זו בדיחה אחת גדולה

בוא ותוכיח לי, מר ישראל ברגר, שאין דבר כזה "האל הכמוס והנורא זורקס". אני מאמין באל זורקס, ומתפלל אליו מדי יום. ועכשיו תוכיח לי שהוא לא קיים. באותה מידה שהדרישה שלי ממך היא אבסורדית (כי לא *אתה* צריך להוכיח, אלא *אני* צריך להוכיח), כך הדרישה שלך ממני היא אבסורדית. לך תוכיח שעל המוניטור שלך לא עומדת רוח רפאים ושמה "פיציפליסטה".

preacher

New member
למה, בדיוק, הוא צריך להוכיח לך

את קיום אלוהים או כל דבר שהוא?

israelberger

New member
אני דווקא לא עצבני

ובקשר לאל זורקס, אין לי הוכחה שהוא לא קיים ולכן זכותך להתפלל אלין כמה שאתה רוצה. אני ניסיתי לפתוח פה דיון רציני על טענות ששוללות את קיום אלוקים ולא קיבלתי אף טיעון רציני (חוץ מאחד שכנראה לא הצלחתי להבין).

alond

New member
אז כנראה אתה לא קיים בשבילי

מעולם לא ראיתי אותך. כנ"ל 6 מיליארד אנשים. ואור אינפרא אדום ואולטרה סגול וחורים שחורים וכוכבי לכת (כוכבי לכת!!! לא כוכבים) ולמעשה, גם לא ראיתי אף פעם את המוח שלי. המממם. טוב. מה אני מבין...

begone

New member
אני יכול לשלוח לך תמונה שלי!

ואני יכול גם להיפגש איתך אם אתה רוצה, ואני יכול גם להרים לך טלפון. זה הרבה יותר ממה ש´אלוהים´ הדמיוני שלכם מסוגל לעשות. איך אומרים - משיח לא בא, משיח גם לא מטלפן.

alond

New member
היי! גם הוא יכול להתקשר!!!

אבל הוא שונא אותך!!!
מה עם יתר הדברים?

begone

New member
יתר הדברים?

אור אינפרא-אדום - כבר ראיתי. כוכבים רבים ומגונים - ראיתי. את השמש - ראיתי. אטומים ופרוטונים - ראיתי, אמנם בדוחק. אבל ראיתי. נגיפים, חיידקים, מולקולות - ראיתי. עובר בתוך בטן בעזרת אולטרסאונד - ראיתי. כדוריות דם - ראיתי. דלקת קרום המוח - ראיתי. חור שחור - לא ראיתי, ולכן לא מתייחס לכך. ´חור שחור´ זה מונח תיאורטי, שטרם הוכח כמו שצריך. לא תמצא אותי מדבר על ´חור שחור´ יותר מדי. אלוהים - לא ראיתי. אבל ראיתי את האנשים שמתיימרים לייצג אותו - והם טמבלים במקרה הטוב ומושחתים במקרה הרע.

alond

New member
אני מצטער!!!

כוכבים ראית. כוכבי לכת (לעזאזל! הדגשתי את זה) לא במערכת השמש הזאת (את זה שכחתי) לא ראית. את המוח שלך או שלי לא ראית. ראית משהו שאולי מייצג אותו (גם לא) אבל לא ראית אותו. אבל לא לזה התכוונתי. אתה מאמין שאפשר לראות את כל הדברים האלה שלא ראית וכנראה לא תראה גם בחיים שלך. מותר לך. לטעון שאם לא ראית משהו ואולי כרגע אף אחד לא ראה אותו או מדד אותו גורר שהוא לא קיים זה שטות שכל פיזיקאי יצחק עליה. פרוטונים? אולי אטומים אפשר. פרוטונים... אבל אני לא עד כדי כך בטוח. אלקטרונים לעומת זאת, אני די בטוח שלא ראית, אבל אני אברר.

begone

New member
אתה לא צריך להצטער

את המוח שלי אני יכול לראות, כיוון שעשיתי בדיקות CT וגם בדיקות רנטגן וגם בדיקות אחרות. בשביל לראות את המוח שלך ממש בפועל - צריך לפתוח לך את הראש ולצלם, אני אני בטוח במאה אחוזים שהוא נמצא שם. אין כאן אמונה - יש כאן ידיעה שמבוססת על הוכחה חד-משמעית. אלוהים, לעומת זאת, לא הופיע אף פעם בכל תולדות האנושות. ככל שהמדע מתקרב, כך אנשי הדת הופכים אותו ליותר ויותר מופשט. פעם זאוס היה בחור נאה עם שרירים שזורק ברקים מהשמיים. פתאום הוא כבר לא קיים יותר. מעניין מאוד. "אלקטרונים לעומת זאת, אני די בטוח שלא ראית, אבל אני אברר" יש ציוד מדעי שמאפשר לעשות זאת. בעבר - לא. היום - כן.

alond

New member
או, אני לא מצטער אבל אני גם לא

מאמין לך. יש לי מקורות שלי שקצת (אבל רק קצת) יותר אמינים ממך. כשהם יחזרו אלי נדבר עוד פעם. ועוד פעם נמנעת לענות לנקודה עצמה. לא מוכיחים דברים ע"י אמירת "לא ראו אותם". לכל אופן, לא לי.

alond

New member
מקור אחד אמרו לי שאי אפשר היום

לראות אלקטרונים.

alond

New member
אבל זאת היית רק דוקטורנטית לכימייה

נראה מה דוקטורנטים לפיזיקה אומרים. נמתין ונראה.

begone

New member
בבקשה - הנה מידע מדעי

http://www.iop.org/Physics/Electron/Exhibition ואם זה לא מספיק לך - אז תקנה ספרים. האתר הזה מצוין.

alond

New member
תסלח לי, אבל איפה שם כתוב שראו

את האלקטרון? לא עשיתי כמובן חיפוש מקיף אבל... לא כתוב שם שראו אותו בקצת שכן קראתי.

למעלה